man dar vis kyla problemų... Jei lankstau C būdu, tuomet ji ten neišsilanksto iki apvalumo, gaunasi tokia susiplojusi ir vaakuminė, tokiu būdu labai tempia ir skauda. Išlygint jos niekaip nesigauna. Jei lankstau per vidurį suspaudus į vidu būdu, tai išvis ji neišsilanksto... Jei kažkokiu mistiniu būdu pavyksta įsidėti kuomet išsilanksčius ji, neskauda, bet ji visiskai šalia tarpvietės pradžios ir nemaloniai kabina tarpvietę . Kaip suprantu taurelė gerokai giliau turi būti? Kiek žiūrėjau mokomosios medžiagos ir piešinių, tai "ten" nemažai ilgio užtenka ir taurelei ir kad nesiektų gimdos kklelio... Bet mano atveju ten atrodo kad jei giliau taurele nugrūdu, tai ji jau siekia kažką, plečia ir skauda...
QUOTE(Be pykčio @ 2010 06 24, 10:42)
man dar vis kyla problemų... Jei lankstau C būdu, tuomet ji ten neišsilanksto iki apvalumo, gaunasi tokia susiplojusi ir vaakuminė, tokiu būdu labai tempia ir skauda. Išlygint jos niekaip nesigauna. Jei lankstau per vidurį suspaudus į vidu būdu, tai išvis ji neišsilanksto... Jei kažkokiu mistiniu būdu pavyksta įsidėti kuomet išsilanksčius ji, neskauda, bet ji visiskai šalia tarpvietės pradžios ir nemaloniai kabina tarpvietę . Kaip suprantu taurelė gerokai giliau turi būti? Kiek žiūrėjau mokomosios medžiagos ir piešinių, tai "ten" nemažai ilgio užtenka ir taurelei ir kad nesiektų gimdos kklelio... Bet mano atveju ten atrodo kad jei giliau taurele nugrūdu, tai ji jau siekia kažką, plečia ir skauda...
O dydį jūs tinkamą išsirinkote?
O bandėt ją prieš naudojimą atvirinti (ne tik dėl dezinfekcijos, bet ir dėl to, kad gal nusišnekėsiu, bet po virinimo man "MoonCup" lyg ir 'paslankesnis' tapo )
Taurelė neturi būti labai giliai Nežinau su kuo palyginti..ta prasme tamponą ar kokią žvakelę paprastai nustumiam daug giliau. Man ji irgi 'netoli pradžios', bet nieko nekabina..Kotelį trumpinote, kad nedurtų viduje?
Aš kai sulanktytą taurelę (lankstau įspaudžiat kraštą į vidurį) įsidedu (šiek tiek giliau nei paprastai būna), tai už kotelio vos vos trukteliu žemyn į tokią poziciją, kad taptų man patogi ir ji išsilanksto-įsistato kaip turi būti.
Ir dar reikia turėti galvoje, kad makšties pozicija anatomiškai yra vos ne lygiagreti gridims, t.y. ji eina iš apačios žemyn kaip mums atrodo, o eina įstrižai, beveik gulsčiai, tai gal jūs ta taurelę kaip nors skersai įsidedate
Sunku labai patarti..tiesiog reikia rasti sau priimtiną būdą ir įprasti
QUOTE(Rasma @ 2010 06 24, 12:34)
O dydį jūs tinkamą išsirinkote?
O bandėt ją prieš naudojimą atvirinti (ne tik dėl dezinfekcijos, bet ir dėl to, kad gal nusišnekėsiu, bet po virinimo man "MoonCup" lyg ir 'paslankesnis' tapo )
Taurelė neturi būti labai giliai Nežinau su kuo palyginti..ta prasme tamponą ar kokią žvakelę paprastai nustumiam daug giliau. Man ji irgi 'netoli pradžios', bet nieko nekabina..Kotelį trumpinote, kad nedurtų viduje?
Aš kai sulanktytą taurelę (lankstau įspaudžiat kraštą į vidurį) įsidedu (šiek tiek giliau nei paprastai būna), tai už kotelio vos vos trukteliu žemyn į tokią poziciją, kad taptų man patogi ir ji išsilanksto-įsistato kaip turi būti.
Ir dar reikia turėti galvoje, kad makšties pozicija anatomiškai yra vos ne lygiagreti gridims, t.y. ji eina iš apačios žemyn kaip mums atrodo, o eina įstrižai, beveik gulsčiai, tai gal jūs ta taurelę kaip nors skersai įsidedate
ačiū, Rasma už atsakymą.
Rinkausi didesnę taurelę, nes esu po dviejų gimdymų ir virš 25 metų ...
Virinti nebandžiau, tiesiog perliejau verdančiu vandenuku.
Kotelį visiškai nukirpau ( nors jis pas Diva ir taip nėra ilgas)... Man labiausiai įdomu buvo kieki giliai ta taurelė turi būti, bet atrodo, kad visai čia pat
O su ta makštimi tai ką aš žinau... Šiandien šiaip ne taip vėl bandinėjaus, tai galiausiai pastebėjau, jog taurelė būtent pasikreipia kreivai kiek ją betaisyčiau. Gal tuomet tikrai turi kreivai būti, jei nėra statmenai į viršų vidinis kanalas?
mano antros mėnesinės su taurele dienomis susidraugavau, tik antrą dieną tenka kas dvi valandas plauti ją... o naktimis ne kas prabėga, nors tikrai nebūna perpildyta galvoju, gal didesnę reiktų nusipirkti
beje, mano taurelė liečias su gimdos kakleliu, per mėnesines jis pas mane gana žemai nusileidžia bet vistiek patenkinta taurele
beje, mano taurelė liečias su gimdos kakleliu, per mėnesines jis pas mane gana žemai nusileidžia bet vistiek patenkinta taurele
Sveikos,
Labai susigundžiau išbandyti tokią naujovę man Tik pabijojau, ar viskas tiks, tai nutariau pradžiai vienkartines taureles išbandyti. Jau taureles turiu ir mm "ant dienų", taigi noriu paprašyti, kas kokių patarimų turi, kurios vienkartines naudoja. Kokiu būdu įsidėti jums patogiausiai ir kas kiek laiko keičiate?
Labai susigundžiau išbandyti tokią naujovę man Tik pabijojau, ar viskas tiks, tai nutariau pradžiai vienkartines taureles išbandyti. Jau taureles turiu ir mm "ant dienų", taigi noriu paprašyti, kas kokių patarimų turi, kurios vienkartines naudoja. Kokiu būdu įsidėti jums patogiausiai ir kas kiek laiko keičiate?
Man tai nerealus daiktas , išbandyti pirmą kart teko keliaujant, tačiau įsidėti išmokau beveik iš karto, ir problemų su prasiplovimu nekilo nė karto. Aišku, buvo situacijų, kai prasiplauti teko su šaltu vandenuku iš buteliuko.
Gaila, kad pati neseniai apie ją sužinojau, bet esu labai labai patenkinta pirkiniu .
Gaila, kad pati neseniai apie ją sužinojau, bet esu labai labai patenkinta pirkiniu .
Nagi parašysiu turbūt jau paskutinius savo išgyvenimus su taurele ir daugiau eterio neteršiu ...
Visgi man nėra pati pačiausia priemonė mmm metu... jaučiu diskomfotą, nes taurelė lindi gana žemai, arti tarpvietės pradžios, kas sudaro jausmą, jog visą laiką vaikštai "ten" kažko prisikišus... Man atvirkščiai nei kitoms - visą dieną tik apie taurelės poziciją ir nepatogumą galvoju ( Kitos kaip supratau pamiršta, jog serga). Giliau jos dėti negaliu, nes kaklelis taipogi žemai, todėl kad ir kaip patogu bebūtų aukščiau, bet tuomet viskas prabėga .
Keisti reikia dažnai, nes kuo daugiau į ją pribėga, tuo labiau ji slenka žemyn. O didžiausia problema, kad būsiu supratusi, jog mano vidiniai raumenukai visiškai atrofavęsi ( matyt paveldėjimas arba du gimdimai pridavė savo), o kol mankšta parodys rezultatus, aš tiesiog kankinsiuos naudodama taurelę . Taigi... naudosiu ją naktimis ir namų aplinkoj
Visgi man nėra pati pačiausia priemonė mmm metu... jaučiu diskomfotą, nes taurelė lindi gana žemai, arti tarpvietės pradžios, kas sudaro jausmą, jog visą laiką vaikštai "ten" kažko prisikišus... Man atvirkščiai nei kitoms - visą dieną tik apie taurelės poziciją ir nepatogumą galvoju ( Kitos kaip supratau pamiršta, jog serga). Giliau jos dėti negaliu, nes kaklelis taipogi žemai, todėl kad ir kaip patogu bebūtų aukščiau, bet tuomet viskas prabėga .
Keisti reikia dažnai, nes kuo daugiau į ją pribėga, tuo labiau ji slenka žemyn. O didžiausia problema, kad būsiu supratusi, jog mano vidiniai raumenukai visiškai atrofavęsi ( matyt paveldėjimas arba du gimdimai pridavė savo), o kol mankšta parodys rezultatus, aš tiesiog kankinsiuos naudodama taurelę . Taigi... naudosiu ją naktimis ir namų aplinkoj
QUOTE(Be pykčio @ 2010 06 25, 11:05)
Nagi parašysiu turbūt jau paskutinius savo išgyvenimus su taurele ir daugiau eterio neteršiu ...
Visgi man nėra pati pačiausia priemonė mmm metu...
Visgi man nėra pati pačiausia priemonė mmm metu...
gaila, kad sitaip. niekad nebus stebuklingos formules kuri tiks visoms iki vienos. nors pati dar esu naujoke tame reikale ir dar nezinau, ar man tikrai taurele tinka, ar ne, bet prisiskaicius visu 'reklamu' as tavo vietoj turbut bandyciau koki men ar du kasdien daryti tuos raumenu pratimukus, gal sutvirtetu
QUOTE(gb78 @ 2010 06 24, 14:48)
kas kokių patarimų turi, kurios vienkartines naudoja. Kokiu būdu įsidėti jums patogiausiai ir kas kiek laiko keičiate?
Na manau ne aklai uzsisakinejot vienkartines ir matet video internete kaip detis, kaip atrodo tos taureles ir kaip daugkartines. Vienkartines kitokios nei daugkartines, jos platesnes, tai nera ten ka daug patart: viska daryt reiketu kaip instrukcijoj. Isidejimui suspaudi sonus, kad ploniau gautusi ir dedi (jokiu kitu lankstymo budu kaip daugkartinese nera, nes vienkartine plati, neturi su ja but vakuumo). O keiciu 2 kartus per para, kartais 3-4, jei labai gausi diena pasitaiko.
QUOTE(justyte @ 2010 06 24, 13:57)
tik antrą dieną tenka kas dvi valandas plauti ją...
o kodėl taip dažnai? pilna ji būna?
sakykit, o servetėles drėgna pravalymui, tai kokias rinktis? kokia sudėtis kad būtų? alkoholkio reikia? o gal imti tas, kur specialiai intymiai higienai skirtos? ko vengt ir ko nevengt sudėty?
QUOTE(Rasma @ 2010 06 23, 19:23)
P-kos ginekologei, tai nė neaiškinu nieko,
na, aš jai pinigus moku, tai nemanau, kad kaip nors pultų komentuoti taurelės minusus Bet ir patarimų nelaukiu dėl jos protingų...
QUOTE(myself @ 2010 06 23, 21:52)
Aš viena iš tų. Tamponų nenaudodavau, bet su taurele puikiai susitvarkau apie 3 mėn.
pradžia sunki buvo? Vakuumo jokio nesusidaro?
QUOTE(Rasma @ 2010 06 24, 11:34)
O bandėt ją prieš naudojimą atvirinti
Ir dar reikia turėti galvoje,
Ir dar reikia turėti galvoje,
ar ir LadyCup reikia virinti?
ačiū už anatomijos pamoką - ne vienai pravers
QUOTE(gb78 @ 2010 06 24, 13:48)
nutariau pradžiai vienkartines taureles išbandyti.
LT sužvejotos ar kur nors užsienyje?
QUOTE(r8t8l18k3 @ 2010 06 27, 16:31)
sakykit, o servetėles drėgna pravalymui, tai kokias rinktis? kokia sudėtis kad būtų? alkoholkio reikia? o gal imti tas, kur specialiai intymiai higienai skirtos? ko vengt ir ko nevengt sudėty?
Aš turiu parsisiuntus spec. tinkančias taurelės valymui , jei nėra galimybės išplauti taurelės (bet tinka ir intymiai higienai, t.y. apsišluostyt jom), tad sudėtį nurašysiu jums. Kraupi atrodo
INCI: aqua, PEG-7 Glyver Cocoate, Butelene Glycol, Cocoamidopropyl Photospatidyl PG-Dimonium Chlorid, Hamamelis Virginiana Extract, Goat Whey, Propylene Glycol, Diazolidimyl Urea, Methylparaben, Pyroparaben, Didodium EDTA, Sodium Hydroxide, Parfum.
Gamintojai aišku rekomenduoja būtinai 'savo firmos' naudot, bet realiai, tai tinka bet kokios intymios higienos servetėlės su sąlyga, kad išvalius, bus leidžiama pilnai išdžiūt, 'nugaruot' drėgmei nuo servetėlės.
QUOTE(Satura @ 2010 06 27, 23:20)
ar ir LadyCup reikia virinti?
Kaip ir kiekvieni gamintojai, tai bando prakišt 'savus' ar bendradarbiaujančių kompanijų produktus. Dezinfekcijai visų pirma siūlo naudot "Milton" tabletes (o tai yra toks biocidas, kuris užmuša beveik praktiškai visus gyvus mikroorg-mus ir pvz. vandens faunai pražūtingas nežinau kaip kas..), nes nereik viritn..pamerkei 15 min į tirpalą ir voila...bet...informaciniame lapelyje nurodo ir kitą galima, visuomet prieinamą dezinfekcijos būdą - paprasčiausią pavirinimą
LT dar niekur nesu užmačiusi..siųstis reikia