Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos

pasidalinkit, kaip jus darot su saliku krastais, kad jie nesigarbanotu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2010 10 14, 08:56)
Mergaitės, o ar kasnors mezgėt vaikišką kepurėlę-šalmą? Radau vieną aprašymą, tai ten reikia susiūti viršugalvyje siūles. Nepatiko. Man mama vaikystėj buvo numezgus pagal kojinės kulniuko mezgimo principą. Nu bet niekaip man nesigauna, o ji nebeprisimena  doh.gif

Štai vienass modelis kepurės-šalmo http://fotki.yandex..../102582/?page=0 labai grazutė, bent jau man ax.gif .
O as jau baigiu akis išvarvint beskaitydama jusu temas apie mezgimo mašinas. Vis svarstau kokia cia isigyti ir jau visai galva apsisuko doh.gif . Tai turiu klausima kokiais siulais galeciau megzti pvz su brother950 . Nes kaip supratau, kad su kai kuriais modeliais ir su storesniais ir plonesniais galima g.gif
Na ka lendu atgal i senasias temeles, kuo toliau tuo viskas man aiskiau darosi 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simbarela: 18 lapkričio 2010 - 21:00
QUOTE(simbarela @ 2010 11 18, 20:58)
Štai vienass modelis kepurės-šalmo http://fotki.yandex..../102582/?page=0 labai grazutė, bent jau man  ax.gif .
O as jau baigiu akis išvarvint beskaitydama jusu temas apie mezgimo mašinas. Vis svarstau kokia cia isigyti ir jau visai galva apsisuko  doh.gif . Tai turiu klausima kokiais siulais galeciau megzti pvz su brother950 . Nes kaip supratau, kad su kai kuriais modeliais ir su storesniais ir plonesniais galima  g.gif 
Na ka lendu atgal i senasias temeles, kuo toliau tuo viskas man aiskiau darosi  4u.gif .

tai cia virbalais megzta.virbaliniu salmu nete daug yra.bet masina mezgant truputi kitoks principas ir eiliskumas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(simbarela @ 2010 11 18, 21:58)

O as jau baigiu akis išvarvint beskaitydama jusu temas apie mezgimo mašinas. Vis svarstau kokia cia isigyti ir jau visai galva apsisuko  doh.gif . Tai turiu klausima kokiais siulais galeciau megzti pvz su brother950 . Nes kaip supratau, kad su kai kuriais modeliais ir su storesniais ir plonesniais galima  g.gif 
Na ka lendu atgal i senasias temeles, kuo toliau tuo viskas man aiskiau darosi  4u.gif .

Sveika,
Galesi megzti plonais ir vidutiniais. As su savo KH 965 mezgu ir mochera, bet labai ziuret reikia, veliasi siek tiek,kimba.
O tos, kurios mezga ir storais, ir plonais, tai yra KX serijos-konvertuojamos. Bet man rdos, jei neklystu, ju elektroniniu nebuvo, o ir seip jos tokios primityvokos. Taigi, jei planuoji lygiai megzti,tai gali ziuretis, bet jei apie rastus galvoji, tai man rodos, su jom problema 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Merisier @ 2010 11 19, 13:19)
Sveika,
Galesi megzti plonais ir vidutiniais. As su savo KH 965 mezgu ir mochera, bet labai ziuret reikia, veliasi siek tiek,kimba.
O tos, kurios mezga ir storais, ir plonais, tai yra KX serijos-konvertuojamos. Bet man rdos, jei neklystu, ju elektroniniu nebuvo, o ir seip jos tokios primityvokos. Taigi, jei planuoji lygiai megzti,tai gali ziuretis, bet jei apie rastus galvoji, tai man rodos, su jom problema 4u.gif

Labai dėkoju už toki išsamų atsakymą 4u.gif 4u.gif . O tai jei noriu daugiau raštais kokia geraiu tada, bet galvoju apie elektroninę g.gif
Atsakyti
Nieko nebesuprantu... berods buvo tema Mezgimo mašinos IV ir net VII jei neklystu neberandu... g.gif Ten viena auksaranke idejus buvo viena rasta kuri kaip tik noriu isisaiskint kaip megzt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(simbarela @ 2010 11 20, 19:10)
Labai dėkoju už toki išsamų atsakymą  4u.gif  4u.gif . O tai jei noriu daugiau raštais kokia geraiu tada, bet galvoju apie elektroninę  g.gif

Na kaip, iš tiesų ir perfokotinės, ir elektroninės turi dauuug galimybių. Pirmos pliusas-negali užtrumpint, jei pvz. elektros šokas bus namie (man buvo, gerai, kad namai apdrausti, technika irgi). Minusas-daug žaidimo su tom perfokortom. Tai peršoka nelygiai, susidėvi, vaikai suglamžo, užima vietos, kad pasidaryti naują raštą žaidimo daug. Elektroninėj viskas paprasčiau, bet aišku, ji brangesnė ir antra, kaip minėjau, gali perdegti. Tada jau bėda bėda, nes meistrų LT mažai... Man sutvarkė, bet kiauraraščiai susipynė, jais megzti nebegaliu...Tai va, tau spręsti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Diinna @ 2010 11 21, 21:57)
Nieko nebesuprantu... berods buvo tema Mezgimo mašinos IV ir net VII jei neklystu neberandu...  g.gif Ten viena auksaranke idejus buvo viena rasta kuri kaip tik noriu isisaiskint kaip megzt  verysad.gif

http://www.supermama...;#entry41297923
a ne čia?
Atsakyti
QUOTE(Olaiva @ 2010 11 18, 22:24)
tai cia virbalais megzta.virbaliniu salmu nete daug yra.bet masina mezgant truputi kitoks principas ir eiliskumas wink.gif

Radau kaip megzti paprasta kepure su mezgimo masina. Gal ir zinot, bet gal kam pravers 4u.gif
Atsakyti
klausiu kas mezga SK280 perfokortine mašina, tiksliau patarimo norėčiau;) Aš esu savamokslė, pati išmokau pagal instrukciją ir niekaip neatrandu išeities iš siūlų susipainiojimo:)), kai mezgu raštus iš perfokortų, labai vargstu.
Sakykim penkias eiles išmezgi ornamentą..ir tada yra 2 tuščios eilės, ta prasme vieno siūlo, tada vėl prasideda ornamentas, bet man labai susipina tas laisvas siūlas...Aš gudrauju;) pabaigiu ornamentuką, nutraukiu siūlą,kuriuo mezgiau raštą... tada išmezgu laisvas eiles vienu siūlu, tada vėl dedu kitą spalvotą siūlą, kad kitą ornamentą megst. Bet kiek suprantu turėtų tas siūlas ir laisvai pereit iš vienos pusės į kitą kol vėl pradėsiu kitą ornamentą .Kaip ji pertempt kad nesipainiotų karietoje?--jai supratot ko klausiuu;)--labai sunku paaiškinti;)
Atsakyti
QUOTE(vasaruolė @ 2010 11 30, 12:57)
.Kaip ji pertempt kad nesipainiotų karietoje?--jai supratot ko klausiuu;)--labai sunku paaiškinti;)

Paprasčiausiai reikia išimti tą sūlą iš karietos ir užkabinti už krašte tam specialiai skirto griovelio, kol nuvažiuosi ir vėl atvažiuosi su vienu siūlu. Tada vėl įdėsi į karietą antrą siūlą, nereikia jo traukyti. Mano kitokia mašina, bet manau, kad su visom tas pats.
Atsakyti
QUOTE(lietuve @ 2010 11 30, 13:56)
Paprasčiausiai reikia išimti tą sūlą iš karietos  ir užkabinti už krašte tam specialiai skirto griovelio, kol nuvažiuosi ir vėl atvažiuosi su vienu siūlu. Tada vėl įdėsi į karietą antrą siūlą, nereikia jo traukyti. Mano kitokia mašina, bet manau, kad su visom tas pats.

gal gali aiškiau parašyti kokiame krašte yra tam skirtas specialus griovelis? blush2.gif ---nu nerandu jokio lyčno doh.gif griovelio, kurio dar nenaudojau.ačiūūūū
Atsakyti
brother tu du griovelius, po viena abiejose pusese. reikia ieskoti labiau masinos apacioje, negu sonuose.
Atsakyti