Įkraunama...
Įkraunama...

Menstruacinė taurelė

Laba,

apie taurele isgirdau pirmakart mazdaug pries 2 metelius. Tada mano reakcija buvo'fui kaip nehigieniska'.

Antrakart apie ja isgirdau pries maziau nei menesiuka. Susidomejau. Radau daug teigiamu komentaru. Siandien isigijau. Mooncup. Ryt-poryt turetu prasidet ir mano dienos, tad laukiu su susidomejimu.

Siandien pabandziau taurele isidet. Ir man kazkaip atrodo, kad ji nepakankamai giliai isistumia, nes jos pats galas(ne kotelis) yra beveik prie isejimo. Bandziau stumt giliau- nepavyko. Ar gali but, kad pas mane per mazai vietos?

Aciukas uz atsakymus.

Geros dieneles.
Atsakyti
QUOTE(Odrey @ 2010 08 27, 10:15)
o vienkartines taureles labai skiriasi savo forma nuo ilgalaikio naudojimo taureliu?

Skiriasi tiek forma, tiek veikimo principu. Vienkartines neturi prisisiurbt, nesudaro vakuumo. Jos neturi kieto duburelio ir skersmuo didesnis, bet tas problemu nesudaro, nes jos dedasi visai kitaip nei daugkartines. Yra internete filmuku kas kaip, jei domina wink.gif

QUOTE(gitulia @ 2010 08 28, 00:24)
O ginekologe nieko nesake, kad blogai gausios men. Pasiule kaip iseiti Mirena isidet  g.gif

Per visas menesines turetu isteket nedaug kraujo, tik mums atrodo kad labai gausios (ypac kai paketus istepa didelem demem). Berods apie puse puodelio kraujo (bet kaip raso kai kur, tai 65ml, kas man rodos maziau nei tas kiekis), tai manau jei kelias dienas ir pabega po daugiau nei taurele, o paskui tik teplioja (t.y. bendrai istenkama i ta skaiciu), tai nieko tokio. Bet per daug kraujuoti tikrai nera gerai.
Atsakyti
Na tas 65 ml. yra labai nedaug. Juk taurele talpina apie 30 ml. Jei per pirmasias dienas kas pora valandu ispili praktiskai pilna taurele, nakti maziau kokias dvi taureles, tai tas 65 ml. jau pirma diena susidaro per kelias val.
Manau tie kiekiai yra laaabai salyginiai. Kiekvienai tokie dalykai vyksta labai individualiai - vienom gausiau, kitom vos vos, ir ne visada tai yra kokiu nors blogybiu pozymis. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2010 08 28, 00:24)
As pirmom dienom su taurele irgi daznai skestu, kas valanda ar dvi buna pilna

Gal tu jauna ir negimdžiusi? Kai aš tokia buvau, mano mmm būdavo labai gausios. Bėgantys metai ir gimdymai tai pakeitė. Net pirmomis mmm dienomis man užtenka taurelę pakeisti tik vieną kartą.
Atsakyti
Zinok nieko nepakeite net du gimdymai, kaip buvo taip ir tebera. Matyt tai mano organizmui yra normalu, jei ir pries gimdymus ir po gimdymu "valosi nuo dusios" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Be pykčio @ 2010 08 27, 16:59)
4u.gif čia jums, už neabejingumą.
Jau šiandien buvau pas šeimos gyd ir laukiu, kada ginekologas priims  doh.gif , nes žinau, kad taip neturi būti...

Linkiu, kad viskas butu gerai 4u.gif
Atsakyti
Me-Ula, ar trumpinot koteli? as mooncupo savo apie puse nukirpau. taurele neturi but giliai, bet ir neturi jaustis taip, lyg tuoj tuoj iskristu.
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2010 08 28, 17:26)
Me-Ula, ar trumpinot koteli? as mooncupo savo apie puse nukirpau. taurele neturi but giliai, bet ir neturi jaustis taip, lyg tuoj tuoj iskristu.

Labuka,

Aciu uz atsakyma 4u.gif

Kotelio dar nekirpau. Si vakara pabandysiu ir vel isidet ir tada jau ziuresiu kas kaip ir gal patrumpinsiu ta koteli.

Man isidejo visai negiliai, bet nebuvo to jausmo, kad iskris.

Turbut praktikos stoka. Tik siaip noriu but pasiruosi ir kad atejus mano dienoms nebereiketu naudoti tamponais.

Geros dieneles.
Atsakyti
QUOTE(svete @ 2010 08 23, 17:14)
Man tai ideti lengva, bet isimti tai tikra tragedija  doh.gif  Sugaistu 20 minuciu + nemalonu makaluotis po vagina ieskant tos taureles, o suradus niekaip negaliu jos istraukti. Jeigu kaip cia visos pataria reikia suspausti ja is sonu, tai reikia gan giliai krapstytis, kas man irgi nepatinka. Bandant ja istraukti toks jausmas kad viska ten susibraizau, net persti, zodziu labai nemalonu. Jauciasi kazkoks paildomas spaudimas puslei taip pat. Dar toks pastebejimas, kad norint naudotis taurele, bent man, reikia labai trumpai nusikirpt nagus, nes kitaip jie kliuva i gleivine isimant taurele.
Pliusai yra tie, kad neprateka, nereikia nakti keltis pasikeist tampono. Bet is ryto reikia numatyti extra 20 minuciu ta taurele issikrapstyti. Man ji nusislenka kazkur giliau ir norint issimti, turiu raumenukais padirbet kad ja atsistumti arciau o po to kamuotis ispiltai prakaito, kol issimu. Zodziu, kol kas man daugiau nepatogumo negu patogumo. Nors dar tik 2 ciklus naudojau, (ir tai tik po poros kartu - pirma cikla nebesiryzau detis del to, kad skaudejo istraukiant, todel baigiau cikla su iklotais, antra cikla baigesi katrybe tiek laiko gaisti ja isimat, todel vel gryzau prie tamponu ir iklotu). Mintis apie sekanti cikla ir varga su ta taurele man jau is anksto varo stresa. Jokiu budu dar nesiryzciau jos naudoti, budama ne namie, nes nelabai noreciau viesam tualete krapstytis tiek laiko. Gal ir gerai tureti taurele kaip alternatyva, bet kol kas nezinau, ar kada naudosiu vien tik taurele be jokiu kitu priemoniu.

sveikos, naudoju pirmas mm, tai lygiai tas pats, įsidėt viskas ok, na bet išimti doh.gif , ir nagų neturiu, pirštus net mėšlungis sutraukė, kol bandžiau sugriebus už dugnelio traukt, reiks bandyt kaip merginos patarė mirksiukas.gif
Atsakyti
Me-Ula, sekmes mirksiukas.gif Tai turbut gerai isidedat gylio atzvilgiu, nes daugumai moteru reikia trumpint koteli. As pirmom dienom eksperimentavau su tuo isidejimo gyliu ir tikrai jei nepakankamai giliai tai man jauciasi ji prie pat isejimo (ne kotelis, bet jau pati taurele) ir toks nemalonus tempimas. Per giliai kazkaip man nepavyksta jos isidet, nes ji issiskleidzia vos idejus ir neslankioja pirmyn-atgal.

lotaa, ir jum linkiu sekmes susidraugaut. Mooncup gamintojos dar pataria, kad ypac naudojant pirmus kartus jei neiseina iskart isimt tai tiesiog nustot ir eit 'pailset' pusvalanduka, o tada bandyt is naujo (ir del psichologinio diskomforto, ir gal kad nesudirgint per daug). Ir svarbiausia, nesijaudint, juk vistiek isimsit tik tereikia savo 'technika' atrast.

Ai, dar, gal kitos imat sausais pirstais? As nusiplaunu rankas ir ju nenusausinu, tai kazkaip lengviau slysta. O gal kitoms kaip tik atvirksciai, sausom rankom, lengviau pavyksta sugriebt?

Ir jau turbut jums nusibodo, nes simtaji karta sakau, na bet ne visos skaito visa tema blush2.gif Naudokit raumenukus ir ju pagalba 'nustumkit' taurele kuo zemiau. Trumpais raumenuku stumimais, viens du viens du biggrin.gif Jei raumenukai nepajudina taureles (jauciasi jau pirstus ikisus, kaip dugnas priarteja stumiant), tai tarpe tarp mm viso ciklo metu nepamirskit patreniruot situs raumenukus ir jau po menesiuko ar dvieju pajausit rezultata 4u.gif Sveika ne tik del taureles reikalu, bet ir gimdant vaikucius, sulaikant slapima, ar malonesniam smileysex.gif:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biti atskrend: 28 rugpjūčio 2010 - 22:44
man pasirodo patogiausia ir geriausia kai taurele apacioj, koteli visa teko nukirpti ir niekur jos zvejoti nereikia, nes jos dugnas pasislepes kokius 2cm...
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2010 08 28, 23:40)
Ir jau turbut jums nusibodo, nes simtaji karta sakau, na bet ne visos skaito visa tema blush2.gif  Naudokit raumenukus ir ju pagalba 'nustumkit' taurele kuo zemiau. Trumpais raumenuku stumimais, viens du viens du  biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Raumenis išstūmus taurelę, būna nebesunku ją ištraukti.
Man padėjo šis filmukas. Čia rodo kaip įdėti ir išimti. Gal ir kitoms bus naudinga.
Atsakyti