sveiki,
neseniai grizau is soc.skyriaus tai man pasake, kad soc.pasalpos dabar nieks nebeperskaiciuoja jei pajamos pasikeite, ar gali taip buti?
birzeli rasiau prasyma del soc.pasalpos o musu pajamos buvo tik kovo menesi, tai sake, kad ateiciau liepa ir uzpildyciau is naujo prasyma, nes pasikeite pajamos ir 1 menesi(birzeli) gauvau 529 lt o kita menesi uzpildzius is naujo prasyma gausiu 315*3=945, tai liepos pradzioje uzpildziau prasyma, nes pajamu nebera is viso, o siandien man pasake, kad niekas nebeperskaiciuos musu pajamu ir likusius 2 menesiu taip ir gausim 529, nors pajamu nera jokiu ar gali taip buti?
beje ar 52 lt skaiciuojasi i soc.pasalpa?
aciu uz ats
QUOTE(senamiestizz @ 2010 07 27, 12:30)
sveiki,
neseniai grizau is soc.skyriaus tai man pasake, kad soc.pasalpos dabar nieks nebeperskaiciuoja jei pajamos pasikeite, ar gali taip buti?
birzeli rasiau prasyma del soc.pasalpos o musu pajamos buvo tik kovo menesi, tai sake, kad ateiciau liepa ir uzpildyciau is naujo prasyma, nes pasikeite pajamos ir 1 menesi(birzeli) gauvau 529 lt o kita menesi uzpildzius is naujo prasyma gausiu 315*3=945, tai liepos pradzioje uzpildziau prasyma, nes pajamu nebera is viso, o siandien man pasake, kad niekas nebeperskaiciuos musu pajamu ir likusius 2 menesiu taip ir gausim 529, nors pajamu nera jokiu ar gali taip buti?
aciu uz ats
aciu uz ats
soc.pasalpa skaiciuojama taip
((šeimos narių skaičius x VRP šeimai / asmeniui) šeimos vidutinės pajamos) x 0,9 = socialinės pašalpos dydis per mėn.
(3*350)-529)*0.9=468.90
529 lt,tai as taip suprantu jusu pajamos visos,be pasalpos?ar tai soc.pasalpa jums tiek priskirta?
išmokos vaikams nėra įskaitomos į šeimos pajamas,
http://www.socmin.lt...php?-1170306460
As irgi birzeli rasiau prasyma soc.pasalpai,tai pasake,jei keisis pajamu saltinis(grisit i darba pavizdziui ),nes as dabar vpa,tada jie gales perskaiciuoti,o jei pajamos keisis(pvz sumazes motinistes(tevistes) pasalpa),tai tik po 3 menesiu,kai pratesinet reikes,tada jie jau skaiciuos.
mes gavom pasalpos 529 lt o kodel nera perskaiciuojama soc.pasalpa sumazejus pajamoms?
QUOTE(senamiestizz @ 2010 07 27, 13:30)
mes gavom pasalpos 529 lt o kodel nera perskaiciuojama soc.pasalpa sumazejus pajamoms?
Perskaiciuos turbut tada,kai reikes pratesinet,ima gi paskutiniu 3 menesiu pajamas.ir jokiu kitu pajamu nera,tik ta pasalpa?
QUOTE(infene @ 2010 07 27, 10:42)
Nemokamas maitinimas priklauso moksleiviams iki 12 klases.
As kaip tvarkiausi nemokama maitinima, man reikejo uzpildyti tik forma pas juos, reikia asmenines saskaitos nr(nes priklauso mokykliniu prekiu krepselis 150 lt), paso,vaiko gimimo liudijimo,o siaip jie viska mato, as daugiau nieko nenesiau nes kadangi stoviu DB tai jie visas mano gaunamas pajamas mato.Dar reikia uzpildyti kelis punktus apie gaunamas pajamas.As kaip vienisa mama tai man teko tvarkytis tik kiek alimentu gaunu, o jei Jus neissiskyrus, tai tuomet reikes irasyti kokias pajamas gauna vyras per men.Dar ir vyro pasa prigriebkit, na bet manau kad patikslins daugiau NEvienisos mamos
As kaip tvarkiausi nemokama maitinima, man reikejo uzpildyti tik forma pas juos, reikia asmenines saskaitos nr(nes priklauso mokykliniu prekiu krepselis 150 lt), paso,vaiko gimimo liudijimo,o siaip jie viska mato, as daugiau nieko nenesiau nes kadangi stoviu DB tai jie visas mano gaunamas pajamas mato.Dar reikia uzpildyti kelis punktus apie gaunamas pajamas.As kaip vienisa mama tai man teko tvarkytis tik kiek alimentu gaunu, o jei Jus neissiskyrus, tai tuomet reikes irasyti kokias pajamas gauna vyras per men.Dar ir vyro pasa prigriebkit, na bet manau kad patikslins daugiau NEvienisos mamos
man reikejo: abieju pasu (mano ir vyro), santuokos iudijimo, vaiko gim liudijimo, ir saskaitos nr, bei uzpildyt dokumentus.
QUOTE(senamiestizz @ 2010 07 27, 13:30)
nepasikeite sioje vietoje niekas, jei pajamos sumazejo/padidejo, tai ir perskaiciuoja is naujo. tik tas sumazejimas/ padidejimas turi buti kitas pajamu saltinis, pvz grizote i darba, arba jo netekote , issiemete verslo liudijima ar nebemoka birza... zodziu turi dingti arba atsirasti pajamu saltinis... sumazejusi motinystes (tevystes) pasalpa nesiskaito (nes islieka tas pats pajamu saltinis) jis skaiciuosis tik po triju menesiu.
o jai atsirado naujas pajamu saltinis arba dingo vienas is pajamu saltiniu- tada perskaiciuojama is vieno menesio...
tikiuosi ka nors supratote
Labukas, susiduriau su tokia problemyte, pasiemiau maisto davini ir talona pameciau, o gal ismeciau, neatsimenu, neinformavo manes niekas kad su tuo paciu talonu ir kita men turesiu pasiimti maisto, ka rekomenduotumet daryti?
QUOTE(ausruzel @ 2010 07 27, 19:41)
Labukas, susiduriau su tokia problemyte, pasiemiau maisto davini ir talona pameciau, o gal ismeciau, neatsimenu, neinformavo manes niekas kad su tuo paciu talonu ir kita men turesiu pasiimti maisto, ka rekomenduotumet daryti?
cia jus apie nemokamo maitinimo talonus kalbat?gal be talono duos,pasa parodisit,vistiek pas juos turi buti uzrasyta.nes maisto daviniams jokiu talonu nereikia,su pasu ateini ir pasiimi.
QUOTE(ausruzel @ 2010 07 27, 19:41)
Pirmą kartą girdžiu apie kažkokius talonus... Ateinu, pavardę pasakau, pasirašau, kur reikia ir viskas. Gali paso paprašyt, bet bent jau pas mus nėra jokių talonų...
QUOTE(Jolita_G @ 2010 07 27, 08:42)
Sveikos, mamytes,
paskaitinejus kelis psl matau, kad jau tvarkotes vaiku "mokyklinio krepselio" pinigelius ir nemokamus maitinimus
Gal galite priminti kokius dokumentus reikia pristatyti i social skyriu?
Ir dar klausimas - ar nemokamas maitinimas priklauso tik pradinukam?
ACIU
paskaitinejus kelis psl matau, kad jau tvarkotes vaiku "mokyklinio krepselio" pinigelius ir nemokamus maitinimus
Gal galite priminti kokius dokumentus reikia pristatyti i social skyriu?
Ir dar klausimas - ar nemokamas maitinimas priklauso tik pradinukam?
ACIU
Dėl nemokamo maitinimo galima kreiptis mokslo metų eigoje, dėl paramos mokinio reikmenims iki spalio 1 d.
http://www.spcentras....php?m=11&l=978
Norejau pasiklausti mamytes..
pasibaigus dekretui (ta prasme bileteniui) kur turiu pirma eiti i sodra tvarkytis motynystes atostogas uz kurias gausiu pajamas ar turiu pirma eiti i darba, ir kokiu dokumentu reikia?
pasibaigus dekretui (ta prasme bileteniui) kur turiu pirma eiti i sodra tvarkytis motynystes atostogas uz kurias gausiu pajamas ar turiu pirma eiti i darba, ir kokiu dokumentu reikia?
LABAS. Noreciau suzinoti ar galiu gauti vaikui mokyklini krepseli? Seimoj 2 suauge 2 vaikai. vienam asmeniuj neiseina 525lt. bet paskaiciau kad duoda tik daugiavaikiom seimom o gal kazka ne taip supratau