Aš per gimtadienį svečiams žadu išvirti kokių 10 putpelės kiaušinukų, perpjauti išilgai pusiau, ant kiekvienos puselės uždėti po taškelį Helmans majonezo (man jis pats skaniausias) ir ant majonezo po kelis ikriukus (turiu skardinėlę tikrų lašišinių, gavau darbe gerokai pigiau nusipirkti specialiai šventėms. Bet galima puikiausiai naudoti ir dirbtinius). Gal kiek ir banalokas receptas, tačiau man labai šventiškai ir subtiliai atrodo ir nėra taip jau brangu.
QUOTE(juzefa @ 2006 01 08, 20:41)
Nu tikrai jau nesamone kaip su lukstu perpjauti kiausini?Lukstus sukapoti,tai kas cia iseis.tiesiai i siuksledeze.Tokio recepto neverta nei bandyti.
Mano močiutė taip kiaušinius įdarydavo, ir iki šiol prisimenu, kaip vieną iš skaniausių patiekalų. Tik yra viena nedidelė smulkmena: taip gaminami įdaryti ŽĄSŲ kiaušiniai! Nes šių kiaušinių lukštas kietas, todėl jį lengviau perpjauti su lukštu, nesugadinus (nesuskaldžius viso lukšto).
Jei kas turėsite žąsų kiaušinių - rekomenduoju!
Močiutės įdaro nepamenu. Tik žinau, kad viską sukapodavo, pakepdavo ant sviesto su svogūnais, paskui gal majonezo maišydavo, prieskonių, smulkiai sukapotų petražolių, krapų - čia jau pagal skonį, kas kam patinka.
QUOTE(Kaspare @ 2008 03 08, 13:35)
Mano močiutė taip kiaušinius įdarydavo, ir iki šiol prisimenu, kaip vieną iš skaniausių patiekalų. Tik yra viena nedidelė smulkmena: taip gaminami įdaryti ŽĄSŲ kiaušiniai! Nes šių kiaušinių lukštas kietas, todėl jį lengviau perpjauti su lukštu, nesugadinus (nesuskaldžius viso lukšto).
Jei kas turėsite žąsų kiaušinių - rekomenduoju!
Močiutės įdaro nepamenu. Tik žinau, kad viską sukapodavo, pakepdavo ant sviesto su svogūnais, paskui gal majonezo maišydavo, prieskonių, smulkiai sukapotų petražolių, krapų - čia jau pagal skonį, kas kam patinka.
Jei kas turėsite žąsų kiaušinių - rekomenduoju!
Močiutės įdaro nepamenu. Tik žinau, kad viską sukapodavo, pakepdavo ant sviesto su svogūnais, paskui gal majonezo maišydavo, prieskonių, smulkiai sukapotų petražolių, krapų - čia jau pagal skonį, kas kam patinka.
Mano vyras padaro ta pati su paprastais kiausiniais vistu, toje vietoje, kur pjauna kiausini, ji padauzo, patrupina luksta atsargiai, o tada perpjauna per puse
o as darau taip,isverdu kiausinius isemu trinius ,i tuos trinius ipjaustau rukytos desros, surio itarkuoju fermentinio,ir smulkiai supjaustau zale svoguniuka ,pipiru , vegeta krapu majonezas as tai vilniaus dedu ,viska su sakute sutrinu ir farsiruoju kiausinius o kiausinius ispjaunu lelijos forma .SKANAUS
O as darau toki idara:
tryniai, k.r. skumbre(isimu visas asakas), majonezas na ir prieskoniai pagal poreiki. Viska sutrynu su sakute. ir sudedu i baltymu puseles
tryniai, k.r. skumbre(isimu visas asakas), majonezas na ir prieskoniai pagal poreiki. Viska sutrynu su sakute. ir sudedu i baltymu puseles
o mano uosvene kazkaip ydaro kiausius su silkute nu labai skanu!!! tai sakau gal yra zinanciu kaip cia su ta silkute juos ydaryt???
QUOTE(Vikiuke @ 2008 03 22, 13:41)
o mano uosvene kazkaip ydaro kiausius su silkute nu labai skanu!!! tai sakau gal yra zinanciu kaip cia su ta silkute juos ydaryt???
Manau lygiai taip pat,trynį susmulkina su silke,gali dar dėti pagal fantaziją,t.y prieskonius kokius,žalumynus,majonezą
Idaryti kiausiniai su tunu
Virti kiausiniai
Tunas savo sultyse
Raudonasis svogunas
Majonezas
Pipirai, (gali buti krapai)
Trynius labai gerai istryniau su majonezu, idejau konservuoto tuno, smulkiai pjaustyto svoguno. Puosiau alyvuoge, kukuruziukais ir agurku- jis cia tikrai butinas.
Virti kiausiniai
Tunas savo sultyse
Raudonasis svogunas
Majonezas
Pipirai, (gali buti krapai)
Trynius labai gerai istryniau su majonezu, idejau konservuoto tuno, smulkiai pjaustyto svoguno. Puosiau alyvuoge, kukuruziukais ir agurku- jis cia tikrai butinas.
QUOTE(brashke77 @ 2008 11 23, 21:36)
Idaryti kiausiniai su tunu
labai gardziai atrodo
Aš,kiaušinius įdarau ,išimu trynį į jį įdedu pjaustytos salto rūkymo lašisos ,marinuoto agurkėlio,česnako,alyvuogės,džiovintų krapų.
Padažą darau pomidorų tyrė,arba garstyčias išsuku su kario padažu.Įdedu visus smulkintus produktus sutrinu su kiaušinio tryniu ,ir įdarau kiaušinio puseles.
Jeigu turiu salotos lapą ,padedu į lėkštę ir iš adurko ar kitos turimos daržovės išpjaunu ir padarau lizdelį,apdedu juodomis alyvuogėmis.
Padažą darau pomidorų tyrė,arba garstyčias išsuku su kario padažu.Įdedu visus smulkintus produktus sutrinu su kiaušinio tryniu ,ir įdarau kiaušinio puseles.
Jeigu turiu salotos lapą ,padedu į lėkštę ir iš adurko ar kitos turimos daržovės išpjaunu ir padarau lizdelį,apdedu juodomis alyvuogėmis.
QUOTE(Agniska @ 2008 11 23, 15:36)
Manau lygiai taip pat,trynį susmulkina su silke,gali dar dėti pagal fantaziją,t.y prieskonius kokius,žalumynus,majonezą
Taip taip Kartais su silke darau, dažniausiai su šprotais patinka ar net šprotų paštera. Na kartias ir kokio rūkyto kumpelio ar dešrytės pjaustau. Ką turi šaldytuve, tas praktiškai viskas ir tinka