Aš kepu tokius riešutukus, skonis
, vaizdas irgi...
Keptuvė mano sena labai... Dar močiutė joje kepdavo, dabar aš ją "paveldėjau" ir tęsiu tradicijas
. Nemanau, kad dabar galima rasti tokią nusipirkti, na nebent kas turi seną nenaudojamą, užkištą...
Žadu artimiausiom dienom išsitraukti keptuvę ir kepti kalėdoms riešutukus. Tada ir nufotkinsiu ir keptuvę, ir gaminimo procesą, ir receptą ...
Beja, aš juos neklijuoju, palieku tokius vienpusius, taip patogiau valgyti (vienas kąsnelis). Į vidų dedu išvirtą kond. pieną, graikiško riešuto gabalėlį ir į kokoso drožles dar padažau... Skonis superinis...
Mano receptas
4 kiaušinių tryniai
1 pakelis grietinės (mažas; dedu "žemaitijos pieno" ta geresnę )
1 kg miltų
250g cukraus
1 a. š. sodos (nugesinu visada su actu)
1,5 pakelio margarino (apie 400g; dedu "EVE")