QUOTE(Cebule @ 2010 06 02, 14:43)
aktualu ir man, nieko dirbt negali buna, nei zoliu paraut, nei paravet, lenda uodai, net i akis visiskas nahaliskumas, stengiuosi kiek imanoma uzdengt kuna, bet tada per karsta
gvazdikeliu "arbatele" ir as bandziau, bet atrodo neveike, gal koks ne toks santykis??
yra ne is purskiamu, dovanu buvau gavus Gehwol firmos "Kulan" krema vabalai nupiesti, tai dar likutis buvo, kur kakla buvau juo pasitepus nesukandziojo, bet sis kremas nepigus
gvazdikeliu "arbatele" ir as bandziau, bet atrodo neveike, gal koks ne toks santykis??
yra ne is purskiamu, dovanu buvau gavus Gehwol firmos "Kulan" krema vabalai nupiesti, tai dar likutis buvo, kur kakla buvau juo pasitepus nesukandziojo, bet sis kremas nepigus
man irgi šis kremas labai patiko tik nesugalvoju kur jo galėčiau rasti?
QUOTE(Tora 5 @ 2010 06 06, 18:01)
Mes turejom tas apyrankes...visiskai nieko nepadejo.Pati stebejau,kaip salia apyrankes uodai nutupinejo ir siurbesi, siaubelis kazkoks tie uodai.
Apsigynem ...deja ne ekologiskom priemonem.
Apsigynem ...deja ne ekologiskom priemonem.
na ir mes nusipirkom vaistinej apyranke, tai maziau lakste, taciau turim ir su skaidria nugarele-tai tikras s.....net ir kvapas kaip diena ir naktis skirias, orginali apie 17 lt kainuoja, o tas s.... pardavineja apie 5-7 lt(originaliu abi puses nepermatomos)
QUOTE(ssaulyte0 @ 2011 07 14, 10:06)
mes isbandem eukalipta,eterinio aliejaus ilasinom i vandeni ir pastoviai purskemes su juo, vaiko vezimeli ir pati vaikuti, uzdegem eukalipto smilkalus. Mums padejo. Sibiro taigose zmones tik eukalipto alieju, sampuna, kvepalus naudoja, nes ten kitaip tie kraujasiurbiai suestu.
as naudoju arbatmedi jau seniai - gatl trys keturi metai, ir man puikiai veikia, tik kad neilgallaikis jis, nes eteriniai aliejai greit garuoja. aisku laiko ilgiau nei citrinzole, krios lakumas didesnis, man uztenka mazdaug pusvalandziui - valandai. galvoju ji maisyti su benzoino derva, kad ilgiau laikytusi tai tada gal valanda pusantros laikys, bet kad dabar ir benzoiino dar neturiu ir uodu jau mazai )
Patalpoje nuo uodų apsiginam į rozete kišamais dezodorantais. Pirmas pirkimas brangokai gaunasi (aparatas apie 30 lt ir aliejus apie 20 turbūt) bet buteliuko aliejaus vienam sezonui kas naktį naudojant kaip tik užtenka. Aparatas lieka, o aliejuką kas met perkam.
Labai padeda. Uodai tupi ant sienų, bet nekanda. Kokia to aliejaus sudetis nežinau, gal nelabai ekologiškas, bet saugo.
Labai padeda. Uodai tupi ant sienų, bet nekanda. Kokia to aliejaus sudetis nežinau, gal nelabai ekologiškas, bet saugo.
QUOTE(AkvileZ @ 2012 04 30, 10:49)
Patalpoje nuo uodų apsiginam į rozete kišamais dezodorantais. Pirmas pirkimas brangokai gaunasi (aparatas apie 30 lt ir aliejus apie 20 turbūt) bet buteliuko aliejaus vienam sezonui kas naktį naudojant kaip tik užtenka. Aparatas lieka, o aliejuką kas met perkam.
eidama uogauti ar šiaip į mišką, pasiskinu melisos, sutrinu tarp rankų, paskui įtrinu nuogas vietas, kaklą ,veidą ir apsauga pusvalandžiui garantuota. Melisos šakelių įsimetu kišenėj, po pusvalandžio procedūra kartoju. Man padeda.
Dar čia visokių gerų idėjų yra:
Apsauga nuo uodų
Man praėjusią vasarą kaime arbatmedis negelbėjo. Šįmet praplėsiu arsenalą - pulsiu priešą gvazdikėlių nuoviru
Apsauga nuo uodų
Man praėjusią vasarą kaime arbatmedis negelbėjo. Šįmet praplėsiu arsenalą - pulsiu priešą gvazdikėlių nuoviru
kolkas naturaliausia ir efektyvi priemone, tinkanti ir kudikiams,
yra mazi pleistriukai nuo uodu, kuriu viduje integruota mikrokapsulyte su eteriniais aliejais, sutraiskius ja, ima sklisti eukaliptu ir pnsh. kvapas,
uodai salinasi, nes nemegsta to kvapo;
mums kolkas pasiteisino, ir jokios chemijos:)
yra mazi pleistriukai nuo uodu, kuriu viduje integruota mikrokapsulyte su eteriniais aliejais, sutraiskius ja, ima sklisti eukaliptu ir pnsh. kvapas,
uodai salinasi, nes nemegsta to kvapo;
mums kolkas pasiteisino, ir jokios chemijos:)
Man geriausiai uodus atbaido smilkalų kvapas, nežinau, kiek tai ekologiška, bet veikia
Susiraskite youtubeje arba fb Zilvina Uzkuraiti, arba net parasykite jam, jis mielai pasidalins. O siaip sukurtame filmuke kalba apie parazitus valancius prieskonius, po kuriu net uodai nepuola tik idomu ar maitinancioms tinka tuos parazitus varyti, nes kur tik girdejau, nelabai gerai.
sedint prie kokio lauziuko ar laukiant kol mesyte iskeps,kazkiek gelbsti kiausinio deklo (to kartoninio) uzdegimas kol dezute smilksta uodai bent I kojas nekabina braziliskus uodus tai veikia ar toks dumelis veiks lietuviskus nezinau daugiau paklausinesiu kaimynu,pas mus denges sezonas prasideda