Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.5

Sveiki,norejau pasiteirauti,jei socialine pasalpa paskirta nuo rugpjucio 2 dienos(dokumentus susitvarkiau liepos pradzioje),ar galima tiketis ja gauti si menesi?Ir kaip ji mokama?Ar uz praejusi menesi?Ar dabar tureciau gauti uz du menesiu liepa ir rugpjuti ar tik uz liepa?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 06, 19:37)
manau mylimuke turejo omenyje, kad soc stipendijai gauti -prasyma ir kitus reikiamus dokumentus reikia pristatyti savo aukstojoje nurodytais terminais mirksiukas.gif
bet soc. stipendija ismoka vsf (valstybinis studiju fondas)
http://www.vsf.lt/so...nes-stipendijos
bet kaip suprantu galima ir tiesiogiai jiems dokumentus siusti ...
zinau, kad nuo liepos 1d. isigaliojo naujos pataisos, tiesa ju dar iki galo neskaiciau blush2.gif

Na taip, turėjau omeny, kad per universitetą galima tvarkytis blush2.gif

QUOTE(Lelyna @ 2010 08 08, 18:20)
Sveiki,norejau pasiteirauti,jei socialine pasalpa paskirta nuo rugpjucio 2 dienos(dokumentus susitvarkiau liepos pradzioje),ar galima tiketis ja gauti si menesi?Ir kaip ji mokama?Ar uz praejusi menesi?Ar dabar tureciau gauti uz du menesiu liepa ir rugpjuti ar tik uz liepa?smile.gif

Aš paskutinį kartą tvarkiausi birželį (reikia prašymą rašyti kas 3mėn), tai sakė, kad rugpjūtį tik gausim už 2mėn, dar negavau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lelyna @ 2010 08 08, 18:20)

jei pasalpa jums priklauso ir uz liepos menesi, tai sio menesio 10 diena turetumete gauti uz liepa mirksiukas.gif (mokama algos principu- praejo reikiamas menuo, kito pradzioje gaunama ismoka)
Atsakyti
Turiu klausimėlį. Vyras rado darbą Lietuvos įmonėje, kuri siunčia darbuotojus į užsienį "komandiruotėms" (kelioms savaitėms). Į rankas oficialus atlyginimas 850lt, bet dar gaus komandiruotpinigių, ar jie irgi skaitysis kaip pajamos?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2010 08 09, 18:22)
Turiu klausimėlį. Vyras rado darbą Lietuvos įmonėje, kuri siunčia darbuotojus į užsienį "komandiruotėms" (kelioms savaitėms). Į rankas oficialus atlyginimas 850lt, bet dar gaus komandiruotpinigių, ar jie irgi skaitysis kaip pajamos?

manau, kad tikrai skaitysis... pastebejau tik socialiniu ismoku neskaiciuoja, o visa kita deda i kruva ir viskas.... mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 08, 10:47)
na matau pataisos kaikurios padarytos musu naudai...
pastebejau, kad jei nesi soc remtinas- tai iki 25 padare.
vienam zmogui gali buti mokama tik viena soc. stipendija (anksciau pasirodo gakejai gauti ir daugiau)
paskui pakartotinam stipendiju gavimui buvo,kad galejo pretenduoti, tik tie, kuriems atsirado aplinkybes tik po pirmojo stipendiju skyrimo- o dabar gales pretenduoti visi, kurie nespejo ar per velai suzinojo.... thumbup.gif
bet cia man kazkaip 16 ir 31 punktai sioje vietoje pjaunasi.....  (taip ir nesuprantu ar nuo aplinkybiu atsiradimo, ar svarbu, kad butu tos aplinkybes-nesvarbu nuo kada) g.gif

man labai idomu kaip suprasti  g.gif IV. SOCIALINIŲ STIPENDIJŲ SKYRIMAS IR ADMINISTRAVIMAS PEREINAMUOJU LAIKOTARPIU
kas tas pereinamasis laikotarpis?

gal man kas atsakys? tai ar bus galima kreiptis pakartotinai stipendijos, jei priezastys bus nuo pirmojo stipendiju skyrimo....
nes speju,kad man pazymos rugsejo menesi gali neduoti, o tik spali, nes labai jau megsta vilkinti su ju isdavimu doh.gif
Atsakyti
sveikos mielosios atejau pas jus prasyti patarimo...siemt baigiau 12klase neystojau y norima specialybe ,turiu vaikeli bei drauga vieninteles musu pajamos yra soc pasalpa...
dbr neapsisprendziu ar stoti y profke ir laukti kitu metu stojimu gal pasiseks istoti y norima specialybe ar stoti i DB...nes jai as nieko neveiksiu nebegausime sios pasalpos...
norejau paklausti gal zinote kaip butu su soc pasalpa ar man ji butu nutraukta jai istociau y DB ir tektu laukti 6m norint vel ja gauti? bei gal zinote ar profesinese mokyklose yra mokamos soc stipendijos? g.gif 4u.gif
aciu kurios atsakys ir patars blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zaleake: 10 rugpjūčio 2010 - 11:12
QUOTE(zaleake @ 2010 08 10, 12:10)
sveikos mielosios atejau pas jus prasyti patarimo...siemt baigiau 12klase neystojau y norima specialybe ,turiu vaikeli bei drauga vieninteles musu pajamos yra soc pasalpa...
dbr neapsisprendziu ar stoti y profke ir laukti kitu metu stojimu gal pasiseks istoti y norima specialybe ar stoti i DB...
norejau paklausti gal zinote kaip butu su soc pasalpa ar man ji butu nutraukta jai istociau y DB ir  tektu laukti 6m norint vel ja gauti? bei gal zinote ar profesinese mokykose yra mokamos soc stipendijos? g.gif  4u.gif
aciu kurios  atsakys ir patars blush2.gif

o kodel nenorite stoti i kolegija ar universiteta? jei esate soc remtina, gautumete 390lt/men soc. stipendija.. iki 25metu..

kaip sakant galima istoti i universiteta pastudijuoti metus... o paskui bandyti stoti i norima specialybe, tai ka gali zinoti, gal pateksite iskart i antra kursa, nes uzskaitys puse paskaitu, o trukstamas atsiskaitysite veliau.. mirksiukas.gif

mano nuomone zmones i profke stoja tada, kai neturi uz mokslus susimoketi, bet jei gautumet soc stipendija, kodel nepasinaudojus proga ir neisigijus geresnio issilavinimo... g.gif (cia aisku tik mano nuomone)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 10 rugpjūčio 2010 - 11:17
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 10, 12:15)

o kodel nenorite stoti i kolegija ar universiteta? jei esate soc remtina, gautumete 390lt/men soc. stipendija.. iki 25metu..

kaip sakant galima istoti i universiteta pastudijuoti metus... o paskui bandyti stoti i norima specialybe, tai ka gali zinoti, gal pateksite iskart i antra kursa, nes uzskaitys puse paskaitu, o trukstamas atsiskaitysite veliau.. mirksiukas.gif

mano nuomone zmones i profke stoja tada, kai neturi uz mokslus susimoketi, bet jei gautumet soc stipendija, kodel nepasinaudojus proga ir neisigijus geresnio issilavinimo... g.gif (cia aisku tik mano nuomone)

tai taip stojauas y kolegija bei universitteta bet visur nemokamus surasiau ir nepakliuvau...truko0,1 proc iki norimos spec, o daugiau jau nebera kaip patekti i universitetus bei kolegijas...nes siemet buwo prasymai pildomi internetu....

va tame ir beda kad nera kaip uz tuos moklus susimoketi nes mama liko be darbo o draugas vaikeli priziuri kol as mokinausi.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zaleake @ 2010 08 10, 12:10)
dbr neapsisprendziu ar stoti y profke ir laukti kitu metu stojimu gal pasiseks istoti y norima specialybe ar stoti i DB...nes jai as nieko neveiksiu nebegausime sios pasalpos...
norejau paklausti gal zinote kaip butu su soc pasalpa ar man ji butu nutraukta jai istociau y DB ir  tektu laukti 6m norint vel ja gauti? bei gal zinote ar profesinese mokyklose yra mokamos soc stipendijos?  g.gif  4u.gif
aciu kurios  atsakys ir patars blush2.gif

Darbo birzoj nereikes puse metu isbut jei siemet mokslus baigei, bet atrodo turi per 3 men nuo baigimo prisiregistruot.
Atsakyti
QUOTE(zaleake @ 2010 08 10, 12:23)
tai taip stojauas y kolegija bei universitteta bet visur nemokamus surasiau ir nepakliuvau...truko0,1 proc iki norimos spec, o daugiau jau nebera kaip patekti i universitetus bei kolegijas...nes siemet buwo prasymai pildomi internetu....

va tame ir beda kad nera kaip uz tuos moklus susimoketi nes mama liko be darbo o draugas vaikeli priziuri kol as mokinausi..  blush2.gif

na i mokama kolegija manau tikrai patektum... (o moketum is stipendijos, jei susitvarkytum) gal net ir liktu kazkiek, jei menuo kolegijoj kainuotu ne 390lt/men mirksiukas.gif
https://www.vsf.lt/s...nes-stipendijos

jei dieniniam studijuotum i birza stoti nereikia, moketu iki sukanka 25metai, jei neakivaizdiniu, tada turetum stoveti ir birzoje, arba auginti vaika namuose iki 3 metu (arba ten reikiamus kitus punktus atitikti)...
jei klystu mamytes pataisykit mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(marina861 @ 2010 08 10, 12:39)
Darbo birzoj nereikes puse metu isbut jei siemet mokslus baigei, bet atrodo turi per 3 men nuo baigimo prisiregistruot.

yra įsiregistravę teritorinėje darbo biržoje ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo nurodytų aplinkybių atsiradimo:
- baigę formaliojo švietimo įstaigų dieninius skyrius abiturientai ir absolventai;
http://www.socmin.lt....php?1189177490
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 10 rugpjūčio 2010 - 12:33
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 10, 13:29)
na i mokama kolegija manau tikrai patektum... (o moketum is stipendijos, jei susitvarkytum) gal net ir liktu kazkiek, jei menuo kolegijoj kainuotu ne 390lt/men  mirksiukas.gif

jei dieniniam studijuotum i birza stoti nereikia, moketu iki sukanka 25metai, jei neakivaizdiniu, tada turetum stoveti ir birzoje, arba auginti vaika namuose iki 3 metu (arba ten reikiamus kitus punktus atitikti)...
jei klystu mamytes pataisykit mirksiukas.gif
Papildyta:

yra įsiregistravę teritorinėje darbo biržoje ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo nurodytų aplinkybių atsiradimo:
- baigę formaliojo švietimo įstaigų dieninius skyrius abiturientai ir absolventai;

aciu uz informacija 4u.gif
na manau siuos metus dar nesimokysiu stosiu y db visvien suneliui dar tik 1,5m o jai tektu jo nematyt 5d per savaite tai biskiuka nekas man butu...kitais metais ir sunelis didesnis bus ir gal finansine padetis pageres...ir galesiu studijuoti norima specialybe rolleyes.gif
tai kaip suprantu jai dbr istosiu y db tai man ir toliau mokes soc pasalpa ,ir neliksime be pinigeliu...?
Atsakyti
QUOTE(zaleake @ 2010 08 10, 13:37)
aciu uz informacija 4u.gif
na manau siuos metus dar nesimokysiu stosiu y db visvien suneliui dar tik 1,5m o jai tektu jo nematyt 5d per savaite tai biskiuka nekas man butu...kitais metais ir sunelis didesnis bus ir gal finansine padetis pageres...ir galesiu studijuoti norima specialybe rolleyes.gif
tai kaip suprantu jai dbr istosiu y db tai man ir toliau mokes soc pasalpa ,ir neliksime be pinigeliu...?

socialine mokes ir jei vaika iki 3 metu auginsi namuose (nevesi i darzeli), manau nera butina stoti i birza, nebent jus pati to norite...

4. kiekvienas vyresnis kaip 18 metų šeimos narys, vienas gyvenantis asmuo arba vaikas nuo 16 iki 18 metų atitinka bent vieną iš šių sąlygų:
motina (tėvas) arba globėja (globėjas) namuose augina:
- nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 3 metų;

mamytes pataisykit, jei klystu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 10 rugpjūčio 2010 - 12:55