QUOTE(eternal-autumn @ 2010 06 18, 01:29)
Man va toks klausimas kilo. Kuo taurelė yra geriau už tamponus? Na, šįkart nežiūrėkim į kainą, daugkartinį naudojimą ir ekologiškumą.
Nėra kvapo? Bet man jo ir su tamponais lyg ir nėra...
Neišsausėja niekas? Su tamponais irgi nelabai šito pastebiu...
Švaru lyg ne per mėnesines? Na, su tamponais irgi gan švaru viskas būna, ypač jei lengvesnės dienos. Ar yra kažkoks ryškus skirtumas?
Mane taurelė labiausiai gundo dėl to, kad į ją gerokai daugiau telpa nei į tamponą - mano mėnesinės pirmomis dienomis tikrai gausios, kartais naudoju ir tamponus, ir įklotus tuo pačiu metu, ir vis tiek tenka dažnai bėgioti pasitikrinti, ar dar viskas gerai, tai šitos problemos tikiuosi su taurele išvengti.
O be šito privalumo, kas dar tokio realiai apčiuopiamo pasijaučia perėjus nuo tamponų prie taurelės naudojimo?
Yra daug skirtumų tarp tampono ir taurelės:
1. Tamponai siejami su padidėjusia Toksinio šoko sindromo rizika (TSŠ) - yra užregistruota net mirtinų atvejų, pacienčių, naudojusių tamponus...
2. Tamponai dažniausiai gaminami iš sintetinių medžiagų - gleivinės dirginimo pavojus
3. Balinami chloru - o tamponų pūkelių kaskart ištraukiant lieka makšty, todėl chloro skilimo produktas dioksinas turi galimybę pastoviai veikti organizmą (o jis yra kancerogenas! ir nežinia, kokios pasekmės ilgainiui gali išsivystyt). Pasirodo, į Ukrainos prezidentą Juščenką kai buvo pasikėsinta kažkada, tai buvo panaudotas dioksinas - ir jo veido oda tapo grublėta kaip po kokių raupsų...
Juščenka
4. Patogumas: taurelę galima laikyti iki 12 val., tamponus reikia keisti kas 3-4 val...; tamponai gali pratekėti, netgi per daug prisigėrę išslysti (būna ir taip
) plius naudojant taurelę, nereikia užsislėpus delne neštis atsargų bėgant į WC, ypač darbe ar kt. viešoj vietoj, kur yra vyrų
Ir nesvarbu, kad reklamose sako, jog su tamponais galima maudytis - nemanau, kad tai labai patogu, higieniška, ir kad per kojas nepradės varvėti rausvas skystis
o su taurele aš maudžiausi gausiausią savo mmm dieną - ir nieko (baseino vanduo neparaudonavo, o ir per kojas nevarvėjo
5. Tamponas sugeria ne tik mmm išskyras, bet ir apsaugines gleives - dauguma jaučia sausumą, perštėjimą, be to, "nuoga' makšties gleivinė - atviras kelias mikroorganizmų bei toskinų poveikiui
6. Plius ekologija, ekonomija...