Įkraunama...
Įkraunama...

Menstruacinė taurelė

Išbandžiau ir aš taurelę. Įsidėjau lengvai, bandžiau pasukioti, kad įsitvirtintų, tai niekas man nesisuko. Na taip ir palikau. Buvo patogu, nieko nejaučiau,bet lengvai pykino, gal dėl blogo įsidėjimo, gal dėl to,kad kūnas neįpratęs. Truputį pratekėjo, tai reiškias blogai buvau įsidėjus. O kai reikėjo išimti doh.gif va tada truputį pasivarginau. Ar ją imanoma per gyliai įstumti? Aš vos radau galiuką, nenorėdama nardyti po visus savo plotus. Galiukas kažkodėl gulėjo šonu,sunkoka buvo užgriebt. O pats išėmimas nesudėtingas, kaip instrukcijoje parašyta, sukiojant į vieną kitą pusę,bet kol kas tokio proceso viešam tualete neįsivaizduoju. Ir tas ieškojimas savyje taurelės lotuliukas.gif jau buvo kilusios mintys, kad nerasiu ir reiks pas ginę važiuot doh.gif
Tai kaip čia aš sugebėjau taip susikišti, kad man galiukas šone buvo ir vos radau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Indrajos @ 2010 06 15, 12:52)
Sveikos,

kiek skaitau vien tik geri atsiliepimai ir nesuprantu, ar aš čia tokia modifikuota, ar kas yra, dydį lyg ir tą pasirinkusi, tačiau pirmosiomis dienomis, kad ir kiek bekeisčiau vis tiek prateka. Negi niekas su tuo nesusidūrė? pradedu mąstyti, kad kažkas negerai... Niekaip negaliu patikėti, kad daugiau nėra tokių žmonių ...
p.s. mooncup naudoju jau daugiau nei metus, nes likusias dienas tikrai palengvina.

Aš dar tik tris mėnesines pragyvenau su taurele, tai dar nedrįstu skųstis... t.y. vis dar tikiuosi, kad jau sekantį mėnesį tai tikrai suprasiu, kas ne taip doh.gif Pirmom dienom visada prabėga... atrodo gerai įsidedu, pasitikrinu, išsiskleidė, sukiojasi... bet prabėga. Taip išsiiminėju ir deduosi iš naujo kas pora valandų, nors mėnesinės negausios, bet vis tiek iki šiol nesupratau, kas ne taip schmoll.gif
Galiu tik pasakyti, kad prabėganti taurelė man vis tiek patogesnė už kitas priemones biggrin.gif prabėga tik pora lašų, ir su mažu kasdieniu įklotėliu jaučiuosi visiškai saugi... Na ir vis dar tikiuosi, kad kažkada išmoksiu normaliai naudotis.
Atsakyti
Tai ji tikrai turi sukioti, kai teisingai įsidedi? Kaip suprantu už galiuko paėmus ir pasukus, ji lengvai sukiojas?
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 06 15, 13:53)
Tai ji tikrai turi sukioti, kai teisingai įsidedi? Kaip suprantu už galiuko paėmus ir pasukus, ji lengvai sukiojas?

Na, man gana lengvai sukasi... bet vis tiek prabėga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 06 15, 13:53)

ji turi sukiotis ne už galiuko paėmus, o už dugno suėmus smile.gif

jei prateka keli lašiukai tik, tuomet tiesiog kol dedatės, ant makšties sienelių gali likti šiek tiek išskyrų, kurios ir nulaša ant įkloto. O jeigu prateka gausiau - vadinasi, negerai įsidėjote arba gali būti silpni makšties raumenys (tas pats ir jei per giliai nulenda) - tuomet, galbūt, reikėtų pastiprinti savo makšties raumenukus (daryti kėgelio pratimus)...
Atsakyti
Pradžioj kai įsidėjau, galiukas nebuvo išlindęs, bet iškart pasiekimas. Tai sugalvojau, kad būtų rimčiau įdėta,pastūmiau į priekį. Tai matyt truputį per gyliai įstūmiau. Pratekėjo nedaug, bet per daug, kiek suprantu iš taurelės aprašymo.
O jums galiukas būna išlindęs ar pasislėpęs?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 15 birželio 2010 - 13:08
QUOTE(Sense @ 2010 06 15, 14:07)
O jums galiukas būna išlindęs ar pasislėpęs?

Aš tai galiuką beveik visai nukirpau, kai įsitikinau, kad ta taurelė ten niekur nepasimes biggrin.gif

O apie silpnus raumenis irgi jau pagalvojau... Šiaip niekad nebuvau išplerusi ar suglebusi lotuliukas.gif bet po nėštumo labai daug kas pasikeitę organizme, ir venos plėstis pradėjo...
Blogiausia, kad šitam procese negali pasižiūrėti, ką darai biggrin.gif Matytum tą gimdos kaklelį ir būtų aišku, kaip dėti taurelę. O apgraibom man labai neaišku, ar tai ką aš randu yra gimdos kaklelis, ar nevisai.....
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2010 06 15, 00:27)
Tik su 2 k. plovimu per para tai tikrai neisivaizduoju. Nebent koks puslitrukas butu  biggrin.gif  Pirmas paras man reikia isplauti taurele kas pora val., o  pirma nakti papildomai ir "sparnelius" klijavau, nes buciau isplaukus  doh.gif  O siaip tikrai geras ir ekonomiskas daiktas.

Man po dviejų gimdymų, mmm tapo nebe tokios gausios kaip anksčiau, tad pirmas dvi dienas taurelę plaunu tik du kartus. Kitas tris dienas rytą įsidedu ir vakare išimu.
QUOTE(Indrajos @ 2010 06 15, 12:52)
kiek skaitau vien tik geri atsiliepimai ir nesuprantu, ar aš čia tokia modifikuota, ar kas yra, dydį lyg ir tą pasirinkusi, tačiau pirmosiomis dienomis, kad ir kiek bekeisčiau vis tiek prateka. Negi niekas su tuo nesusidūrė? pradedu mąstyti, kad kažkas negerai... Niekaip negaliu patikėti, kad daugiau nėra tokių žmonių ...
p.s. mooncup naudoju jau daugiau nei metus, nes likusias dienas tikrai palengvina.

Aš taurelę naudojau dar tik du ciklus. Pirmą kartą viskas buvo thumbup.gif , o antro ciklo metu kažkas pasidarė. Vis blogai įsidėdavau. Smarkiai prabėgdavo. Galų gale išsiaiškinau, kad taurelė ne iki galo išsiskleisdavo ir šonas būdavo vos vos įlinkęs. Net sunku būdavo tai apčiuopti. Gal ir tau taip yra?
QUOTE(Sense @ 2010 06 15, 13:40)
Galiukas kažkodėl gulėjo šonu,sunkoka buvo užgriebt.

Man galiukas taip pat visada būna šone. Manau, kad tokia makšties padėtis.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2010 06 15, 14:50)
Aš taurelę naudojau dar tik du ciklus. Pirmą kartą viskas buvo thumbup.gif , o antro ciklo metu kažkas pasidarė. Vis blogai įsidėdavau. Smarkiai prabėgdavo. Galų gale išsiaiškinau, kad taurelė ne iki galo išsiskleisdavo ir šonas būdavo vos vos įlinkęs. Net sunku būdavo tai apčiuopti. Gal ir tau taip yra? 

ne šitą jau buvau pastebėjus pačioje pradžioje, nemanau, kad tai raumenų ar įdėjimo klausimas mano atveju... nes jei jį išimi, o jis pilnas, tai... Gal yra kokių natūralių būtų kaip sumažinti tokį gausumą? Gal kokios arbatos galėtų padėti? nes atrodo gali užsidaryti tas kelias dienas namie, ir niekur nenori eiti..
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 06 15, 12:40)
Išbandžiau ir aš taurelę. Įsidėjau lengvai, bandžiau pasukioti, kad įsitvirtintų, tai niekas man nesisuko. Na taip ir palikau. Buvo patogu, nieko nejaučiau,bet lengvai pykino, gal dėl blogo įsidėjimo, gal dėl to,kad kūnas neįpratęs. Truputį pratekėjo, tai reiškias blogai buvau įsidėjus. O kai reikėjo išimti  doh.gif  va tada truputį pasivarginau. Ar ją imanoma per gyliai įstumti? Aš vos radau galiuką, nenorėdama nardyti po visus savo plotus. Galiukas kažkodėl gulėjo šonu,sunkoka buvo užgriebt. O pats išėmimas nesudėtingas, kaip instrukcijoje parašyta, sukiojant į vieną kitą pusę,bet kol kas tokio proceso viešam tualete neįsivaizduoju. Ir tas ieškojimas savyje taurelės  lotuliukas.gif jau buvo kilusios mintys, kad nerasiu ir reiks pas ginę važiuot  doh.gif
Tai kaip čia aš sugebėjau taip susikišti, kad man galiukas šone buvo ir vos radau? g.gif

Jei nepakirptas galiukas, jis daugeliui merginų bus netgi per ilgas, t.y. gali kyšoti. Reikia patrumpinti galiuką ir žemiau dėti taurelę. Man galiukas irgi būna šonu pasisukęs truputį, ir visad į tą pačią pusę. Jei pratekėjo, matyt buvo per giliai, aukščiau gimdos kaklelio.

QUOTE(Gerbera123 @ 2010 06 15, 13:25)
Aš tai galiuką beveik visai nukirpau, kai įsitikinau, kad ta taurelė ten niekur nepasimes biggrin.gif

O apie silpnus raumenis irgi jau pagalvojau... Šiaip niekad nebuvau išplerusi ar suglebusi  lotuliukas.gif bet po nėštumo labai daug kas pasikeitę organizme, ir venos plėstis pradėjo...
Blogiausia, kad šitam procese negali pasižiūrėti, ką darai biggrin.gif Matytum tą gimdos kaklelį ir būtų aišku, kaip dėti taurelę. O apgraibom man labai neaišku, ar tai ką aš randu yra gimdos kaklelis, ar nevisai.....

Aš apvesdama pirštu aplink taurelę, lengvai pajuntu kai gimdos kaklelis būna ne virš taurelės, jaučiasi toks nelygumas, kaip kalnelis. Bet aš dėl NŠP įpratusi kadien tikrinti gimdos kaklelio padėtį, tad jau puikiai jį pažįstu ir atpažįstu biggrin.gif Per mėnesines jis būna minkštas, todėl gal ir sunkiau jį "atpažinti", bet tikrai įmanoma. Beje, per vaisingas dienas kaklelis būna minkštas ir aukštai, jį sunku pasiekti, o per mmm - minkštas, bet kažkodėl žemiau (bentjau man), tad tikrai gan nesunku pražiopsoti jį ir taurelę įdėti per giliai. Bent man kažkaip labai greitai, per pirmas mmm pavyko įkirsti kaip čia viskas yra su ta anatomija.
Atsakyti
suri_kata, tai jus galit užčiuopti taurelės apačią, na nekaišiojat pirštu ir neieškot? Na vaizdžiai čia paklausiau, bet šiandien nebekišau taip gyliai, kotelis buvo kiek išlindęs, tai sudarė šiek tiek nepatogumų, kai sėdi jautės, bet nekirpau, nes dar neišsiaiškinau su naudojimu. Kotelis buvo truputį išlindęs, po kokios valandos pasitikrinau viskas vietoj, tik keli lašai prabėgo. O kai jau sumaniau išsiimti, taurelė atsirado gyliai manyje doh.gif ar aš čia kokia kreiva? Nemačiau, kad kam būtų panašios problemos blush2.gif
Atsakyti
Naudoju ir aš taurelę. Ilgokai vaikščiojau aplink ją parduotuvėje, kol vistik nusprendžiau pabandyti. Palyginus su tamponais ir įklotais, tikrai pasaka thumbup.gif patogu, niekad neprateka, jaučiuosi tom dienom tokia pat švari kaip visada. Jokio kvapo, ne taip kaip su tamponais. Naktį išsimiegu ramiai ir ryte nereikia šokti iš lovos, nes jauti, jog bega pro kraštą. Naudoju Mooncup (nes tai buvo vienintelė parduotuvėje). Teko ją keisti viešajame tualete, bet aš su savimi turėjau buteliuką geriamo vandens, tad problemos kaip nebūta. Lengvai įsideda (na, pirmus porą kartų teko pasimokyti) ir taip pat lengva išimti. Kol naudojau tamponus, atrodė, jog ten kraujo marios. O panaudojus taurelę, pamačiau, jog mano atveju nieko ten daug ir nėra. Kojelę aš visiškai nukirpau, man taip be galo patogu. Man labai patinka tai, jog taurelę galiu įsidęti dar prieš mmm. Nes galiu tuomet jaustis saugi ir nepergyventi prasidės jos po valandos, dviejų o gal tik rytoj ryte.
Merginos, norėjau pasiklausti, gal kas mėginote MeLuna taurelę? Mane be galo sužavėjo kojelių dizainas ir spalvos
Atsakyti