QUOTE(sandrulyte @ 2010 07 14, 17:15)
to visokiuks
o, galetu ir man skaiciuot is einamojo menesio, tai jau rugpjuti pajamos butu nepakankamos..tada ir del tos soc.stipendijos butu ramiau. dbr neprisimenu, ar i seniunija ar i savivaldybe reikia kreiptis del tu pasalpu, jei i seniunija, tai viska lb greit sutvarkytu...
to negriuks
mano VDU kaune, ten parasyta, nuostatuose, kad iki spalio 10d priima paraiskas soc.stipendijai gauti ir iki spalio 27d ismoka uz rugseji ir spali kartu. na aisku, visko gali buti, kad kazka netaip supratau..
o, galetu ir man skaiciuot is einamojo menesio, tai jau rugpjuti pajamos butu nepakankamos..tada ir del tos soc.stipendijos butu ramiau. dbr neprisimenu, ar i seniunija ar i savivaldybe reikia kreiptis del tu pasalpu, jei i seniunija, tai viska lb greit sutvarkytu...
to negriuks
mano VDU kaune, ten parasyta, nuostatuose, kad iki spalio 10d priima paraiskas soc.stipendijai gauti ir iki spalio 27d ismoka uz rugseji ir spali kartu. na aisku, visko gali buti, kad kazka netaip supratau..
tiksliai negaliu pasakyti, nes reikia,kad per tuos skaiciuojamus 3 menesius butu pasikeitusios pajamos (sumazejusios, padidejusios)- norint ,kad skaiciuotu is einamojo menesio....
ta prasme neuztenka, kad alga ar motinystes pasalpa sumazetu (cia klausinejau del saves, nes bijojau, kad sumazejus motinystes pasalpai, galiu netekti stipendijos, per netinkamu menesiu skaiciavimus) nes nesutaptu isduodamu pazymu laikas...
man tiesiog paaiskino, kad turi seima netekti kazkokiu pajamu (visiskai, kad skaiciuotu is einamojo menesio) - pvz pasibaige verslo liudijimas, arba netekote darbo... o jei buvo pajamos pvz motinystes pasalpa ir jos sumazejo- tai nesiskaito, nes motinystes pajamos isliko, jos nedingo (o kad sumazejo tai nesiskaito)
na tikiuosi ka nors suprasi...
trumpiau tariant seima turi netekti kazkuriu pajamu .... kad skaiciuotu is einamojo mensio..
Papildyta:
QUOTE(liusi2003 @ 2010 07 15, 10:15)
tai tada neko nesuprantu uz praeitus 3 mėnesius as gaudavau 246 lt ( mano pajamos -650lt, tik 1 men, gavau dar 150lt vienkartine pašalpa)
ziurint keliu asmenu seima ir kokios buvo seimos pajamos -skaiciuojant praejusiems trims menesiams pasalpai gauti (mano atveju suma skiriasi nuo praejusiu 3 menesiu 75lt, nes uz praejusius 3 menesius buvo skaiciuojamas ir gruodzio menuo, kurio pajamos truputi nesutampa su visais likusiais.... kaip ir visoms mamoms, nes tuos trukstamus pinigelius susigrazinome is vmi
Papildyta:
QUOTE(RGaile @ 2010 07 15, 10:32)
siandien skambinomes i spc. sake jog pagal pavardes ismoka tuos pinigelius. ta prasme pirmiems perveda kuriu pavarde is A raides ir t.t. bet kas per nesamone mes is C raides o jau 4men negaunam,nors dokumentai sutvarkyti...
labai keista, nes visada maniau, kad jei soc parama paskaiciuojama 3 menesiams uz tu triju menesiu pinigeliai negali iseiti (juos turi sumoketi per tuos 3 men)