Sveiki. Man iskilo toks klausimas. Jeigu as turiu trys vaikus ir planuoju mazyle leisti i lopseli, tai taip suprantu, kad nepriklauso mums socialine pasalpa?
Papildyta:
Vienas vaikas eis i mokykla,kt i darzeli.As planuoju mokytis dieniniam, bet man jau daugiau nei 24, o tete nedirba
QUOTE(vanil @ 2010 08 04, 15:01)
Sveiki. Man iskilo toks klausimas. Jeigu as turiu trys vaikus ir planuoju mazyle leisti i lopseli, tai taip suprantu, kad nepriklauso mums socialine pasalpa?
Papildyta:
Vienas vaikas eis i mokykla,kt i darzeli.As planuoju mokytis dieniniam, bet man jau daugiau nei 24, o tete nedirba
Papildyta:
Jeigu pajamos vienam asmeniui nesieks 350, tuomet galit kreiptis dėl pašalpos. Aš taip pat dieniniam mokausi, bet man dar nėra 24, tai pašalpą gaunam vistiek. Jūsų atveju jeigu neužteks mokymosi dieniniam, galit stoti į DB, vyras ten pat turi būti. Jeigu gausit pašalpą, daržely taip pat bus lengvatos. O jūs galėsit kreiptis dėl socialinės stipendijos, jeigu spėsit susitvarkyti iki rugsėjo dėl pašalpos
QUOTE(DainaM @ 2010 08 04, 12:42)
Noriu jūsų paklausti, seniūnijoje man nesugebėjo išaiškinti
Berniukui suėjo 2m., bet į darbą negrįžau, nes kol kas šiai dienai to padaryti negaliu. Dar turime mergytę 5m. Ji lanko darželį. Mūsų pajamos asmeniui nesiekia 350Lt. Kokia pašalpa, kas dar mums priklausytų? Ką reikia ir ko nereikia turėti, kad gautume žašalpą? Kokio ji dydžio? Ar man mums duos, jeigu mergytė lanko darželį, o aš lyg ir turiu darbą, bet esu auginimo atostogose iki 3m?
Tikiuosi supratot. Dėkui
Berniukui suėjo 2m., bet į darbą negrįžau, nes kol kas šiai dienai to padaryti negaliu. Dar turime mergytę 5m. Ji lanko darželį. Mūsų pajamos asmeniui nesiekia 350Lt. Kokia pašalpa, kas dar mums priklausytų? Ką reikia ir ko nereikia turėti, kad gautume žašalpą? Kokio ji dydžio? Ar man mums duos, jeigu mergytė lanko darželį, o aš lyg ir turiu darbą, bet esu auginimo atostogose iki 3m?
Tikiuosi supratot. Dėkui
jeigu mergaitė eis į darželį jūs, norėdama gauti pašalpą, turite arba eiti į darbą arba išeiti iš darbo ir eiti į biržą. Kitaip pašalpa jums nepriklausys. Arba mergaitę turite auginti namuose, nes toks ir yra jūsų statusas.
QUOTE(agno @ 2010 08 04, 15:09)
jeigu mergaitė eis į darželį jūs, norėdama gauti pašalpą, turite arba eiti į darbą arba išeiti iš darbo ir eiti į biržą. Kitaip pašalpa jums nepriklausys. Arba mergaitę turite auginti namuose, nes toks ir yra jūsų statusas.
yra 2 vaikas,kuris nelanko darzelio,o mama augyna vaika iki 3 metu,todel pasalpa priklauso
motina (tėvas) arba globėja (globėjas) namuose augina: nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 3 metų; bent vieną nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 8 metų
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 08 04, 15:24)
yra 2 vaikas,kuris nelanko darzelio,o mama augyna vaika iki 3 metu,todel pasalpa priklauso
motina (tėvas) arba globėja (globėjas) namuose augina: nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 3 metų; bent vieną nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 8 metų
Jau per dvi temas klausimą išgvildenau Va mane tas ir supainiojo, kai vienas eina į darželį, o kitas ne O tai, kad esu auginimo atostogose, tai nekliūtis? O kokia dar pašalpa priklausytų? Yra kažkokia maito dar???
QUOTE(DainaM @ 2010 08 04, 15:46)
Jau per dvi temas klausimą išgvildenau Va mane tas ir supainiojo, kai vienas eina į darželį, o kitas ne O tai, kad esu auginimo atostogose, tai nekliūtis? O kokia dar pašalpa priklausytų? Yra kažkokia maito dar???
parasyta gi,kad jei vaikas nelanko darzelio iki 3 metu,arba bent vienas vaikas iki 8 metu,o jus gi skaitotes kaip dirbat,tik kad vaika auginat iki 3 metu.Tai priklausys pasalpa,bent jau taip as suprantu.
Dar galit rasyt prasyma del maisto davyniu,jei vienam zmogui neiseina 525 lt.
Kompensacijos lygtais dar priklauso.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 08 04, 15:50)
parasyta gi,kad jei vaikas nelanko darzelio iki 3 metu,arba bent vienas vaikas iki 8 metu,o jus gi skaitotes kaip dirbat,tik kad vaika auginat iki 3 metu.Tai priklausys pasalpa,bent jau taip as suprantu.
Sveikos.
Jei mama yra vaiko auginimo atostogose, tai tas vaikas negali lankyti darželio ir gauti soc. pašalpą, nebent mama įsiregistruoja DB. O jei aš klystu, prašau nuorodą, nes iki šiol buvo tik taip kaip sakau. Ir kaip sakė agno.
QUOTE(negriuke @ 2010 08 04, 19:46)
Sveikos.
Jei mama yra vaiko auginimo atostogose, tai tas vaikas negali lankyti darželio ir gauti soc. pašalpą, nebent mama įsiregistruoja DB. O jei aš klystu, prašau nuorodą, nes iki šiol buvo tik taip kaip sakau. Ir kaip sakė agno.
tai taip,iki 3 metu negali lankyti.
stai nuoroda
http://www.spcentras....php?m=11&l=935
o va cia vienas is punktu,pagal kuri skyria pasalpa
motina (tėvas) arba globėja (globėjas) namuose augina: nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 3 metų;
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 08 04, 15:50)
Atiprasau,as jus suklaidinau del punkto bent vieną nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 8 metų,neperskaiciau tesynio kai šeimoje auginami 3 ir daugiau vaikų iki 14 metų
Bet vistiek manau jus turit teise i pasalpa,nes vaikas iki 3 metu nelanko darzelio.
Tai kaip mano atveju, jei as istosiu i darbo birza ar tai pades. Visai susipainiojau
QUOTE(vanil @ 2010 08 04, 20:44)
Tai kaip mano atveju, jei as istosiu i darbo birza ar tai pades. Visai susipainiojau
Taip, padės. Skaitysitės kaip stovite DB, o vaikutis galės keliauti į darželį.
QUOTE(negriuke @ 2010 08 04, 20:53)
Taip, padės. Skaitysitės kaip stovite DB, o vaikutis galės keliauti į darželį.
bet vistiek turit puse metu prastovet DB.
Sveikos, mergaitės Iškilo man toks klausimėlis dėl socialinių stipendijų Pajamos nesiekia 350lt asmeniui, todėl gauname soc. pašalpą su vyru, aš mokausi dieniniame (dar neturiu 24m)., vyras taip pat mokosi dieniniame (taip pat nėra 24m.) bei dirba puse etato. Ar priklausytų mums socialinės stipendijos? Jei priklausytų ar gautume jas abu ar tik vienas bei ar gautume tik socialinę stipendiją, o jau socialinės pašalpos ne? Mylimuke, gal tu labiau gaudaisi šituose reikaluose ir gali kažką pakomentuot?