Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.5

QUOTE(infene @ 2010 07 08, 19:18)
Tai ar yra skola uz buta matosi, mokejimo lapelyje uz buta,siluma ir visa kita.Tai jai gerai suprantu su silumos tinklais jau yra sudaryta sutartis, tik kad nepertvarkyta Jusu vardu, tai manau jei keiciasi savininkas matosi dokumentuose

tai nebutina skubeti tikiuosi kiek suprantu begti i siluma tvarkytis sutarti savo vardu ? skolu tai nera, todel tikiuosiu kad praeisiu su dokumentais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(infene @ 2010 07 08, 19:45)
Vienam seimos asmeniui jei nesigauna 525lt, per men.tada galit eiti tvarkytis kompensacija,O del kompensacijos uz buta gauti turi tvarkytis buto savininkas,jam reikia nueiti issiimti buto savinionko pazyma, Jus turetumet su ta pazyma nueiti i savivaldybe ,bei pristatyti,visus savo reikiamus dokumentus, ir tuomet galesite pasinaudoti lengvata apsildymui, karstam, bei saltam vandeniui,
ir gyvatukui...

tai kaip istikro vieni rasote viena suma kiti kita suma tai gal nzn tiklei tai nerasykite.
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2010 07 08, 21:38)
tai kaip istikro vieni rasote viena suma kiti kita suma tai gal nzn tiklei tai nerasykite.

atidarykit temos pirma puslapi ir ten viska rasit.
Atsakyti
labutis,neberadau kurioj temoj galeciau uzduoti klausima,tai klausiu jusu...mano dukrytes 10 ir 7 metu ar man reikia moketi sveikatos draudima jei nedirbu ir nestoviu db?prasau kas zinot,nes jau visai mane supainiojo...
Atsakyti
QUOTE(infene @ 2010 07 08, 18:45)
Vienam seimos asmeniui jei nesigauna 525lt, per men.tada galit eiti tvarkytis kompensacija,O del kompensacijos uz buta gauti turi tvarkytis buto savininkas,jam reikia nueiti issiimti buto savinionko pazyma, Jus turetumet su ta pazyma nueiti i savivaldybe ,bei pristatyti,visus savo reikiamus dokumentus, ir tuomet galesite pasinaudoti lengvata apsildymui, karstam, bei saltam vandeniui,
ir gyvatukui...

neklaidinkite mirksiukas.gif
nebutina, kad pajamos butu mazesnes nei 525, gali buti ir virs 525lt
ir kompensacijas tvarkosi ne tik savininkas, jis gali buti ten net neregistruotas, taigi gali tvarkytis ir nuomininkai (svarbu,kad esate ten registruotas)
Papildyta:
QUOTE(infene @ 2010 07 08, 19:18)
Tai ar yra skola uz buta matosi, mokejimo lapelyje uz buta,siluma ir visa kita.Tai jai gerai suprantu su silumos tinklais jau yra sudaryta sutartis, tik kad nepertvarkyta Jusu vardu, tai manau jei keiciasi savininkas matosi dokumentuose

jei keiciasi savininkas- dokumentuose nesimato, kol nepasirasoma sutartis ir mokesciai toliau eina buvusio savininko vardu..
kompensacijoms gauti reikalingi 3 paskutiniu menesiu lapeliai.. pas pacia ta pati situacija, registruotis neskubejome, nes vis dar gaudavome ismokas kitoje savivaldybeje, taigi kelis menesius saskaitos eidavo toliau buvusiu seimininku vardu...
o jei yra kazkokia skola ir visus tuos tris menesius matosi, pries ateinant tvarkytis dokumentus reikia nueiti susimoketi ir atnesti tai irodanti ceki ar israsa, ka jau ten istaiga duoda... ir paskutinio menesio lapeli, jei kitu nera...
Atsakyti
QUOTE(delfinarija @ 2010 07 08, 14:56)
Vakar buvau savivaldybej,tai ant duru kabo skelbimas,kad nuo 07.01 jau galima tvarkytis dokumentus  del nemokamo maitinimo ir mokinio reikmenims gauti smile.gif

4u.gif gal kas žinot ax.gif jeigu vaikas po 10kl. išstoja pvz. i laivininkų mokykla ,jam kokia nors soc. parama priklauso ax.gif ( musu pajamos mažesnes negu 350lt)
Atsakyti
QUOTE(ginte*** @ 2010 07 09, 09:05)
labutis,neberadau kurioj temoj galeciau uzduoti klausima,tai klausiu jusu...mano dukrytes 10 ir 7 metu ar man reikia moketi sveikatos draudima  jei nedirbu ir nestoviu db?prasau kas zinot,nes jau visai mane supainiojo...

nueikit i ligoniu kasa ,ten jums uzdes stampa,kad auginat du vaikus ir esat soc drausta.
Atsakyti
QUOTE(ginte*** @ 2010 07 09, 11:05)
labutis,neberadau kurioj temoj galeciau uzduoti klausima,tai klausiu jusu...mano dukrytes 10 ir 7 metu ar man reikia moketi sveikatos draudima  jei nedirbu ir nestoviu db?prasau kas zinot,nes jau visai mane supainiojo...

as zinau kad iki 8 metu(vaikui sueina)esi drausta tik nueik i ligoniu kasas dar,tai manau esi drausta dar
Atsakyti
QUOTE(ginte*** @ 2010 07 09, 10:05)

sveikatos draudimu gali pasinaudoti vienas is tevu auginantys viena vaika iki 8 m arba 2 vaikus nepilnamecius, ligoniu kasose sutvarko (musu situacija buvo tokia pati tai kaip akmuo nuo sirdies nukrito kai susitvarkem ir nereikejo moketi )
sekmes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liusi2003 @ 2010 07 09, 11:11)
4u.gif gal kas žinot ax.gif jeigu vaikas po 10kl. išstoja  pvz. i laivininkų mokykla ,jam kokia  nors soc. parama priklauso ax.gif ( musu pajamos  mažesnes negu 350lt)

jei seimos pajamos vienam asmeniui nevirsija 350lt/men - tada priklauso (ziurint pagal pajamas) o toliau jau kiekvienam individualiai - turi atitikti bet kuri nurodyta punkta.... (siuo atveju mokosi dieniniame skyriuje)
jei studijos mokamos (ir studijuojamas aukstasis mokslas)- tai tada ir soc stipendija 390lt/men priklauso papildomai prie soc paramos
http://www.socmin.lt....php?1189177490
https://www.vsf.lt/s...nes-stipendijos
https://www.vsf.lt/index.php?id=767
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 07 10, 08:28)
jei studijos mokamos (ir studijuojamas aukstasis mokslas)- tai tada ir soc stipendija 390lt/men priklauso papildomai prie soc paramos

Kaip suprast, jei studijos mokamos? Aš pvz nemokai studijavau iki bakalauro gynimo ir soc. stipendiją gavau. blush2.gif Bet ir mokyklose yra kažkokios stipendijos, ar kažką maišau. Aš lyg ir 1 psl. mačiau taip parašyta. g.gif
Atsakyti
QUOTE(negriuke @ 2010 07 10, 09:58)

mokykloje pinigu neduoda biggrin.gif, tik maitinimas ir/arba mokyklines prekes.
bet kruva dokumentu reikia sutvarkyt
Atsakyti