Mielosios turiu tokia egzotiska ideja labai noreciau prisigaudzius geru riebiu vynuoginiu sraigiu jas patiekti savo [smiley=754.gif], tik deja internete nepavyko rasti receptu. Tai gal zinote ka galima ir reikia su tom sraigutem daryti? Tik nesijuokit... [smiley=soka2.gif]
Juoktis nesijuoksim , tik aš pati į tokius patiekalus atsargiai žiūriu :, o jau savo vyrui tai tikrai negalėčiau įsiūlyt ;D O tavo vyras lengvai pasirašo tokiems eksperimentams? ;D
Receptuką kažkur turėjau, jei neišmečiau, tai, kiek pamenu, tas sraiges reik piene mirkyt, po to kept svieste.
Receptuką kažkur turėjau, jei neišmečiau, tai, kiek pamenu, tas sraiges reik piene mirkyt, po to kept svieste.
kiek zinau reikia sraiges apvirti, o po to gaminti. klasikinis variantas: uzkeptos su cesnakiniu sviestu. dazneusiai tai daroma specialiame inde su duobutemis vienai sraigei (inde buna apie 9 duobutes). o shejp gali pasiskaityti receptu cia:
www.emerils.com
http://frenchfood.ab...escargottom.htm
arba tiesiog www.google.come
ieshkoti reikia "escargot" - tai yra valgomos sraiges pavadinimas priimtas kulinarijoje.
www.emerils.com
http://frenchfood.ab...escargottom.htm
arba tiesiog www.google.come
ieshkoti reikia "escargot" - tai yra valgomos sraiges pavadinimas priimtas kulinarijoje.
As siek tiek sunkesni recepta naudojau (jei viska tiksliai atsiminsiu), man patiko, vyras irgi valge:
sraiges pora dienu laikai ant miltu, kad issivalytu, bet reikia uzdaro indo, bet kad butu oro. Tada reiktu su sakute istraukti ir virti vyne maisytam su vandeniu, bet as pirmiau sumeciau i verdanti vandeni tada istraukiau. Virti apie 2-3 val, isimti supjaustyti, pakepinti svoguneliu su siek tiek vyno ar romu (ka turi), sumesti sraiges, pakepti ir vel sukrauti i kevalus, aisku ju lieka koks trecdalis, bet skanus.
sraiges pora dienu laikai ant miltu, kad issivalytu, bet reikia uzdaro indo, bet kad butu oro. Tada reiktu su sakute istraukti ir virti vyne maisytam su vandeniu, bet as pirmiau sumeciau i verdanti vandeni tada istraukiau. Virti apie 2-3 val, isimti supjaustyti, pakepinti svoguneliu su siek tiek vyno ar romu (ka turi), sumesti sraiges, pakepti ir vel sukrauti i kevalus, aisku ju lieka koks trecdalis, bet skanus.
su sraigem atsargiai - skaiciau, kad negalima iskarto daug prisivalgyti, jos labai sunkiai virskinamas maistas, reikia priprasti :
SEAFOOD AU GRATIN
from Emeril Live EM1B39E
ingredients
· 4 tablespoons butter
· 4 tablespoons all-purpose flour
· 2 1/2 cups whole milk
· Salt and white pepper
· 3/4 cup freshly grated Parmigiano-Reggiano cheese
· 1 pint oysters (preferably Louisiana), with liquor
· 1 dozen medium-size, shrimp, peeled and deveined
· 1/2 pound crawfish tails
preparation instructions
Preheat oven to 200 degrees C.
In a saute pan over high heat, melt butter. Stir in flour and cook, stirring constantly for 1 minute. Then whisk in milk, a little at a time. season with salt and pepper. Bring liquid to boil and then reduce heat to medium-low. Simmer liquid for 4 to 6 minutes. Remove from heat and stir in 1/2 cup of the cheese.
In a bowl combine the oysters, shrimp and crawfish, and season with salt and pepper. Now stir in the milk mixture, season, and mix thoroughly. Lightly grease 12 individual pie tins. Spoon mixture into each pie tin. Sprinkle each with remaining cheese. Place in oven and bake for about 8 to 10 minutes or until bubbly. Remove from oven and serve warm.
Yield: 12 servings
turetu buti skanu manau. tik tiek kad ash nemegeja juros blogybiu ishskyrus krevetes ir shejp zuvis
from Emeril Live EM1B39E
ingredients
· 4 tablespoons butter
· 4 tablespoons all-purpose flour
· 2 1/2 cups whole milk
· Salt and white pepper
· 3/4 cup freshly grated Parmigiano-Reggiano cheese
· 1 pint oysters (preferably Louisiana), with liquor
· 1 dozen medium-size, shrimp, peeled and deveined
· 1/2 pound crawfish tails
preparation instructions
Preheat oven to 200 degrees C.
In a saute pan over high heat, melt butter. Stir in flour and cook, stirring constantly for 1 minute. Then whisk in milk, a little at a time. season with salt and pepper. Bring liquid to boil and then reduce heat to medium-low. Simmer liquid for 4 to 6 minutes. Remove from heat and stir in 1/2 cup of the cheese.
In a bowl combine the oysters, shrimp and crawfish, and season with salt and pepper. Now stir in the milk mixture, season, and mix thoroughly. Lightly grease 12 individual pie tins. Spoon mixture into each pie tin. Sprinkle each with remaining cheese. Place in oven and bake for about 8 to 10 minutes or until bubbly. Remove from oven and serve warm.
Yield: 12 servings
turetu buti skanu manau. tik tiek kad ash nemegeja juros blogybiu ishskyrus krevetes ir shejp zuvis
Ishverceu:
ingredientai
· 4 saukstai sviesto
· 4 saukstai miltu
· 2 1/2 puodeliai pieno
· druska ir baltieji pipirai
· 3/4 puodelio parmezzano surio
· 1 pinta austriu (turbut puskilis)
· 1 tuzinas kreveciu
· 1/2 svaro veziu uodegeliu (apie 300 g)
Ikaitinti orkaite iki 200 C.
Keptuveje ikaitinti sviesta, suberti miltus ir gerai ishmaishyti. Tada imaishyti piena po truputi. Paskaninti durska ir pipirais. Uzvirinti ir sumazinti karshti iki vidutinio. Leisti pavirti apie 4-6 min. Nukelti nuo ugnies ir imaishyti 1/2 puodelio surio.
Bliude sumaisyti austres, krecetes ir veziu uodegeles, paskaninti druska ir pipirais. Imaishyti pagaminta padaza. Tada kepimo formeles (apie 12) ishtepti riebalais ir sudeti visa mase i jas. Pabarstyti suriu ant virshaus, kepti apie 8-10 min arba kol ims kunkuliuoti. Patiekti karshta.
ingredientai
· 4 saukstai sviesto
· 4 saukstai miltu
· 2 1/2 puodeliai pieno
· druska ir baltieji pipirai
· 3/4 puodelio parmezzano surio
· 1 pinta austriu (turbut puskilis)
· 1 tuzinas kreveciu
· 1/2 svaro veziu uodegeliu (apie 300 g)
Ikaitinti orkaite iki 200 C.
Keptuveje ikaitinti sviesta, suberti miltus ir gerai ishmaishyti. Tada imaishyti piena po truputi. Paskaninti durska ir pipirais. Uzvirinti ir sumazinti karshti iki vidutinio. Leisti pavirti apie 4-6 min. Nukelti nuo ugnies ir imaishyti 1/2 puodelio surio.
Bliude sumaisyti austres, krecetes ir veziu uodegeles, paskaninti druska ir pipirais. Imaishyti pagaminta padaza. Tada kepimo formeles (apie 12) ishtepti riebalais ir sudeti visa mase i jas. Pabarstyti suriu ant virshaus, kepti apie 8-10 min arba kol ims kunkuliuoti. Patiekti karshta.
Dani, pasidalink tuo pabodusiu austriu recepteliu
As girdejau, kad sraiges reikia trumpai virti, nes baltymas greit kieteja, pabandziau "Iki" ruostas sraiges ir nieko patiko, tik pati sraige jokio ypatingo skonio neturi, svarbiausia padazas. Beje valgoma tik kojele, visa kita nupjaunama.
As girdejau, kad sraiges reikia trumpai virti, nes baltymas greit kieteja, pabandziau "Iki" ruostas sraiges ir nieko patiko, tik pati sraige jokio ypatingo skonio neturi, svarbiausia padazas. Beje valgoma tik kojele, visa kita nupjaunama.
Sraiges ruošiau taip:
1 para miltuose, kol išsivalė.
Tada užviriau vandenį su trupučiu druskos ir krapais ir sumečiau sraiges. Sraiges reikia mesti kai jos išlindusios iš kiauto.
15 min paverdi (ilgiau nereikia nes pasidarys kietos kaip puspadis), išgriebi o tada kaip jau labiau patinka.
Galima išpjauti pačias sraiges ir patiekti su padažu be kiaukutų (sviestas, česnakas ir krapai arba petražolės). Galima ištraukti iš kiaukuto, nupjauti padą, įdėti atgal į kiaukutą ir užtepti sviesto-česnakų-krapų mišiniu ir tada jau kaitinti ir tiekti spec.lėkštelėje.
Pati dariau pirmuoju būdu. Brolis po to buvo pasiryžęs išgaudyti visas sodų sraiges, kad tik dar padaryčiau
1 para miltuose, kol išsivalė.
Tada užviriau vandenį su trupučiu druskos ir krapais ir sumečiau sraiges. Sraiges reikia mesti kai jos išlindusios iš kiauto.
15 min paverdi (ilgiau nereikia nes pasidarys kietos kaip puspadis), išgriebi o tada kaip jau labiau patinka.
Galima išpjauti pačias sraiges ir patiekti su padažu be kiaukutų (sviestas, česnakas ir krapai arba petražolės). Galima ištraukti iš kiaukuto, nupjauti padą, įdėti atgal į kiaukutą ir užtepti sviesto-česnakų-krapų mišiniu ir tada jau kaitinti ir tiekti spec.lėkštelėje.
Pati dariau pirmuoju būdu. Brolis po to buvo pasiryžęs išgaudyti visas sodų sraiges, kad tik dar padaryčiau
QUOTE |
Sraiges ruošiau taip: 1 para miltuose, kol išsivalė. Tada užviriau vandenį su trupučiu druskos ir krapais ir sumečiau sraiges. Sraiges reikia mesti kai jos išlindusios iš kiauto. 15 min paverdi (ilgiau nereikia nes pasidarys kietos kaip puspadis), išgriebi o tada kaip jau labiau patinka. Galima išpjauti pačias sraiges ir patiekti su padažu be kiaukutų (sviestas, česnakas ir krapai arba petražolės). Galima ištraukti iš kiaukuto, nupjauti padą, įdėti atgal į kiaukutą ir užtepti sviesto-česnakų-krapų mišiniu ir tada jau kaitinti ir tiekti spec.lėkštelėje. Pati dariau pirmuoju būdu. Brolis po to buvo pasiryžęs išgaudyti visas sodų sraiges, kad tik dar padaryčiau |
Gudra, pasakyk tu man, ne gudrai, kaip tas sraiges mesti i puoda islindusias is kiauto, juk jei tik palieti sraiges nameli, tai ji is karto sulenda atgal. Man atrodo neimanoma :
Niu kazi kodel man nesulenda??
Gal atrodau nepavojinga ;D
Is tikruju tai imu atsargiai, ne staigiai ir neapverciu. Tai kol ji susigaudo kad kabo ore buna per velu :o
Gal atrodau nepavojinga ;D
Is tikruju tai imu atsargiai, ne staigiai ir neapverciu. Tai kol ji susigaudo kad kabo ore buna per velu :o