Aš jau po 4 mm su taurele ''sezonų'', tai į nieką jos nekeisčiau, o vienintelis minusas, kad su ja negaliu maudytis (su tamponu galėdavau), nes stipriausią dieną nemažai prateka, tai tenka plonus įklotukus naudoti... bet menka čia problema, kadangi vasaros pas mus tik pora mėnesių, galiu 10 dienų iš jų ir be maudynių apsieiti
Na, kazkai netycia ir as susigundziau Nusiirkau DivaCup gimdziusioms.
Kol kas kulturinis shokas kad ji tokia didele...
Bet kazkaip net laukiu mm, kad galeciau isbandyt Ziuresim kaip seksis
P.S. beje viena mano drauge isgirdusi apie taurele man pasisake, kad ji jau daug metu naudoja naturalia kempine - tokia kokios parduodamos kunui plauti. Ji atsikerpa gabaliuka ir isideda kaip tampona.
Sake, niekas niekur neprabega ir... galima myletis Na anot jos, jos brangusis ne karto net nesuprato, jog yra mm...
Kas nors ka nors apie tai girdejot? man net idomu pasidare.
Kol kas kulturinis shokas kad ji tokia didele...
Bet kazkaip net laukiu mm, kad galeciau isbandyt Ziuresim kaip seksis
P.S. beje viena mano drauge isgirdusi apie taurele man pasisake, kad ji jau daug metu naudoja naturalia kempine - tokia kokios parduodamos kunui plauti. Ji atsikerpa gabaliuka ir isideda kaip tampona.
Sake, niekas niekur neprabega ir... galima myletis Na anot jos, jos brangusis ne karto net nesuprato, jog yra mm...
QUOTE(Nereali @ 2010 06 21, 16:52)
kad yra ale kempines teko girdet. Berods net gi sioje temoje buvo uzsiminta. Bet kad paprasta naudotu nzn nelieka ten po to kokiu likuciu?..
QUOTE(Nereali @ 2010 06 21, 14:52)
...
isradingos merginos
net neisivaizduoju kokia kempine ir kaip galima butu isideti, kad net myletis galima butu jos neissiemus... as kaip isivaizduoju, kad ta kempine mylintis nusistumtu giliai giliai, o kaip ja po to suzvejoti ??
man irgi labai idomu pasidare.
QUOTE(Nereali @ 2010 06 21, 16:52)
Taip, teko ir girdėti, ir matyti Jų yra specialiai tam reikalui pirkti
Va kaip atrodo tie kempinės tamponai moterims :
http://www.femininew...pons-p-377.html
kaip cia buvo,kad apie sia taurele suzinojau tik dabar pries keleta dienu uzrode giminaite is LT... sudomino,pasirode priimtina,higieniska ir svarbiausia jokiu siuksliu(nesu labai didele ekologiste,bet ....) dar paskaiciau cia mergaiciu atsiliepimus,manau tikrai isigysiu iki artejanciu mmm pas mus MOONCUP firmos kainuoja £19.99... parasysiu kaip seksis nes siaip paketu visokiu nepripazystu,tik tamponus,tai butu superinis pakaitalas.
QUOTE(Rasma @ 2010 06 21, 17:18)
Taip, teko ir girdėti, ir matyti Jų yra specialiai tam reikalui pirkti
kaip idomu, niekad negirdejau o kazin su sitais geriau nei su tamponais, nera to toksinio soko sindromo pavojaus??
QUOTE(WildCat @ 2010 06 16, 01:15)
Merginos, norėjau pasiklausti, gal kas mėginote MeLuna taurelę? Mane be galo sužavėjo kojelių dizainas ir spalvos
Na ką, kadangi niekas atsiliepimų neturi... Aš užsisakiau juodą su rutuliuko formos kojele. Laukiu pristatymo. Kai išmėginsiu, galėsiu parašyti atsiliepimus ir palyginti su Mooncup UK.
Geras skyrelis Suzinojau cia apie taureles ir susigundziau isbandyti, dabar dar pasirodo ir kempines tam reikalui yra, va ir jas butu idomu isbandyti. Gerai reklama veikia
QUOTE(ajaja @ 2010 06 21, 20:06)
kaip idomu, niekad negirdejau o kazin su sitais geriau nei su tamponais, nera to toksinio soko sindromo pavojaus??
Na, kadangi aš užsiėmiau tuo reikalu, kaip papildoma veikla, kaip tik keliauja įvairios būtent menstruacijų periodo higienos prekės į LT, kurių čia nėra ir kurias galima būtų pasiūlyti moterims, tai pasakysiu kiek aš sužinojusi apie tas kempines
Jos atstoja patį paprasčiausią vid. gausumo mėnesinėms skirtą tamponą, keičiamos irgi tokiu pat dažnumu. Rekomenduojama kas 4-6 val. Kadangi darbe, viešumoje jų neplausi, tai yra spec. konteineriukas panaudotai kempinėlei. Jei mėnesinės labai gausios, tai rekomenduojama dėti dvi kempinėles. Jei jos išplaunamos ne iškart, o laikomos konteineriuke, tai jas reikia būtinai dezinfekuoti, bet tie metodai visoms prieinami..su soda, obuolių acte ir pan., yra instrukcijos.
Dėl toksinio šoko sindromo ką rašo gamintojai ir pardavėjai:
TŠS sukelia auksinis stafilokokas, patekęs į kraujotaką. O patenka jis, jei pažeista makšties gleivinė, yra žaizdelių ir aišku, jei yra tikimybė, kad makštyje esančiame tampone palankios sąlygos rastis ir daugintis pačiam stafilokokui.
Kaip žinia, įprasti tamponai labai išsausina makšties geivinę, dažnai ją pažeidžia ir tamponuose iš medvilnės palankios sąlygos daugintis stafilokokui. Kempinėlės nesukelia makšties gleivinės išsausėjimo, jos nepažeidžia gleivinės ir jos natūraliai turi šiokį tokį antimikrobinį veikimą, t.y. jame nepalanku daugintis stafilokokui.
Teigiama, kad jas naudojant įmanomi lyt. santykiai net menstruacijų metu.
Labai senas, nebetinkamas naudoti kempinėles galima kompostuoti, jos natūraliai suyra arba kaip teigia vėlgi gamintojai: išvirinti ir naudoti kosmetikos tikslais na, kaip kempinėles kuriomis prausiamąsi, dengiama krempudra ir pan.
Su kempinėlėm galima maudytis menstruacijų metu, tik yra perspėjimas, kad priešingai nei tamponai, vanduo patenkantis į jus nebus sulaikomas, gali išbėgti iš jūsų kraujingas vanduo.
Čia visi yra ne mano, o gamintojų teiginiai, tik aš paprastai jums juos čia parašiau, ne pažodžiui.
Pati aš ruošiuosi kada išbandyti, nes turiu pavyzdžius, bet niekad dar nebandžiau
QUOTE(Rasma @ 2010 06 22, 07:04)
Na, kadangi aš užsiėmiau tuo reikalu, kaip papildoma veikla, kaip tik keliauja įvairios būtent menstruacijų periodo higienos prekės į LT, kurių čia nėra ir kurias galima būtų pasiūlyti moterims, tai pasakysiu kiek aš sužinojusi apie tas kempines
aciu uz issamu paaiskinima kol kas man taurele patrauklesne. jei normaliai pavyks su ja susidraugauti, tada turbut neprireiks kitu priemoniu, bet gera zinoti, kad yra kuo pakeisti tradicinius tamponus ir iklotus