Mano mamai sausio 1d. nubego vandenys, o as gimiau tik sausio 4d. Bet gimiau sveika
Sveikos jauciu kad kazkas bėga man po biski nesuprantu, iki gimdymo liko 5 avaitės, tai nezinau kas tai gali but jokio skausmo nera.
QUOTE(zivala @ 2007 02 02, 15:38)
Sveikos jauciu kad kazkas bėga man po biski nesuprantu, iki gimdymo liko 5 avaitės, tai nezinau kas tai gali but jokio skausmo nera.
Gali ir vandenys po truputi laseti. Tu gal su gydytoja pasikonsultuo, tegul apziuri
vaisiaus vandenys gali teketi, bet visi jie neisbegs, paskutiniai vandenys isena kartu su leliuku per gimdyma. Gali tikrai ne maziau 8valandu isbuti.
QUOTE(Ledas @ 2007 02 01, 14:59)
Mano mamai sausio 1d. nubego vandenys, o as gimiau tik sausio 4d. Bet gimiau sveika
rimtai?
Mums per kursus gydytoja sakė, kad užsienyje laukiama iki 24 val. po vaisiaus vandenų nubėgimo ir tik tada jei dar neprasideda gimdymo veikla, pradeda skatinti. Pas mus labai priklauso nuo gydytojo. Kai kurie neturi kantrybės, o gal ir noro ilgai su gimdyve terliotis (nes reikia pastoviai stebėti leliuko būklę), tai pradeda leisti skatinamuosius
Bet kita vertus, gal ir gerai, kad neleidžia ilgai būti bevandenėje gimdoje mažyliui. Man tai būtų neramu, kad gali uždusti.
QUOTE(Lexana @ 2007 04 21, 21:51)
Bet kita vertus, gal ir gerai, kad neleidžia ilgai būti bevandenėje gimdoje mažyliui. Man tai būtų neramu, kad gali uždusti.
tai gi jis deguoni gauna per virkstele is mamos kitaip tariant o ne is to vandens leliukas ne zuvis...
pas mus medikai bijo perzengti 10-12 val. riba nes neva tai iskyla infekcijos pavojus, nors kaip jau buvo mineta JAV atlikti tyrimai rodo kad infekcijos pavojus iskyla po 24 val.
na pasisakysiu as ; siandien buvau pas daktare esu anglijoje man 37 sav. tartis del nestumo tai va. kalbejome apie vandenu nutekejima , ir pasake yra nustatyta jog kudikis gali gyventi apie dvi sav.be vandenu nes deguopni gauna is placentos ir liepe neprisigalvoti nesamoniu nes moterys cia taip gimdo ir pagimdo sekmingai bet jie patys leidzia buti tris dienas jei niekas nevyksta leidzia skatinamus ,o skatinamieji nera gerai jie kenkia gimdos kakleliui priversdami kuo greiciau atsidarineti del to ateityje kyla moterim problemos su uzdegimais nes automatiskai kaklelisbuna jau pazeistas o per tas tirs dienas nuolat gimdyve yra tikrinama ir vaikutis imama tyrimas ir ziurima del infekcijos ,tai va as gimdysiu cia bet vistiek neramui ir tikiuosi man nenubegs pirma vandenys tai kad gal cia tiesa ,o papasakojau kaip pas mus buna sako kad negerai leisti skatinamus greitai ir be to jie sukelia daug didesni skausma saremius negu naturaliai .kaip jus manote?
QUOTE(Dilma @ 2006 01 05, 01:14)
Maniškė be vandenų prabuvo 38 val - tiesa, stebint gydytojams ir leidžiant man antibiotikus bei gynepralį, nes vandenys nubėgo likus 10 savaičių iki nustatyto termino.
Kas tas gynepralis? Radau: "Gynipral slopina priešlaikinius sąrėmius, jis tinka savaiminio aborto ir priešlaikinio gimdymo profilaktikai. Dėl vaisto poveikio daugeliu atvejų nėštumą galima išlaikyti iki numatyto gimdymo laiko". Tai mazulis gime 2.5men anksciau? Svarbu, kad viskas baigesi gerai.
QUOTE(baltė @ 2007 04 09, 16:31)
Vaisiaus vandenys nuolat gaminasi, gali tekėti, kol pagimdysite kūdikį. Taip atsitinka todėl, kad apie kūdikį nuolat gaminasi vaisiaus vandenys, susidaro vandens "kišenės". Gimdymas niekada nebus "sausas"
Tai pagal tave eitu suprast, kad maziukas nera sandariai uzdarytas gimdoje, t.y. savo vandeniniam maise? O tas vandeninis maisas, tai dar vienas maiselis gimdoje? Tai kaip tada ta virkstele iki mazulio prieina nuo placentos? Ar vanduo tiesiog gimdoje yra? Reik gal koki anatomijos vadoveli pavartymui susiveikt.
QUOTE(sapokiene @ 2007 05 04, 20:00)
<...>daktare <..> pasake yra nustatyta, jog kudikis gali gyventi apie dvi sav. be vandenu, nes deguoni gauna is placentos ir liepe neprisigalvoti nesamoniu, nes moterys cia taip gimdo ir pagimdo sekmingai, bet jie patys leidzia buti tris dienas, jei niekas nevyksta leidzia skatinamus <...>
Bet maziukui tai jauciu visvien stresiukas, kai nebelieka vandenu - kamstukas iskrenta ir baseiniukas istusteja. Gal jau jis gimdoj ir kvepuot tokiu atveju gali pradet? Jei vandens nelieka, tai, matyt, oro ten prisipildo. O kur kakiuka ir sysiuka deda?
Kazkokis kodelciukas patapau
As gimdysiu Londone, dabar 36 sav. nescia, tai mums sake nubegus vandenims atvaziuot i ligonine pasitikrinti, bet jeigu nevyks gimdymo veikla, tai gali isleisti i namus iki 36iu valandu. As tik nusistebejau, bet sako tai normalu