Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.5

VIENAM LABIAUSIAI NEPASITURINČIAM ASMENIUI
SKIRTAS MAISTO PRODUKTŲ KIEKIS,
PRISTATOMAS Į LABDAROS ORGANIZACIJŲ SANDĖLIUS,
2010 METŲ LIEPOS MĖNESĮ
Eil. Nr. Maisto produktas Kiekis (vnt.)
1. Kvietiniai miltai 1
2. Makaronai 1
3. Manų kruopos* 1
4. Miežiniai sausi pusryčiai** 1
5. Trijų grūdų kruopų košė 1
6. Trijų grūdų dribsniai 1
7. Ryžių kruopos 1
8. Nesaldintas sutirštintas pienas 1

* Vilniaus mieste Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ 27562 žmonėms dalins manų kruopas, o 2833 žmonėms miltinį mišinį pyragui.
**Alytaus mieste Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija 9040 žmonėms dalins miežinius sausus pusryčius, o 460 žmonėms sviestinius sausainius. Vilniaus mieste Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ 27735 žmonėms dalins miežinius sausus pusryčius, o 2660 žmonėms sviestinius sausainius. (litfood.lt)
Maisto paketu Vilniaus m. dalinimo grafikas
Atsakyti
Labas vakaras.Norejau pasikonsultuoti.Soc.parama gaunu jau senokai.Neseniai netekau darbo ir atsistojau i DB.Kaip man dabar patartumet daryti su soc.pasalpa?Zinau,kad ne veliau nei per menesi turiu pranesti apie pasikeitusias pajamas.Bet gaunasi taip,kad oficialiai birzeli busiu beveik be pajamu,nes beveik 3sav.buvau biliutenyje uz kuri dar nepervede,o is birzos gausiu tik liepa uz 6d.atsiskaitymo negavau jokio.Kokiu man popieriu reikes einant i soc.skyriu? Daug cia prirasiau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaida89: 02 liepos 2010 - 23:33
QUOTE(vabalyte @ 2010 07 02, 16:14)
rasiau,skambinau, bet vieni nuo kitu meto tai pati susimasciau ar mum piklauso tos pasalpos...

tada grieztesniu tonu pasakyk, nes ten durniu laivas
tegul darba dirba
Atsakyti
Labadiena, gal kas zinote del vienkartines pasalpos,ar gali visgi atsisakyti ja suteikti??? Apibudinsiu situacija. Mama augina 2m. vaika iki 3 metu, vyras stovi birzoje 4men.(nepriklauso is db.pasalpa). Paskutines pajamos buvo s.m birzeli. Ir jau nuo liepos bus tik 52lt uz vaika. Buvo paprasyta vienkartines pasalpos. Bet atsake,kad skiriama tik ligos,gaisro atvejais. Ir kad vyras ilgai nestovejo darbo birzoje(nors pats ieskojo darbo).
Atsakyti
QUOTE(Jolirta @ 2010 07 03, 14:47)
Labadiena, gal kas zinote del vienkartines pasalpos,ar gali visgi atsisakyti ja suteikti??? Apibudinsiu situacija. Mama augina 2m. vaika iki 3 metu, vyras stovi birzoje 4men.(nepriklauso is db.pasalpa). Paskutines pajamos buvo s.m birzeli. Ir jau nuo liepos bus tik 52lt uz vaika. Buvo paprasyta vienkartines pasalpos. Bet atsake,kad skiriama tik ligos,gaisro atvejais. Ir kad vyras ilgai nestovejo darbo birzoje(nors pats ieskojo darbo).

vienkartine jums nepriklauso,galit kreiptis del soc.pasalpos
http://www.spcentras....php?m=11&l=935
Atsakyti
Del socialines sake kreiptis tik rugseji. Tada belieka tik laukti.
Atsakyti
QUOTE(Jolirta @ 2010 07 03, 14:47)

Atsakyti ja suteikti gali, bet gali ir suteikti jusu situacijoj, reikia rasyti prasyma soc. paramos skyriuje. Ji skiriama ne tik ligos ar gaisro atveju, o ir esant sunkiai materialinei padeciai, turint papildomu butinu islaidu, pvz busto remontui, vaistams ir t.t. Suma maximum 260 Lt per pusmeti. Ir rasant prasyma reiektu prisegti islaidas irodancius cekius.
Bent jau man skyre tokia pasalpa, apie 150 Lt, ziurejo pagal cekius. Mano vyras irgi stovi birzoj kaip ir jusu 4 men, pasalpos negauna, as nedirbu, nestuke.gif Tai pajamu kaip ir nera. Atnesiau cekius uz vaistus nesciosioms ir uz tyrimus. Bet man dar nenorejo skirti tos pasalpos vienkartines, atejau naglu veidu ir pasakiau kad man priklauso, kad "taip sake jusu kolege". Paziurejo tuos cekius, ir dave rasyti prasyma smile.gif
Taigi bandykit ir jus.
Atsakyti
QUOTE(vaida89 @ 2010 07 03, 00:33)
Labas vakaras.Norejau pasikonsultuoti.Soc.parama gaunu jau senokai.Neseniai netekau darbo ir atsistojau i DB.Kaip man dabar patartumet daryti su soc.pasalpa?Zinau,kad ne veliau nei per menesi turiu pranesti apie pasikeitusias pajamas.Bet gaunasi taip,kad oficialiai birzeli busiu beveik be pajamu,nes beveik 3sav.buvau biliutenyje uz kuri dar nepervede,o is birzos gausiu tik liepa uz 6d.atsiskaitymo negavau jokio.Kokiu man popieriu reikes einant i soc.skyriu? Daug cia prirasiau doh.gif

man atrodo reikia prane6ti, be to jie patys duomenų bazėje gali pamatyti. O del birzelio tai gal dar pamokes g.gif Nes aš kai klausiau kas bus, jeio vyras suras darbą, tai sakė man soc. skyriuje, kad tada nuo kito mėnesio po suradimo darbo bus nutrauktas mokejimas soc. pašalpos (gal ir perskaičiuojmas, jau čia nuo pajamų priklauso).
Atsakyti
kreipiantis del soc. pasalpos reikia pateikti:

• pažymas apie pinigines lėšas, turimas Lietuvos Respublikos ir užsienio bankuose bei kitose kredito įstaigose ir ne bankuose bei ne kitose kredito įstaigose;

gal zinote kokia tai suma? o tai paskui pasirodys, kad turiu litu per daug doh.gif zinau, kad del soc.busto kreipiantis yra numatyta tam tikra piniginiu lesu suma turima banke.
Atsakyti
Labas vakaras,

noreciau pasikonsultuoti ax.gif . Mano seimuke susideda is 4 asmenu: as, vyras ir du vaikuciai ( vienam 3, kitam 7 ). Siuo metu abudu su vyru stovime darbo birzoje. as gavau pasalpa, bet jau ji baigesi, nes praejo puse metu, vyras ka darbo birzoje stovi pasalpos negauna, nepriklauso. Dukra ka ejo i darzeli gavo nemokamus pietus. Gavome ir maisto paketus. Dabar turiu pasiulyma del darbo, gal nuo rugpjucio menesio pradesiu dirbti, vyra staip ir lieka darbo birzoje.
Noreciau suzinoti ar galiu kreiptis del kompenasciju uz sildyma ir vandeni? Ir kaip rodyti pajamas jeigu pradesiu dirbti? Nes skaiciau, kad reikia triju menesiu pajamu? Ir gal zinot kur kreiptis ir kada, kad dukra gautu nemokamu spietus ir mokykloje, eis i 1 klase? O sunus darzely lanko, gal zinot ar ka tenai kompensiuoja?

Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ashanti @ 2010 07 05, 23:56)
Labas vakaras,

noreciau pasikonsultuoti  ax.gif . Mano seimuke susideda is 4 asmenu: as, vyras ir du vaikuciai ( vienam 3, kitam 7 ). Siuo metu abudu su vyru stovime darbo birzoje. as gavau pasalpa, bet jau ji baigesi, nes praejo puse metu, vyras ka darbo birzoje stovi pasalpos negauna, nepriklauso. Dukra ka ejo i darzeli gavo nemokamus pietus. Gavome ir maisto paketus. Dabar turiu pasiulyma del darbo, gal nuo rugpjucio menesio pradesiu dirbti, vyra staip ir lieka darbo birzoje.
Noreciau suzinoti ar galiu kreiptis del kompenasciju uz sildyma ir vandeni? Ir kaip rodyti pajamas jeigu pradesiu dirbti? Nes skaiciau, kad reikia triju menesiu pajamu? Ir gal zinot kur kreiptis ir kada, kad dukra gautu nemokamu spietus ir mokykloje, eis i 1 klase? O sunus darzely lanko, gal zinot ar ka tenai kompensiuoja?

Aciu labai  4u.gif

Darželyje soc. remtinoms šeimoms ar tai nereik mokėt visai, ar pusę kainos.
O dėl uždarbio, tai iš darbovietės kas mėnesį neši pažymą į soc. skyrių. Kompensacijas duoda, jeigu vienam asmeniui išeina mažiau nei 520lt. Socialinė parama gaunama, kai mažiau nei 350lt.
Atsakyti
Sveikos. Jau kazkada kreipiausi i jus pagalbos, bet db truputeli pasikete reikaliukai.

Gal zinote, jei as nuo rugsejo menesio mokinsiuosi dieniniame skyriuje (negausiu jokiu pajamu), dukryte eis i darzeli, o tetis isvyksta i uzsieni, lietuvoje deklaruos isvykima. Ar mum su dukryte priklauso kokia nors parama, kaip negaunancioms jokiu pajamu?
Atsakyti