Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus,pyragus ir kitus skanėstus ..

QUOTE(wingaile @ 2010 06 07, 16:24)
user posted image
labas cia is tos mano kategorijos kur pasijuokim mirksiukas.gif  truputuka kreivokas , bet pirmas mano automobilis ax.gif  medutis , puosta mmg  blush2.gif


Ner is ko juoktis, labai vykes ir mielas tortukas smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wingaile @ 2010 06 07, 16:24)
labas cia is tos mano kategorijos kur pasijuokim mirksiukas.gif  truputuka kreivokas , bet pirmas mano automobilis ax.gif  medutis , puosta mmg  blush2.gif



faini dantys lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2010 06 07, 11:47)
Sveikos  4u.gif

Seile cia varvinau ne karta  blush2.gif  Esu darisui ne viena tortuka bet niekad nelikdavo nei laiko nei fantacijos ji graziai papuosti, beto budavo dazniausiai skirtas savai seimynai, tai sunaikindavo jy nespejus nei sustingti padoriai  lotuliukas.gif

O dabar teko padaryti tortuka einant i svecius, nu uzsiprase kai likuciu paragavco, tai teko jau puosti. Prisipazinsiu dariau viska is nieko  lotuliukas.gif  Neturejau nei dazu, nei tinkamu priemoniu, nieko. Naudojai bele ka. Pati matau kad nelygus pavirsius nes nemegstu sviestiniu kremu ir dejau mase tiesiai ant biskvito.
Viduje rafaelo svajone, pagal Srove  4u.gif Rozytes pagal cipciukas  4u.gif  Dengimo mase is cia.

Vaizdelis :
user posted image


Kaip keista, sviestiniu kremu nemegsti, bet i rafaelo svajone kaip tik ieina sviestas, ir kondensuotas pienas, na plius grietinele, drozles, o tas dengimas sviestiniu kremu po mase, kaip tik is sviesto ir kondensuoto rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 06 07, 17:29)
Kaip keista, sviestiniu kremu nemegsti, bet i rafaelo svajone kaip tik ieina sviestas, ir kondensuotas pienas, na plius grietinele, drozles, o tas dengimas sviestiniu kremu po mase, kaip tik is sviesto ir kondensuoto  rolleyes.gif


Tu nusistebejai ri pati atsakai + grietinele mirksiukas.gif O kas be jos schmoll.gif Juk grietinele tik 35%, o svietas net 82%, taigi turbut ir nemokanciam matematikos aisku kad jeigu kreme yra + grietinele jis ne toks riebus. O beje tik mases pritruko kad galeciau aptepti gerai kad butu lygus, greiciausia butu uzteke ir Rafaelo svajones pertepimo islyginimui.
Atsakyti
bet to sviestinio ten užsitepa minimaliai, ne tiek kiek į pertepimą, tai geriau jau rinktis papuošimą grietinėle, ar kitu kremu, nei kloti masę ant biskvito tiesiai, taigi vienas cukrus, jeigu jau link tos minties eiti...būtų buvę ir neriebu, ir nesaldu, ir skanu, na ir estetinis vaizdas būtų buvęs geresnis...nes pjūvio metu tikiu, kad masė sau tortas sau buvo, nes neturėjo jokio sukibimo, nereikia bijoti sviestinio kremuko, darykis Šarlotės sviestinį, ten sviestas skiedžiasi su pienu, kremas skanus, o įdėjus trupinukų nuo medučio arba kad ir džiūvėsėlių persijotų per sietelį, idealiai užglaistytų tortą. Plius ko gero neslegiate torto sutepusi, kad paviršius būtų lygus, žodžiu tikrai nuo dūšios patarimai iš praktikos kitam kartui, su laiku visko išmoksi, tik rankų nenuleisk 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti

O gal galit man pasakyti, kodel, kai uztepiau torta sokoladiniu sviestiniu kremu, tai po kurio laiko jis isleido kazkoki skysti?
Atsakyti
QUOTE(Graze @ 2010 06 07, 19:15)
O gal galit man pasakyti, kodel, kai uztepiau torta sokoladiniu sviestiniu kremu, tai po kurio laiko jis isleido kazkoki skysti?


Gali būti dėl skirtingos sviesto ir šokolado (ar kitų naudojamų ingridientų) temperatūros. Produktai turi būti kambario temperatūros.
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 06 07, 19:57)
bet to sviestinio ten užsitepa minimaliai, ne tiek kiek į pertepimą, tai geriau jau rinktis papuošimą grietinėle, ar kitu kremu, nei kloti masę ant biskvito tiesiai, taigi vienas cukrus, jeigu jau link tos minties eiti...būtų buvę ir neriebu, ir nesaldu, ir skanu, na ir estetinis vaizdas būtų buvęs geresnis...nes pjūvio metu tikiu, kad masė sau tortas sau buvo, nes neturėjo jokio sukibimo, nereikia bijoti sviestinio kremuko, darykis Šarlotės sviestinį, ten sviestas skiedžiasi su pienu, kremas skanus, o įdėjus trupinukų nuo medučio arba kad ir džiūvėsėlių persijotų per sietelį, idealiai užglaistytų tortą. Plius ko gero neslegiate torto sutepusi, kad paviršius būtų lygus, žodžiu tikrai nuo dūšios patarimai iš praktikos kitam kartui, su laiku visko išmoksi, tik rankų nenuleisk  4u.gif  4u.gif  4u.gif


Visu pirma norejau isbandyti mase tortams dengti, visu antra as torta aptepiau tuos rafaeliniu pertepimu ir man niekas neatsiskyre. Juk rasiau dariau ta otrta is to ka teturiu, nes nei svirksto konditerinio turejau, nei skolado juodo (rozes todel tokios ir sviesios). Estetinis vaizdas to torto ir neprapjauto ir prapjauto buvo puikus, niekas neatsikyre, o saldumas bent jau man patiko, o kas nemegsta kava nesaldzia uzsitaise ir viskas suejo thumbup.gif

Patarimai tikrai geri viska isbandysim mirksiukas.gif Ka jau ten slegsi ta torta jeigu as ji 11h ryte baigiau, o 19h jau valgem lotuliukas.gif Pries tai jis 2h masinoje kelyje praleido. Kaip jau sakiau pirmas blynas, estetinio vaizdo gal ir nera, uztat skonio tai nesugadino. O kaip ta torta slegti reikia?

Ranku as tai nenuleisiu, jeigu jau toks tepliozeris visiems patiko, kaip tada tikrai grazus ir geras tortas bus ivertinti bigsmile.gif Echhh, kada nors taip ir bus blush2.gif
Atsakyti
nu aš jau kabinėsiuos dabar iki galo, raz už na to pošlo lotuliukas.gif rolleyes.gif tortas turi būti sutepamas iš vakaro, o kad jis būtų lygesnis neįgudusiam daryti, pravartu būtų sutepus tortuką, uždėti tortinės lanką ir jį užsegti. Natūralu, kad torto paviršius bus nevisai lygus, kam gali būti nemažai paaiškinimų, taigi sulaistot viršutinį biskvituką ir uždedat lentutę, didesnės skardelės dugnelį ar kažkokį kitokį parankinį lygų daiktą, ant jo per centrą dedam svorį (stiklainiuką su vandeniu, margarino pakelį, nu ką nors, kas paslėgtų lengvai tortą, po kelių valandų tortas bus lygut lygutėlis ir susistovėjęs puošimui. Tortai skanersni, kai gauna subręsti 4u.gif vieniems tai 1-2 paros, kitiems ir iki 4-5 parų reikia laiko, kad atsiskleistų visos skoninės savybės. Be abejonės tokiu atveju reikia labai pasižiūrėti dedamų produktų galiojimo laiką, ir atitinkamai užtikrinti temperatūros stabilumą...o mūsų temos devizas nuo pat pirmos temos: „tortas turi būti skanus, o gražus būti PRIVALO“ - tai yra siekiamybė smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 06 07, 22:30)
nu aš jau kabinėsiuos dabar iki galo, raz už na to pošlo  lotuliukas.gif  rolleyes.gif  tortas turi būti sutepamas iš vakaro, o kad jis būtų lygesnis neįgudusiam daryti, pravartu būtų sutepus tortuką, uždėti tortinės lanką ir jį užsegti. Natūralu, kad torto paviršius bus nevisai lygus, kam gali būti nemažai paaiškinimų, taigi sulaistot viršutinį biskvituką ir uždedat lentutę, didesnės skardelės dugnelį ar kažkokį kitokį parankinį lygų daiktą, ant jo per centrą dedam svorį (stiklainiuką su vandeniu, margarino pakelį, nu ką nors, kas paslėgtų lengvai tortą, po kelių valandų tortas bus lygut lygutėlis ir susistovėjęs puošimui. Tortai skanersni, kai gauna subręsti  4u.gif  vieniems tai 1-2 paros, kitiems ir iki 4-5 parų reikia laiko, kad atsiskleistų visos skoninės savybės. Be abejonės tokiu atveju reikia labai pasižiūrėti dedamų produktų galiojimo laiką, ir atitinkamai užtikrinti temperatūros stabilumą...o mūsų temos devizas nuo pat pirmos temos: „tortas turi būti skanus, o gražus būti PRIVALO“ - tai yra siekiamybė smile.gif  4u.gif


Jau gailiuosi idejus fotke, reikejo ir toliau nebyliai varvinti seile doh.gif Nei zadu nei noriu butu profesionale ar ase, namu vartojimui to ka dariau uzteko ir nesiruosiu verstis per galva darant kazka pagal jusu standartus ir devizus blush2.gif Beje jau turbut koky n tajy karta sakau, ir nesubrendes tortas buvo nerealiai skanus, nepamaise nei nelygus pavirsius nei tai kad nebuvo suslegtas thumbup.gif

Uz visus patarimus aciu, pasinaudosiu, tik pasimokiau cia vieta tik tobuliems darbams, saviskius demosntruosiu draugams ir artimiesiems tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laizanika: 07 birželio 2010 - 21:46
na atsiprašau jei mano patarimai Jus įžeidė unsure.gif norėjau, kad kitą kartą pavyktų geriau, bet jei Jūsų nuostata tokia, kaip parašėte, tada atsiprašau už netikusius komentarus...
Atsakyti
QUOTE(Migle79 @ 2010 06 07, 15:55)
Gali pasidaryti anksčiau, nieko papuošimams nenutiks. Tik aš laikau ne šaldytuve, o spintelėje.

dėkoju 4u.gif

o mmg laikyti turbūt ne spintelėje,šaldytuve arba šaldiklyje?(neįsivaizduoju blush2.gif )


Laizanika,na,ko įsižeidei,vieta čia visokiems tortams,ne tik tobuliems,Olesta nuo dūšios davė patarimų 4u.gif kad ir buvo nerealiai skanus torčiukas,o kitąkart imk ir padaryk prieš dvi paras,pamatysi,bus dar nerealesnis thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti