Mergaites, gal kas galetu is savo patirties patart, kuri is siu daugiameciu net ir nuzydejus graziai atrodo? Noriu kad butu grazus kilimukas ilgai.. - alpine liutpede , smilte, gauruotoji glazute, uolaskele..ar gal savu kokiu variantu pasiulyt galit ?
QUOTE(ingapoc @ 2011 04 12, 19:16)
Mergaites, gal kas galetu is savo patirties patart, kuri is siu daugiameciu net ir nuzydejus graziai atrodo? Noriu kad butu grazus kilimukas ilgai.. - alpine liutpede , smilte, gauruotoji glazute, uolaskele..ar gal savu kokiu variantu pasiulyt galit ?
Sveikute,
Man patinka uolaskėlės tik nužydėjus nukarpyti žiedynus, o dar siūlyčiau čiobrelius-man jie visad gražūs(tvarkingi, purūs, žali, yra įv.spalvų , net kvapų). Šliaužianti šilingė (geltoni lapukai) . Ir pastebiu daugiamečiai augalai gražiai atrodo, kai juos kas 2-4 metus persodina (pirklausomai nuo augalo).
QUOTE(Feniksas45 @ 2011 04 12, 12:20)
o maniškiai kai kurie jau ir nužydėjo... nespėjau nė dorai pasidžiaugti ,kai tokie orai ,dabar laukiu kitų pasirodant ,nes kažko labai keistai jie man šiemet dygsta ,gal kad pavėsy sniegas ilgiau laikės tai ir užtruko
beje ,o miskantų ,,šieną,, ar reikia nukirpti ?
beje ,o miskantų ,,šieną,, ar reikia nukirpti ?
Reikia.
QUOTE(ingapoc @ 2011 04 12, 18:16)
aubretė pilnavidurė, žydi visą vasarą, pūkuotoji glažutė - šienas, kuris sėjasi siaubingai. Liūtpėdė graži, bet ji auga kupsteliais ne kilimėliu. smiltė po žydėjimo apiplinka. Paronichija visad graži, rudgrūdėlė, penstemonai šliaužiantys.
QUOTE(nijole0619 @ 2011 04 12, 18:27)
Sveikute,
Man patinka uolaskėlės tik nužydėjus nukarpyti žiedynus, o dar siūlyčiau čiobrelius-man jie visad gražūs(tvarkingi, purūs, žali, yra įv.spalvų , net kvapų). Šliaužianti šilingė (geltoni lapukai) .
Man patinka uolaskėlės tik nužydėjus nukarpyti žiedynus, o dar siūlyčiau čiobrelius-man jie visad gražūs(tvarkingi, purūs, žali, yra įv.spalvų , net kvapų). Šliaužianti šilingė (geltoni lapukai) .
Neparasiau, kad ciobreliu jau turiu -pirkau vazonelyje Kojelaviciaus g., bet dar nesodinau , dar patare palaukt kokia savaitele..o apie silinge einu skaityt
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2011 04 12, 18:50)
Paronichija visad graži, rudgrūdėlė, penstemonai šliaužiantys.
Oi, tokiu net negirdejus ..einu irgi dometis
o aubretes irgi turiu , tik kazi kas is ju siemet bus, nes sejausi pati is pakelio..
Tiesa, o kaip su tuo mano edelveisu ? Man jis taip grazu..
sveikos geliuku myletojos
as vis tyliai cia pas jus paskaitineju na bet pas amne irgi jau suzydo gelytes
tik fotografuota savaitgali jau dabar viskas pilnai isiskleide
as vis tyliai cia pas jus paskaitineju na bet pas amne irgi jau suzydo gelytes
tik fotografuota savaitgali jau dabar viskas pilnai isiskleide
[quote=ingapoc,2011 04 12, 20:11]
Neparasiau, kad ciobreliu jau turiu -pirkau vazonelyje Kojelaviciaus g., bet dar nesodinau , dar patare palaukt kokia savaitele..o apie silinge einu skaityt
Papildyta:
o aubretes irgi turiu , tik kazi kas is ju siemet bus, nes sejausi pati is pakelio..
na mano visos aubretės iš sėklyčių, daigelius išpikiuoju, o rudenį susodinu į nuolatinę vietą. pirmais metais suformuoja krūmelius, kitąmet žydi. Bent jau pas mane taip.
Papildyta:
na mano visos aubretės iš sėklyčių, daigelius išpikiuoju, o rudenį susodinu į nuolatinę vietą. pirmais metais suformuoja krūmelius, kitąmet žydi. Bent jau pas mane taip.
QUOTE(Jovita xxx @ 2011 04 12, 19:00)
Noriu saulakį, ramunes, dekoratyvinius česnakus kuo greičiau persodinti į kitą vietą, kada greičiausiai tai būtų galima padaryti. Ar reikia gegužės mėn laukti?
Sodink kuo greičiau, kol neprasidėjusi vegetacija, augalai praktiškai nepajaučia persodinimo.
QUOTE(nijole0619 @ 2011 04 12, 19:23)
Aš turėjau galvoj aubretę DOUBLE STOCK - ji pilnaviduriais žiedais ir žydi visą vasarą, dauginama tik auginiais.
QUOTE(Knifofija @ 2011 04 12, 20:47)
Aš turėjau galvoj aubretę DOUBLE STOCK - ji pilnaviduriais žiedais ir žydi visą vasarą, dauginama tik auginiais.
sakykite, o šitą aubretę turėsite mugėje Klaipėdoje ?
ir dar domintų ar šliaužiantis penstemonas po žydėjimo yra apkarpomas ir šiaip žiūriu, jog iš po žiemos jis nelabai gerai atrodo ,gal nepakenktų tręšimas ?
QUOTE(Knifofija @ 2011 04 12, 19:47)
Googl'as man tokios neranda..
o kur Vln tokiu galima isigyt gal zinote?
O ciobreliai visi yra naudojami maistui ar yra tik dekoratyviu? Maniskiai kazkokie Timo Citriodora Aurea..kitoj etiketes pusej vieno zenklo nesuprantu -buteliukas ant kurio parasyta NPK ,ir po apacia jo subalansuotas ..nes uosvis pamates apsidziauge kad arbatu skaniu tures
QUOTE(Knifofija @ 2011 04 12, 18:50)
Reikia.
o kiek palikti? kai pirkau, pardavėja vos ne 50 cm parodė