QUOTE(Frosted @ 2010 08 23, 17:55)
O internete pamokelese....
Frosted, tu jau nebe naujokė dekupaže, ir ...........................
))) atsakymas slypi - KAS tą filmuką paruošė
)))))))))))))))))
Dar kartą atidžiai pažiūrėjau filmuką. Juodas akrilas. Pirkau tokį patį Thomas Philips. Superiniai akriliniai dažai, tikrai geri. Ir nieko panašaus - nebūtina juos tepti viena kryptimi, normaliausiai kaip ir bet kurį akrilą galima dažyti kaip mums reikia, kad tolygiai pasidengtų paviršius.
Toliau - paveikslėlį klijuoja pirštu. Merginos nelabai patarčiau taip daryti, geriau iš vidurio link kraštų kruopščiai prispausti su popierine servetėle - geriau apsidrausti, nes truputuką mažesnės kokybės popierius gali "paleisti spalvą" ir bus sugadintas paveiksliukas. Pirštu imsite ir nubrauksite dažus...
Šiuo atveju visiškai nereikėjo tepti ant viršaus klijus-laką, geriau išdžiovinus būtų kelis sluoksnius lakavę, paskui pašveisti su švitriniu, labai gražiai išlyginti paviršių, kad nesijaustų paveikslėlio kraštelių, ir tada tapti dvikomponentį. Tada dvikomponentis pasidengia ypač gražiai ir atrodo tarsi "pakilęs" virš darbelio (fantastiškas trapumo efektas). Dvikomponentį gražiau padengti jį tepant pirštais, man darbelis, kur antrą sluoksnį tepė teptuku atrodo nelabai gražiai... Ir nepatiko kompozicija. Tokios formos dėžutei reikia visisškai kitaip komponuoti dekoruojamus motyvus.
Na bet čia gi - filmavimas, dekoravimui elementari laiko stoka, ir ... ne man spręsti ką nori parodyti demonstruotoja. Ji daro taip, kaip moka pati.
Na o šitos technikos pamokė Lietuvė craftladies forume. Man ji super pasiteisino praktikoje
- palakuoti, išlyginti, dar palakuoti, ir tada skaldyti
. Pabandyk
O dėl klijų-lako truputuką su
Mardže nesutinku. Jei kokybiška priemonė - viskas ten normaliai laikosi, ir dvikomponentis, ir apsauginis lakas.
Man patinka su juo dirbti, ir iš patirties galiu pasakyti, kad kai kuriuos popierius, ypač vyniojamą, kartais reikia apsaugoti, kad dažai spalvos "nepaleistų", o tam ir tinka klijai-lakas.