Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.5

QUOTE(jurguliooks @ 2010 06 18, 16:18)
tikiuosi nenuplauks pinigai doh.gif
jo man ir pastu atejo kad priklauso ir kiek,nuo 04.01-05.01,o tai kiekviena menesi ir gausiu tuos pranesimus kad,priklauso soc?jo as einu kiekviena menesi nes man ir su pajamom neaisku(keiciasi),tai jau bus liepa taip ir vilksis vienas menuo g.gif ,nes SOC. SAKE GAUSIU UZ DU,menesius, O ATEJO TIK UZ VIENA

neturėtų. bet jei paskirta už vieną mėnesį, tai ir gavote už vieną mėnesį. už du mėnesius turėtų išmokėti tiems, kuriems paskirta trims mėnesiams rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguliooks @ 2010 06 18, 13:56)
labukas,mergaites ar kas gavo soc.pasalpa jau,as gavau katik,tik kazi kodel uz viena menesi idomu,sake turiu gaut uz du g.gif ,nes tvarkiausi balandi ir tik dabar gavau uz viena menesi? g.gif

o uz tris skaiciuojamus menesius pajamos buvo vienodos? nes jei bent viena is menesiu keitesi, tai skaicavo jums ne is triju paskutiniu o is balandzio menesio, kurio pajamas pamate geguzes menesi, bet jei pajamos ir vel nepastovios, visko gali buti,kad jums reikia tvarkytis kas menesi, o ne kas tris....
as jusu vietoje pasiskambinciau, nes jei veda, tai veda uz tuos menesius ,kuriuos skolingi.... ir mano manymu turejo jau pervesti uz du, bet ne uz 1 g.gif
galbut suzinosite kazka idomaus,kad reikia ateiti perskaiciuoti, nelaukite, nes jei taip, pnigeliai nuplauks..
Atsakyti
yra įsiregistravę teritorinėje darbo biržoje ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo nurodytų aplinkybių atsiradimo:
- baigę formaliojo švietimo įstaigų dieninius skyrius abiturientai ir absolventai;
- netekę 45–55 procentų darbingumo asmenys (III grupės invalidai);
- asmenys, kuriems buvo nustatytas neįgalumo arba darbingumo lygis, nustatyto neįgalumo arba darbingumo lygio terminui pasibaigus;
- motina (tėvas) arba globėja (globėjas) jos (jo) auginamam vaikui sukakus 3 metams;
- asmenys, dirbę pagal laikinąją ar patarnavimo (ne trumpiau kaip 1 mėnuo) terminuotą, sezoninę darbo sutartį, šiai sutarčiai pasibaigus;
- asmenys, slaugę šeimos narį, vaiką, kuriam įstatymo nustatyta tvarka nustatyta globa (rūpyba) šeimoje, arba artimąjį savo ar sutuoktinio giminaitį, kuriems buvo nustatytas nuolatinės slaugos (pagalbos, priežiūros) būtinumas ar jie buvo pripažinti neveiksniais;
- iš laisvės atėmimo vietų grįžę asmenys;

-------------------
gal kas zinote, jei buni parases darbovieteje ,kad atostogu iseini iki 2 metu ir per ta laikotarpi likviduoja tavo daboviete.....

1. tai cia tas punktas irgi uzsiskaito? kad gali gauti soc parama, jei istojai per 6 menesius po atostogu pasibaigimo (siuo atveju 2 metai?) g.gif g.gif ar cia galioja butinai tik 3 metams?

2. arba iseini po 3 metu su iseitinem istoji i birza, tai birza kaip suprantu nemoka tiek uz kiek gavai iseitiniu, o socialinis ziuri i 3 pries tai buvusius menesius (tai jei nueini po 3 menesiu- tada socialinis moka parama?) ar kaip?

aciu uz atsakyma mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 19 birželio 2010 - 09:37
Laba diena
noreciau jusu paklausti del tokios situacijos,musu keturiu asmenu seima taip pat gauna socialine pasalpa,ir taip atsitiko kad MB laimejo kelione uz 10000lt,bet ji nekeiciama i pinigus.

ar reiketu kreiptis i soc rupybos skyriu,ar nenuims mums pasalpos,gal kas zinot g.gif

is anksto dekoju uz info
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 19, 10:32)
gal kas zinote, jei buni parases darbovieteje ,kad atostogu iseini iki 2 metu ir per ta laikotarpi likviduoja tavo daboviete.....

1. tai cia tas punktas irgi uzsiskaito? kad gali gauti soc parama, jei istojai per 6 menesius po atostogu pasibaigimo (siuo atveju 2 metai?) g.gif  g.gif ar cia galioja butinai tik 3 metams?

2. arba iseini po 3 metu su iseitinem istoji i birza, tai birza kaip suprantu nemoka tiek uz kiek gavai iseitiniu, o socialinis ziuri i 3 pries tai buvusius menesius (tai jei nueini po 3 menesiu- tada socialinis moka parama?) ar kaip?

aciu  uz atsakyma  mirksiukas.gif

taigi taip intensyviai "konsultuojate" šiais klausimais, nors dažnokai ir persistengiate su copy-paste, taigi turėtumėte žinoti :
- parašyta "sukakus trejiems metams", tai reiškia suėjus trejiems, ne iki trejų. jeigu vaikui nėra trejų šis punktas netaikomas, tokiu atveju likvidavo nelikvidavo nėra svarbu, paramas gali priklausyti nebent kaip auginančiam ikimokyklinio švietimo įstaigos nelankantį vaiką iki trejų ar atitinkant kitas aplinkybes bei nepamirštant kad visi šeimos nariai turi atitikti bent vieną aplinkybių.
-- socialinis paramą moka atitinkant sąlygas gauti paramai, ne "nuėjus po trejų mėnesių." pajamos socialinei pašalpai gauti apskaičiuojamos pagal vidutines 3 mėnesių, praėjusių iki mėnesio, nuo kurio skiriama socialinė pašalpa, pajamas, įskaičiuojamas skiriant socialinę paramą. išeitinė išmoka yra skaičiuojama. pasibaigus nedarbo išmokos gavimui jei ji buvo mokama trumpiau nei šešis mėnesius teisė į socialinę paramą išlieką šešis mėnesius, t.y. iki kitos aplinkybės - buvimo registruotu darbo biržoje šešis mėnesius atsiradimo.

ar teisė gauti pašalpą yra ir kokios pajamos įskaičiuojamos pasižiūrėti galima čia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l'eau: 20 birželio 2010 - 10:25
QUOTE(snieja @ 2010 06 20, 11:10)
Laba diena
noreciau jusu paklausti del tokios situacijos,musu keturiu asmenu seima taip pat gauna socialine pasalpa,ir taip atsitiko kad MB laimejo kelione uz 10000lt,bet ji nekeiciama i pinigus.

ar reiketu kreiptis i soc rupybos skyriu,ar nenuims mums pasalpos,gal kas zinot g.gif

is anksto dekoju uz info

reikia pranesti soc rupybai apie pasikeitusias pajamas, nes raso, jei laimejai loterijoje- tai jau ieina i pajamas (aisku tik neatkreipiau demesio ar tik pinigeliai, ar daiktas)
bet manau gali buti,kad 3 menesiams nuims parama.
Papildyta:
QUOTE(l'eau @ 2010 06 20, 11:24)
taigi taip intensyviai "konsultuojate" šiais klausimais, nors dažnokai ir persistengiate su copy-paste, taigi turėtumėte žinoti :
- parašyta "sukakus trejiems metams", tai reiškia suėjus trejiems, ne iki trejų. jeigu vaikui nėra trejų šis punktas netaikomas, tokiu atveju likvidavo nelikvidavo nėra svarbu, paramas gali priklausyti nebent kaip auginančiam ikimokyklinio švietimo įstaigos nelankantį vaiką iki trejų ar atitinkant kitas aplinkybes bei nepamirštant kad visi šeimos nariai turi atitikti bent vieną aplinkybių.
-- socialinis paramą moka atitinkant sąlygas gauti paramai, ne "nuėjus po trejų mėnesių." pajamos socialinei pašalpai gauti apskaičiuojamos pagal vidutines 3 mėnesių, praėjusių iki mėnesio, nuo kurio skiriama socialinė pašalpa, pajamas, įskaičiuojamas skiriant socialinę paramą. išeitinė išmoka yra skaičiuojama. pasibaigus nedarbo išmokos gavimui jei ji buvo mokama trumpiau nei šešis mėnesius teisė į socialinę paramą išlieką šešis mėnesius, t.y. iki kitos aplinkybės - buvimo registruotu darbo biržoje šešis mėnesius atsiradimo.

ar teisė gauti pašalpą yra ir kokios pajamos įskaičiuojamos pasižiūrėti galima čia mirksiukas.gif

nemaisykite ....
siuo klausimu as nekonsultuoju....
kitu atveju neklausciau... mirksiukas.gif

o copy paste naudoju, tam ,kad zmonems butu aiskiau kokia soc parama mokama ir dar nei vienai mamaytei mano copy paste neuzkliuvo, juk buna, kad reikia atsakymo tikslaus ir greitai, o skaityti viso forumo nera laiko, taigi man nesunku ir ta copy paste padaryt.... uzuot puse puslapio rasius pasiskaitykite forume ir panasiai.... juk vistiek klavisus maigai, tai kodel ne tikslaus atsakymo.... o kvaili posakiai ir pasizodziavimai- tai ne visai mano stilius....

--------------------------
l'eau as pries tave tikrai nieko neturiu, ir tavo tiesmukiskumas man patinka, gerbiu kiekvieno zmogaus nuomone, ir kiekvienas turime i ja teise.... mirksiukas.gif
o jusu atsakymo, noreciau paklausti, koki tada mamyte atitinka punkta, jei atostogu isejo 2 metams ir likvidavo imone.... ir tarkim iskart istoja i birza, kad stazas nenutruktu....

tai pagal soc paramos punktus kuri punkta atitiks? nes bus nei birzoje prastovejus 6 menesius, nei 6 menesiu laikotarpyje atsistojusi i birza po numatytos aplinkybes- atostogu uzbaigimo?????????????

manau cia kazkokia isimtis turi buti.. g.gif del to mane domina, gal kas susidurete, juk mamyte nekalta, kad jos darboviete bankrutavo ir neperspejo, kad prasitesk atostogas... tai is ko jai gyvent jei net iseitiniu negavo bankrutavus.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 20 birželio 2010 - 15:51
Sveiki visi, stebuklas ivyko, gavau soc.pasalpa uz du men, kaip ir turejo, dokumentus tvarkiausi balandzio 16. Tik uz kompensacijas dar negavau, nors pranesima gavau, kad priklauso tam paciam pranesime buvo, kad priklauso ir soc pasalpa uz du men., ir kompensacija uz sildyma ir vaiko pinigai. Beliko laukt tik kompensacijos. Beje cia VILNIUS SEB 4u.gif
Atsakyti
Laba, gal kas galit pakometuoti kaip čia bus mano atveju g.gif
Esam 5 asmenų šeima-gauname soc. pašalpą, vyras dirba, aš iki rugpjūčio 2 d. esu vaiko priežiūros atostogose iki vaikui sukaks 3m.
Dabar man pasiūlė laikiną darbą, bet jie norėtų, jog aš prisiregistruočiau darbo biržoje,nes tikisi,jog susbsidijuos DB dalį atlyginimo.
Ar priklausys man kažkokia išmoka iš DB, kai tarkim baigsis laikinas darbas?
Ar aš turiu pranešti,kas įsidarbinau soc.paramos skyriui?
Neseniai tvarkiausi ten dėl pašalpos gavimo 6,7,8 men. Tai tų pinigėlių aš nebegausiu? Ar nebegausiu soc. pašalpos kai eisiu tvarkytis rugsėjo 27 d.?
Sukasi jau galva,bet gal suprasit ką norėjau pasakyti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 20, 16:43)
koki tada mamyte atitinka punkta, jei atostogu isejo 2 metams ir likvidavo imone.... ir tarkim iskart istoja i birza, kad stazas nenutruktu....

stažas nenutrūksta atostogų metu net jei įmonė buvo likviduota. jeigu gauna išmoką iš biržos atitinka "yra bedarbiai, gaunantys nedarbo socialinio draudimo išmoką arba mokymosi laikotarpiu – mokymosi stipendiją, arba dirbantys viešuosius ar Užimtumo fondo remiamus darbus", jei negauna - nė vieno. jei neįstoja - gali atitikti "namuose augina nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 3 metų".
įstatyme numatytos sąlygos labai aiškios, tereikia skaityti. čia galima rasti net pavyzdžių rolleyes.gif
QUOTE(Breira @ 2010 06 21, 22:57)
Ar priklausys man kažkokia išmoka iš DB, kai tarkim baigsis laikinas darbas?
Ar aš turiu pranešti,kas įsidarbinau soc.paramos skyriui? 
Neseniai tvarkiausi ten dėl pašalpos gavimo 6,7,8 men. Tai tų pinigėlių aš nebegausiu? Ar nebegausiu soc. pašalpos kai eisiu tvarkytis rugsėjo 27 d.?

ar nedarbo išmoka priklausys pasitikrinti galite čia
jums pašalpa buvo skirta nes jos skyrimo metu atitikote sąlygas. darbo užmokestis bus įskaičiuojamas, pranešti socialiniam skyriui apie įsidarbinimą neturite. jei įsiregistruosite darbo biržoje ir įsidarbinsite ar jums bus skirta išmoka, socialiniame skyriuje tai matyt. pildant prašymą pratęsti pašalpos mokėjimą (jei ji jums skiriama kaip daugeliui trejiems mėnesiams) į visas išmokas / darbo užmokestį bus atsižvelgiama, gal gausite, gal ir ne, apie pašalpos paskaičiavimą pasiskaityti galite čia
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 06 21, 23:34)

jums pašalpa buvo skirta nes jos skyrimo metu atitikote sąlygas. darbo užmokestis bus įskaičiuojamas, pranešti socialiniam skyriui apie įsidarbinimą neturite. jei įsiregistruosite darbo biržoje ir įsidarbinsite ar jums bus skirta išmoka, socialiniame skyriuje tai matyt.

jeigu teisingai prisimenu, laiške iš socialinio apie paskirtą soc. pašalpą yra maždaug toks prierašas: "pasikeitus aplinkybėms (pajamoms, statusui) privaloma pranešti soc skyriui per vieną mėnesį" rolleyes.gif
Tad reikėtų manyti, jog reikia pranešti.
Beje, DB konsultantė Vilniuje mane informavo, jog šiuo metu DB nebeteikia naujai subsidijuojamų darbo vietų, nes tam skirti pinigai jau pasibaigė, t.y. tokis projektas pasibaigė. Laukia kito kokio panašaus. Bet dėl šito tvirtinti irgi negaliu, nes tai tik konsultantės žodžiai. Tad prieš einant į DB reikėtų pamastyti kaip geriau bus jums, o ne galimiems darbdaviams.
Atsakyti
Pasiteiraut norėjau 4u.gif Šiuo metu gauname soc pašalpą-aš gaunu minimumą, o B stovi darbo biržoj. Jei pasiimčiau patentą kaip būtų su pašalpa (tiek kiek gaunu neuždirbčiau, skriaust šeimos nesinori, bet smagu tą šimtuką, kitą gaut legaliai) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2010 06 23, 13:32)
Pasiteiraut norėjau  4u.gif  Šiuo metu gauname soc pašalpą-aš gaunu minimumą, o B stovi darbo biržoj. Jei pasiimčiau patentą kaip būtų su pašalpa (tiek kiek gaunu neuždirbčiau, skriaust šeimos nesinori, bet smagu tą šimtuką, kitą gaut legaliai)  4u.gif

pasiskaitykite čia mirksiukas.gif
nuo jūsų pajamų priklausys gausite pašalpą toliau ar ne smile.gif
Atsakyti