Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 41

QUOTE(Belacka @ 2010 08 01, 11:11)
O kodėl ne ten?

drinks_cheers.gif ir man idomu, del ko ne? Pirkau is ju kai kurias priemones, viskas gerai buvo, ir dar nuolaida padare, buvo malonus siurprizas ax.gif
Atsakyti
Laba. Aš pirkau šitokį sendintoją stambaus skilimo iš vienos forumietės. Atsiuntė greit, viskas vyko sklandžiai ir operatyviai thumbup.gif . Siuntimas tik 2,5 lt.
Įtryniau akriliniais dažais, po mažą plotelį. Lakavau irgi akriliniu laku. Norint stambesnių trūkių, reikia atitinkamai tepti storesnius sendintojo sluoksnius.
Atsakyti
QUOTE(Belacka @ 2010 08 01, 11:11)
O kodėl ne ten?

as pati nusivyliau,nes man pardave tarpusavy nederancias priemones...ir dar ne is vieno zmogaus teko girdeti ta pati...aisku,gal cia kaip kam pasiseka...nes va,kitos puikiai apsipirko..
Atsakyti
QUOTE(DOLLILYTE @ 2010 08 01, 15:48)
as pati nusivyliau,nes man pardave tarpusavy nederancias priemones...ir dar ne is vieno zmogaus teko girdeti ta pati...aisku,gal cia kaip kam pasiseka...nes va,kitos puikiai apsipirko..

DOLLILYTE, aš esu patenkinta mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rimute7 @ 2010 08 01, 19:24)
DOLLILYTE, aš esu patenkinta mirksiukas.gif  4u.gif

tai va,cia gal kaip kam pasiseka...gal man maziau nusimananti pardaveja pasitaike... g.gif
Atsakyti
Tai dar man truputį padėkit. Ruošiuosi dekoruot medinę dėžutę:
1. Nudažysiu ją šviesiais akriliniais dažais. Palauksiu kol nudžius.
2. Tada išsikirpsiu servetėlę ir ją užklijuosiu ant dėžutės (dabar galvoju ar ten lengavai ji užsiklijuoja, nesusigarankščiuoja?). Palauksiu kol nudžius.
3. Tuomet dėžutę nulakuosiu. g.gif
Atsakyti
Taip, tvarka darbo eigos taisyklinga.
Taip, servetėlė raukšlėjas, garankšliuojas, plyšta, jei netinkamai dirbama. Gali būti kaltas dalinai ir teptukas. Primenu, naudojame tik viršutinį spalvotą servetėlės sluoksnį.
Man servetėlės klijavomas dalykas lengvas, o šiaip individualus dalykas, kitas nesusidraugauja,visgi tai nėra lengvas dalykas, kaip, kad daugelis mano smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marzde @ 2010 08 02, 13:55)
Taip, tvarka darbo eigos taisyklinga.
Taip, servetėlė raukšlėjas, garankšliuojas, plyšta, jei netinkamai dirbama. Gali būti kaltas dalinai ir teptukas. Primenu, naudojame tik viršutinį spalvotą servetėlės sluoksnį.
Man servetėlės klijavomas dalykas lengvas, o šiaip individualus dalykas, kitas nesusidraugauja,visgi tai nėra lengvas dalykas, kaip, kad daugelis mano smile.gif

O tas klijavimas tai padėsiu servetėlę ant norimos vietos ir tepsiu iš viršaus klijais. o teptukas koks turėtų būti (nusipirkau nedidelį teptuką ale skirtą dekupažui g.gif ).
Atsakyti
QUOTE(evaneva @ 2010 07 29, 21:08)
Labas vakaras  smile.gif  Sumaniau nudekoruoti pastatomo sviestuvo gaubta, toki kuris tarsi is medziagos buna. Gal galetu tai dariusios merginos atsakyti i iskilusius klausimus?
1. Geriau rinktis servetele ar ryzini popieriu?
2. Su kokiais klijais klijuoti? ar tinka iprasti dekupazui ar reikia spec. pvz. darbui su tekstile?
3. Ar motyva klijuoti istisini ant viso gaubto ar galima plesyti/karpyti? Jei dalimis klijuoti tai ar tada nesimato demiu nuo kliju? tokiu atveju tikriausiai reikia klijus tepti tik ant motyvo stengiantis neislyti is krastu?
4. Kokiu laku paskui viska lakuoti? Vel gi, jei atskiri motyvai tai tada lakuoti tik juos ar visa gaubta?
5. Ar paskui visa dekoracija nebijo silumos, kuri kyla nuo ijungtos lemputes?
Labai aciu uz pagalba  4u.gif

Pakartosiu savo zinute ax.gif Gal visgi atsiras galinciu atsakyti, bent trumpai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Belacka @ 2010 08 02, 14:17)
O tas klijavimas tai padėsiu servetėlę ant norimos vietos ir tepsiu iš viršaus klijais. o teptukas koks turėtų būti (nusipirkau nedidelį teptuką ale skirtą dekupažui  g.gif ).

Teoriškai taip, bet jei tik taip uždesit ir tepsit klijais, ji susiraukšlės. Šito dalyko aš nemoku paaiškinti, moku parodyti. Servetėlę reikia jausti, kiekviena skirtinga, kai kur reik prilaikyti, kai kur patempt. Sakau sunku paaiškinti, geriau pamatyti. Viena taisyklė svarbi, kad klijuojama nuo centro į šonus. Pasibandykite su baltu servetėlės sluoksniu. Teptukas koks turi būti sunku pasakyti, kiekvienas atranda sau patogu. Vat mano labai mėgiamas buvo apvalus (na ne plokščias) vidutinio dydžio papigiaiskas teptukas, bet man jis buvo nerealus. Rekomenduojamas plokščias sintetinis.
Papildyta:
QUOTE(evaneva @ 2010 08 02, 14:47)
Pakartosiu savo zinute  ax.gif  Gal visgi atsiras galinciu atsakyti, bent trumpai  4u.gif

Turbūt niekas neatsakė, nes klausimai g.gif na fantazijos reikalas, ar plėšyti servetėlę ar ne. Tai neįmanoma nurodyti, kartą noris servetėlės, kitą kartą pamatai gražų ryžinį ir darai su ryžiniu. Galima klijuoti ir dekupažo klijais ir audiniui skirtais, žiūrint koks sumanymas. Lakuojame visada visą plotą, nors irgi ne taisyklė, galbūt yra kitoks sumanymas, per visą šviestuvą tik mažas drugelis kaputyje tupės, tada galima tik jį palakuoti.
Kas čia dar..
5. Ar paskui visa dekoracija nebijo silumos, kuri kyla nuo ijungtos lemputes? Juk tai ne dieninis šviestuvas su penkiomis lemputėmis, tad nieko ten ta lemputė neįkaista smarkiai. Lakuojame akriliniu įprastu laku. Nebent jus darėte skilimą naudojant dvikomponentį, tada jau riek lakuot kaip gamintojas rašo (gali būti alkoholinis reikalaujamas).
Visada geriau neišlįsti iš motyvo su gausiu klijų kiekiu. Bet žiūrint koks darbas.

Pasiskaitykite dekupažo pradžiamokslį. Negali liepti žmogui vien tik kirpti arba vien tik plėšyti servetėlę, reik žiūrėt į bendrą sumanymą, koks bus fonas, koks motyvas ir t.t.

Gal pagelbėjau.. bigsmile.gif
Atsakyti
Gal labai jau kvailas klausimas, bet ar auksavimui tiktų folija nuo šokolado? blush2.gif blush2.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(DOLLILYTE @ 2010 08 01, 18:38)
tai va,cia gal kaip kam pasiseka...gal man maziau nusimananti pardaveja pasitaike... g.gif

Tikriausiai aš likau nesuprasta doh.gif . Esu patenkinta priemonėm, kurias parsisiunčiau iš Dovilės iš Kauno mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimute7: 02 rugpjūčio 2010 - 19:30