ar yra kokių nors fiziologinių barjerų, dėl kurių nebūtų įmanoma naudoti tokios taurelės? Pvz. kaklelis žemai ir pan.?
ir ar čia yra tokių, kurios nenaudojo tamponų, bet su taurele susitvarko puikiai ir yra patenkintos? Nekalbu, kad tamponai man žiauriai sausinantis daiktas, tai ir įsidėt ir išsiimti man juos tikra kančia - ekstriniais atvejais ir tai neišeina nureguliuoti, kad patogiame aukštyje sėdėtų
Rasma, nebedėliok tų maišelių foto daugiau Nes visai nereikėjo iki šiol taurelės, o dabar interesas atsirado
Labas merginos - nu ka gi - papirkau ir as sita daikta - dabar laukiu nesulaukiu tu dienu. Pirkau MoonCup"a, ziuresiu kaip man cia seksis su ja apsidirbti
beje uzsizarazino ir mano drauges beveik visos
visom taip smalsu pasidare - visos perkam dabar urmu
tikiuosi visos liksim patenkintos
QUOTE(Satura @ 2010 06 23, 16:40)
ar yra kokių nors fiziologinių barjerų, dėl kurių nebūtų įmanoma naudoti tokios taurelės? Pvz. kaklelis žemai ir pan.?
ir ar čia yra tokių, kurios nenaudojo tamponų, bet su taurele susitvarko puikiai ir yra patenkintos? Nekalbu, kad tamponai man žiauriai sausinantis daiktas, tai ir įsidėt ir išsiimti man juos tikra kančia - ekstriniais atvejais ir tai neišeina nureguliuoti, kad patogiame aukštyje sėdėtų
Rasma, nebedėliok tų maišelių foto daugiau Nes visai nereikėjo iki šiol taurelės, o dabar interesas atsirado
Teigiama, kad nėra tokių barjerų. Šiaip taurelė su gimdos kakleliu niekaip nekontaktuoja. Taurelė dedama pakankamai žemai ir gali būti, kad teks pakirpti kotelį - bet tai normalu.
Jei labai silpni tarpvietės raumenys po n gimdymų ir amžius nemažas, tai gali būti, kad taurelė net ir didžiausio dydžio gali 'praleisti', gamintojas tokiu atveju siūlo neatsisakyti taurelės, bet pasikonsultuoti ir pradėti daryti Kėgelio pratimus tarpvietei.
Šiaip jau turint kažkokią labai rimtą sveikatos bėdą visada rekomenduoja ir gamintojai konsultuotis su ginekologu.
Aš esu bandymui naudojus tamponus, bet tai darydavau tik 'proginiais atvejais', nes man jie labai netiko - man labai skausmingai išsausindavo audinius, tiesiog per skausmą reikdavo dėti antrą ir kitus, o po menstruacijų ilgą laiką būdavo labai jautru viduje..Su taurele šiaip jau susitvarkau puikiai, reikia šiek tiek įgudimo, atrasti priimtiną sulankstymo būdą ir tiek. Svarbiausia atsipalaiduoti ir ramiai bandyti. Galima naudoti lubrikantus, kurie yra vandens pagrindu, kad palengvinti įsidėjimą
Pakentėk iki kol grįšiu iš atostogų, sugundysiu su gražiais maišeliais ir gražiom taurelėm
Papildyta:
QUOTE(armeda @ 2010 06 23, 16:57)
Labas merginos - nu ka gi - papirkau ir as sita daikta - dabar laukiu nesulaukiu tu dienu. Pirkau MoonCup"a, ziuresiu kaip man cia seksis su ja apsidirbti
Linkiu, kad liktumėt Ir manau, kad liksit
Aš turiu ir nesiskundžiu
Nes iš tikrųjų tai gaila, kad nežinojau anksčiau, dar prieš nusipirkdama daugkartinius higieninius įklotus, būčiau nemažai sutaupiusi
QUOTE(Rasma @ 2010 06 23, 16:18)
Teigiama, kad nėra tokių barjerų.
visada rekomenduoja ir gamintojai konsultuotis su ginekologu.
Aš esu bandymui naudojus tamponus, bet tai darydavau tik 'proginiais atvejais',
Pakentėk iki kol grįšiu iš atostogų, sugundysiu su gražiais maišeliais ir gražiom taurelėm
visada rekomenduoja ir gamintojai konsultuotis su ginekologu.
Aš esu bandymui naudojus tamponus, bet tai darydavau tik 'proginiais atvejais',
gal tada dar reiks pas ginę nučiuožti, jei sugebės man ką nors į šitą temą pasakyti Nes pati tai nelabai įsivaizduoju, kokie ten "atstumai" Per NŠP kursus sakė, kad viena iš galimybių - susipažinti su kūnu ir tikrinti gimdos kaklelį, kai kurios tą drąsiai daro, bet su žaizdele tai man jokio noro nėra ten makaluotis
tai ir aš proginiais tiktai, man panaši kančia - siaubas... Dabar galvoju, kad pakelį įsigyta padovanot, nes pati savęs tikrai nekankinsiu jais
o kada tas bus?
QUOTE(Rasma @ 2010 06 23, 15:46)
Žinokit sunku pasakyti, labai geri atsiliepimai ir apie "DivaCup". Manau neprašovėt Populiari, plačiai naudojama, yra ir tų, ir anų taurelių gerbėjų - čia grynai subjektyvūs pojūčiai ir simpatijos, manau, kad bus patogi naudoti, o kietumas-minkštumas dalinai sąlyginis Savo dydžiu, dizainu - atvirai pasakius - jos man visos panašios
Maišelį tokį galima atskirai nusipirkti
Maišelį tokį galima atskirai nusipirkti
Na, maišelį pati pasisiūsiu, su nėrinukais ir atlasinėm juostelėm
QUOTE(Satura @ 2010 06 23, 17:33)
gal tada dar reiks pas ginę nučiuožti, jei sugebės man ką nors į šitą temą pasakyti Nes pati tai nelabai įsivaizduoju, kokie ten "atstumai" Per NŠP kursus sakė, kad viena iš galimybių - susipažinti su kūnu ir tikrinti gimdos kaklelį, kai kurios tą drąsiai daro, bet su žaizdele tai man jokio noro nėra ten makaluotis
tai ir aš proginiais tiktai, man panaši kančia - siaubas... Dabar galvoju, kad pakelį įsigyta padovanot, nes pati savęs tikrai nekankinsiu jais
o kada tas bus?
o kada tas bus?
Aš turėjau gimdos kaklelio žaizdeles dar prieš visus gimdymus..šaldžiau, visaip naikinau ir vis atsinaujina Gyd. liepė kažkaip ten operuotis, bet nenueinu vis..onkocitologinis geras, tuo ir guodžiuosi. Kontraceptinis žiedas, deja, kai naudojau man būklę pablogino, dėl taurelės bijojau, bet panašu, kad be reikalo, ji neįtakoja gimdos kaklelio, bent jau man.
NŠP irgi naudoju, bet jau per daug metų įgudusi tiek, kad jau ir makaluot nebereikia - iš anksto žinau ką rasiu
Žinoma nueik pas gyd., jei neramu. Jei ji žinos taurelę, tai tikrai pakomentuos, o šiaip tai gali nusikopijuoti ir atsispausdinti taurelės aprašymą iš pirmo psl., kur pavaizduota kaip ji turi būti viduje, gyd. kaip vaizdinę priemonę
Žvilgterk į parašą
Nors aš turiu laisvą S dydžio taurelę (moterims iki 25 m. ir natūraliai negimdžiusioms), nes siunčiausi komplektą (vienoje pakuotėje dvi skirtingo dydžio taurelės) ir norėjau pasirinkti dydį pažiūrėjus į taureles. Pasirinkau L, įvertinau save kritiškai Bet S dydžio taurelė nors ir maišelyje, net neištraukta (apčiupinėjau per maišelį), bet pakuotė jau pradaryta, tai jau sakiau paliksiu pademonstruot draugėms Jei nori, galiu duoti - nueisi pas gyd. ir parodysi kas per daiktas, o ir apžiūrėsi, pačiupinėsi
Papildyta:
QUOTE(irisas @ 2010 06 23, 17:34)
Na, maišelį pati pasisiūsiu, su nėrinukais ir atlasinėm juostelėm
Faktas , nes šiaip ten didelė maišelių pasiūla, bet aš ėmiau bet kokį, koks priklauso. Yra ir ekologiniai iš nebalintos medvilnės Svarbu tik (nežinau ar parašyta bus prie "DivaCup"), kad maišelis būtų pralaidus orui, negalima medicinio silikono laikyti orui nepralaidžiame maišelyje ar dėžutėje
QUOTE(Rasma @ 2010 06 23, 17:47)
Faktas , nes šiaip ten didelė maišelių pasiūla, bet aš ėmiau bet kokį, koks priklauso. Yra ir ekologiniai iš nebalintos medvilnės Svarbu tik (nežinau ar parašyta bus prie "DivaCup"), kad maišelis būtų pralaidus orui, negalima medicinio silikono laikyti orui nepralaidžiame maišelyje ar dėžutėje
pas mane irgi bus maišelis, bet kiek žiūrėjau nelabai gražus
vat mano buvo kilęs klausimas apie laikymą taurelės. Turiu tokius silikoninius burbuliukus , tai aprašyme parašyta, kad nenaudojant pabarstyti talku (mažas indelis buvo idėtas). tai kažkaip man įdomiai, nes apie taureles nieko panašaus nesu girdėjus gal ten skirtinga medžiaga
QUOTE(Rasma @ 2010 06 23, 16:47)
Žinoma nueik pas gyd., jei neramu.
Žvilgterk į parašą
Nors aš turiu laisvą S dydžio taurelę (moterims iki 25 m. ir natūraliai negimdžiusioms), nes siunčiausi komplektą (vienoje pakuotėje dvi skirtingo dydžio taurelės) ir norėjau pasirinkti dydį pažiūrėjus į taureles. Pasirinkau L, įvertinau save kritiškai
Žvilgterk į parašą
Nors aš turiu laisvą S dydžio taurelę (moterims iki 25 m. ir natūraliai negimdžiusioms), nes siunčiausi komplektą (vienoje pakuotėje dvi skirtingo dydžio taurelės) ir norėjau pasirinkti dydį pažiūrėjus į taureles. Pasirinkau L, įvertinau save kritiškai
ne kad neramu, o kad išmatavimus pasakytų
parašą tai mačiau, bet nepaisant atostogų vistiek reklamos srityje darbuojiesi iš peties Todėl ir neįsivaizduoju, kas vėliau būtų
o tau L būtent tiko? Man S tikrai netiks, žinau, tikrai reikės didesnio varianto. Ir nesiruošiu aš jai nešti tos taurelės - jei kompetetinga, tai turi pati žinoti. O jeigu nežino, tai, atsiprašau, žiūrėtų į tą taurelę kaip ir aš - kaip ožka į naujus vartus
iš visų aprašymų, tai ta minkščiausia patinka. Labai nenorėčiau, kad kažkas ten jaustųsi, o šitas variantas priimtiniausias atrodo Ir maišelis, aišku, labai gražus
Kone mėnesį taurelė manoji puikavosi lentynėlėje ir laukė mano pirmųjų mmm... Aš laukiau taip pat, visiškai įsitikinus, kad man pavyks iš pirmo karto. Ką gi... sėdžiu su paketu visiškai nusikalus ir praradus viltį po pirmosios šiandieninės mmm dienos . Jei vienaip įsidedu, tuomet susidaręs vakumas jos neišplečia, traukia gimdą ir viską, kas viduj, tempia, skauda, o svarbiausia prabėga... Jei įsidedu kitaip, tuomet netaip tempia ir lyg neprabėga, bet nuo atsitūpimo, ar susikosėjimo ji atslenka link tarpvietės pradžios ir duria "įėjimo raumenukus"... Galiką nukirpau visiškai, bet jei atslenka, tai ji vistiek duria nemaloniai...
Ar man pavyks? ( klausimas retorinis)
QUOTE(irisas @ 2010 06 23, 17:55)
vat mano buvo kilęs klausimas apie laikymą taurelės. Turiu tokius silikoninius burbuliukus , tai aprašyme parašyta, kad nenaudojant pabarstyti talku (mažas indelis buvo idėtas). tai kažkaip man įdomiai, nes apie taureles nieko panašaus nesu girdėjus gal ten skirtinga medžiaga
Bet argi vaginaliniai rutuliukai iš medicininio silikono? Aš juos irgi turiu iš 'nature skin" serijos, bet ten ne silikonas
Kiek domėjausi prieš pirkdama, tai ten taip vad. 'cyberskin', t.y. PVC ir silikono derinys, minkštas elastomeras Ir visai gi kitoks pojūtis, pakanka abu palaikyti skirtingose rankose, kad pajust..pamatysit Taurelei tikrai nereik jokio talko, jis net netinka. Išplaunu, dezinfekuoju ir padedu iki kito karto.
QUOTE(Satura @ 2010 06 23, 18:03)
ne kad neramu, o kad išmatavimus pasakytų
parašą tai mačiau, bet nepaisant atostogų vistiek reklamos srityje darbuojiesi iš peties
o tau L būtent tiko?
parašą tai mačiau, bet nepaisant atostogų vistiek reklamos srityje darbuojiesi iš peties
o tau L būtent tiko?
Oi, abejoju ar ką pasakys dėl išmatavimų Visi medikai kalba tą patį, kad makštis - elastingas vamzdelis, kuris prisitaiko ir kt. bla bla bla..
Aišku reklamuoju, nes visų pirma pati SM dėka atradau būtent šią firmą Netgi galiu pakartot nuorodą, kur siunčia į LT ir pačios galit užsisakyt , ir visus maišelius pažiūrėt:
http://www.ladycup.eu/
Aš prieš pirkdama abiem atvejais čiupinėjau, specialiai net parduotuves aplankiau ir žiūrėjau vizualiai abu dydžius. Aišku galima remtis ir aprašymais, bet va kietesnis "MoonCup" man gerai tinka ir mažesnis (tas vad. B ), jis gerai 'įsiremia', tokį ir turiu. Ir tas pats su dabartine taurele - abu dydžius nusipirkau, nes nebuvo galimybės kitaip įvertinti Ir kadangi ji kitokia man, tai norisi pasilikti L dydį , o ir toks man derėtų pagal aprašymą. Na, šiaip ar taip, po kelių dienų bus aišku ar teisingai pasirinkau, jei pasirodys kažkas baisaus, bandysiu mažesnę...
P-kos ginekologei, tai nė neaiškinu nieko, jei ji man "Alura" pasiūlė, tai aš iškart supratau, jog bendros kalbos nerasime
Papildyta:
QUOTE(Be pykčio @ 2010 06 23, 19:12)
Pavyks..kiek skaičiau šioje temoje ne viena moterytė susidūrė su keblumais pirmąkart, bet vėliau lyg ir susidraugauja
QUOTE(Satura @ 2010 06 23, 16:40)
ir ar čia yra tokių, kurios nenaudojo tamponų, bet su taurele susitvarko puikiai ir yra patenkintos?
Aš viena iš tų. Tamponų nenaudodavau, bet su taurele puikiai susitvarkau apie 3 mėn.
QUOTE(Satura @ 2010 06 23, 18:03)
iš visų aprašymų, tai ta minkščiausia patinka. Labai nenorėčiau, kad kažkas ten jaustųsi, o šitas variantas priimtiniausias atrodo Ir maišelis, aišku, labai gražus
Aš turiu Mooncup, kiek paskaitau merginų pamąstymus, manau, kad ji nėra pati minkščiausia, bet aš jos nejaučiu.
QUOTE(myself @ 2010 06 23, 22:52)
Aš turiu Mooncup, kiek paskaitau merginų pamąstymus, manau, kad ji nėra pati minkščiausia, bet aš jos nejaučiu.
Nepriklausomai firmos, minkštumo ir kt. savybių su visom taip turi būti ir jei viskas teisingai - tinkamas dydis, gerai įsidėta - ir bus taip, kad tiesiog bus nejuntama
Tas minkštumas patogiausias ne makščiai, o pačiai moteriai, kuri dedasi, nes taurelė lengviau susilanksto ir lengviau išlaikoma sulankstyta kol įkiši vidun, gal dar kiek lengviau išsiskleidžia (kol nepabandžius - nežinau)