Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus,pyragus ir kitus skanėstus ..

QUOTE(k.lapelyte @ 2010 06 21, 09:36)
aciukas,na cia LT tai  doh.gif kosmaras,nieko,ieskojau netgi paprastos gelytes formos (jau galvoju kad ir didesne,bet kad butu gelyte),tai radau visokiu formu ir meskiuku ir egluciu,na bet jau gelyciu niekur negavau doh.gif

o kažin nerastumėt kokių gėlyčių formelių mergaitiškų žaislų rinkinukuose - juk būna visokios mozaikos, papuošalų gamybos rinkinukai, gal netgi galima būtų vietoj formelės panaudoti per pusę išardytą plastikinę gėlytę nuo gumytės plaukams? g.gif tik turbūt, kad būtų patogiau išspaudyt gėlytes iš norimos masės, reikėtų prie tų alternatyvių "formelių" kokius kotukus primontuot (gal kokiais klijais priklijuot, o jei didesnė gėlytė, tai gal ir varžtuku kokiu prisukt prie medinio pagaliuko) mirksiukas.gif
Tiesa, aš sausainiams formelių nusipirkau parduotuvėje "Viskas už 1 eurą" - už 3,5 lt berods 8-10 plastmasinių formelių tam rinkinyj yra, aišku, ne tas pats, kas specialios, konditeriniams gaminiams skirtos, bet vis šis tas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruciake: 21 birželio 2010 - 12:18
QUOTE(Ruciake @ 2010 06 21, 13:17)
o kažin nerastumėt kokių gėlyčių formelių mergaitiškų žaislų rinkinukuose - juk būna visokios mozaikos, papuošalų gamybos rinkinukai, gal netgi galima būtų vietoj formelės panaudoti per pusę išardytą plastikinę gėlytę nuo gumytės plaukams? g.gif tik turbūt, kad būtų patogiau išspaudyt gėlytes iš norimos masės, reikėtų prie tų alternatyvių "formelių" kokius kotukus primontuot (gal kokiais klijais priklijuot, o jei didesnė gėlytė, tai gal ir varžtuku kokiu prisukt prie medinio pagaliuko) mirksiukas.gif
Tiesa, aš sausainiams formelių nusipirkau parduotuvėje "Viskas už 1 eurą" - už 3,5 lt berods 8-10 plastmasinių formelių tam rinkinyj yra, aišku, ne tas pats, kas specialios, konditeriniams gaminiams skirtos, bet vis šis tas ax.gif

ieskojau ir vaikisku,bet jei yra tai zvaigzdutes,mskiukai menuliukai..,bet tik ne gelytes lotuliukas.gif
jau net ir vyra pastaciau i daeba,kad islankstytu,tai didesnes islankste,o vat su 1cm dydzio nebeiseina(neturi tokiu smulkiu repliu) doh.gif
na reikes is UK siustis thumbup.gif
Atsakyti
sos LABAI REIKIA PAGALBOS, darau rafaelo torta nu nesigauna man su kremu jungiant grietinele ir kondensuota su sviestu, susoka i kruopas ir atsiskiria kazkoks skystis, sviestas su kondensuotu plaktas kamb,temperaturos, grietinele atsaldyta plakta, viskas stovejo saldytuve pora val, dabar reik sujungt ir nepavyksta? kas ne taip, gal reik kambario temp. palaikyt po to jungt kartu? aciu kas pagelbes
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2010 06 21, 14:57)
sos LABAI REIKIA PAGALBOS, darau rafaelo torta nu nesigauna man su kremu jungiant grietinele ir kondensuota su sviestu, susoka i kruopas ir atsiskiria kazkoks skystis, sviestas su kondensuotu plaktas kamb,temperaturos, grietinele atsaldyta plakta, viskas stovejo saldytuve pora val, dabar reik sujungt ir nepavyksta? kas ne taip, gal reik kambario temp. palaikyt po to jungt kartu? aciu kas pagelbes

Man atrodo, kad bėda masių temperatūrų skirtume g.gif gal kas profesionalesnės mergaitės pakomentuos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2010 06 21, 16:03)
Man atrodo, kad bėda masių temperatūrų skirtume  g.gif  gal kas profesionalesnės mergaitės pakomentuos  ax.gif

nagi stovejo saldytuve dvi val. nors recepte tik puse val parasyta laikyt, isemiau dabar abu kambario temp stovi, nezinau ka daryt ....
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2010 06 21, 15:10)
nagi stovejo saldytuve dvi val. nors recepte tik puse val parasyta laikyt, isemiau dabar abu kambario temp stovi, nezinau ka daryt ....

O kaip jungėt tuos kremus?
Gal galima nuorodą į receptą?
Aš kai dariau tai su kremu man pamenu viskas gavosi gerai tik prisimenu,kad laaaabai atsargiai sujunginėjau tuos kremus g.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2010 06 21, 16:13)
O kaip jungėt tuos kremus?
Gal galima nuorodą į receptą?
Aš kai dariau tai su kremu man pamenu viskas gavosi gerai tik prisimenu,kad laaaabai atsargiai sujunginėjau tuos kremus  g.gif

jungiau su mikseriu, nes sviestas sustenges, tai galvoju cia saukstu neismaisysi, vietim bus saldu vietom sviestas

cia jo receptas
http://www.supermama...;#entry29394084

vat svarbiausia kad daug kas dare, bet nieks nebeatsako verysad.gif
Atsakyti
Tikriausia problema buvo ta, kad ilgai šaldėt. Nes kai aš dariau, sviestą su grietinėle šaukštu sumaišiau ir viskas gavosi. g.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2010 06 21, 15:29)

vat svarbiausia kad daug kas dare, bet nieks nebeatsako verysad.gif

Dariau ne vieną kartą bet visad viskas gerai gaudavos g.gif net nežinau ką ir patart blink.gif darau kaip recepte parašyta, palaikau šaldytuve ir sujungiu abu į vieną.... aš į sviesto masę dedu po šaukštą plaktos grietinėles ir labai trumpai paplaku su mikseriu, vel šaukštas vėl paplaku, na ir susijungia....

Dar patarimas toks - jei jau sumetė kruopelėm, imkit blenderį ir pablederiuokit - pasitaiso thumbup.gif (čia iš morenginio sviestinio kremo patarimas, bet žiūriu kad tinka visiems kur kruopeles sumeta mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(uzniukas @ 2010 06 21, 16:39)
Dariau ne vieną kartą bet visad viskas gerai gaudavos g.gif net nežinau ką ir patart blink.gif darau kaip recepte parašyta, palaikau šaldytuve ir sujungiu abu į vieną.... aš į sviesto masę dedu po šaukštą plaktos grietinėles ir labai trumpai paplaku su mikseriu, vel šaukštas vėl paplaku, na ir susijungia....

Dar patarimas toks - jei jau sumetė kruopelėm, imkit blenderį ir pablederiuokit - pasitaiso  thumbup.gif  (čia iš morenginio sviestinio kremo patarimas, bet žiūriu kad tinka visiems kur kruopeles sumeta mirksiukas.gif )

pabandziau, susoko i toki sviesto guza ir isrugos issiskyre, oi boze boze schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(uzniukas @ 2010 06 21, 15:39)

Dar patarimas toks - jei jau sumetė kruopelėm, imkit blenderį ir pablederiuokit - pasitaiso  thumbup.gif  (čia iš morenginio sviestinio kremo patarimas, bet žiūriu kad tinka visiems kur kruopeles sumeta mirksiukas.gif )

Aš vieną kartą dariau kremą iš plaktos grietinėlės ir rududu, tai irgi buvo temperatūrų skirtumas ir grietinėlė paleido vandenį, tai jau niekas nepagelbėjo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2010 06 21, 16:55)
Aš vieną kartą dariau kremą iš plaktos grietinėlės ir rududu, tai irgi buvo temperatūrų skirtumas ir  grietinėlė paleido vandenį, tai jau niekas nepagelbėjo  doh.gif

na as vis po gabaleli pabandau sujungt, nes plakiau ne visa iskart kaip zinodama, viska biski atsildziau kamb,temp ir idejau i saldytuva vel dabar neaisku kiek ten laikyt ka tik bandziau vel tas pats, kaip ten ta temp suvienodint, ne man sis tortas oi ne man doh.gif
Atsakyti