QUOTE(Belacka @ 2010 08 02, 14:17)
O tas klijavimas tai padėsiu servetėlę ant norimos vietos ir tepsiu iš viršaus klijais. o teptukas koks turėtų būti (nusipirkau nedidelį teptuką ale skirtą dekupažui
).
Teoriškai taip, bet jei tik taip uždesit ir tepsit klijais, ji susiraukšlės. Šito dalyko aš nemoku paaiškinti, moku parodyti. Servetėlę reikia jausti, kiekviena skirtinga, kai kur reik prilaikyti, kai kur patempt. Sakau sunku paaiškinti, geriau pamatyti. Viena taisyklė svarbi, kad klijuojama nuo centro į šonus. Pasibandykite su baltu servetėlės sluoksniu. Teptukas koks turi būti sunku pasakyti, kiekvienas atranda sau patogu. Vat mano labai mėgiamas buvo apvalus (na ne plokščias) vidutinio dydžio papigiaiskas teptukas, bet man jis buvo nerealus. Rekomenduojamas plokščias sintetinis.
Papildyta:
QUOTE(evaneva @ 2010 08 02, 14:47)
Pakartosiu savo zinute
Gal visgi atsiras galinciu atsakyti, bent trumpai
Turbūt niekas neatsakė, nes klausimai
na fantazijos reikalas, ar plėšyti servetėlę ar ne. Tai neįmanoma nurodyti, kartą noris servetėlės, kitą kartą pamatai gražų ryžinį ir darai su ryžiniu. Galima klijuoti ir dekupažo klijais ir audiniui skirtais, žiūrint koks sumanymas. Lakuojame visada visą plotą, nors irgi ne taisyklė, galbūt yra kitoks sumanymas, per visą šviestuvą tik mažas drugelis kaputyje tupės, tada galima tik jį palakuoti.
Kas čia dar..
5. Ar paskui visa dekoracija nebijo silumos, kuri kyla nuo ijungtos lemputes? Juk tai ne dieninis šviestuvas su penkiomis lemputėmis, tad nieko ten ta lemputė neįkaista smarkiai. Lakuojame akriliniu įprastu laku. Nebent jus darėte skilimą naudojant dvikomponentį, tada jau riek lakuot kaip gamintojas rašo (gali būti alkoholinis reikalaujamas).
Visada geriau neišlįsti iš motyvo su gausiu klijų kiekiu. Bet žiūrint koks darbas.
Pasiskaitykite dekupažo pradžiamokslį. Negali liepti žmogui vien tik kirpti arba vien tik plėšyti servetėlę, reik žiūrėt į bendrą sumanymą, koks bus fonas, koks motyvas ir t.t.
Gal pagelbėjau..