Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.5

QUOTE(jolly16 @ 2010 07 12, 13:48)
Tik ka grizau is socialinio skyriaus ,sake, kad dokumentus nemokamam maitinimui ir  mokinio reikmems gauti reikia tvarkytis mokykloje.Kiek pamenu pernai viska tvarkiaus soc.skyriuje, tai paaiskinkit kaip is tikruju, gal kas jau susitvarkete blush2.gif

Čia turbūt kiekvienoj savivaldybėj sava tvarka, pvz. aš jau susitvarkiau šiuos dokumentus, bet mūsų miestelyje juos visada reikia tvarkytis mokyklose, o paskui jau visus surinktus popierius mokyklos socialinė darbuotoja nuneša į savivaldybės soc.paramos skyrių irten priduoda.
Patarimas iš patirties - tvarkykitės kuo greičiau tuos dokumentus dėl vaikų nemokamo maitinimo ir pinigėlių mokinio reikmenims įsigyti, nes mano vaikas pernai buvo pirmokas, aš nežinojau, kad jau nuo liepos 1 d. galima tvarkytis dokumentus, todėl viską supildžiau rugsėjo 2 d., tai nemokamai maitint mano vaikinuką pradėjo tik nuo lapkričio 1 d - nors skelbiama, kad sprendimą dėl nemokamo maitinimo soc.skyrius turi priimti per 10 darbo dienų, tačiau gavosi taip, kad to sprendimo laukėm net du mėnesius, o nuėjus š soc.skyrių darbuotojos aiškindavo, kad jos nespėja peržiūrinėt visų dokumentų, kadangi kaip tik tada sumažino darbuotojų skaičių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolly16 @ 2010 07 12, 14:48)
Tik ka grizau is socialinio skyriaus ,sake, kad dokumentus nemokamam maitinimui ir  mokinio reikmems gauti reikia tvarkytis mokykloje.Kiek pamenu pernai viska tvarkiaus soc.skyriuje, tai paaiskinkit kaip is tikruju, gal kas jau susitvarkete blush2.gif

mum sakė mokyklose tvarkytis 4u.gif

šiandien jau pervesta socialinė už du mėn
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2010 07 12, 15:19)
sveikos 4u.gif
ne per seniausiai klausiau jusu, ar gauciau socialine stipendija, jeigu studijuociau neakivaizdziai. kaip suprantu , taip. bet idomumo delei suvedziau i paieska soc stipendija  ir radau toki straipsniuka, kur parasyta, jog soc stipendija gali gaut studentai iki 24 m. tai jei as vyresne (25), nebegaleciau pretenduot i soc stipendija?  g.gif  musu pajamos nulines, tvarkomes socialine pasalpa.
Papildyta:
beje, studijuot planuoju Magistranturoje.

idomus tie straipsniukai, bet pasakysiu toki dalyka, skaitykite ne tai ka laikrasciai raso, o ka raso valstybinis studiju fondas - jame apie amziaus cenza nebuvo nieko parasyta...
ir kai tas straipsniukas buvo parasytas- kaip tik susitvarkiusi stipendija buvau, nors man jau gerokai virs 24 mirksiukas.gif
be to yra berods 3 stipendiju rusys
kaip suprantu jus pretenduojate i sita https://www.vsf.lt/s...nes-stipendijos
kuri mokama tik jei susitvarkote pilnai soc parama..
Atsakyti
QUOTE(Ruciake @ 2010 07 12, 17:12)
Čia turbūt kiekvienoj savivaldybėj sava tvarka, pvz. aš jau susitvarkiau šiuos dokumentus, bet mūsų miestelyje juos visada reikia tvarkytis mokyklose, o paskui jau visus surinktus popierius mokyklos socialinė darbuotoja nuneša į savivaldybės soc.paramos skyrių irten priduoda.
Patarimas iš patirties - tvarkykitės kuo greičiau tuos dokumentus dėl vaikų nemokamo maitinimo ir pinigėlių mokinio reikmenims įsigyti, nes mano vaikas pernai buvo pirmokas, aš nežinojau, kad jau nuo liepos 1 d. galima tvarkytis dokumentus, todėl viską supildžiau rugsėjo 2 d., tai nemokamai maitint mano vaikinuką pradėjo tik nuo lapkričio 1 d - nors skelbiama, kad sprendimą dėl nemokamo maitinimo soc.skyrius turi priimti per 10 darbo dienų, tačiau gavosi taip, kad to sprendimo laukėm net du mėnesius, o nuėjus š soc.skyrių darbuotojos aiškindavo, kad jos nespėja peržiūrinėt visų dokumentų, kadangi kaip tik tada sumažino darbuotojų skaičių doh.gif

Mane ir informavo, kad reikia eit i mokykla. o gal kas galetu pasakyt kokiu ten reikia dokumentu 4u.gif siemet pradeda sunus eit i mokykla neesam dar susidure su tuo nemokamu maitinimu, krepseliu, (kuris ir nezinau nei kas per daiktas 4u.gif ) Nes manau i kazka ziuri, ar ji gauna visi mokiniai? 4u.gif Siandien ejau i pacia mokykla pasiteiraut kokiu reikia dokumentu, bet tuo metu nebuvo darbuotojos, tai ryt bandysiu vel eit.
Idomu kokius dokumetus nese mamytes auginancios tris ir daugiau vaiku.Kaip suprantu uztenka irodyt kad yra trys vaikai ir pajamu dokumentu nebereikia rinkt? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bbbituteee: 12 liepos 2010 - 19:47
QUOTE(bbbituteee @ 2010 07 12, 21:42)

reikia dokumentu, moykloj dirba nuo 9 iki kokiu gal 12 rasi, jei noresi kad dirba...
Atsakyti
QUOTE(bbbituteee @ 2010 07 12, 19:42)
Mane ir informavo, kad reikia eit i mokykla. o gal kas galetu pasakyt kokiu ten reikia dokumentu  4u.gif  siemet pradeda sunus eit i mokykla neesam dar susidure su tuo nemokamu maitinimu, krepseliu, (kuris ir nezinau nei kas per daiktas  4u.gif ) Nes manau i kazka ziuri, ar ji gauna visi mokiniai?  4u.gif Siandien ejau i pacia mokykla pasiteiraut kokiu reikia dokumentu, bet tuo metu nebuvo darbuotojos, tai ryt bandysiu vel eit.
Idomu kokius dokumetus nese mamytes auginancios tris ir daugiau vaiku.Kaip suprantu uztenka irodyt kad yra trys vaikai ir pajamu dokumentu nebereikia rinkt? 4u.gif

šiaip ten reikia kaip ir visose instancijose, tradiciškai: pasų (ar asmens tapatybės kortelių), vaikų gimimo liudijimų, santuokos liudijimo, pažymų apie gaunamas pajamas ir PAŽYMOS IŠ ŽEMĖTVARKOS SKYRIAUS, KAD NETURITE NUOSAVOS ŽEMĖS (o jei turite, tai turbūt toje pažymoje parašo, kiek arų ar hektarų turit). Bent jau pernai, kai tvarkiausi popierius dėl to nemokamo maitinimo mokykloje, tai reikėjo eiti į savivaldybės žemėtvarkos skyrių, tada ten davė tokį lapelį su įmokos kodu, suma ir sąskaitos numeriu, tada teko eiti į banką ir susimokėti 3 Lt pagal tame lapelyje įrašytą info, tada su apmokėjimo kvitu vėl reikėjo gršžti atgal į žemėtvarkos skyrių, kur jau atidavė atspausdintą pažymą.
Pasirodo, ta pažyma dėl žemės nuosavybės galioja 1 metus, tai kadangi pernai susitvarkiau dokumentus 09.02, o šiemet nuėjau tvarkytios 07.07, kai dar nebuvo praėję metai, tai ir tos pažymos nereikėjo vėl eiti į žemėtvarkos skyrių mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruciake: 12 liepos 2010 - 22:45
[quote=Ruciake,2010 07 12, 23:44]
šiaip ten reikia kaip ir visose instancijose, tradiciškai: pasų (ar asmens tapatybės kortelių), vaikų gimimo liudijimų, santuokos liudijimo, pažymų apie gaunamas pajamas ir PAŽYMOS IŠ ŽEMĖTVARKOS SKYRIAUS, KAD NETURITE NUOSAVOS ŽEMĖS (o jei turite, tai turbūt toje pažymoje parašo, kiek arų ar hektarų turit). Bent jau pernai, kai tvarkiausi popierius dėl to nemokamo maitinimo mokykloje, tai reikėjo eiti į savivaldybės žemėtvarkos skyrių, tada ten davė tokį lapelį su įmokos kodu, suma ir sąskaitos numeriu, tada teko eiti į banką ir susimokėti 3 Lt pagal tame lapelyje įrašytą info, tada su apmokėjimo kvitu vėl reikėjo gršžti atgal į žemėtvarkos skyrių, kur jau atidavė atspausdintą pažymą.
Pasirodo, ta pažyma dėl žemės nuosavybės galioja 1 metus, tai kadangi pernai susitvarkiau dokumentus 09.02, o šiemet nuėjau tvarkytios 07.07, kai dar nebuvo praėję metai, tai ir tos pažymos nereikėjo vėl eiti į žemėtvarkos skyrių mirksiukas.gif

Pirma kart girdziu unsure.gif pernai tvarkiaus ir tikrai nereikejo jokiu pazymu del zemes ar turimo turto tik pajamos

Ir dar gal kas zinot ar visur vienoda tvarka nuo liepos 1 galima tvarkytis nemok maitinima,krepseli ir kelinta diena Kauno raj maisto paketai-gal palaukt ir kartu susitvarkyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruciake @ 2010 07 13, 00:44)

po pierkunais kad daug to popierizmo blink.gif doh.gif Ir cia viskas kad gautu vaikas mokykloje pietus?O kas tas krepselis yra? nes maniskis taip a taip nevalgus yra jis tikrai ten nevalgys jokiu sriubu ar kosiu, teks vistiek duot litu ant bandeliu, tai va idomu kas tas krepselis, gal bent del jo verta tiek rankiot tu popieriu. Ir kazin ar kopiju uztenka, nes amno vyras isvykes i kita sali tai jo paso niekaip neturesiu.Beje, viena mamyte parase i AZ kad kadangi esam daugiavaikiai, tai mum tereikia atnest dokumentus vaiku ir seimos sudeti, sake pagal istatymus daugiavaikem priklauso, nes ir uz darzeli tik puse temokam, pagal ta daugiavaikes statusa nenesu jokiu pazymu 4u.gif tai dabar visai susipainiojau 4u.gif
Atsakyti
Gal kas jau turi info apie maisto paketus KLP? Nuo kada dalins? Gal net sudėtis žinoma?
Atsakyti
labas vakaras.
labai buciau dekinga uz pagalba. o situacija tokia: esame 3 asmenu seima, sudejus liepos, rugpjucio ir rugsejo menesio pajamas, vienam asmeniui iseis 250 lt. tai kaip suprantu, spalio 1d jau galiu eit prasyti soc. paramos ar butu galima ir rugsejio gale prasyti? beje, as esu dieninio skyriaus studente+ spalio gale gimdysiu, sunui tuo metu bus 2 metai su trupuciu, vyras isejes vaiko auginimo atostogu iki vaikui sukaks 3 metai. kiek skaiciau, kriterijus soc. pasalpai, atitiksim, ar ne? kai gims vaikutis, vyras eis tevystes atostogu menesiui, po to vaiko auginimo atostogu. tai iseina, kad pinigeliu gausim kazkur lapkricio gale-gruodzio pradzioje (uz ta tevystes atostogu menesi). ta pasalpa nebus didesne kaip 350lt vienam asmeniui, ir apskritai, tik sausi gausim pasalpa, kuri virsys tuos 350, tai tada, reikes pranesti soc. skyriui, ir nutrauks mums mokejimus ir soc. seimos statusa, ar teisingai suprantu? beje, ar vienkartine ismoka gimus vaikui skaiciuojasi i seimos pajamas?
aciukas..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrulyte @ 2010 07 13, 21:31)
labas vakaras.
labai buciau dekinga uz pagalba. o situacija tokia: esame 3 asmenu seima, sudejus liepos, rugpjucio ir rugsejo menesio pajamas, vienam asmeniui iseis 250 lt. tai kaip suprantu, spalio 1d jau galiu eit prasyti soc. paramos ar butu galima ir rugsejio gale prasyti? beje, as esu dieninio skyriaus studente+ spalio gale gimdysiu, sunui tuo metu bus 2 metai su trupuciu, vyras isejes vaiko auginimo atostogu iki vaikui sukaks 3 metai. kiek skaiciau, kriterijus soc. pasalpai, atitiksim, ar ne? kai gims vaikutis, vyras eis tevystes atostogu menesiui, po to vaiko auginimo atostogu. tai iseina, kad pinigeliu gausim kazkur lapkricio gale-gruodzio pradzioje (uz ta tevystes atostogu menesi). ta pasalpa nebus didesne kaip 350lt vienam asmeniui, ir apskritai, tik sausi gausim pasalpa, kuri virsys tuos 350, tai tada, reikes pranesti soc. skyriui, ir nutrauks mums mokejimus ir soc. seimos statusa, ar teisingai suprantu? beje, ar vienkartine ismoka gimus vaikui skaiciuojasi i seimos pajamas?
aciukas..smile.gif

jei as gerai supratau, bet kokiu atveju pasalpa nevirsija nustatytos minimalios. Tai manau galite tvarkytis ir dabar, nes tas soc.pasalpas reikia tvarkytis kas 3 men.Bent jau musu mieste taip. kas 3 menesius einam ir vel tvarkomes isnaujo.
Tik popierizmo maziau buna.Tai man atrodo kad jau galit ir dabar nueit, nebent Jusu pajamos iki liepos men.buvo didesnes negu 525Lt
Atsakyti
to infene

kolkas virsija 525, rugpjuti bus paskutinis menuo, kai gausim VPA pasalpa, tada jau nebevirsys sios sumos, bet bus daugiau uz 350 lt/asm.
beje, kazko nesuprantu, bet ar norint gauti soc.pasalpa ne 350 ir maziau turi buti vienam asmeniui?
Atsakyti