Įkraunama...
Įkraunama...

Menstruacinė taurelė

QUOTE(Teta Anna @ 2010 06 17, 18:15)
Aš irgi tik vieną sykį naudojau mooncup, nelabai sėkmingai, bet tikiuosi įgysiu patirties. Man tai grynai yra problema, kad kaklelis į nugarą yra užlinkęs, kai dedu taurelę, tai ilgai reikia vargti, kol pasiekiu gerą rezultatą. Dar man ir prateka nedaug, išmoksiu tikiuosi.
Ne į temą  lotuliukas.gif :
Labai keista, parduotuvėje pričiupau save, kad žiūriu kokia akciją paketams, bet  prisiminiau, kad nebereikia  tongue.gif .

man siaip ginekologe sake, kad mano gimda irgi i nugara uzlinkus. bet kazkaip nebuvo problemos isideti. nors ka as cia sneku viena karta pabandzius. jau kai kokius bent 3 mmm "sezonus" isbandysiu, tada galesiu sneketi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Petrita @ 2010 06 17, 16:36)
Vilniuje mačiau prekybos centre "Ozas" Saluks vaistinėje - 93 Lt wink.gif

aciu uz info mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(r8t8l18k3 @ 2010 06 17, 18:15)
tai aš ką ir sakiau, kad nedidelis tas skirtumas tėra.  drinks_cheers.gif  tik pvz lunette mažesnė taurelė yra minkštesnė už didžiąją. bet dabar, kai pati realiai susidūriau su taurelės naudojimu, pagalvojau, kad kietumas yra šioks toks pliusas net. nesinorėtų minkštesnės.  schmoll.gif 
o šiaip tai ir man pirmom dienom buvo taip, kad vis laukiau skausmo, maudimo, nepatogumo. bet buvau per daug užimta ir net pamiršau apie taurelę.  doh.gif  o jei būčiau pastoviai galvojus apie tai, koks gigantas manyje, tai duodu ranką nukirst- būčiau pradėjus jausti diskomfortą.  lotuliukas.gif  vienintelis nepatogumas buvo, kai kojelę jaučiau, bet nukirpau truputuką ,ir baigta-patogu, švaru, gaivu.  cool.gif

kad man tas B dydis daugiau nei tiek mazesnis pasirode, beje jis ir minkstesnis uz A blush2.gif
Atsakyti
Sveikos! Skaiciau ir jusu visa tema, ir is kitos SM pazistamos mamos rekomendacija gavau tai pagaliau pasiryzau ir isigyjau Mooncup (o ji todel, kad buvo pardej tik sios firmos). Siandien teko laime pagaliau isbandyt biggrin.gif Nu ir dziaugiuos, neatsidziaugiu pakolkas smile.gif Isidet ziauriai lengva. Pati ta taurele viduj ishsilanksto kaip jai reikia, nereik rupintis, gerai ar ne. Vaziavau ir su dviraciu nemazai-niekas neprabego. Bijojau, kad isimant ispilsiu. Bet ten ne tiek ir daug to kraujo pribega, nes taurele nemaza. Tai sunku butu ispilt man rodos. Uztrukau kokia minute kol isemiau, nes virs pirstai praslysdavo betempiant uz kotuko. Bet uzciuopus griovelius visai prie taureles dugno pavyko nesunkiai. Manau igudus greit susisuksiu. Galvojau, kad bus 'purvinesnis' reikalas. Bet tai nei ranku baisiai neissipurvinau, ir ta taurele graziai issiskalavo-nieko baisaus. Be to, skirtingai nei su tamponais, neissauseja gleivine, taigi lengva isimt-idet. O su tamponais viena isemus antra idet man budavo nelengva, nes budavo sausa ir neslysdavo. Jausdavaus lyg kokios melynes viduj butu. Ir nelieka jokiu vatos pukeliu, taigi jokio dirginimo, perstejimo. Pakolkas ir kvapo jokio, del ko labai dziaugiuos ir kas ziauriai uzknisdavo 4val pabuvus su tamponu ar vos keleta su iklotu doh.gif Revoliucija!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biti atskrend: 17 birželio 2010 - 21:45
Man va toks klausimas kilo. Kuo taurelė yra geriau už tamponus? Na, šįkart nežiūrėkim į kainą, daugkartinį naudojimą ir ekologiškumą.
Nėra kvapo? Bet man jo ir su tamponais lyg ir nėra...
Neišsausėja niekas? Su tamponais irgi nelabai šito pastebiu...
Švaru lyg ne per mėnesines? Na, su tamponais irgi gan švaru viskas būna, ypač jei lengvesnės dienos. Ar yra kažkoks ryškus skirtumas?
Mane taurelė labiausiai gundo dėl to, kad į ją gerokai daugiau telpa nei į tamponą - mano mėnesinės pirmomis dienomis tikrai gausios, kartais naudoju ir tamponus, ir įklotus tuo pačiu metu, ir vis tiek tenka dažnai bėgioti pasitikrinti, ar dar viskas gerai, tai šitos problemos tikiuosi su taurele išvengti.
O be šito privalumo, kas dar tokio realiai apčiuopiamo pasijaučia perėjus nuo tamponų prie taurelės naudojimo?
Atsakyti
eternal autumn, man asmeniskai, jau antra menesiniu diena naudojant tamponus gleivine ishsauseja. Nebera tiek gausios menesines, tai tamponas sugeria viska viska. Ishsiimant nemalonu, nes neslysta. O kai reikia nauja idet isvis kosmaras. Po keliu pakeitimu jauciuos kaip su melynem kokiom viduj. Be to persti, nes lieka vatos pukeliu viduj. Nu ir kvapa as jausdavau, nes keisdavau kas 4-6val. Jei bandau keist dazniau-tai isvis sausa, neslysta, nu ziauriai nemalonu. Su taurele nieko is situ neteko patirt ir valio!
Atsakyti
QUOTE(eternal-autumn @ 2010 06 18, 01:29)
Man va toks klausimas kilo. Kuo taurelė yra geriau už tamponus? Na, šįkart nežiūrėkim į kainą, daugkartinį naudojimą ir ekologiškumą.
Nėra kvapo? Bet man jo ir su tamponais lyg ir nėra...
Neišsausėja niekas? Su tamponais irgi nelabai šito pastebiu...
Švaru lyg ne per mėnesines? Na, su tamponais irgi gan švaru viskas būna, ypač jei lengvesnės dienos. Ar yra kažkoks ryškus skirtumas?
Mane taurelė labiausiai gundo dėl to, kad į ją gerokai daugiau telpa nei į tamponą - mano mėnesinės pirmomis dienomis tikrai gausios, kartais naudoju ir tamponus, ir įklotus tuo pačiu metu, ir vis tiek tenka dažnai bėgioti pasitikrinti, ar dar viskas gerai, tai šitos problemos tikiuosi su taurele išvengti.
O be šito privalumo, kas dar tokio realiai apčiuopiamo pasijaučia perėjus nuo tamponų prie taurelės naudojimo?

Yra daug skirtumų tarp tampono ir taurelės:
1. Tamponai siejami su padidėjusia Toksinio šoko sindromo rizika (TSŠ) - yra užregistruota net mirtinų atvejų, pacienčių, naudojusių tamponus...
2. Tamponai dažniausiai gaminami iš sintetinių medžiagų - gleivinės dirginimo pavojus
3. Balinami chloru - o tamponų pūkelių kaskart ištraukiant lieka makšty, todėl chloro skilimo produktas dioksinas turi galimybę pastoviai veikti organizmą (o jis yra kancerogenas! ir nežinia, kokios pasekmės ilgainiui gali išsivystyt). Pasirodo, į Ukrainos prezidentą Juščenką kai buvo pasikėsinta kažkada, tai buvo panaudotas dioksinas - ir jo veido oda tapo grublėta kaip po kokių raupsų...
Juščenka
4. Patogumas: taurelę galima laikyti iki 12 val., tamponus reikia keisti kas 3-4 val...; tamponai gali pratekėti, netgi per daug prisigėrę išslysti (būna ir taip smile.gif ) plius naudojant taurelę, nereikia užsislėpus delne neštis atsargų bėgant į WC, ypač darbe ar kt. viešoj vietoj, kur yra vyrųbiggrin.gif Ir nesvarbu, kad reklamose sako, jog su tamponais galima maudytis - nemanau, kad tai labai patogu, higieniška, ir kad per kojas nepradės varvėti rausvas skystis smile.gif o su taurele aš maudžiausi gausiausią savo mmm dieną - ir nieko (baseino vanduo neparaudonavo, o ir per kojas nevarvėjo smile.gif
5. Tamponas sugeria ne tik mmm išskyras, bet ir apsaugines gleives - dauguma jaučia sausumą, perštėjimą, be to, "nuoga' makšties gleivinė - atviras kelias mikroorganizmų bei toskinų poveikiui
6. Plius ekologija, ekonomija...
Atsakyti
Vis domėjausi, skaičiau, drauges "apkrėčiau" tuo, pagaliau ryžausi ir taurelė jau pakeliui biggrin.gif . Dabar teks laukti kada ateis proga išbandyt ax.gif
Atsakyti
As tai galvoju, kad galetu ka ir "eilinem" dienom panasaus sugalvot, kad tu ikloteliu nereiktu biggrin.gif man geris ta taurele thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Fanfan @ 2010 06 18, 23:40)
As tai galvoju, kad galetu ka ir "eilinem" dienom panasaus sugalvot, kad tu ikloteliu nereiktu biggrin.gif  man geris ta taurele thumbup.gif

aha drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ne nu zinokit negaliu atsidziaugt thumbup.gif jau trecia diena ir jau prakstiskai jauciuosi igudusi smile.gif Pirma nakti atsikelus ryte pajutau kad bega, tai spejau i wc nubegt. Matyt nelabai gerai isidejau. Dabar ismokau apvest pirstu ir patikrint, ar gerai ideta. Dar lankstinuke raso, kad idejus galima su tarpvietes raumenim suspaust-atleist ir tai padeda taurelei gerai ishsiskleist. O isimti tikrai lengviausia irgi su raumenim pastumti siek tiek-tada jokio vargo ja isimt ir 'zvejot' nereikia. Tiesa, man kazkaip patogiau, kai taurele siek tiek giliau, nei kad parodo piesinuke.

Dabar galvoju, kodel pirmasyk isgirdus atrode vee ir abejojau beveik metus. Abejones buvo, kad ishsipils isimant. Isivaizdavau, kad taurele minksta ir visa susimaigo kai trauki lauk. be to, galvojau, kad ji buna pilna skyscio, tai biski paspaudus ar pajudinus ir isbegs. Bet ten tikrai tiek nebuna, juk galima ir dazniau ispilt jei gausios mmm. dar galvojau, kad bus labai 'purvinas' reikalas. Bet realiai, nera taip ziauru. Nieko nebaisiau, nei naudojant tampona. Manau, kad taurele pasislykstet net ir perskaicius visu ispudzius galima tik tada, jei bijomasi savo kuno. Bet man asmeniskai daug baisiau atrodo kruvinas paketas ir toks pat mano tarpukojis nei kad taurele viduj ir grazus apatiniai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biti atskrend: 19 birželio 2010 - 14:17
Aš irgi vakar nusipirkau smile.gif tik draugem nepasakoju nieko, o tai nesuprastu ax.gif
Atsakyti