Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.5

Iš esmės tai koks skirtumas, kiek gaus iš DB, svarbu, kad iš vis ten stovėtų, o kiek trūks iki 350lt/mėn kiekvienam asmeniui, tai 90% nuo tos sumos gausit soc. pašalpą.
Atsakyti
Sveikos. Klausimeli turiu, cia kaip skaiciau tai atrodo viska gerai supratau, tiesiog noriu isitikinti. As jau pirmas menuo kaip is DB nebegaunu ismokos (praejo 6men.) i socialini galiu kreiptis del pasalpos, taip? Gyvenam santuokoj su vyru, mergyte beveik 4metuku. Kaip suprantu kad gauti spc.pasalpa reikia kad pajamos per men butu ne mazesnes kaip 525, na is vyro atlyginimo taip ir gaunasi. jei reikia pateikti praejusiu 3men pajamas, tai ir as is DB dar gaudavau ir jau virsys tuos 525, tad kaip yra? Ar verta nesti popierelius, ar ne? Gal kuri daugiau ismanot kaip ten yra.
Atsakyti
QUOTE(zilile.c @ 2010 07 22, 18:44)
Sveikos. Klausimeli turiu, cia kaip skaiciau tai atrodo viska gerai supratau, tiesiog noriu isitikinti. As jau pirmas menuo kaip is DB nebegaunu ismokos (praejo 6men.) i socialini galiu kreiptis del pasalpos, taip? Gyvenam santuokoj su vyru, mergyte beveik 4metuku. Kaip suprantu kad gauti spc.pasalpa reikia kad pajamos per men butu ne mazesnes kaip 525, na is vyro atlyginimo taip ir gaunasi. jei reikia pateikti praejusiu 3men pajamas, tai ir as is DB dar gaudavau ir jau virsys tuos 525, tad kaip yra? Ar verta nesti popierelius, ar ne? Gal kuri daugiau ismanot kaip ten yra.

ne 525 lt vienam asmeniui turi buti,kad gaut soc.pasalpa,o 350 lt vienam zmogui per men jei neiseina,tai tada galit tvarkitis dokumentus.
http://www.socmin.lt...php?-1170306460
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 22 liepos 2010 - 18:42
QUOTE(zilile.c @ 2010 07 22, 18:44)

Jūs jau galite eiti ir tvarkytis dokumentus dėl socialinės pašalpos, jei vienam šeimos nariui neišeina 350 Lt. Jie gali skaičiuoti pagal 3 paskutinių mėnesių pajamas, bet gali skaičiuoti ir pagal to mėnesio, kurį tvarkote dok., mėnesį, nes matys, kad iš DB mokėjimų daugiau negausite. Man taip buvo, tai žinau tikrai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Irina 1984 @ 2010 07 16, 14:36)
As tokia pazima issiemiau,pristaciau i darzeli,bet mums pasake kad vasara si pazima negalioja,kad vistiek turesim moketi pilna suma.

Nesupratau, o prie ko čia vasara? Žmogus gauna socialinę pašalpą visus metus blink.gif . Arba ne tokią pažymą pristatėt, arba darželyje Jūsų nesuprato...
Papildyta:
QUOTE(joliteee @ 2010 07 17, 11:25)
Pas mus tai kitoks miltai, ryziai, manu kruopos, sausi pusryciai, makaronai, triju grudu kose, triju grudu dribsniai, nesaldintas pienas

Cukraus kiek matau šįkart neduoda? ax.gif Gal kas jau Šiauliuose gavote, ką duoda pas mus? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barbarux: 23 liepos 2010 - 19:42
esam nepasiturinti seima, gaunam pasalpa. vaika leisiu i priesmokykline klase, kiek zinau priklauso nemokamas maitinimas, gal dar kas nors priklauso, kazkoks mokyklinis krepselis? ar klystu?
Atsakyti
Taip priklauso 152lt vaikuciui mokyklinems prekems,turite kreiptis i socialini kuo skubiau,nes kuo anksciau sutvarkysite popierizma tuo anksciau pinigelius gausite
Atsakyti
aciu uz atsakyma 4u.gif
kitas klausimas: norejau suzinoti kaip ten del sildymo kompensavimo? mes gyvenam tryse mano anytos bute, bet nei vienas cia neregistruotas is musu. (jame registruota tik anyta ir kitas sunus, bet is ju nei vienas cia negyvena.), kokius dokumentus reikia susitvarkyti del kompensavimo? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kartitiesa: 24 liepos 2010 - 12:35
Speju,kad kompensacijos nebus nes nesate registruoti tame bute,o jei ir butumete registruoti reiketu dar ir kitu dvieju zmoniu pajamu
Atsakyti
dar klausimėlis kaunietėms: ar dėl soc. pašalpos ir vaiko krepšelio dalima kreiptis į savo seniunijos socialinę ar vistik į nemuno gatvę važiuot?
Papildyta:
msno seniunijos socialinė - nu tikrai ne kokia moteriškaitė
Atsakyti
Noriu atkreipti demesi, kad jeigu seimoje auga 3 ir daugiau vaikuciu, kad gauti nemokama maitinima pajamos vienam seimos nariui turi buti mazesnes negu 700Lt(o ne 525Lt).

Atsižvelgiant į šeimų gyvenimo sąlygas – kai mokinys auga su vienu iš tėvų, šeimoje auga trys ir daugiau vaikų, tėvai (vienas iš tėvų) turi negalią, įvykus gaisrui, padariusiam žalą šeimos turtui, sveikatai, vienam iš šeimos narių nukentėjus nuo ligos, patyrus sudėtingą operaciją, mokiniai turi teisę į:
nemokamus pietus ir nemokamą maitinimą vasaros atostogų metu mokyklose organizuojamose dieninėse vasaros poilsio stovyklose, jeigu vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 2 VRP (700 Lt) dydžiai;
paramą mokinio reikmenims įsigyti, jeigu vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 VRP (525 Lt) dydžio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reginok: 25 liepos 2010 - 12:36
Su vaiku (esu "merga su vaiku") gyvenu pas pensininkus tėvus, kartu gyvena ir dirbantis brolis. Ar galėsiu pretenduoti į socialinę pašalpą?

Šiuo metu nedirbu - auginu 1,8 mėn. vaiką. Gaunu motinystės (tėvystės) pašalpą.
Praeitais metais įmonė bankrutavo (spalio mėn.). Nesu užsiregistravusi LDB g.gif Kreipusis į LDB buvo paaiškinta, kad visos socialinės garantijos išlieka ir geriausiai užsiregistruoti, kai vaikui sukaks dveji g.gif g.gif
Nuo gruodžio mėn. mano ir vaiko pajamos - 0 lt doh.gif Kaip suprantu, turėtų skaičiuotis tik mano ir vaiko pajamos blush2.gif

nesu blondinė, bet gal galit man paprastai paaiškinti doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bjolla: 25 liepos 2010 - 13:15
Laba diena,

Gal galėtumėte man padėti tokioje keblioje situacijoje? Man 19 metų, mano tėvai išsiskyrę jau prieš 10 metų. Mano globa nei vienam, nei kitam nebuvo priskirta ir abu rūpinosi. Butas, kuriame gyvenu užrašytas tėčio vardu, anksčiau gyvenau jame su mama, dabar mama išvyko į užsienį ir ten dirba, tai praktiškai gyvenu viena. Tėtė gyvena kitur ir turi kitą šeimą su dviem mažamečiais vaikais. Nuo rudenio pradedu studijuoti. Ar iš šios situacijos galima kažką išgauti? Labiausiai rūpi šildymo kompensacija. Ar būtinai, kad ją gaučiau butas turėtų būti užrašytas mano vardu?
Atsakyti