pas mus matau stipendijoms prasymus bus galima rasyti nuo rugpjucio 23 iki spalio 1 dienos... tai nebesuprantu, jei as dabar esu remtina visa vasara, mano pazyma jau bus tinkama? nes uz rugseji iki spalio 1 dienos tikrai nespesiu gauti (nes skaiciuos tik is rugsejo pajamu, tai jo pajamas matys tik spali, o dar kol suskaiciuos)...
sveikos,
norėjau paklausti.
ar man priklauso soc.stipendiją jei auginu vaiką?
ar vistiek norint gauti soc.stipendiją reikia pristatytis apie soc.remtinumą pažymą?
ir dar...
o gali aš ir vyras gauti soc.stipendija bei soc. paramą?
ačiū už atsakymą...
norėjau paklausti.
ar vistiek norint gauti soc.stipendiją reikia pristatytis apie soc.remtinumą pažymą?
ir dar...
ačiū už atsakymą...
QUOTE(Varliene @ 2010 08 25, 10:32)
sveikos,
norėjau paklausti.
ir dar...
ačiū už atsakymą...
norėjau paklausti.
ir dar...
ačiū už atsakymą...
soc stipendija mokama tik soc remtiniems (jei nesate neigalus ar naslaitis) https://www.vsf.lt/s...nes-stipendijos
jei jus busite soc remtini ir gausite pinigine parama, jei studijuojate aukstaji moksla- papildomai mokama socialine stipendija. vienam asmeniui soc parama 315lt+ soc stipendija 390lt ... vianam zmogui viena stipendija(taigi jei studijuojate abu- abiems stipendija ir priklauso, jei dar ir vaikai studijuoja - taip pat ir jiems priklauso)
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 25, 10:40)
soc stipendija mokama tik soc remtiniems (jei nesate neigalus ar naslaitis) https://www.vsf.lt/s...nes-stipendijos
jei jus busite soc remtini ir gausite pinigine parama, jei studijuojate aukstaji moksla- papildomai mokama socialine stipendija. vienam asmeniui soc parama 315lt+ soc stipendija 390lt ... vianam zmogui viena stipendija(taigi jei studijuojate abu- abiems stipendija ir priklauso, jei dar ir vaikai studijuoja - taip pat ir jiems priklauso)
ačiū.aš šiaip radau tokią informaciją
11. Universiteto studentai gali gauti šių rūšių stipendijas:
11.1 socialines stipendijas - 3 BSI dydžių per mėnesį. Socialinės stipendijos mokamos šiems studentams:
11.1.1 iš nepasiturinčių šeimų arba vieniems gyvenantiems asmenims, jeigu jie arba jų šeima atitinka bent vieną iš šių reikalavimų:
a) gauna socialinę pašalpą (būtina pateikti pažymą iš socialinės paramos centro apie socialinės pašalpos gavimą ir pažymą apie šeimos sudėtį),
gauna kompensaciją už būsto šildymo išlaidas (būtina pateikti pažymą iš savivaldybės socialinės paramos centro apie kompensacijos už buto šildymą gavimą ir pažymą apie šeimos sudėtį),
c) gauna kompensaciją už išlaidas šaltam vandeniui (būtina pateikti pažymą iš savivaldybės socialinės paramos centro apie kompensacijos už išlaidas šaltam vandeniui gavimą ir pažymą apie šeimos sudėtį),
d) gauna kompensaciją už išlaidas karštam vandeniui (būtina pateikti pažymą iš savivaldybės socialinės paramos centro apie kompensacijos už išlaidas karštam vandeniui gavimą ir pažymą apie šeimos sudėtį),
11.1.2 auginantiems vaiką (būtina pateikti pažymą apie šeimos sudėtį ir vaiko gimimo liudijimo kopiją),
11.1.3 iš šeimų, auginančių 3 ir daugiau vaikų, kurie mokosi bendrojo lavinimo, profesinėse ir aukštosiose mokyklose (būtina pateikti pažymą apie šeimos sudėtį ir pažymas iš mokyklų apie besimokančius brolius ar seseris),
bet čia matyt reik eit į universitetą ir klausti.
dar kartelį dėkoju už atsakymą
Gal kas galėtumėt paaiškinti antrąjį punktą kas tas turto normatyvas ir koks jo dydis?
Šeima arba vienas gyvenantis asmuo turi teisę į socialinę pašalpą, jei kreipimosi metu:
1.
šeimos nariai / asmuo nuolat gyvena Lietuvos Respublikoje;
2.
nuosavybės teise turimo turto vertė neviršija turto vertės normatyvo;
Šeima arba vienas gyvenantis asmuo turi teisę į socialinę pašalpą, jei kreipimosi metu:
1.
šeimos nariai / asmuo nuolat gyvena Lietuvos Respublikoje;
2.
nuosavybės teise turimo turto vertė neviršija turto vertės normatyvo;
QUOTE(LauraSim @ 2010 08 25, 11:05)
Gal kas galėtumėt paaiškinti antrąjį punktą kas tas turto normatyvas ir koks jo dydis?
1. šeimos nariai / asmuo nuolat gyvena Lietuvos Respublikoje;
2. nuosavybės teise turimo turto vertė neviršija turto vertės normatyvo;
1. šeimos nariai / asmuo nuolat gyvena Lietuvos Respublikoje;
2. nuosavybės teise turimo turto vertė neviršija turto vertės normatyvo;
1. turite buti deklaraves gyvenama vieta lietuvoje ir gyventi Lietuvoje...
2. turta jie skaiciuoja pagal savo normatyvus, bet pagrindiniai yra tokie- saskaitoje negali buti daugiau nei 2000lt, jei turite daug zemes ukines paskirties, tai uz tuos kelis hektarus paskaiciuoja kiek jie jums nesa pelno... jei turite ne viena buta, turite nordyti kas juose gyvena (pvz mociutes arba kokias pajamas is jo gaunate- jei nuomojate)
bet dazniausiai turto normatyvas netrukdo jei gyvenate paprastai: bute ir turite seimos pora masinu- tai vadinasi telpate i normatyvus.
Papildyta:
QUOTE(Varliene @ 2010 08 25, 11:01)
ačiū.aš šiaip radau tokią informaciją
11.1 socialines stipendijas - 3 BSI dydžių per mėnesį. Socialinės stipendijos mokamos šiems studentams:
11.1.1 iš nepasiturinčių šeimų arba vieniems gyvenantiems asmenims, jeigu jie arba jų šeima atitinka bent vieną iš šių reikalavimų:
a) gauna socialinę pašalpą (būtina pateikti pažymą iš socialinės paramos centro apie socialinės pašalpos gavimą ir pažymą apie šeimos sudėtį),
gauna kompensaciją už būsto šildymo išlaidas (būtina pateikti pažymą iš savivaldybės socialinės paramos centro apie kompensacijos už buto šildymą gavimą ir pažymą apie šeimos sudėtį),
c) gauna kompensaciją už išlaidas šaltam vandeniui (būtina pateikti pažymą iš savivaldybės socialinės paramos centro apie kompensacijos už išlaidas šaltam vandeniui gavimą ir pažymą apie šeimos sudėtį),
d) gauna kompensaciją už išlaidas karštam vandeniui (būtina pateikti pažymą iš savivaldybės socialinės paramos centro apie kompensacijos už išlaidas karštam vandeniui gavimą ir pažymą apie šeimos sudėtį),
11.1.2 auginantiems vaiką (būtina pateikti pažymą apie šeimos sudėtį ir vaiko gimimo liudijimo kopiją),
11.1.3 iš šeimų, auginančių 3 ir daugiau vaikų, kurie mokosi bendrojo lavinimo, profesinėse ir aukštosiose mokyklose (būtina pateikti pažymą apie šeimos sudėtį ir pažymas iš mokyklų apie besimokančius brolius ar seseris),
kiekvienas universitetas turi savo taisykles ir savo atskira fonda, jei jame yra pinigeliu, jis gali sau leisti moketi ir kitokias stipendijas, kurios jau senai kituose mokyklose panaikintos ir liko tik keletose universitetu
tikslingiausia butu kreiptis tiesiogiai i savo universiteta..
sveikos
norejau konsultacijos del soc.pasalpos
vyras stovejo darbo birzoj tai gaudavom pasalpa,o dabar ji ismete,tai tik po puses metu tegales vel grysti,tai taip iseina kad soc,pasalpa pas mus bus nutraukta,nors pagal dokumentus turetumem ir rugseji dar gaut? jei taip teks paciai stot i darbo birza ir ieskot darbo,nes dar auginu nei metuku neturinti suneli o ka bedaryt kai tokia valstybe
vyras stovejo darbo birzoj tai gaudavom pasalpa,o dabar ji ismete,tai tik po puses metu tegales vel grysti,tai taip iseina kad soc,pasalpa pas mus bus nutraukta,nors pagal dokumentus turetumem ir rugseji dar gaut? jei taip teks paciai stot i darbo birza ir ieskot darbo,nes dar auginu nei metuku neturinti suneli o ka bedaryt kai tokia valstybe
QUOTE(jaruta @ 2010 08 25, 11:28)
sveikos
taip dabar gausite tik kai vyras prastoves 6 menesius darbo birzoje..
bet logiskai pagalvojus, siaip sau juk neismete, vadinasi turejo atsisakyti pasiulyto darbo ir valstybe cia ne prie ko...
norint gauti soc pasalpa ar reikiama jo statusa kitoms privilegijoms igyti (kaip stipendija), jusu vyras turetu kazkur isidarbinti, juk jo minimumas i rankas vistiek nesiektu 1050lt/men kad uztektu jums trims... o jus uz vaika motinystes (tevystes) ismoka gaunate? o jus ir toliau galetumete savo mazyli paauginti bent iki 2 metu...
sakau man labai idomu kodel ismete is birzos, juk ten dabar tokiu pasiulymu po naujo istatymo atsirado, kompensuoja net verslo liudijimus, moka papildomas subsidijas jiems isigyti kas menesi po 200lt .. tai zmogui menesiui susimoketi is saves lieka koks 80lt- tikrai apsimoka pasiimti... o ir soc parama kartais galima gauti, jei pajamos nevirsija valstybes remiamu vienam asmeniui...
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 25, 10:57)
taip dabar gausite tik kai vyras prastoves 6 menesius darbo birzoje..
bet logiskai pagalvojus, siaip sau juk neismete, vadinasi turejo atsisakyti pasiulyto darbo ir valstybe cia ne prie ko...
norint gauti soc pasalpa ar reikiama jo statusa kitoms privilegijoms igyti (kaip stipendija), jusu vyras turetu kazkur isidarbinti, juk jo minimumas i rankas vistiek nesiektu 1050lt/men kad uztektu jums trims... o jus uz vaika motinystes (tevystes) ismoka gaunate? o jus ir toliau galetumete savo mazyli paauginti bent iki 2 metu...
sakau man labai idomu kodel ismete is birzos, juk ten dabar tokiu pasiulymu po naujo istatymo atsirado, kompensuoja net verslo liudijimus, moka papildomas subsidijas jiems isigyti kas menesi po 200lt .. tai zmogui menesiui susimoketi is saves lieka koks 80lt- tikrai apsimoka pasiimti... o ir soc parama kartais galima gauti, jei pajamos nevirsija valstybes remiamu vienam asmeniui...
tai ismete del to kad atsisake skinti obuoliu menesiui,juokinga bet cia gi kaimas pas mus,masinos neturim ,o iki tos vietos maziausiai 20 km,autobusai vaziuoja tik i ta vieta du kartus dienoj ,o jiems vienodai su kuom ir kaip tu pasivazinesi. o darbu daugiau net nesiulo,nera kur zodziu sedek namie o as uz vaika tegaunu 97 lt i menesi.is tikro teks paciai ryt i birza vaziuot,gal bent pusei etato darbo atsiras,nes as daugiau patirties turiu nei vyras
QUOTE(jaruta @ 2010 08 25, 12:01)
tai ismete del to kad atsisake skinti obuoliu menesiui,juokinga bet cia gi kaimas pas mus,masinos neturim ,o iki tos vietos maziausiai 20 km,autobusai vaziuoja tik i ta vieta du kartus dienoj ,o jiems vienodai su kuom ir kaip tu pasivazinesi. o darbu daugiau net nesiulo,nera kur zodziu sedek namie o as uz vaika tegaunu 97 lt i menesi
bet juk po vieno atsisakymo neismeta, vadinasi atsisake 3 darbu...
reikejo kazka organizuoti del tu obuoliu... juk dar galima su darbdaviu susitarti, kad kasdien atvaziuosi anksciau ir isvaziuosi anksciau, arba veluosi, bet dirbsi iki veliau... is bedos ir palapine vasara tinka, ko ziema nepanaudosi...
mano tevukas irgi be masinos ir kasdien vaziuoja 36km bet taip jau reikejo, kad is birzos neismestu... na padirbes sioki toki darbuka, nors gaunasi vos nelygiai kas ant keliones, tik kad tiek jog namie nebuna, lieka is algos 100lt bet geriau nei nieko, bet pagalvojus absurdas dirbti uz simta lt i menesi...
bet reikia ir birza suprasti- kaime sunku butent prie jusu namu darbo vieta atrasti..
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 25, 10:17)
pas mus matau stipendijoms prasymus bus galima rasyti nuo rugpjucio 23 iki spalio 1 dienos... tai nebesuprantu, jei as dabar esu remtina visa vasara, mano pazyma jau bus tinkama? nes uz rugseji iki spalio 1 dienos tikrai nespesiu gauti (nes skaiciuos tik is rugsejo pajamu, tai jo pajamas matys tik spali, o dar kol suskaiciuos)...
Pas mus irgi iki spalio 1 d. Bet aš dar skambinau praėjusiais metais į tą fondą, sakė, kad galiu tartis su aukštąja mokykla, kad leistų atnešti iki vasario 20 (o ne iki 10 d.), bpas mus neleido, dabar įstojau į MRU, tai gal išeis susitarti, kad leistų po spalio 1 d. atnešti. O jūs gal žinote kada socialinis mato mokės DB, ar tik tada kai perveda? O gal galima iš DB pažymą paimti apie paskirtą sumą?
QUOTE(negriuke @ 2010 08 25, 12:18)
Pas mus irgi iki spalio 1 d. Bet aš dar skambinau praėjusiais metais į tą fondą, sakė, kad galiu tartis su aukštąja mokykla, kad leistų atnešti iki vasario 20 (o ne iki 10 d.), bpas mus neleido, dabar įstojau į MRU, tai gal išeis susitarti, kad leistų po spalio 1 d. atnešti. O jūs gal žinote kada socialinis mato mokės DB, ar tik tada kai perveda?
del birzos nezinau, bet siaip socialinis mato pirma menesio diena numatoma pervesti suma, paciai reikejo del pazymos tai is sodros mate numatoma pervesti suma...(nereikejo laukti kol perves)
man idomu del prasymu pradzios, pas mus jau 2 dienos kaip galima pristatyti pazymas soc. stipendijai gauti- ar galiotu mano vasaros pazyma? siaubas kiek nervu sutaupyciau jei galiotu nereiktu kankintis spes ar nespes israsyti kita
jei kas siuo klausimu skambinsit i fonda- brukstelkit man, nes labai aktualu..