Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.5

QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 11, 14:28)
taigi si seima sildymui gali sau leisti skirti 140lt/men - visa kita kompensuojama, o uz virsploti reikes susimoketi patiems pilna kaina....
taigi sildymas gausis  = 140lt+virsplotis

o jeigu ta šeima iš pvz. yra ne soc. remtina, tai kas tada skaičiuos jos pajamas ir kompensuos g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2010 06 13, 13:37)
o jeigu ta šeima iš pvz. yra ne soc. remtina, tai kas tada skaičiuos jos pajamas ir kompensuos  g.gif

čia turi kreiptis į socialinį ir tau paskaičiuos,jei nesikreipsi nieks ir nepaskaičiuos schmoll.gif
aš labai daug metų praradau galimybę pigiau mokėti,nes nežinojau apie tokius dalykus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2010 06 13, 13:37)
o jeigu ta šeima iš pvz. yra ne soc. remtina, tai kas tada skaičiuos jos pajamas ir kompensuos  g.gif

mano tevai ir nera soc remtini, mano mama dirbanti 1490lt, o tevas birzoje....
bet pagal skaiciavimus is siu pajamu 1490lt atemus VRP (valstyves remiamas pajamas) 700lt (350*2) =790lt
jas dauginam is 0.2 (nes valstybe paskaiciavo, kad seima is savo pajamu 20% gali skirti sildymui)
790lt*0.2= 158lt (vadinasi tiek gali moketi uz sildyma) o likusius turi kompensuoti (virsploti aisku susimoki pats pilna kaina)

tik va viskas butu gerai, jei mano brolis nebutu registruotas kartu....
gyvena uzsieny, o del kompensaciju turi rodyt visu pajamas..... (nors jam jau gerokai virs pilnametystes doh.gif )

kad tevai gali ji isregistruoti , bet kazkaip gal negraziai atrodys, is kaimynu parasus renkant, mama sunaus atsikrato... doh.gif

kazin o jis pats gali tiesiog paimti ir issiregistruoti, ar tai ivyksta tik prisiregistravus kazkur kitur, negi negali buti niekur neregistruotas? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 13, 18:27)
mano tevai ir nera soc remtini, mano mama dirbanti 1490lt, o tevas birzoje....
bet pagal skaiciavimus is siu pajamu 1490lt atemus VRP (valstyves remiamas pajamas) 700lt (350*2) =790lt
jas dauginam is 0.2 (nes valstybe paskaiciavo, kad seima is savo pajamu 20% gali skirti sildymui)
790lt*0.2= 158lt (vadinasi tiek gali moketi uz sildyma) o likusius turi kompensuoti (virsploti aisku susimoki pats pilna kaina)

tik va viskas butu gerai, jei mano brolis nebutu registruotas kartu....
gyvena uzsieny, o del kompensaciju turi rodyt visu pajamas..... (nors jam jau gerokai virs pilnametystes doh.gif )

kad tevai gali ji isregistruoti , bet kazkaip gal negraziai atrodys, is kaimynu parasus renkant, mama sunaus atsikrato... doh.gif

kazin o jis pats gali tiesiog paimti ir issiregistruoti, ar tai ivyksta tik prisiregistravus kazkur kitur, negi negali buti niekur neregistruotas? blink.gif

na nebutina parasu is kaimynu rinkti,gali pasirasyti tu ir tavo draugas ir dar kokia teta giminaite ar siaip drauge ir uzteks,teko buti tokioje situacijoje
Atsakyti
QUOTE(odelija1 @ 2010 06 13, 19:52)
na nebutina parasu is kaimynu rinkti,gali pasirasyti tu ir tavo draugas ir dar kokia teta giminaite ar siaip drauge ir uzteks,teko buti tokioje situacijoje

o juokingai neatrodys? jei pati pasirasysiu, juk pavarde tokia pati kaip buto savininku? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 02, 17:51)
6. paso ir asmens tapatybės kortelės išdavimas nemokamai (kai pajamos asmeniui yra mazesnes kaip 350 lt )
- tapatybes kortelei http://www.migracija...hp?-193125637#2
- pasui http://www.migracija...php?347853091#4

7. talonai nemokamoms asmens dokumentu nuotraukoms
[url=http://www.spcentras.lt/spc/index.php?m=11&l=378]http://www.spcentras.lt/spc/index.php?m=11&l=378

gal kas merginos zinote, kokios baudos nepasidarius laiku asmens tapatybes korteles vaikui.....

laukiau, kol vaikui sueis 5 metukai- nes iki 5 metuku pasas galioja tik 2 metus, o virs 5 metuku jau 5metus, galvoju kad palauksiu, sulaukiau, o dabar is socialinio pazymos negausiu be kito menesio....

kazkur skaiciau ,kad skiriamas ispejimas arba 30lt bauda, uz pakartotina nusizengima 100lt bauda?
cia visiems ar tik suaugusiems?
http://webcache.goog...r...=clnk&gl=lt
http://webcache.goog...r...=clnk&gl=lt
http://www.lrs.lt/pl...w...ix=&p_gov=n

o vaikams kazin tapatybes korteles taip pat su atspaudais daro?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 14 birželio 2010 - 09:34
QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 14, 10:09)
gal kas merginos zinote, kokios baudos nepasidarius laiku asmens tapatybes korteles vaikui.....

laukiau, kol vaikui sueis 5 metukai- nes iki 5 metuku pasas galioja tik 2 metus, o virs 5 metuku jau 5metus, galvoju kad palauksiu, sulaukiau, o dabar is socialinio pazymos negausiu be kito menesio....

kazkur skaiciau ,kad skiriamas ispejimas arba 30lt bauda, uz pakartotina nusizengima 100lt bauda?
cia visiems ar tik suaugusiems?

o vaikams kazin tapatybes korteles taip pat su atspaudais daro?

Teoriškai vaikams baudos būti neturėtų, juk iki 16 m. jos nėra privalomos.
Vaikų piršto antspaudų neima. schmoll.gif
Atsakyti
Sia geguze mano vyrui jau buvo praeje metai,kai baigesi jo paso galiojimas,jis emesi kortele,bet jokios baudos nemokejo,dar pats klause,kiek bus bauda,bet pasake,kad baudos nebus schmoll.gif g.gif .Ti gal cia pas mus tik taip gerai sunkmeciu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 13, 17:27)

Nesuprantu, o prie ko cia kaimynai ? Arba jusu parasai? Pirmakart girdziu toki dalyka blink.gif Nueini i savivaldybe isdeklaruoji broli ir viskas. Mes buta kai pirkomes,buvo 4 asmenu seimyna prideklaruota( o jie buvo uzsieny) As pati nuejau ir isdeklaravau juos, nereikejo jokiu parasu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skaistaziede @ 2010 06 14, 17:19)
Nesuprantu, o prie ko cia kaimynai ? Arba jusu parasai? Pirmakart girdziu toki dalyka blink.gif  Nueini i savivaldybe isdeklaruoji broli ir viskas. Mes buta kai pirkomes,buvo 4 asmenu seimyna prideklaruota( o jie buvo uzsieny) As pati nuejau ir isdeklaravau juos, nereikejo jokiu parasu. 4u.gif

tada jums labai lengvai pavyko, cia kaip pasa pasidaryt po galiojimo pasibaigimo praejus ilgam laiko tarpui be baudos.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 14, 19:30)
tada jums labai lengvai pavyko, cia kaip pasa pasidaryt po galiojimo pasibaigimo praejus ilgam laiko tarpui be baudos.. g.gif

Jo, žinokit, nuo savivaldybės ar seniūnijos labai daug kas priklauso, vieni nueina išdeklaruoja ir viskas, o kiti negali, nes žmogus bus niekur nedeklaruotas. Čia kaip aš skyriausi su vyru, tai buvo vaikų teisės atėjusios, o čia tokia supermama daugvaikuciu man aiškina, kad pas mane negali ateiti vaikų teisės doh.gif ir įrodyk tu jai, ji prieš metus skyrėsi, tai viską žino. doh.gif
P.S. Šiandien buvau Vilniaus socialiniam paramos centre, tai žinokit, kokį vaizdelį mačiau: eina toks jaunas vyrukas, stumia tokį kaip parduotuvėse vežimėlį, tik papildomai apačioje dar toks pat krepšys, o tam vėžimėlyje bylos sudėtos ir krenta per viršų. doh.gif Aš įsivaizduoju kiek ten tos moteriškės darbo turi, plius ten dar ateina iš mikrorajonų dokumentų tvarkytis. doh.gif Ir žinokit, ten iš mano mikrorajono darbuotoja dirba, tas pašalpas skaičiuoja iš mūsų mikrorajono. doh.gif
Dar man sakė, kad biržoje persiregistruoti nereikia, ten tik pakeičia statusą iš studento į su aukštuoju išsilavinimu. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo negriuke: 15 birželio 2010 - 08:59
mes nusipirkom namą ir jame buvo priregistruoti 4atrodo žmonės,tai man užteko nueiti į seniųniją ir parašius prašymą juos išregistravo g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti