Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 41

QUOTE(rimute7 @ 2010 07 09, 21:54)
Labas, Bite smile.gif . Kaip tik šiandien dariau darbelį su beicu. Dėžutę nubeicavau tamsesniu beicu, skiestu su akriliniu laku. Kadangi servetėlė buvo su baltais motyvais, tai prieš ją klijuojant, patapšnojau tose vietose baltais dažais ( kursuose irgi buvo toks momentas, kai reikėjo klijuoti ant tamsaus fono). Taigi servetėlės "baltumas" nenukentėjo thumbup.gif . Ir beico spalva nieko "netepa, neleidžia", kadangi lakas sutvirtina. Jau ne kartą naudojuosi šitu Linutukės patarimu iš laikraštapynio temos thumbup.gif.
Tuo pačiu noriu paklausti : ar "Spalvų namuose"  Tekstilės marginimas / 3D dažai "Tulip" tinka ir ant medžio? Jeigu naudočiau dekupažui? Ir akriliniu laku ar tiktų padengti ant viršaus? Nes rašo, kad gali būti naudojami kaip kontūriukai įvairiems paviršiams g.gif .
Dėkui, Bitute 4u.gif

Labukas smile.gif
Kiekvienas turim savų paslapčių, įpročių ir minčių... wink.gif
Nevesčiau paralelės tarp laikraštinukų beicavimo-lakavimo ir medinukų beicavimo... Laikraštinukus beicuojant lakas tiesiog būtinas, kad pintas darbelis neištižtų, o išdžiūvęs ir visai tvirtu pataptų. Medinukus gi beicuodama dažnai paantrinu, neretai ir trečią, ketvirtą kartą beicuoju. Nelygu tikslas ir rezultatas.
Smagu kažkaip, kai medis geria spalvą, kai galiu ją "pastiprinti" ten, kur noriu ir pan. Dažnai paskutinįsyk beicuodama, beicą įtrinu medvilnės gabalėliu, kad medis taptų glotnus. Nežinau, gal panašiai galima būtų elgtis ir su beico-lako mišiniu...
Bet spalvai, manau, lakas kelius uždaro...

Dėl tulip... Rašoma, kad tinka ant visų paviršių. Šios firmos kontūrų nesu bandžiusi, tačiau kitų firmų ir porceliano, ir tekstilės kontūrus naudojau ir ant medžio, viskas buvo gerai. Lakai įprasti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 10 liepos 2010 - 19:30
va as tai galiu apie tulip papasakoti biggrin.gif biggrin.gif mylimiausi mano dazai ever!!!! as dar juos vadinu megstamiausiomis gelemis, nes galeciau jas gauti kiekviena proga biggrin.gif siais dazais dekoruoju rubus, ir kitus pavirsius wink.gif va cia keletas darbeliu su tulip dazais wink.gif
Atsakyti
QUOTE(efauto @ 2010 07 10, 19:47)
va as tai galiu apie tulip papasakoti biggrin.gif biggrin.gif mylimiausi mano dazai ever!!!! as dar juos vadinu megstamiausiomis gelemis, nes galeciau jas gauti kiekviena proga biggrin.gif siais dazais dekoruoju rubus, ir kitus pavirsius wink.gif va cia keletas darbeliu su tulip dazais wink.gif

Didelis dėkui už tokį išsamų ir malonų akims paaiškinimą wub.gif . Geriau ir negalima parodyti thumbup.gif
Atsakyti
ačiū, tau, rimute7 wink.gif
Atsakyti
Turiu didžiuuulį senovinį kupfarą (skrynią).Norėčiau jį atrestauruoti.Kaip manote, ar man jį dekupažuoiti ar ne...Vienaip pagalvojus norisi prikelti naujam gyvenimui...o kitaip- juk tai proprosenelės turtas, tad geriau tik nudažyti, nulakuoti ir palikti...Ką manote?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Spalvota_: 11 liepos 2010 - 18:15
Dėkui, efauto 4u.gif , išgelbėjai toj tulpių lysvėj... mirksiukas.gif
QUOTE(_Spalvota_ @ 2010 07 11, 18:14)
Turiu didžiuuulį senovinį kupfarą (skrynią).Norėčiau jį atrestauruoti.Kaip manote, ar man jį dekupažuoiti ar ne...Vienaip pagalvojus norisi prikelti naujam gyvenimui...o kitaip- juk tai proprosenelės turtas, tad geriau tik nudažyti, nulakuoti ir palikti...Ką manote?

Manau, kad proprosenelės prisiminimai neturėtų būti užgožti dekupažu. Nebent kaip nors labai labai subtiliai. O šiaip...restauruočiau, kuo daugiau autentiškumo paliekant.
Atsakyti
ner uz ka, bite wink.gif

o del tos skrynios, tai sutinku su bite, manau restauruociau ja kiek imanoma, kol pasiekciau pirmini vaizda wink.gif
Atsakyti
Bite, efauto, ačiū už nuomones.
Atsakyti
QUOTE(efauto @ 2010 07 10, 19:47)

paziurejau rubelius, zinau ir buvau pristatyme, pati dariau ant tekstiles, bet labai daug kazko nedariau.kaip tulipas ant rubu nesiojasi, kaip skalbi?ar gerai laiko?ar pablunka, nenusilupa po skalbimo?
as noreciau keleta rubeliu vaiko padekoruoti, tik jie kaip zinoma laaabai daznai plaunami, tiesa ant lengvo rezimo...ar visgi rankomis reiktu plauti?
Atsakyti
viskas gerai skalbiasi, plaunu 40-50 laipsniu temp medvilnei arba sintetikai(tik isverstus i blogaja puse). pati esu pripiesusi mergytei ant rubeliu, tai vienu kelnyciu medziaga jau tiek nusidevejo, kad persisviecia, o dazai tebera smile.gif ant rubu pakankamai lankstus. tik turi sioki toki lipmnuma, kai perlenku rubus toj vietoj, kur dazai, tai jie siek tiek sulimpa. bet siaip viskas gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-Gabriele- @ 2010 07 11, 21:31)
O gražiai ir lygiai parašyti galima norimą tekstą, norimu dydžiu atsispausdinti kompiuteriu ir paskui su kalke perkelti ten kur reikia rolleyes.gif Paskui tik apdailinti.

merginos gal galite placiau apie si buda papasakoti ax.gif
Atsakyti
merginos gal galit paaiskint kuo skirias vienkomponentis ir dvikomponentis sendinimo lakas?
Papildyta:
gal kuri zinote kur pigiau galima isigyti priemoniu dekupazui? pigiau nei senuokuose ir kt panasiuose parduotuvese.
Atsakyti