As kiausinius idarau su sprotais: isverdu kiausinius, trynius sutrinu, su sakute sutrinu ir sprotus, zalumynu (krapu, petrazoliu), pipiriuko, majonezo, poru arab svogunu smulkiai pjaustytu ir labai liuks gaunas
QUOTE(Kaspare @ 2008 03 08, 12:35)
Mano močiutė taip kiaušinius įdarydavo, ir iki šiol prisimenu, kaip vieną iš skaniausių patiekalų. Tik yra viena nedidelė smulkmena: taip gaminami įdaryti ŽĄSŲ kiaušiniai! Nes šių kiaušinių lukštas kietas, todėl jį lengviau perpjauti su lukštu, nesugadinus (nesuskaldžius viso lukšto).
Jei kas turėsite žąsų kiaušinių - rekomenduoju!
Močiutės įdaro nepamenu. Tik žinau, kad viską sukapodavo, pakepdavo ant sviesto su svogūnais, paskui gal majonezo maišydavo, prieskonių, smulkiai sukapotų petražolių, krapų - čia jau pagal skonį, kas kam patinka.
Jei kas turėsite žąsų kiaušinių - rekomenduoju!
Močiutės įdaro nepamenu. Tik žinau, kad viską sukapodavo, pakepdavo ant sviesto su svogūnais, paskui gal majonezo maišydavo, prieskonių, smulkiai sukapotų petražolių, krapų - čia jau pagal skonį, kas kam patinka.
Bet kur gauti žąsų kiaušinių Labai reikia
1. Tryniai, pipirai, smulkiai pjaustyti krapai, siaudeliais pjaustyta lasisa, majonezas.
2. Virti grybai, kiausiniu virsuneles, tryniai, zalias kiausinis. Viska sumaisius patroskinti svieste su pipirais ir druska. Ant idarytu kiausiniu baltymu uzdeti grybo kepurele (sudytu). Gautus "grybukus" patiekti majonezo, svogunu laisku ir krapu padaze. Ir grazu, ir skanu
2. Virti grybai, kiausiniu virsuneles, tryniai, zalias kiausinis. Viska sumaisius patroskinti svieste su pipirais ir druska. Ant idarytu kiausiniu baltymu uzdeti grybo kepurele (sudytu). Gautus "grybukus" patiekti majonezo, svogunu laisku ir krapu padaze. Ir grazu, ir skanu
QUOTE(mmartaa @ 2009 01 20, 19:47)
labai skanus kiausiniai yra man su menkiu kepenelem,isverdi kiausinius,trynius susmulkinti su sakute,sudeti menkiu kepenis irgi sutrinti,smulkiai supjaustyti svoguna ir pakepti ant aliejuko,tada mase dedi i kiausinio baltyma ir ant virsaus deti po majonezo sauksteli
QUOTE(joliteee @ 2009 01 20, 19:54)
As darau paprastai sprotus ir kiausiniu trynius sutrinu su sakute ir sumaisau su majonezu, o kitas idaras su krabu lazdelemis, sutrinti krabu lazdeles ir sumaisyti su tryniu ir majonezu, mums labai skanu
as irgi darau tiek su menkiu kepenelem tiek su sprotais tik ant virsaus papuosimui dedu juodu ikru, zalio agurko arba susmulkinto svoguno laisko, ir skaniau ir puosniau
Kai buvo akcija nusipirkau keletą ančiuvių dėžučių.
Paiimi kiaušinio trynį+keletą ančiuvių gabalėlių,+pakepintas svogūniukas,arba poras+marinuoto česnako skiltelė+krapai{viską gerai išsuku su mikseriu}
Ta mase įdarau kiaušinius,jeigu neturiu džiovinto krapo jį pakeičiu petražole.
Paiimi kiaušinio trynį+keletą ančiuvių gabalėlių,+pakepintas svogūniukas,arba poras+marinuoto česnako skiltelė+krapai{viską gerai išsuku su mikseriu}
Ta mase įdarau kiaušinius,jeigu neturiu džiovinto krapo jį pakeičiu petražole.
Noriu pasiūlyti tok receptką,kurį esu ruošusi.
reikia,3kiausiniu
3nedidelių dešrelių,
1 šaukšto aliejaus,
3šaukštų vandens,
1pomidoro,
krapų,
petražolių,
Kiašinius sumušame į dubenį.
Įpilkite vandensir gerai išplakite.
Iškepkite tris atskirus omletus.
Dešrelę išvirkiteir voleliu suskite į omletą.
Sudėkite į lekštę ir apibarstykite smulkiai supjastytais krapais.
Iš pomidoro galima išpjauti vairias figūras.
Šiį patiekalą labai mėgsta vaikai.
reikia,3kiausiniu
3nedidelių dešrelių,
1 šaukšto aliejaus,
3šaukštų vandens,
1pomidoro,
krapų,
petražolių,
Kiašinius sumušame į dubenį.
Įpilkite vandensir gerai išplakite.
Iškepkite tris atskirus omletus.
Dešrelę išvirkiteir voleliu suskite į omletą.
Sudėkite į lekštę ir apibarstykite smulkiai supjastytais krapais.
Iš pomidoro galima išpjauti vairias figūras.
Šiį patiekalą labai mėgsta vaikai.
Kai darai su šprotais tai reikia svogūną pakepti ar žalią dėt?
mano seimai labai patinka, skanu ir greita
Man įdaryti kiaušiniai labai skanu su rūkyta skumbre +česnakas+krapai+raugintas agurkas.
Cia mano siandienos daryti idaryti kiausinukai Vyras vakar parnese 100 kiausiniu(namie turejom dar apie 30 )dabar reikia kazka galvot kaip juos sunauduot
Idaras buvo toks:
1)tryniai,daktariska desra,suris,majonezas
2)tryniai,kalmarai savo sultyse,svoguniukas,suris,truputi majonezo
3)tryniai,suris,rukyta desryte,svogunu laiskai
(Sunaudojau saldytuvo likucius )
Papuosiau agurkiuku,ridikeliais ir svogunu laiskais(jei aisku tai galima pavadint papuosimu )
Idaras buvo toks:
1)tryniai,daktariska desra,suris,majonezas
2)tryniai,kalmarai savo sultyse,svoguniukas,suris,truputi majonezo
3)tryniai,suris,rukyta desryte,svogunu laiskai
(Sunaudojau saldytuvo likucius )
Papuosiau agurkiuku,ridikeliais ir svogunu laiskais(jei aisku tai galima pavadint papuosimu )