Sveikučiai,
labai norėčiau Naujųjų sutikimui skaniai iškepti žąsį. Gal žinote kokių nors gerų receptų. Labai ačiū už patarimus
sveikutės,aš pernai kepiau žąsį.Ištryniau raudonais paukštienos prieskoniais ir ištepiau medumi.Marinavau dvi paras , kepiau maiše.Visi tik pirštus apsilaižė ir mano žąsytės nebeliko . Medus duodą labai ypatingą skonį.
QUOTE(rammune @ 2005 12 29, 07:57)
Sveikučiai,
labai norėčiau Naujųjų sutikimui skaniai iškepti žąsį. Gal žinote kokių nors gerų receptų. Labai ačiū už patarimus
labai norėčiau Naujųjų sutikimui skaniai iškepti žąsį. Gal žinote kokių nors gerų receptų. Labai ačiū už patarimus
Paziurek gal patiks
QUOTE(tudla @ 2005 12 29, 12:13)
sveikutės,aš pernai kepiau žąsį.Ištryniau raudonais paukštienos prieskoniais ir ištepiau medumi.Marinavau dvi paras , kepiau maiše.Visi tik pirštus apsilaižė ir mano žąsytės nebeliko . Medus duodą labai ypatingą skonį.
tudla, noriu pasistikslinti, ar reikia su medum marinuoti, ar tik priš dedant į orkaitę juo ištepti? O kaip su įdaru, ar nieko į vidų nedėjai?
medų tryniau taip pat prieš dvi dienas.Mano šeima nemėgsta kimštų paukščių, bet tu gali kimšti virtais ryžiais su džiovintom slyvom. O jei nori rūgčiau gali kimšti raugintais kopūstais.Dar juos gali paskaninti virtu kiaulės pusgalviu.Kiaules pusgalvį išverdi su prieskoniais , nukaulini supjaustai labai smulkiai sumaišai su kopūstais ir kemši žąsį.Į kopūstus gali dėti kiaušinį, svogūnų, mairūno.O jei nenori trinti medumi papraščiausiai ištrink prieskoniais prikimšk rūgščių obuolių o prieš kepimą ištrink sviestu.SĖKMĖS
Uždovanojo teta iš kaimo žąsį kokių 5-6 kg . Gal žinot kaip ją paruošti, kad kepant nesudžiūtų ir nesudegtų. Esu jau eksprementavusi su kalakutu tai kiek ilgai bekepė tik išdžiuvo, o neiškepė . Aš nepaklausiau ar jauna ta žąsis, na bet manau kad ne "senė". O gal kepti nelabai apsimoka troškinti reikia kaip nors. Patarkit gal kas bandėt. Norėčiau savo mažiuko 1 metų gimtadieniui iškepti .
QUOTE(bumce @ 2006 02 22, 10:20)
Uždovanojo teta iš kaimo žąsį kokių 5-6 kg . Gal žinot kaip ją paruošti, kad kepant nesudžiūtų ir nesudegtų. Esu jau eksprementavusi su kalakutu tai kiek ilgai bekepė tik išdžiuvo, o neiškepė . Aš nepaklausiau ar jauna ta žąsis, na bet manau kad ne "senė". O gal kepti nelabai apsimoka troškinti reikia kaip nors. Patarkit gal kas bandėt. Norėčiau savo mažiuko 1 metų gimtadieniui iškepti .
Aš tai kepiau padaže. Sumaišiau balto vyno,sojų padažo ir vandens. Vis užpildavau kepant ant žąsies. Tai labai skani ir minkšta gavosi. Tik kepiau ilgokai apie 2 val.
Sveiki,
na ir man parūpo kaip iškepti skaniai žąsį. Gal dar kas žinote žąsies kepimo receptukų, kažkokių kulinarinių gudrybių kaip iškepti skanią ir sultingą žąsį. Būsiu dėkinga už informaciją
na ir man parūpo kaip iškepti skaniai žąsį. Gal dar kas žinote žąsies kepimo receptukų, kažkokių kulinarinių gudrybių kaip iškepti skanią ir sultingą žąsį. Būsiu dėkinga už informaciją
kepiau zasi labai paprastai. Istryniau druska, pipirais ir muskatu. Pilvan prikisau rugsciu obuoliu ir dziovintu slyvu. Tada sukisau i kepimo maisa. Po zasimi prigrudau isilgai pusiau keptu morku, t.y. zasis gulejo ant ju. Kepti teko mazdaug 50 min kilogramui svorio, taigi, reikia kantrybes, bet maise neisdziusta tikrai. Na, sveciai vis sako, kad skanu, man irgi neblogai...
Papildyta:
tfu, isilgai pjautu morku. Jau uzsisvajojau berasydamas. Tos sukepusios morkos zasies riebaluose buna labai neblogos...
Papildyta:
tfu, isilgai pjautu morku. Jau uzsisvajojau berasydamas. Tos sukepusios morkos zasies riebaluose buna labai neblogos...
ištrinus prieskoniais palaikyti būtinai nors 2 dienas
Kad nebutina... O kam?