Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.5

QUOTE(Magnė @ 2010 08 17, 15:30)
Labas, gal jau kas nors esat susitvarkę Mokinių krepšelio išmokas (tiksliai nežinau kaip vadinasi)??

Jei turėjau nedarbingumą ...tai ar skaičiuojasi iš sodros gautos pajamos už nedarbingumą ir tuomet ar reikia kokią pažymą ir iš Sodros pristatyti mokinio krepšeliui gauti
Atsakyti
katik pasiskambinau i valstybini stipendiju fonda Vigelienei...
ir suzinojau toki dalyka, jei jusu mokykloj si menesi jau priima pazymas- tai zmoguciai kurie buvo remtini si menesi jau gali suskubti ir pristatyti pazyma apie remima ir gaus stipendija- tai as net nelauksiu savo spalio pazymos(uz rugseji) ir eisiu jau dabar su savo (birzelio, liepos, rugpjucio pazyma).. sakes kiek nervu susitaupysiu, o rugseji galesiu tvarkytis neskubedama... thumbup.gif
svarbiausia, kad remtina butumet ta menesi kuri rasote prasyma stipendijai gauti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 25 rugpjūčio 2010 - 12:25
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 25, 11:10)
bet juk po vieno atsisakymo neismeta, vadinasi atsisake 3 darbu...
reikejo kazka organizuoti del tu obuoliu... juk dar galima su darbdaviu susitarti, kad kasdien atvaziuosi anksciau ir isvaziuosi anksciau, arba veluosi, bet dirbsi iki veliau... is bedos ir palapine vasara tinka, ko ziema nepanaudosi...
mano tevukas irgi be masinos ir kasdien vaziuoja 36km  doh.gif bet taip jau reikejo, kad is birzos neismestu... na padirbes sioki toki darbuka, nors gaunasi vos nelygiai kas ant keliones, tik kad tiek jog namie nebuna, lieka is algos 100lt doh.gif bet geriau nei nieko, bet pagalvojus absurdas dirbti uz simta lt i menesi...
bet reikia ir birza suprasti- kaime sunku butent prie jusu namu darbo vieta atrasti..

cia darbo pasiule tik pirma karta,nes pasake kad naujos pas ju tokios taisykles,ai nu zodziu,pati istosiu i birza ir gal duos darbo bent pusei etato,o su vaiku teks vyrui namie sedet ir pratint vaika prie misinuko doh.gif del pasivazinejimo kad ir kaip sukom galva ,neimanoma net su autobusu pasivazinet doh.gif nevyksta ten i ta kaima doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 25, 14:23)
katik pasiskambinau i valstybini stipendiju fonda Vigelienei...
ir suzinojau toki dalyka, jei jusu mokykloj si menesi jau priima pazymas- tai zmoguciai kurie buvo remtini si menesi jau gali suskubti ir pristatyti pazyma apie remima ir gaus stipendija- tai as net nelauksiu savo spalio pazymos(uz rugseji) ir eisiu jau dabar su savo (birzelio, liepos, rugpjucio pazyma).. sakes kiek nervu susitaupysiu, o rugseji galesiu tvarkytis neskubedama... thumbup.gif
svarbiausia, kad remtina butumet ta menesi kuri rasote prasyma stipendijai gauti...

tai jeigu aš esu remtina birželį, liepą ir rugpjūtį, tai kiek suprantu reikia iki rugsėjo pirmos tą pažymą pasiimt ir dokumentus dėl soc stipendijos susitvarkyt? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iliuzija.: 25 rugpjūčio 2010 - 12:54
QUOTE(Iliuzija. @ 2010 08 25, 13:54)
tai jeigu aš esu remtina birželį, liepą ir rugpjūtį, tai kiek suprantu reikia iki rugsėjo pirmos tą pažymą pasiimt ir dokumentus dėl soc stipendijos susitvarkyt?  unsure.gif

tai, teisingai supratai mirksiukas.gif
as ir remtina birzeli, liepa, rugpjuti
tai siandien uzsisakiau socialiniam pazyma, rytoj padarys ir eisiu i mokykla prasymo rasyt, nes po rugsejo 1d. ji nebegalios...
sake net jei toliau rugseji busi neremtina ir spali vel remtina-stipendija gausi uz puse metu- taigi labai gerai susitvarkyt rugpjuti del viso pikto...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 25 rugpjūčio 2010 - 13:06
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 25, 15:05)
tai, teisingai supratai mirksiukas.gif
as ir remtina birzeli, liepa, rugpjuti
tai siandien uzsisakiau socialiniam pazyma, rytoj padarys ir eisiu i mokykla prasymo rasyt, nes po rugsejo 1d. ji nebegalios...
sake net jei toliau rugseji busi neremtina ir spali vel remtina-stipendija gausi uz puse metu- taigi labai gerai susitvarkyt rugpjuti del viso pikto...

Aišku, ačiū. Kažin ar man vilniuje greit tą pažymą padarys , na gal spėsiu iki rugsėjo pirmos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jaruta @ 2010 08 25, 13:49)
cia darbo pasiule tik pirma karta,nes pasake kad naujos pas ju tokios taisykles,ai nu zodziu,pati istosiu i birza ir gal duos darbo bent pusei etato,o su vaiku teks vyrui namie sedet ir pratint vaika prie misinuko  doh.gif del pasivazinejimo kad ir kaip sukom galva ,neimanoma net su autobusu pasivazinet  doh.gif nevyksta ten i ta kaima  doh.gif

siaubas, kaip ziauru, as esu uz vaiku maitinima bent iki metu mamos pienuku...
bet kad jau situacija tokia doh.gif
reikejo tada bandyt menesi pas ka nors pagyventi... vyrui, kad jau nera su kuo vazinet- bet cia jau seimos skyrimas...
mamai ir mazyliui vyras labai reikalingas-mamai pagalba irgi kasdien reikalinga...
na sedes tetukas namie, nieko nepadarysi- dabar daug teveliu namie su vaikuciais sedi, o ir vaikas nebe naujagymis, o prakutes,ir sedintis mirksiukas.gif nebijokite- vyras su naujom pareigom susitvarkys..
o pinigeliu tikrai reikia... gal ir darbas kur netoliese bus, gal ir mazyli maitint galesite toliau mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Iliuzija. @ 2010 08 25, 14:08)
Aišku, ačiū. Kažin ar man vilniuje greit tą pažymą padarys , na gal spėsiu iki rugsėjo pirmos  unsure.gif

juk skaiciuot nieko nebereikia,tik anspauduko ir parasiuko, kad jus turite si statusa...
man ir sake ateikite penktadieni, bet sakau reiktu greiciau- tai sako bandykite uzeiti rytoj mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 25 rugpjūčio 2010 - 13:17
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 25, 11:10)
bet juk po vieno atsisakymo neismeta, vadinasi atsisake 3 darbu...

Teoriškai, dabar užtenka tris kartus telefonu neatsiliept, kai is Darbo biržos skambina, ir jau laisvas doh.gif Niekam neįdomu, kodėl neatsiliepei, ir ar turi pinigų sąskaitoj, kad atskambint galėtum. Čia teoriškai, nežinau kiek praktiškai tai taikoma.
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2010 08 25, 14:20)
Teoriškai, dabar užtenka tris kartus telefonu neatsiliept, kai is Darbo biržos skambina, ir jau laisvas  doh.gif Niekam neįdomu, kodėl neatsiliepei, ir ar turi pinigų sąskaitoj, kad atskambint galėtum. Čia teoriškai, nežinau kiek praktiškai tai taikoma.

sita ir as girdejau, per zinias rode.. kad neatsiliepei po keliu skambuciu arba neperskambinai iki rytojaus ir ate...
maniskis sake eidamas i birza negali duodi telefono numerio, tegul pastu sako pranesa.. lotuliukas.gif nes sake megsta is birzos paskambint penktadieni, kai bedarbiai jau veiklos su draugais ir alum prisigalvoja ir telefonu tikrai nesinesioja visur kur eina...
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 25, 10:15)
1. turite buti deklaraves gyvenama vieta lietuvoje ir gyventi Lietuvoje...
2. turta jie skaiciuoja pagal savo normatyvus, bet pagrindiniai yra tokie- saskaitoje negali buti daugiau nei 2000lt, jei turite daug zemes ukines paskirties, tai uz tuos kelis hektarus paskaiciuoja kiek jie jums nesa pelno... jei turite ne viena buta, turite nordyti kas juose gyvena (pvz mociutes arba kokias pajamas is jo gaunate- jei nuomojate)
bet dazniausiai turto normatyvas netrukdo jei gyvenate paprastai: bute ir turite seimos pora masinu- tai vadinasi telpate i normatyvus.

o tai jei aš ir vaikas deklaravę vietą pas mano tėvus, čia ir gyvenam, vyras deklaravęs pas savo tėvus kitam mieste. O pays mes statom namą,kuris dar statybų stadijoj- negyvenamas. Ar gali būt kad įvertinę statomo namo kainą nebežiūrės kad dabar pajamos mažos?
ir jei vienam asmeniui gaunama suma neviršija 350lt kokia būtų soc. pašalpa? MB dirba, aš tik nuo rugpjūčio pradėjau dirbt,nes iki tol auginau vaiką iki 3 metų, vaikas nuo rugsėjo eina į darželį. Gal kas galit paaiškint,nes kažkaip sunkiai čia gaudausi blush2.gif ačiū iš anksto 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LauraSim: 25 rugpjūčio 2010 - 13:36
Paskaitinejau apie stipendijas ir man labai idomu pasidare.Siais metais niekur nestojau,nes pinigu trukumas,nebutu kaip uz mokslus sumoket,bet ziuriu,kad soc.remtiniems stipendijos priklauso.Gal galit smulkiau papasakot?Kaip suprantu i mokama reik?
g.gif
Atsakyti
QUOTE(LauraSim @ 2010 08 25, 14:28)
o ai jei aš ir vaikas deklaravę vietą pas mano tėvus, čia ir gyvenam, vyras deklaravęs pas savo tėvus kitam mieste. O pays mes statom namą,kuris dar statybų stadijoj- negyvenamas. Ar gali būt kad įvertinę statomo namo kainą nebežiūrės kad dabar pajamos mažos?
ir jei vienam asmeniui gaunama suma neviršija 350lt kokia būtų soc. pašalpa? MB dirba, aš tik nuo rugpjūčio pradėjau dirbt,nes iki tol auginau vaiką iki 3 metų, vaikas nuo rugsėjo eina į darželį. Gal kas galit paaiškint,nes kažkaip sunkiai čia gaudausi  blush2.gif  ačiū iš anksto  4u.gif

jie ziures tik i jusu turima turta... jei esate deklaruoti pas tevus- tai turtas tevu ir jis jums nepriklauso, deklaruota vieta reikalinga tam, kad zinotumete kurioje seniunijoje ar socialiniam skyriuje turite teise tvarkytis dokumentus, siuo atveju galite tvarkytis dviejose vietose ten kur esate deklaruota jus ir ten kur deklaruotas jusu vyras (pasirenkate jums palankesne, kad nereiktu toli vazinet ar mazesnes eiles)

o del jusu turimo turto (as apie nama)- juk jis net negyvenamas- taigi nuomoti negalite, pajamu nebus.. o del statybu- juk jie net nezino ar statote ar ne- gal pajamos tiek sumazejo, kad namas jau kuri laika stovi nepaliestas, kaip vaiduoklis...

valstybes remiamos pajamos yra 350lt/men vienam asmeniui jei pajamu nera, moka 90% VRP, t.y.315lt/men vienam asmeniui..
jei jus esate seimoje 3 nariai, jusu valstybes remiamos pajamos (VRP) YRA 350lt*3=1050lt/men taigi jei jusu seimos pajamos nevirsija 1050lt- 90% sumos trukumo ismokes jums socialinis.
Papildyta:
QUOTE(vaida89 @ 2010 08 25, 14:31)
Paskaitinejau apie stipendijas ir man labai idomu pasidare.Siais metais niekur nestojau,nes pinigu trukumas,nebutu kaip uz mokslus sumoket,bet ziuriu,kad soc.remtiniems stipendijos priklauso.Gal galit smulkiau papasakot?Kaip suprantu i mokama reik?
g.gif

https://www.vsf.lt/s...nes-stipendijos
cia pasiskaitinek, ne tik soc remtini gauna stipendijas, bet ir naslaiciai ir negalia turintys..
o siaip svarbiausia aukstasis mokslas.... (nesvarbu universitetas ar kolegija)

Atsakyti