Turiu vandeninio akrilinio lako vidaus darbams (IMA MAT), skirtas medinems lentelems, fanerai, pintiems dirbiniams. Ar tiktu naudoti dekupazui?
Atsiprasau, jeigu kvailas klausimas, esu tik pradedancioji
O dekupazo (pradziamokslio) kursai Vilniuje ir mane domintu
I pirma klausima atsakyma radau kitoje temuteje - Tinka Tik iskilo dar vienas, ar reikia ji skiesti vandeniu?
Sveikos. Vakar buvau Klaipėdoj tai užsukau į Silver City. Nusipirkau akrilinių dažų Dala. Craft Painting blue. Parvažiavus namo skaitau parašyta - tinka dažyti metalui. Ar kas nors bandėt? Bijau rizikuoti, kad ir vėl atsiras rūdžių dėmės.
QUOTE(Ice Princess @ 2010 09 24, 10:53)
Sveikos. Vakar buvau Klaipėdoj tai užsukau į Silver City. Nusipirkau akrilinių dažų Dala. Craft Painting blue. Parvažiavus namo skaitau parašyta - tinka dažyti metalui. Ar kas nors bandėt? Bijau rizikuoti, kad ir vėl atsiras rūdžių dėmės.
pries dazant tokius daiktus reikia pagruntuoti ir tiks visokie dazai
QUOTE(Lachesė @ 2010 09 23, 01:06)
kaip sineriukė paminėjo, dvikomponentis yra smulkus, tai ir neišgausite kokybiško stambaus skilimo. Tam reikia įsigyti stambų skilimą duodančią priemonę. Tarkime-
http://www.youtube.c...h?v=eXhkF4oYfvQ ir man dar klausimas, kodėl ant dvikomponenčio klijavote servetėlę? šitas sendinimas tradiciškai yra dedamas jau ant paveiksliuko. O su kitomis priemonėmis toks triukas gali net nepavykti, dėl jų nedraugystės su vandens pagrindo priemonėmis.
pelyte:), o taip reikia karpyti,ilgai ir kantriai, kiti ir metais karpo, dekupažo darbų net muziejuose yra, ir ne dėl meninės vertės daugiau,o dėl technikos neįtikėtino įvaldymo, čia omenyje turiu Mary Delaney.
o šiaip nekreipkit dėmesio į mano žinutę, pamatysite, kiek daug yra technikų ir tik viena iš jų karpymas.
http://www.youtube.c...h?v=eXhkF4oYfvQ ir man dar klausimas, kodėl ant dvikomponenčio klijavote servetėlę? šitas sendinimas tradiciškai yra dedamas jau ant paveiksliuko. O su kitomis priemonėmis toks triukas gali net nepavykti, dėl jų nedraugystės su vandens pagrindo priemonėmis.
pelyte:), o taip reikia karpyti,ilgai ir kantriai, kiti ir metais karpo, dekupažo darbų net muziejuose yra, ir ne dėl meninės vertės daugiau,o dėl technikos neįtikėtino įvaldymo, čia omenyje turiu Mary Delaney.
o šiaip nekreipkit dėmesio į mano žinutę, pamatysite, kiek daug yra technikų ir tik viena iš jų karpymas.
Sveiki, aciu kad bandote padeti, nezinau kodel servetele klijavau ant skilinejimo,dabar jau nebeatsimenu kur bet internete radau tokia informacija, pirmas blynas prisvilo, bet as nepasiduosiu nusipirkau Linos Jaruševičiūtės knyga "Dekupažas ir kitos dekoravimo technikos" tai dabar skaitysiu ir bandysiu viska daryt kaip reikia
tai kodel man tai atsitiko, per daug priemones uztepiau, kad viskas sukilo zvyneliais?
QUOTE(sineriuke @ 2010 09 24, 20:48)
Sveiki, aciu kad bandote padeti, nezinau kodel servetele klijavau ant skilinejimo,dabar jau nebeatsimenu kur bet internete radau tokia informacija, pirmas blynas prisvilo, bet as nepasiduosiu nusipirkau Linos Jaruševičiūtės knyga "Dekupažas ir kitos dekoravimo technikos" tai dabar skaitysiu ir bandysiu viska daryt kaip reikia
tai kodel man tai atsitiko, per daug priemones uztepiau, kad viskas sukilo zvyneliais?
Ant vienkomponencio lako daugiausia tepasi ne akrilinis lakas, nes jis vandeninis, jeigu tu su juo patepei tai tau ir turejo zvyneliais pasidengti.Paskaityk ant vienkomponencio lako dezutes, su kokiu laku lakuoti, turetu buti.
sineriuke, būtent dėl to, kad per storai, nes smulkaus skilimo priemonę tepant storai nepriversite jos skilti labai stambiai.
Sveikos.
Norėčiau paklausti, kur dažniausiai perkate daiktus, kuriuos dekoruojat?
Nusipirkau Artmanijoj medinį rėmelį už 7.5Lt, šiandien nueinu į Maximą, o ten toks pats už 2.99Lt Nutariau daugiau niekada nepirkti specializuotose dekupažo parduotuvėse, nes daug brangiau...
Beto, jei kam įdomu, JYSK'e dabar 6vnt kamštinių padėkliukų už 0.99Lt
Nusipirkau Artmanijoj medinį rėmelį už 7.5Lt, šiandien nueinu į Maximą, o ten toks pats už 2.99Lt Nutariau daugiau niekada nepirkti specializuotose dekupažo parduotuvėse, nes daug brangiau...
QUOTE(Dekupazuotoja:) @ 2010 09 26, 17:45)
Sveikos.
Aš tai kadangi gyvenu kaime, viska nusiperku Kliapėdoje, nes Artimiausiuose miesteliuose yra ir IKI ir MAXIMA, bet nieko nėra dekupažui
Kai buvau Ketvirtadieni nuvykus nuspirkau Bauhof'e kempinėlę su koteliu tikrai nebrangiai kainavo, bet neatsimenu kiek. Gal 2 su kažkiek, gal 1 su kažkiek. Tai va Bauhof yra didelis pasirinkimas ir nelabai didelės kainos Dar ermitaže neblogai paskutini kartą kai buvau nuvažiavus nuspirkau daug reikmenų, nes akcija buvo Tik nežinau ar ir dabar yra Bet ir taip ten kainos normalios
QUOTE(Dekupazuotoja:) @ 2010 09 26, 17:45)
Sveikos.
Na, kaip kada. Jeigu yra uzsakymas su kazkokiais matmenimis, tada aisku lekiu i dekupazo parduotuve, bet jeigu kokie mediniai saukstai tai i maxe nueina ir randu po 1Lt.
Maxei tikrai gali rasti, svarbiausia kartais tik truputuka paieskot nors kai as netoli Silverio, tai ir jame uztaikau neblogu akciju ant medinuku
Gal galit patarti kuri dekupazo knyga geresne - "Dekupazo magija" ar "Dekupazas nuo A iki Z"? Suprantu, kad info daug internete, bet noriu tureti ir knyga. viena turiu - "Dekupazas", bet man ji nelabai patinka. Aciu uz patarimus is anksto.
QUOTE(jočienė @ 2010 09 27, 13:08)
Gal galit patarti kuri dekupazo knyga geresne - "Dekupazo magija" ar "Dekupazas nuo A iki Z"? Suprantu, kad info daug internete, bet noriu tureti ir knyga. viena turiu - "Dekupazas", bet man ji nelabai patinka. Aciu uz patarimus is anksto.
''Dekupazas nuo A iki Z" knyga labiau pazengusiems Tikrai verta demesio