Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.5

QUOTE(kavute @ 2010 08 05, 23:59)
Supratau, oho, nemaži pinigėliai būtų, jei gautume soc. pašalpą ir dar 2 socialines stipendijas  thumbup.gif O kokius konkrečiai punktus reikia atitikti socialinei stipendijai? Ar užtenka tik, kad pajamos neviršytų 350lt/mėn ar dar kažkokius punktus atitikti?  blush2.gif Ir kur reikia kreiptis dėl stipendijos, į dekanatą ar kur?  4u.gif

Uzteks zmones klaidinti niekas nepretenduoja iskart i pasalpa ir socialine stipendija

Socialine pasalpa skiriama studentams kurie studijuoja neakivaizdiniam

Socialine stipendija skiriama dieniniu studiju(remtiniems) studentams ir sudaro 390 lt

Visa informacija yra gauta is socialio skyriaus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adidamm: 06 rugpjūčio 2010 - 12:51
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 06, 13:42)
kaip suprantu praitais metais galejai gauti ir kelias soc. stipendijas vienam asmeniui, bet nuo siu metu berods liepos 1 d. padarytos pataisos, kad vienam asmeniui galima tik viena soc. stipendija.
norint gauti socialine stipendija vienas is punktu, kad pajamos vienam seimos nariui mazesnes nei 350lt/men ir gaunama soc parama. (arba esi naslaitis ar neigalus)
antras punktas - butnai studijuoti aukstaji moksla (nesvarbu ar universitetini, ar kolegini, ar dienini ar istestini....)
o toliau jau like punktai tokie, kaip skolu neturejimas, nemoka stipendijos jei esi akademinese atostogose ir panasiai...
valstybiniame studiju fondo tinklapyje gali pasiskaityti tiksliau..
[url=http://www.vsf.lt/socialines-stipendijos]http://www.vsf.lt/socialines-

Nežinau, kaip kitur, bet pas mus (VGTU) galima turėt vieną skolą ax.gif

QUOTE(adidamm @ 2010 08 06, 13:47)
Uzteks zmones klaidinti niekas nepretenduoja iskart i pasalpa ir socialine stipendija

Socialine stipendija skiriama dieniniu studiju(remtiniems) studentams  ir sudaro 390 lt

Socialinę pašalpą moka socialinis skyrius, o ne universitetas doh.gif O socialinę stipendiją universitetas ir tik tuo atveju, jeigu asmuo jau gauna socialinę pašalpą (t.y. jo pajamos nesiekia 350lt vienam).
Atsakyti

Socialine stipendija skiriama dieniniu studiju(remtiniems) studentams  ir sudaro 390 lt

Jus nuoroda paskaitykit,kuria VIKOSIUKS dave,punktas yra,kad gaut soc.stependija,turi but soc.remtinas,vadinasi turi gaudinet soc.pasalpa
3.
studentas atitinka bent vieną iš šių kriterijų:

*
yra iš nepasiturinčių šeimų ar vieni gyvenantys asmenys, turintys teisę gauti arba gaunantys socialinę pašalpą pagal Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymą;
Atsakyti

na visiska nesamone... as pati gaunu socialine pasalpa ir socialine stipendija (moka abi)
ir esu ne dieninio skyriaus studente (o studijuoju istesinese studijose, nes mokslus derinu su mazyles auginimu, nes istojau mokytis pries paskutini nestumo menesi) ir gaunu 390lt/men.

nebent nuo siu metu liepos 1 dienos kas nors pasikeite....
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2010 08 06, 14:02)
Nežinau, kaip kitur, bet pas mus (VGTU) galima turėt vieną skolą  ax.gif
Socialinę pašalpą moka socialinis skyrius, o ne universitetas  doh.gif  O socialinę stipendiją universitetas ir tik tuo atveju, jeigu asmuo jau gauna socialinę pašalpą (t.y. jo pajamos nesiekia 350lt vienam).

viena akademine skola leidziama visur mirksiukas.gif
parasiau, kad netureti skolų (turejau omeny daugiau nei viena) ... soriukas, jei dviprasmiskai nuskambejo, kai pati zinau, tai net nepagalvojau pabrezti,kad viena galima, bet nuorodoj kur imeciau ten buvo parasyta, kad viena skola galima tureti.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 06, 14:54)
na visiska nesamone... as pati gaunu socialine pasalpa ir socialine stipendija (moka abi)
ir esu ne dieninio skyriaus studente (o studijuoju istesinese studijose, nes mokslus derinu su mazyles auginimu, nes istojau mokytis pries paskutini nestumo menesi) ir gaunu 390lt/men.

nebent nuo siu metu liepos 1 dienos kas nors pasikeite....
Papildyta:

viena akademine skola leidziama visur mirksiukas.gif
parasiau, kad netureti skolų (turejau omeny daugiau nei viena) ... soriukas, jei dviprasmiskai nuskambejo, kai pati zinau, tai net nepagalvojau pabrezti,kad viena galima, bet nuorodoj kur imeciau ten buvo parasyta, kad viena skola galima tureti.... mirksiukas.gif

Na tikrai neisigalvoju kaip buvo pasakyta taip ir perduodu informacija gauta pries savaite , nebent jos pacios nezino ka sneka blink.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2010 08 06, 14:02)
  O socialinę stipendiją universitetas ir tik tuo atveju, jeigu asmuo jau gauna socialinę pašalpą (t.y. jo pajamos nesiekia 350lt vienam).

ką dar sugalvosit biggrin.gif joks universitetas nemoka socialinės stipendijos, nuo šių metų net nebeadministruoja. tai daro vsf. jų tinklapyje visa informacija, taip pat ir teisinė.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 08 06, 18:50)
ką dar sugalvosit biggrin.gif joks universitetas nemoka socialinės stipendijos, nuo šių metų net nebeadministruoja. tai daro vsf. jų tinklapyje visa informacija, taip pat ir teisinė.

manau mylimuke turejo omenyje, kad soc stipendijai gauti -prasyma ir kitus reikiamus dokumentus reikia pristatyti savo aukstojoje nurodytais terminais mirksiukas.gif
bet soc. stipendija ismoka vsf (valstybinis studiju fondas)
http://www.vsf.lt/so...nes-stipendijos
bet kaip suprantu galima ir tiesiogiai jiems dokumentus siusti ...
zinau, kad nuo liepos 1d. isigaliojo naujos pataisos, tiesa ju dar iki galo neskaiciau blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(adidamm @ 2010 08 06, 17:30)
Na tikrai neisigalvoju kaip buvo pasakyta taip ir perduodu informacija  gauta pries savaite , nebent jos pacios nezino ka sneka  blink.gif

o galiu paklausti, kas jums taip sake? socialiniam? ar kur?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 06 rugpjūčio 2010 - 18:40
Pasakykit prašau ar Socialinis mato, kiek gaunu iš DB? Ar reikia pažymos? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(negriuke @ 2010 08 07, 11:05)
Pasakykit prašau ar Socialinis mato, kiek gaunu iš DB? Ar reikia pažymos? blush2.gif

mato mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 07, 11:23)

Ačiū, aš jau buvau išsigandus, nes rytoj išvažiuoju, visus dokumentus neš brolis, tai galvojau jau pažymos DB jam tikrai niekas neduos. Visokiuks, įmesk socialinių stipendijų naująjį įstatymą.
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 08 04, 21:37)
bet vistiek turit puse metu prastovet DB.

Neturi, jei iškart po to, kai vaikui sueis 3 m. (arba anksčiau) atsistos į DB, vadinasi nenutrūkstama grandinė, kaip aš pvz po mokslų įstojau į DB, bet ir toliau gaunu soc. paramą. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(negriuke @ 2010 08 07, 11:35)
Ačiū, aš jau buvau išsigandus, nes rytoj išvažiuoju, visus dokumentus neš brolis, tai galvojau jau pažymos DB jam tikrai niekas neduos. Visokiuks, įmesk socialinių stipendijų naująjį įstatymą.

stai si pataisa... ziuriu,kad isigalios nuo rugsejo 1d, ne nuo liepos 1 lotuliukas.gif
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=376049
nebent dar kazkokia pataisa buvau radus... nes kazko man ta liepos pirma uzsifiksavo...
gal data maisau su motinystes (tevystes) ismoka doh.gif
jei kas dar apie stipendiju pataisas kazka rasite- mestelkit i foruma mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 07 rugpjūčio 2010 - 10:49
QUOTE(negriuke @ 2010 08 07, 11:55)
Ne taip stipriai pakeitė. bigsmile.gif

na matau pataisos kaikurios padarytos musu naudai...
pastebejau, kad jei nesi soc remtinas- tai iki 25 padare.
vienam zmogui gali buti mokama tik viena soc. stipendija (anksciau pasirodo gakejai gauti ir daugiau)
paskui pakartotinam stipendiju gavimui buvo,kad galejo pretenduoti, tik tie, kuriems atsirado aplinkybes tik po pirmojo stipendiju skyrimo- o dabar gales pretenduoti visi, kurie nespejo ar per velai suzinojo.... thumbup.gif
bet cia man kazkaip 16 ir 31 punktai sioje vietoje pjaunasi..... (taip ir nesuprantu ar nuo aplinkybiu atsiradimo, ar svarbu, kad butu tos aplinkybes-nesvarbu nuo kada) g.gif

man labai idomu kaip suprasti g.gif IV. SOCIALINIŲ STIPENDIJŲ SKYRIMAS IR ADMINISTRAVIMAS PEREINAMUOJU LAIKOTARPIU
kas tas pereinamasis laikotarpis?
Atsakyti