Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.5

QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2010 08 01, 20:32)
Aš gaunu ne i saskaita, o i IKI kortele, kur galima prapirkti tik IKI parduotuvej. Bet klausimas buvo apie tai kad jei man fizinis asmuo pravestu i saskaita pinigu, ar jos skaitytusi kaip pajamos?

Pvz. koks nors turtingas dėdė? biggrin.gif Ne, tada nesiskaito kaip pajamos smile.gif

Beje, socialinė stipendija taip pat nesiskaito kaip pajamos, ar aš blogai nugirdau? Mergaitės, gal kuri žinot? smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras.Birzelio pradzioje susitvarkiau dokumentus del pasalpos,gavau laiska kad gausiu.Kada idomu galiu tiketis gauti pasalpa uz birzelio menesi?jei ne cia parasiau,atsiprasau
Atsakyti
manau,kad šį mėn jau turėtumet gauti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Melisa87 @ 2010 08 02, 18:47)
Labas vakaras.Birzelio pradzioje susitvarkiau dokumentus del pasalpos,gavau laiska kad gausiu.Kada idomu galiu tiketis gauti pasalpa uz birzelio menesi?jei ne cia parasiau,atsiprasau

gausit uz 2 menesius(birzeli ir liepa),pervedimai buna iki 25 dienos.
Atsakyti
QUOTE(Reginok @ 2010 07 31, 12:25)
Man atrodo kad pazyma turi buti kiek i rankas gauni, soc.pasalpai turi buti maziau nei 350 vienam zmogui, issiimkit uz 3 paskutinius menesius ir bus aisku.
Mokinio krepšelį ir vaikų nemokamus maitinimus tikrai galite tvarkytis, kompensacija uz buto islaidas,  nes pajamos mazesnes negu 525 vien.zmogui.

dekui, jau uzsisakem pas buhalteres DU uz tris men. Nemaniau kad ateis tokia diena kad abu dirbdami skaiciuosim centus doh.gif baisu ir pagalvot apie vieno kurio netekima darbo.

QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 01, 18:40)
2*667(i rankas)=1334lt
(4*350)-1334=66lt (cia as apytiksliai)

Dekui, viskas labai aiskiai thumbup.gif
gaunam mazdaug 700 i rankas, nes kazkoks neapmokestinamas minimumas, uz tai kad du vaikai, ir dar uz vaikus 100Lt gaunu... tai jau matau kad nebesigauna soc pasalpa.

dar mane domina, o jei parduosim turta (konkreciai 1 kambario buta, kuris oficialiai dokumentuose ant musu, bet neoficialaii jis tevu yra, pinigus jiems norim grazint) tai skaitysis jau kaip pajamos? tada del sildymo kompensacijos uz buta kuriame siuo metu gyvename ir kuris oficialiai irgi yra musu, mokinio krepselio ir nemokamo maitinimo gal nebeverta net eit g.gif gal kas zinos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Strielka @ 2010 08 02, 21:50)
dar mane domina, o jei parduosim turta (konkreciai 1 kambario buta, kuris oficialiai dokumentuose ant musu, bet neoficialaii jis tevu yra, pinigus jiems norim grazint) tai skaitysis jau kaip pajamos? tada del sildymo kompensacijos uz buta kuriame siuo metu gyvename ir kuris oficialiai irgi yra musu, mokinio krepselio ir nemokamo maitinimo gal nebeverta net eit  g.gif gal kas zinos  blush2.gif

Buta tik ruosiates parduoti, nezinia kada tai ivyks. Mokinio krepseliui ir maitinimui reikia gi pazymos uz 3 paskutinius men, butas gi dar nebuvo parduotas mirksiukas.gif , ir skirs visiems metams maitinima. Dar jums priklauso maisto paketai (kai pajamos asmeniui yra mazesnes kaip 525 lt ). As tvarkiausi seniunijoje del mokyklos, apie turta ir banko turini nieko neklause. Del kompensacijos nezinau, gal kitos mamytes patars.
Atsakyti
Gal kvailo klausimo paklausiu, bet kuo skiriasi socialinė parama nuo socialinės pašalpos? blush2.gif

<...>dokumentas, įrodantis, jog studentas atitinka šiame punkte nustatytą socialinį kriterijų, yra pažyma iš savivaldybės ar seniūnijos, kurioje būtų nurodyta, jog studentas ar šeima, kuriai priklauso studentas, gali gauti arba gauna socialinę pašalpą (o ne socialinę paramą ar kompensacijas būsto šildymo, šalto ir karšto vandens išlaidoms).

Dėl kompensacijų suprantu, o kaip su ta parama/pašalpa? Jei mes gaunam tą skirtumą 90% nuo 350lt, tai čia kas? blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2010 08 03, 03:36)
Gal kvailo klausimo paklausiu, bet kuo skiriasi socialinė parama nuo socialinės pašalpos?  blush2.gif 

<...>dokumentas, įrodantis, jog studentas atitinka šiame punkte nustatytą socialinį kriterijų, yra pažyma iš savivaldybės ar seniūnijos, kurioje būtų nurodyta, jog studentas ar šeima, kuriai priklauso studentas, gali gauti arba gauna socialinę pašalpą (o ne socialinę paramą ar kompensacijas būsto šildymo, šalto ir karšto vandens išlaidoms).

Dėl kompensacijų suprantu, o kaip su ta parama/pašalpa? Jei mes gaunam tą skirtumą 90% nuo 350lt, tai čia kas?  blush2.gif  doh.gif

pasalpa.nes parama,tai ir yra pasalpos,kompensacijos.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2010 08 03, 03:07)
Tai nė viena nežinot?  blush2.gif

Socialine stipendija nesiskaiciuoja i pajamas
Atsakyti
QUOTE(Strielka @ 2010 08 02, 21:50)
  ...
du vaikai, ir dar uz vaikus 100Lt gaunu... tai jau matau kad nebesigauna soc pasalpa.
jei parduosim turta (konkreciai 1 kambario buta, kuris oficialiai dokumentuose ant musu, bet neoficialaii jis tevu yra, pinigus jiems norim grazint) tai skaitysis jau kaip pajamos? tada del sildymo kompensacijos uz buta kuriame siuo metu gyvename ir kuris oficialiai ...

VAIKU PINIGAI NESKAICIUOJAMI DEL PASALPOS KIEK ZINAU. O TEVAMS GAL GALIM DOVANOT BUTA ...
Atsakyti
Laba diena,

Vienoje temeleje jau uzdaviau si klausimeli, bet....pasikartosiu ax.gif

Gal kuri jau susitvarkete ar tvarkotes pinigelius , kuriuos skiria SPC mokyklinems reikmems isigyti?

Buvau pas juos nuejusi, taciau kaip mane ten pradejo moralizuoti, kodel taip o ne kitaip, kodel pavardes tokios o ne kitokios, kodel tevo elementams nepaduodu ir t.t ir pan.... tarytum nuo to priklausytu ar nepriklausytu tie pinigeliai. Seimos pajamos mazos ir viskas, kas dar gali buti. O kaip kartu gyvenanti bedarbi elementams paduoti???? ir aplamai, ne apie tai as blush2.gif
manau, kad jos ten specialiai apmokytos pavaryti zmogu taip, kad jis nebenoretu prasyti to, kas jam priklauso. Net ne jam, o vaikui.

Pasakykite prasau man, kokiu popieriuku reikia konkreciai, kad galeciau be ju komentaru susitvarkyti si reikaliuka. Nes ta ju, taip vadinama gyva eile, tai gyvas velnias. Jei tokia atstovejus suzinoti, kad tu dar neatnesei kokio tai vieno popieriuko......
Aciukas
Atsakyti
Noriu jūsų paklausti, seniūnijoje man nesugebėjo išaiškinti doh.gif
Berniukui suėjo 2m., bet į darbą negrįžau, nes kol kas šiai dienai to padaryti negaliu. Dar turime mergytę 5m. Ji lanko darželį. Mūsų pajamos asmeniui nesiekia 350Lt. Kokia pašalpa, kas dar mums priklausytų? Ką reikia ir ko nereikia turėti, kad gautume žašalpą? Kokio ji dydžio? Ar man mums duos, jeigu mergytė lanko darželį, o aš lyg ir turiu darbą, bet esu auginimo atostogose iki 3m?
Tikiuosi supratot. Dėkui
Atsakyti