Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.5

QUOTE(mamax3 @ 2010 08 18, 01:45)
..................................

Jei šeimos turimo turto vertė yra mažesnė nei apskaičiuotas turto vertės normatyvas, ji turi teisę gauti piniginę socialinę paramą. [/color]
Gal kas žinot,kai deklaruoji turtą,jei piniginės santaupos ar vertybiniai popieriai,kurių vertė didesnė nei 2000lt. Užtenka tik parašyti socialiniame ar dar reiks pristatyti kokius įrodančius dokumentus,pvz iš banko?

Ar gali šeima,kuriai pagal turto normatyvus priklauso būstas apie 120m3,pvz turėti du butus po 60m3. arba turėti didesnį būstą(tarkim viršijantį nurodytus normatyvus),bet neturėti santaupų,t.y. kilnojamo turto ir atvirkščiai. Bet bendroje sumoje(kai sumuojamas nekilnojamas turtas ir kilnojamas turtas) turimo turto vertė yra mažesnė nei apskaičiuotas turto vertės normatyvas,ar gaus tokia šeima piniginę soc paramą. Na iškilo man toks klausimas,nes yra galimybė su močiutės pagalba įsigyti dar vieną nedidelį butuką ir niekaip nerandu atsakymo,kai skaitau...

jei turto verte paskaiciavus mazesne nei normatyvas- parama priklauso....

del obligaciju ir kitu vert. popieriu nzn...(bet reikia pildant nurodyti) kazkada girdejau
(nezinau ar tiesa) kad kai kas paskaiciuoja, kad banke esantys idarbinti pinigeliai per metus atnesa maziau naudos, nei socialine pasalpa, tai juos labiau apsimoka laikyti namuose...

o del turto normatyvu - jei jums priklauso 120kv.m. (tai galite tureti du butus po 60) svarbu, kad ju verte nevirsytu normatyvo...
jei turi virs 120kv.m - vadinasi jau galima kazka parduoti , kad isgyventum (kaip man pasake - tokie zmones gyvena ne pagal kisene)...

su automobiliais ir kitomis registruotomis priemonemis tas pats .... pildant reikes rasyti turimo automobilio, motociklo ir t.t verte..

jei tarkim kaip sakote turite du butus ir viename gyvenate jus- kitame kazkas kitas- reikes nurodyti kas ir kokias pajamas (ne)gaunate uz nuoma. buna, kad zmones savo bute negyvena o nuomojasi kita (tai reikia uzrasyti kas gyvena jusu bute)

taip pat reikia parasyti uz kokias lesas pirkote kokia transporto priemone, jei buvote socialiai remtini ir isigijote kazka naujo....
(kaip suprantu dovanojimas irgi skaitosi i pajamas, taigi geriau isigyti uz savo gaunamas lesas)

Atsakyti
sveikos, gal kas padėsit? 4u.gif bandysiu nupasakoti situaciją blush2.gif
Yra 2 suaugę žmonės (vaikai jau gyvena atskirai), žmona registruota darbo biržoj, iš ten nieko negauna, o vyras gauna apie 500lt atlyginimą. Bet kokius metus gaudavo dar komandiruotpinigius 1400lt į mėnesį. Nuo šio mėnesio jau nebe komandiruotėj.
Ar priklauso jiems kokios kompensacijos ar pašalpos? 4u.gif
Nežinom, ar tie komandiruotpinigiai prisiskaito prie pajamų unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Levander: 18 rugpjūčio 2010 - 19:07
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 18, 06:52)
[size=1][/size]

taip pat reikia parasyti uz kokias lesas pirkote kokia transporto priemone, jei buvote socialiai remtini ir isigijote kazka naujo....
(kaip suprantu dovanojimas irgi skaitosi i pajamas, taigi geriau isigyti uz savo gaunamas lesas)

O jei pasiskolini iš giminaičių pinigus ir perki sau butą. Tai ir pasiskolintos sumos skaitomos į pajamas?
Papildyta:
QUOTE(Levander @ 2010 08 18, 19:06)
sveikos, gal kas padėsit?  4u.gif bandysiu nupasakoti situaciją  blush2.gif
Yra 2 suaugę žmonės (vaikai jau gyvena atskirai), žmona registruota darbo biržoj, iš ten nieko negauna, o vyras gauna apie 500lt atlyginimą. Bet kokius metus gaudavo dar komandiruotpinigius 1400lt į mėnesį. Nuo šio mėnesio jau nebe komandiruotėj.
Ar priklauso jiems kokios kompensacijos ar pašalpos?  4u.gif
Nežinom, ar tie komandiruotpinigiai prisiskaito prie pajamų  unsure.gif

Jei žmona negauna iš DB jokių pinigėlių kaip ir priklausytų. Paprastai ima paskutinių trijų mėnesių pajamas,nors atrodo galima imti ir einamojo mėnesio,tada komandiruotpinigių nebeįskaičiuotų...
Atsakyti
gal kas atsakys y mano klausima.

esam abu nedirbantys. as auginu 10men vaikeli.
is valstybes gauname socialine po 990lt/men.
ar galime pasiimti koki daikta issimoketinai, jiai pinigai yra gaunami is socialines, cia mazdaug gaunasi asmeniui po 247lt, ar leistu pasiimti kazka issimoketinai, bent y men po 50lt moketume ????
aciu kas atsakys.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2010 08 13, 14:55)
Aiškiai. Na, taip man irgi bus per sena, nes rugsėjį jau naują prašymą rašysiu  unsure.gif  Blin, o tai kaip čia padaryt? Kaip kiti ankstesniais metais darė? Juk turi būt kažkokia išeitis.

Ir man bus per sena, nes rugpjūtį keičiasi pajamos (iš DB gausiu daugiau), tai kol nebus pervesta iš DB, o priimti sprendimo nespės iki spalio 10 d. verysad.gif

QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 13, 15:07)
kitiems buna pazyma liepai rugpjuciui rugsejui;
arba rugpjuciui rugsejui spaliui
tai jiems be problemu, o tam kas pradeda pasalpas tvarkytis sezono pradzioj sunkiau...
priduodant dokumentus tegul ta geltona lapeli priklijuoja, kad skubos tvarka reikalinga pazyma iki tam tikros dienos ax.gif
labai tikiuos, kad socialinis nepaves.... ir darbuotojos laiku atliks savo darba...
gal jau pas kazka momykloj yra informacija iki kada pazymas pristatyti stipendijoms? labai reikia tikslios datos...

Man ta darbuotoja pasakė, kad tai negali ji daryti ir nedarys skubos tvarka. Gal saldainių kokių nunešti, juk dėl jos galiu prarasti 780 Lt... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2010 08 19, 11:02)

ar galime pasiimti koki daikta issimoketinai, jiai pinigai yra gaunami is socialines, cia mazdaug gaunasi asmeniui po 247lt, ar leistu pasiimti kazka issimoketinai, bent y men po 50lt moketume ????
aciu kas atsakys.

Idomus klausimas, ir as noreciau suzinoti smile.gif Bet kazkodel abejoju kad galima taip butu...
Atsakyti
sveikos,
gal kas paaiskintu man blondinei, kaip yra su tais zmogeliukais kuriu pajamos iki 525lt. vienam asmeniui?
-ar butinai vienas is seimos nariu turi stoveti darbo birzoje, ar gali buti abu dirbantys tik su mazais atlyginimais? (pvz. vyras dirba puse etato)
-ar vaikui mokykloje butu suteiktas nemokamas maitinimas ir nemokama prailginta grupe?
-gal dar kokios lengvatos galioja?

labai dekoju
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2010 08 19, 10:02)

aciu kas atsakys.

negalite paimti lizingu jokio daikto.
Atsakyti
Sveikutes,gal kas man paaiskins toki dalyka.Esame daugiavaike seima,vienam seimos nariui neiseina 525 Lt.Vyriausias sunus siemet baige 10Kl.ir istojo i profesine mokykla.Ar jam priklauso parama mokinio reikmem isigyti?Ar cia skiria tik bendrojo lavinimosi mokyklu mokiniams?
Atsakyti
QUOTE(marichuana A @ 2010 08 19, 14:07)
sveikos,
gal kas paaiskintu man blondinei, kaip yra su tais zmogeliukais kuriu pajamos iki 525lt. vienam asmeniui?
-ar butinai vienas is seimos nariu turi stoveti darbo birzoje, ar gali buti abu dirbantys tik su mazais atlyginimais? (pvz. vyras dirba puse etato)
-ar vaikui mokykloje butu suteiktas nemokamas maitinimas ir nemokama prailginta grupe?
-gal dar kokios lengvatos galioja?
labai dekoju

Taip, jus galite kreiptis del nemokamo maitinimo, ir tikrai gausite ir maitinima, ir mokyklai krepseli 158lt.prailginta grupe priklauso nuo direktores, manau jai nera kur deti vaikiuko, tai su prasymu tikrai turi leisti lankyti prailginta, mano manymu tai visiskai nepriklauso kokios yra seimos pajamos, juk prailginta lanko ir labai turtingu teveliu vaikai.
Gali ir abu stoveti darbo birzoje arba abu dirbti ir gauti mazas pajamas
Papildyta:
QUOTE(uoga 3 @ 2010 08 19, 17:47)
Sveikutes,gal kas man paaiskins toki dalyka.Esame daugiavaike seima,vienam seimos nariui neiseina 525 Lt.Vyriausias sunus siemet baige 10Kl.ir istojo i profesine mokykla.Ar jam priklauso parama mokinio reikmem isigyti?Ar cia skiria tik bendrojo lavinimosi mokyklu mokiniams?

Tiksliai nezinau, bet manau kad krepselis mokinio tikrai gali priklausyti kol vaikui sueis 18 metu.Juk Koks skirtumas Ar 11 klase, ar profesine, ten galima irgi juk mokintis visurinis +specialybe.Tai manau kad priklauso tikrai.
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2010 08 19, 17:47)

"Socialinės paramos ir sveikatos skyrius informuoja, kad socialinė parama skiriama vaikams, kurie mokosi bendrojo lavinimo mokyklose, profesinėse mokyklose, ikimokyklinio ugdymo mokyklose ar pas kitą švietimo teikėją (išskyrus laisvąjį mokytoją) pagal bendrojo lavinimo (pradinio, pagrindinio, vidurinio ar specialiojo ugdymo) ar priešmokyklinio ugdymo programas, išskyrus suaugusiųjų ugdymo programas. " mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos, atejau pas jus konsultacijos? esame 4 asmenu seima, as vaiko auginimo atostogose, vyras dirbantis, musu pajamos 1800 lt keturiems asmenims (vaikai 3 metu ir 9 menesiu). gyvename savam bute 63 kvadratu Kaune, turto daugiau nekilnojamojo neturime, vienintelis be buto turimas turtas automobilis 2002 metu Renault Laguna, santaupu nei bankuose niekur neturime, tiesa turime paskola, kuria liko dar du metai ismoketi apie 9400lt like;) domina ar yra galimybe gauti kompensacija busto sildymui? ir kada geriausia kreiptis? ir ar reikia kas tris menesius is naujo pridavineti pajamas? tarkim spali priduodu, tai apksui sausi vel reiktu taip? pajamos nuo lapkricio dar sumazes, reaiai gausis gal 1600 keturiems sad.gif
Atsakyti