QUOTE(Mykt @ 2010 07 25, 14:57)
Laba diena,
Gal galėtumėte man padėti tokioje keblioje situacijoje? Man 19 metų, mano tėvai išsiskyrę jau prieš 10 metų. Mano globa nei vienam, nei kitam nebuvo priskirta ir abu rūpinosi. Butas, kuriame gyvenu užrašytas tėčio vardu, anksčiau gyvenau jame su mama, dabar mama išvyko į užsienį ir ten dirba, tai praktiškai gyvenu viena. Tėtė gyvena kitur ir turi kitą šeimą su dviem mažamečiais vaikais. Nuo rudenio pradedu studijuoti. Ar iš šios situacijos galima kažką išgauti? Labiausiai rūpi šildymo kompensacija. Ar būtinai, kad ją gaučiau butas turėtų būti užrašytas mano vardu?
kadangi kazkur skaiciau rasei, kad tevas deklaraves gyvenama vieta su nauja seima, o mama deklaravusi gyvenamaja vieta uzsienyje ( automatiskai ji isdeklaruojama is sio buto, nes galioja paskutine deklaruojama vieta)
kompensacija uz sildyma priklauso bute gyvenamaja vieta deklaravusiam asmeniui (siuo atveju jums). vienam asmeniui sildymo kompensacija skiriama uz 38kv.m - visas kitas plotas- virsplotis, uz kuri tektu susimoketi paciai....
o del socialines pasalpos -kaip vienam gyvenanciam asmeniui ir del stipendijos gali iskilti keblumu, nes gyvenate tevo bute- tiksliai nepasakysiu, nes jusu atvejis nera eilinis, bet galimas daiktas,kad jus skaitysites, kaip 5 seimos nare tevo naujoje seimoje.
del pasalpos (315lt) ir soc. stipendijos (390lt) kiek teko girdeti yra reikalavimas irodinejant, kad esi vienas asmuo- nepriklausai prie tevu ir tokiu atveju negali buti registruotas tevo bute, net seneliu....
bet cia gal kas tiksliau jums papasakos, nes kaip sakau, jusu seima nera standartine...
Papildyta:
QUOTE(kartitiesa @ 2010 07 24, 13:35)
aciu uz atsakyma
kitas klausimas: norejau suzinoti kaip ten del sildymo kompensavimo? mes gyvenam tryse mano anytos bute, bet nei vienas cia neregistruotas is musu. (jame registruota tik anyta ir kitas sunus, bet is ju nei vienas cia negyvena.), kokius dokumentus reikia susitvarkyti del kompensavimo?
kompensacija skiriama bute deklaravusiems asmenims, siuo atveju jei tvarkysite dokumentus kompensacijoms gauti- reikes jusu anytos ir kito sunaus pajamu per paskutinius 3 menesius ir triju paskutiniu menesiu saskaitu, kuriose negali butu skolu, nes tada vel kitokie dokumentai tvarkomi... ir tvarkyti tures vienas is deklaravusiu asmenu, nes jus busite kaip ir ne prie ko.... (nors bijau pameluoti, gal atnesus koki dokumenta leistu sutvarkyti ir jums)..
tuo paciu galite tvarkytis kompensacija ir savo deklaruotoje vietoje (galite buti deklarave skirtingas gyvenamasias vietas)
nezinau ar aiskiai parasiau