skaiciau skaiciau ir visai susipainiojau
neseniai issiskyriau, tad perkopus vasarai i antra puse pradejau baimintis kaip reikes ziema atlaikyti , sildymo kainos kandziojasi, baisiai skolu bijau ,bet panasu kad reikes kaskaip kitaip suktis be jokiu kompensaciju
mano pajamos 800 popierines i rankas gaunu 725+ex vyras duoda vaikams 800 tai panasu, kad as dar neblogai gyvenu ir man ko gero niekas nepriklauso , lauksiu komentaru is zmogiuku daugiau uz mane nusimananciu
Aš ir turiu klausimą dėl pašalpų Jei aš po vaiko auginimo iki 3m tik pradėjau dirbti ar jau galim tvarkytis dokumentus dėl pašalpos gavimo ar reikia laukti 3 men? Ir kokia ji turėtų būti? Mūsų pajamos į rankas mažesnės nei 350lt vienam žmogui. Ir jei gyvenam pas tėvus ar galima gauti kažkokią kompensaciją už buto mokesčius? Ir dar kiek supratau mum turėtų būt lengvatos už darželio mokestį?
iš karto ačiū jei kas atsakysit
QUOTE(kavute @ 2010 08 05, 00:43)
Sveikos, mergaitės Iškilo man toks klausimėlis dėl socialinių stipendijų Pajamos nesiekia 350lt asmeniui, todėl gauname soc. pašalpą su vyru, aš mokausi dieniniame (dar neturiu 24m)., vyras taip pat mokosi dieniniame (taip pat nėra 24m.) bei dirba puse etato. Ar priklausytų mums socialinės stipendijos? Jei priklausytų ar gautume jas abu ar tik vienas bei ar gautume tik socialinę stipendiją, o jau socialinės pašalpos ne? Mylimuke, gal tu labiau gaudaisi šituose reikaluose ir gali kažką pakomentuot?
socialine stipendija mokama tik socialiai remtiniems zmonems...
taigi salia gaunamos soc paramos mokama ir stipendija (vienam zmogui - viena stipendija) taigi jums priklauso ir soc parama ir dvi stipendijos, jei atitiksite stipendijos reikalaujamus punktus, soc stipendija mokama nepriklausomai kiek tau metu (man virs 24 m ir as ja gaunu, nes kaip suprantu yra trys stipendiju rusys, jei ne daugiau).....
bet as dabar kalbu konkreciai apie socialine stipendija 390lt/men
Papildyta:
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2010 08 05, 01:04)
skaiciau skaiciau ir visai susipainiojau
neseniai issiskyriau, tad perkopus vasarai i antra puse pradejau baimintis kaip reikes ziema atlaikyti , sildymo kainos kandziojasi, baisiai skolu bijau ,bet panasu kad reikes kaskaip kitaip suktis be jokiu kompensaciju
mano pajamos 800 popierines i rankas gaunu 725+ex vyras duoda vaikams 800 tai panasu, kad as dar neblogai gyvenu ir man ko gero niekas nepriklauso , lauksiu komentaru is zmogiuku daugiau uz mane nusimananciu
priklauso maisto paketai, nes pajamos vienam asmeniui nesiekia 525lt
ir galima tvarkytis kompensacijas (sildyma, vandeni),nes jusu pajamos nera dideles.
nebijokite pasiskaiciuoti-
20%- savo semos pajamu galite skirti sildymui
2%- saltam vandeniui
5%- karstam vandeniui
visa kita kas ant lapelio virsija jusu galima tam skirti suma- bus kompensuojama.. nebent turite virsplocio- tada uz ji teks susimoketi paciai... (38+12+12=62kv.m) jei jusu butas nera didesnis nei 62kv.m - virsijancia suma jums padengs visa
nieko negaliu pasakyti del maitinimo mokykloje ir mokinio krepselio- kazkaip paciai kol nereikia, bet gal kuri mamyte ka nors parasys...
Papildyta:
QUOTE(LauraSim @ 2010 08 05, 01:06)
Aš ir turiu klausimą dėl pašalpų Jei aš po vaiko auginimo iki 3m tik pradėjau dirbti ar jau galim tvarkytis dokumentus dėl pašalpos gavimo ar reikia laukti 3 men? Ir kokia ji turėtų būti? Mūsų pajamos į rankas mažesnės nei 350lt vienam žmogui. Ir jei gyvenam pas tėvus ar galima gauti kažkokią kompensaciją už buto mokesčius? Ir dar kiek supratau mum turėtų būt lengvatos už darželio mokestį?
jei iki pradedant dirbti gaudavote soc pasalpa, tai pradejus dirbti, jums bus skaiciuojama is vieno menesio (nors bijau apgauti)...
o jei esate deklaruoti pas tevus- galite ten ir tvakytis kompensacijas- reikes rodyti visu ten registruotu asmenu pajamas....
o del darzelio- tai priklauso nuo savivaldybes... reiktu paziureti savo savivaldybes tinklapyje, ka taryba siuo klausimu nusprendusi arba savo (ar aplinkiniu ) darzeliu tinklapiuose....
Laba diena,
Tai nejau nei viena mamyte nesusitvarkete pinigeliu, skiriamu vaikui mokyklinems reikmems isigyti?
Tai nejau nei viena mamyte nesusitvarkete pinigeliu, skiriamu vaikui mokyklinems reikmems isigyti?
QUOTE(DainaM @ 2010 08 04, 12:42)
Noriu jūsų paklausti, seniūnijoje man nesugebėjo išaiškinti
Berniukui suėjo 2m., bet į darbą negrįžau, nes kol kas šiai dienai to padaryti negaliu. Dar turime mergytę 5m. Ji lanko darželį. Mūsų pajamos asmeniui nesiekia 350Lt. Kokia pašalpa, kas dar mums priklausytų? Ką reikia ir ko nereikia turėti, kad gautume žašalpą? Kokio ji dydžio? Ar man mums duos, jeigu mergytė lanko darželį, o aš lyg ir turiu darbą, bet esu auginimo atostogose iki 3m?
Tikiuosi supratot. Dėkui
Berniukui suėjo 2m., bet į darbą negrįžau, nes kol kas šiai dienai to padaryti negaliu. Dar turime mergytę 5m. Ji lanko darželį. Mūsų pajamos asmeniui nesiekia 350Lt. Kokia pašalpa, kas dar mums priklausytų? Ką reikia ir ko nereikia turėti, kad gautume žašalpą? Kokio ji dydžio? Ar man mums duos, jeigu mergytė lanko darželį, o aš lyg ir turiu darbą, bet esu auginimo atostogose iki 3m?
Tikiuosi supratot. Dėkui
Mano situacija tokia pat, tik vyresnelis jau mokinys.Socialiniame gausime soc. ismoka 52Lt vaiko pinigeliu, maisto paketus, o veliau pazyma darzelinukui, kad nemoket uz darzeli. Mokinukui pinigelius mokinio reikmems ir nemokama maitinima.
QUOTE(mylimuke @ 2010 08 05, 16:18)
Ale ot mano galva Soc. remtiniems darželis nemokamai, taip? Reiks susitvarkyt, nors iki šiol kaip studentė mokėjau pusę kainos
atskira temute yra apie mokesti uz darzeli,paskaitykit,rasit ten visus atsakimus
http://www.supermama...howtopic=481762
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 05, 07:44)
priklauso maisto paketai, nes pajamos vienam asmeniui nesiekia 525lt
ir galima tvarkytis kompensacijas (sildyma, vandeni),nes jusu pajamos nera dideles.
2%- saltam vandeniui
5%- karstam vandeniui
visa kita kas ant lapelio virsija jusu galima tam skirti suma- bus kompensuojama.. nebent turite virsplocio- tada uz ji teks susimoketi paciai... (38+12+12=62kv.m) jei jusu butas nera didesnis nei 62kv.m - virsijancia suma jums padengs visa
nieko negaliu pasakyti del maitinimo mokykloje ir mokinio krepselio- kazkaip paciai kol nereikia, bet gal kuri mamyte ka nors parasys...
Papildyta:
aciu labai uz patarimus, pasiskaiciavau, pasirodo labai taupi esu tad su vandens islaidomis tikrai telpu i normatyvus ir kompensacijos negausiu, bet man kaip visada gavus atsakyma iskyla kitas klausimas niu butas mano 3 kambariu ir apie 67kv m tai dabar nesusgaudau galliu eiti prasyti kompensacijos ar ne
2%- saltam vandeniui
5%- karstam vandeniui
Papildyta:
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2010 08 05, 20:12)
aciu labai uz patarimus, pasiskaiciavau, pasirodo labai taupi esu tad su vandens islaidomis tikrai telpu i normatyvus ir kompensacijos negausiu, bet man kaip visada gavus atsakyma iskyla kitas klausimas niu butas mano 3 kambariu ir apie 67kv m tai dabar nesusgaudau galliu eiti prasyti kompensacijos ar ne
Aš manau, kad bet kokiu atveju eikit prašyt, negausit tai negausit, juk nieko neprarasit
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2010 08 05, 20:12)
jums 3 asmenims normatyvas yra 62kv.m - taigi like 5kv.m yra virsplotis, ant lapelio rasys atskira kaina, kurios niekas nekompensuoja o del sildymo gali kreiptis drasiai, juk negali zinoti, kiek jis tau kainuos per busimus salcius, juk sildymas tai brangsta, o pajamos nesikeicia jei kompensuos ir 10 lituku ar 50lt - juk irgi pinigai, vis vaikams, o ne is vaiku....
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 05, 08:44)
socialine stipendija mokama tik socialiai remtiniems zmonems...
taigi salia gaunamos soc paramos mokama ir stipendija (vienam zmogui - viena stipendija) taigi jums priklauso ir soc parama ir dvi stipendijos, jei atitiksite stipendijos reikalaujamus punktus, soc stipendija mokama nepriklausomai kiek tau metu (man virs 24 m ir as ja gaunu, nes kaip suprantu yra trys stipendiju rusys, jei ne daugiau).....
Supratau, oho, nemaži pinigėliai būtų, jei gautume soc. pašalpą ir dar 2 socialines stipendijas O kokius konkrečiai punktus reikia atitikti socialinei stipendijai? Ar užtenka tik, kad pajamos neviršytų 350lt/mėn ar dar kažkokius punktus atitikti? Ir kur reikia kreiptis dėl stipendijos, į dekanatą ar kur?
QUOTE(kavute @ 2010 08 05, 23:59)
Supratau, oho, nemaži pinigėliai būtų, jei gautume soc. pašalpą ir dar 2 socialines stipendijas O kokius konkrečiai punktus reikia atitikti socialinei stipendijai? Ar užtenka tik, kad pajamos neviršytų 350lt/mėn ar dar kažkokius punktus atitikti? Ir kur reikia kreiptis dėl stipendijos, į dekanatą ar kur?
kaip suprantu praitais metais galejai gauti ir kelias soc. stipendijas vienam asmeniui, bet nuo siu metu berods liepos 1 d. padarytos pataisos, kad vienam asmeniui galima tik viena soc. stipendija.
norint gauti socialine stipendija vienas is punktu, kad pajamos vienam seimos nariui mazesnes nei 350lt/men ir gaunama soc parama. (arba esi naslaitis ar neigalus)
antras punktas - butnai studijuoti aukstaji moksla (nesvarbu ar universitetini, ar kolegini, ar dienini ar istestini....)
o toliau jau like punktai tokie, kaip skolu neturejimas, nemoka stipendijos jei esi akademinese atostogose ir panasiai...
valstybiniame studiju fondo tinklapyje gali pasiskaityti tiksliau..
http://www.vsf.lt/so...nes-stipendijos
man kas labai patinka, tai kad i elektronini pasta visada pareina zinute,kad jus gavote stipendija tokia ir tokia diena, jei saskaitoje jos nera, prasome kreiptis ten ir ten.. man toks aukstas lygis atrodo nepatingeti perspeti zmogu ir informuoti kur kreiptis, jei netycia ne ten pervede ar kas pasisavino...