Įkraunama...
Įkraunama...

Menstruacinė taurelė

QUOTE(nataliuncik @ 2010 08 11, 12:10)

Gera nuoroda, aš ir galvoju, kad yra keli faktoriai, pagal kuriuos galima pasirinkti smile.gif) Pradžiai imsiu mažesnį dydį.

Grižtant prie pratinimosi temos, kai tik sužinojau, kad yra tokios taurelės, iškart užsinorėjau. Tik pradžiai galvojau atsargas išbaigsiu smile.gif) Man kažkaip nebaisu išbandyti, kaip tik priešingai labai didelis noras yra thumbup.gif
Atsakyti
balla, man noras buvo toks didelis, kad pagalvojau-jei ka, atsargas paskui sunaudosiu, ar jei kartais kokia diena nenoresiu taureles detis. Viskas uzsibaige tuo, kad tas atsargas mamai parveziau, nes kancia butu be taureles ax.gif Ir gailiuosi, kad kokius metus nors ir zinojau apie taurele, bet nepasidomejau daugiau ir nesigilinau visai i ja doh.gif

MB isvis nebesusigaudo, kada man mmm biggrin.gif Ana vakara taip juokingai isejo, kai gavau paaiskint, kodel man 'nedarbo dienos' seimyniniam guoly, nes vyrutis pats niekaip nesuprato, kur dingo mano seimyniniai pantalonai ir pizamines kelnes lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2010 08 11, 18:28)
balla, man noras buvo toks didelis, kad pagalvojau-jei ka, atsargas paskui sunaudosiu, ar jei kartais kokia diena nenoresiu taureles detis. Viskas uzsibaige tuo, kad tas atsargas mamai parveziau, nes kancia butu be taureles ax.gif Ir gailiuosi, kad kokius metus nors ir zinojau apie taurele, bet nepasidomejau daugiau ir nesigilinau visai i ja  doh.gif

MB isvis nebesusigaudo, kada man mmm  biggrin.gif  Ana vakara taip juokingai isejo, kai gavau paaiskint, kodel man 'nedarbo dienos' seimyniniam guoly, nes vyrutis pats niekaip nesuprato, kur dingo mano seimyniniai pantalonai ir pizamines kelnes  lotuliukas.gif

pas mane t.p. užpirktu kalnas guli doh.gif
lotuliukas.gif čia tai geras lotuliukas.gif
Bet šiaip, jausmas neapsakomas, reikia išbandyt, ir ...švariai jaučiuosi blush2.gif
Atsakyti
Mano nedideles atsargos, tai kol isigysiu taurele sunaudosiu, o kiek liks sesei perleisiu smile.gif
Geltonai tai lotuliukas.gif Po tokiu komentaru, tai jau ner kur detis, reik taureles lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos gerbėjos 4u.gif aš čia smalsumo vedina biggrin.gif . Skaitau, žiūriu tik giriat giriat, kaip ten gerai, nieks neprabėga ir nejaučiat. Aš paketų net nenaudojų, tik tamponus, ir nieko nejaučiu, nei man kas ten prabėga, nei ten kokio vargo yra, išmeti ir ramu. Jokių nepatogumų, man apskritai greitai ten viskas praeina.

Tai negi tas baisus daiktas yra labai fainas? laugh.gif Pakraupau kai sužinojau, kad toks yra blush2.gif smile.gif
Ekologiją myliu, bet kažkaip manęs tai neįtikina. O nors ir perskaičiau žinutę, kad teliūškavimų jokių nebūna, tačiau mano fantazija neleidžia to suprasti biggrin.gif unsure.gif

QUOTE(biti atskrend @ 2010 08 11, 18:28)
MB isvis nebesusigaudo, kada man mmm  biggrin.gif  Ana vakara taip juokingai isejo, kai gavau paaiskint, kodel man 'nedarbo dienos' seimyniniam guoly, nes vyrutis pats niekaip nesuprato, kur dingo mano seimyniniai pantalonai ir pizamines kelnes  lotuliukas.gif [/color]
Che biggrin.gif thumbup.gif
O aš pižamą velkuosi ne dėl mmm, tiesiog patogu, o su tamponu galiu ir nuoga būti. Taigi kuom tas daiktas yra pranašesnis? blush2.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2010 08 07, 10:44)
čia vaikiškas klausimas...pas subrendusia, lytiškai santykiaujančia, turinčia vaiką, moterį, tokiu klausimu ir nekyla
Oi oi kokios čia visos didelės, pajuokauti negali žmogus, o gal ir mano klausimai pasirodys labai vaikiški hihihi.gif
Susidomėjau, nes vis tik žmogus eina į priekį, kad ir kaip keistai kai kurie dalykai gali pasirodyti (nors ta taurelė visai ne naujiena lyg ir)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 11 rugpjūčio 2010 - 23:40
Abo, tamponus reikia dazniau keisti. Jei nepakeiti po 4val, jauciasi kvapas, ir bent jau mane tai jis ziauriai uzknisdavo. Jei menesines nera ziauriai gausios, jau antra diena tamponas sugeria viska, kas tik imanoma ir ji isemus viduj lieka viskas sausa. Isidet nauja i visiskai sausa ir neslidzia terpe skauda, isimti taipogi. Keleta pakeitus, jausdavausi lyg sumusta viduj. Be to, zinant, kad lieka vatos mikroskopiniai gabaleliai ir rizikuoju isivaryt koki uzdegima man visai nepatiko. Labai nesterilu. Ir dar pilna siuksline i tuolet popieriu suvyniotu ir uzmaskuotu tamponu/paketu. Ir tas islindes siulelis, nuolat primenantis apie save.

O 'tas daiktas' tikrai labai fainas blush2.gif Is principo imk ir ismegink blush2.gif Apie 'teliuskavima' isvis nesuprantu, ka turi omeny g.gif Nu nieko nesijaucia isvis. Juk sitiek daug moteru nesakytu, kad taurele jom geriausia drauge ir pakeite ju savijauta mm metu. Net ir tu, kurios ne tik paketus, bet ir tamponus naudojo. Juk neissigalvoja cia visos. Isvis, ar cia yra nors viena, kuri isigijo taurele ir naudojo ja bent pora ciklu ir butu nepatenkinta??

Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2010 08 12, 00:37)
Sveikos gerbėjos  4u.gif  aš čia smalsumo vedina  biggrin.gif . Skaitau, žiūriu tik giriat giriat, kaip ten gerai, nieks neprabėga ir nejaučiat. Aš paketų net nenaudojų, tik tamponus, ir nieko nejaučiu, nei man kas ten prabėga, nei ten kokio vargo yra, išmeti ir ramu. Jokių nepatogumų, man apskritai greitai ten viskas praeina.

Tai negi tas baisus daiktas yra labai fainas?  laugh.gif Pakraupau kai sužinojau, kad toks yra  blush2.gif  smile.gif
Ekologiją myliu, bet kažkaip manęs tai neįtikina.

Vadinasi taurelei dar nepribrendai. Gal ateis toks metas, kai be jos neįsivaizduosi savo mmm.
Aš taip pat naudodavau tik tamponus ir su jais būdavo patogu. Vis tik su taurele daug patogiau. Man kaip ir biti atskrend labai nepatikdavo sausumo jausmas paskutinėmis mmm dienomis, kai išskyros negausios. Nors ir naudodavau mažiausio dydžio tamponus, jie likdavau pusiau sausi, sugerdavo viską kas tik įmanoma, labai džiovindavo gleivinę. Baigiantis mmm jausdavau diskomfortą išimdama ir įdėdadama tamponą. Labiausiai nervindavo tas siūlelis lotuliukas.gif Užknisdavo , kai kaskart reikėdavo jį suraityti, kad neišlįstų pro kelnaites, ypač stringus.
Atsakyti
Abo, aš t.p. naudodavau dažniausia tik tamponus, bet kaip jau merginos rašė, sausumas, gleivinės pažeidimas, mikroskopiniai daleliai prie gero nepriveda, dėl to man tai buvo kaip išsigelbėjimas, nes su įklotais man negerai, nes alergija sintetikai
Nieko ten ne teliūškuoja schmoll.gif visai nieko nejauti, man tik buvo pačia pirma mmm diena toks kaip spaudimas į šlapimo pūsle, bet kai pilvo skausmai praėjo(pačios pirmos dienos l.skausmingos), viskas dingo
Atsakyti
Norejau paklaust, kas jau naudojat taurele smile.gif
Gal kuri turi kontraceptine spirale?

Nes vieni gamintojai nerekomenduoja turint spirale naudot taurele, kiti tiesiog teigia, kad reik dazniau pas gine apsilankyt?

kazkaip supanikavau, kad neisjudintu ji man spirales cool.gif
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2010 08 12, 17:38)
Norejau paklaust, kas jau naudojat taurele  smile.gif
Gal kuri turi kontraceptine spirale?

Nes vieni gamintojai nerekomenduoja turint spirale naudot taurele, kiti tiesiog teigia, kad reik dazniau pas gine apsilankyt?

kazkaip supanikavau, kad neisjudintu ji man spirales  cool.gif

Aš tai nusipirkau Diva cup ir niekaip negaliu sulaukti savo mmm, kad greičiau išbandyčiau lotuliukas.gif . Bet prieš tai konsultavausi su savo ginekologe dėl spiralės ir taurelės naudojimo kartu, tai ji sakė, kad su taurele neturėtų išsitraukti spiralė ir leido man naudoti (kartu ir dėl žaizdelės kaklelyje). Ji kaip tik sakė, kad su tamponais yra didesnė galimybė ištraukti spiralę .
Atsakyti

Subrendau ir aš šiam "stebuklui" thumbup.gif .
Šiandien užsisakiau Meluna už 13€. Ji skiriasi nuo kitų taurelių tuo, kad pagaminta iš PTE. Ar gerai tai, ar blogai - nežinau, visgi plastmasė, nors kol kas, rodos, dar niekas nieko blogo nerado g.gif
Nenorėjau pirkti brangesnės, kol nežinau, ar susitvarkysiu su ta taurele.

Spiralės aš nenešioju, bet tam puslapy buvo tokia informacija:
I am currently using a copper IUD or a hormonal IUS for contraception. Can I use a MeLuna?
In principle, yes. If the string has not been cut short, be careful whenever you use MeLuna to prevent from removing the IUD from your uterus. The string must not be stuck between the MeLuna and your vaginal wall. It should remain inside the MeLuna cup. If you want to use MeLuna and an IUD, shortening of the string is recommended.

O neturėjusioms lytinių santykių toks atsakymas:

I am a virgin. Can I use MeLuna?
Yes, you can. But please keep in mind that your hymen will probably tear.

Taurelę atsiųs su mikropluošto maišeliu.
Bet man labiau norėtųsi iš medvilnės ar lino. Pati, gaila, rankdarbiais neužsiimu. Bet gal kas iš skyrelio norėtų siūti gražius, ekologiškus maišelius? Būtų šaunu, jei būtų galima tokius nusipirkti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pirasa @ 2010 08 12, 18:49)
Aš tai nusipirkau Diva cup ir niekaip negaliu sulaukti savo mmm, kad greičiau išbandyčiau  lotuliukas.gif . Bet prieš tai konsultavausi su savo ginekologe dėl spiralės ir taurelės naudojimo kartu, tai ji sakė, kad su taurele neturėtų išsitraukti spiralė ir leido man naudoti (kartu ir dėl žaizdelės kaklelyje). Ji kaip tik sakė, kad su tamponais yra didesnė galimybė ištraukti spiralę .

na tai manau visos gines turetu ta pati patart bigsmile.gif

tiesa paryskintas sakinys tik pradejus pasirode gresmingas lotuliukas.gif lotuliukas.gif nu sakau sakes, tik taurele su spirale ir nebera mmm tongue.gif

del visa pikta uzsirasau po poros men konsultacijai, paziures kas ir kaip smile.gif

aciu ir uz anglinska info 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angi: 12 rugpjūčio 2010 - 21:52