QUOTE(snieja @ 2010 06 20, 11:10)
Laba diena
noreciau jusu paklausti del tokios situacijos,musu keturiu asmenu seima taip pat gauna socialine pasalpa,ir taip atsitiko kad MB laimejo kelione uz 10000lt,bet ji nekeiciama i pinigus.
ar reiketu kreiptis i soc rupybos skyriu,ar nenuims mums pasalpos,gal kas zinot
is anksto dekoju uz info
reikia pranesti soc rupybai apie pasikeitusias pajamas, nes raso, jei laimejai loterijoje- tai jau ieina i pajamas (aisku tik neatkreipiau demesio ar tik pinigeliai, ar daiktas)
bet manau gali buti,kad 3 menesiams nuims parama.
Papildyta:
QUOTE(l'eau @ 2010 06 20, 11:24)
taigi taip intensyviai "konsultuojate" šiais klausimais, nors dažnokai ir persistengiate su copy-paste, taigi turėtumėte žinoti :
- parašyta "sukakus trejiems metams", tai reiškia suėjus trejiems, ne iki trejų. jeigu vaikui nėra trejų šis punktas netaikomas, tokiu atveju likvidavo nelikvidavo nėra svarbu, paramas gali priklausyti nebent kaip auginančiam ikimokyklinio švietimo įstaigos nelankantį vaiką iki trejų ar atitinkant kitas aplinkybes bei nepamirštant kad
visi šeimos nariai turi atitikti bent vieną aplinkybių.
-- socialinis paramą moka atitinkant sąlygas gauti paramai, ne "nuėjus po trejų mėnesių." pajamos socialinei pašalpai gauti apskaičiuojamos pagal vidutines 3 mėnesių, praėjusių iki mėnesio, nuo kurio skiriama socialinė pašalpa, pajamas, įskaičiuojamas skiriant socialinę paramą. išeitinė išmoka yra skaičiuojama. pasibaigus nedarbo išmokos gavimui jei ji buvo mokama trumpiau nei šešis mėnesius teisė į socialinę paramą išlieką šešis mėnesius, t.y. iki kitos aplinkybės - buvimo registruotu darbo biržoje šešis mėnesius atsiradimo.
ar teisė gauti pašalpą yra ir kokios pajamos įskaičiuojamos pasižiūrėti galima
čia
nemaisykite ....
siuo klausimu as nekonsultuoju....
kitu atveju neklausciau...
o copy paste naudoju, tam ,kad zmonems butu aiskiau kokia soc parama mokama ir dar nei vienai mamaytei mano copy paste neuzkliuvo, juk buna, kad reikia atsakymo tikslaus ir greitai, o skaityti viso forumo nera laiko, taigi man nesunku ir ta copy paste padaryt.... uzuot puse puslapio rasius pasiskaitykite forume ir panasiai.... juk vistiek klavisus maigai, tai kodel ne tikslaus atsakymo.... o kvaili posakiai ir pasizodziavimai- tai ne visai mano stilius....
--------------------------
l'eau as pries tave tikrai nieko neturiu, ir tavo tiesmukiskumas man patinka, gerbiu kiekvieno zmogaus nuomone, ir kiekvienas turime i ja teise....
o jusu atsakymo, noreciau paklausti, koki tada mamyte atitinka punkta, jei atostogu isejo 2 metams ir likvidavo imone.... ir tarkim iskart istoja i birza, kad stazas nenutruktu....
tai pagal soc paramos punktus kuri punkta atitiks? nes bus nei birzoje prastovejus 6 menesius, nei 6 menesiu laikotarpyje atsistojusi i birza po numatytos aplinkybes- atostogu uzbaigimo?????????????
manau cia kazkokia isimtis turi buti..
del to mane domina, gal kas susidurete, juk mamyte nekalta, kad jos darboviete bankrutavo ir neperspejo, kad prasitesk atostogas... tai is ko jai gyvent jei net iseitiniu negavo bankrutavus.....