Dažniausia klaida tokiu atveju-neteisingas porporinos įtrynimo būdas. Porporina, jei ji įtrinama pirštu, kempinėle ar dar kaip nors, tik negiliai trūkio griovelyje "prikimba", o kai lakas tepamas teptuku, teptuko plaukeliai pasiekia griovelį giliau ir tokiu būdu "iškapsto" porporinos miltelius. Taigi, tikslinga įsigyti standžių, apvaliai įsodintų, tiesiai kirptų šerių teptuką porporinai įtrinti. Tokiu teptuku porporina įtrinama giliai ir tvirtai. Lakavimo teptukas šiuo atveju savo švelniais šereliais jau porporinos neiškapstys.
Toks specialiai porporinos įtrynimui įsigytas teptukas taip pat tiks trafaretui bei auksavimui folija.
Mergaitės, gal kuri gali papasakoti kaip jūs naudojat patiną?
Kažkaip man įdomiai su ja gaunas gal ne taip ką darau
QUOTE(viktorija09 @ 2010 08 27, 09:53)
Mergaitės, gal kuri gali papasakoti kaip jūs naudojat patiną?
Servetėle įtrinu įtrūkimus, perteklių nuvalau taip pat servetėle ir viskas
QUOTE(Susidėliojusi mozaika @ 2010 08 27, 08:51)
Servetėle įtrinu įtrūkimus, perteklių nuvalau taip pat servetėle ir viskas
nu aš taip pat supratau, kad taip reikia daryti, bet.... kai tryniau, man visas lakas su įtrūkimais nuėjo tai gal aš ką ne taip padariau?
Gal kuri esat dariusi medini kalendoriu is artmanijos? Jau viska nudaziau, apklijavau, bet nezinau kaip parasyti skaicius ir menesius ant tu kaladeliu, bijau viska sugadint.. Gal yra kur pirkt kokie lipdukai ar siaip zinot geresne iseiti negu rasyti paciai?
QUOTE(viktorija09 @ 2010 08 27, 11:11)
nu aš taip pat supratau, kad taip reikia daryti, bet.... kai tryniau, man visas lakas su įtrūkimais nuėjo tai gal aš ką ne taip padariau?
Jeigu viskas susivėlė į košę tai gal nebuvo iki galo išdžiūvęs arba priemonės nesiderina
Sveiki Noriu , kad padėtumėte man apsispręsti. Kaip minėjau, darysiu dėžutę (dekupažuosiu) ir noriu ant dangčio klijuoti nuotrauką. Girdėjau patarimų, kad veidų geriau nesendinti? Ir nuotrauką reikia palaikyti vandenyje, ir poto klijuoti?
sveikutes.
susiduriau su problema pasendinu su "craft line" stambiu sendinetoju ir turejau plana sutrukimus itrinti akriliniais dazais, bet pasibandziau ant popieriaus lapo ir ne kas gaunasi. akriliniai dazai isterlioja ir po to nenusivalo. nenusivalo net su emulsija. ka patartumes daryti?
susiduriau su problema pasendinu su "craft line" stambiu sendinetoju ir turejau plana sutrukimus itrinti akriliniais dazais, bet pasibandziau ant popieriaus lapo ir ne kas gaunasi. akriliniai dazai isterlioja ir po to nenusivalo. nenusivalo net su emulsija. ka patartumes daryti?
QUOTE(bambooce @ 2010 08 27, 21:18)
sveikutes.
labas mergina. Kaip sekasi?
Na su šita priemone nesu dirbusi, bet pabandyk įtrinti arba aliejine priemone (aliejiniais dailininkų dažais) arba kokia nors miltelių pavidale. Jei neturi nieko specialaus - kur nors ant "juodraščio" pabandyk su šešėliais akims ar paprastu spalvotu pieštuku, paskutusi jo širdelės su peiliu, kad pasigaminti miltelių
Sveikos,
Reiktu kuo skubesnes pagalbos nes uzsibreziau ant krikstynu padaryti remeli ,jis baltas ir norejau kraklinti tik kampus .
Taciau pasibandziau ant baltos lenteles ir pakraklinus dali lenteles,itrynus auksiniais seseliais uzsitersia ir krastai kur nebuvo kraklinta gaunasi murzinas vaizdas ,ka patartumet ;/ ?
Reiktu kuo skubesnes pagalbos nes uzsibreziau ant krikstynu padaryti remeli ,jis baltas ir norejau kraklinti tik kampus .
Taciau pasibandziau ant baltos lenteles ir pakraklinus dali lenteles,itrynus auksiniais seseliais uzsitersia ir krastai kur nebuvo kraklinta gaunasi murzinas vaizdas ,ka patartumet ;/ ?
QUOTE(veltiniuke @ 2010 08 28, 11:37)
Sveikos,
Kaip supratau, tai tik bandymas, tai kokios pagalbos?
O šiaip...Dekupažas-dailininko darbo imitacija. Kartais imituojame pasenusį paviršių.
Vargu bau ar jis sensta dalinai... Tad kam sendinti dalimis?
QUOTE(bite @ 2010 08 28, 23:43)
Kaip supratau, tai tik bandymas, tai kokios pagalbos?
O šiaip...Dekupažas-dailininko darbo imitacija. Kartais imituojame pasenusį paviršių.
veltiniuke, tai tokiu atveju nereikia tepti už lako ribų
bite, kaip kas nori taip ir sendina laisve fantazijai