Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės lauko gėlės - II

QUOTE(ina8001 @ 2011 02 03, 10:19)
Po langais zole  biggrin.gif  Darysiu perversma  biggrin.gif
Pietvakariu puse, vieta sauleta. Galvoju apie venmetes geles. Gal kokiu godetiju, petuniju ar kvapniuju heliotropu pasodinti. Bijau makalyne pridaryti, o ir noriu, kad ziedai keistu ziedus, kad zydetu nuo pavasario iki velyvo rudens. Suprantu, kad su pavasariu paveluota, nu bet kita pavasari zydes kokie krokai ir narcizai...

O tu į namų aplinkos temą nueik... ten ir patarimų gausi,ir visokios kompozicijos aptarinėjamos... doh.gif
Atsakyti
Artėja pavasaris, jau snieguolės žiedelius leidžia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 02 06, 14:04)
Artėja pavasaris, jau snieguolės žiedelius leidžia  biggrin.gif

Mano snieguolės dar giliai po sniegu.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 02 06, 15:04)
Artėja pavasaris, jau snieguolės žiedelius leidžia  biggrin.gif

Tai nuostabu! Greit džiaugsitės žiedais! O aš net nežinau, kaip maniškės snieguolės, nes seniai nebuvau sode. Man šį pavasarį savo snieguoles reikės perkelti į kitą vietą, bet kada geriau tai padaryti?
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2011 03 04, 21:34)
Tai nuostabu! Greit džiaugsitės žiedais! O aš net nežinau, kaip maniškės snieguolės, nes seniai nebuvau sode. Man šį pavasarį savo snieguoles reikės perkelti į kitą vietą, bet kada geriau tai padaryti?

Gal geriau po žydėjimo ax.gif , bet pats geriausias laikas - rudenį rolleyes.gif
Atsakyti
Man šį pavasarį savo snieguoles reikės perkelti į kitą vietą, bet kada geriau tai padaryti?

Snieguolės persodinamos tuojau po žydėjimo,kol dar nenudžiūvę lapai.Keras suskirstomas taip,kad kiekvienoje dalyje būtų 3-4 svogūnėliai ir vėl sodinami.Jei neturit kur sodint ir norėtumėt sodinti tik rudenį,tuomet reiktų iškasti vėliau,kai jau džiūsta lapai.
Atsakyti
QUOTE(nute2 @ 2011 03 04, 21:54)
Man šį pavasarį savo snieguoles reikės perkelti į kitą vietą, bet kada geriau tai padaryti?
Snieguolės persodinamos tuojau po žydėjimo,kol dar nenudžiūvę lapai.Keras suskirstomas taip,kad kiekvienoje dalyje būtų 3-4 svogūnėliai ir vėl sodinami.Jei neturit kur sodint ir norėtumėt sodinti tik rudenį,tuomet reiktų iškasti vėliau,kai jau džiūsta lapai.

Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nute2 @ 2011 03 04, 20:54)

Visus svogūninius augalus rekomenduojama persodinti, kai jų lapai pradeda gelsti, jokiu būdu neiškart po žydėjimo, tuo metu svogūniniai augalai kaupia medžiagas ir formuoja žiedus sekančių metų žydėjimui.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2011 03 05, 23:46)
Visus svogūninius augalus rekomenduojama persodinti, kai jų lapai pradeda gelsti, jokiu būdu neiškart po žydėjimo, tuo metu svogūniniai augalai kaupia medžiagas ir formuoja žiedus sekančių metų žydėjimui.

http://sodai.lietuvo...m/Snieguole.htm

Jei būtina snieguoles dalinti arba persodinti, priešingai nei kitų svogūninių atveju, tai atlikti reikia iškart nuvytus žiedams, kol augalo lapai dar švieži.
šaltinis:http://lt.lt.allconstructions.com/portal/categories/313/1/0/1/article/7792

ir t.t. pati pernai ieškojau kada jas persodint, tai tikrai ne vienoj vietoj rašo kad nelaukt kol nudžius smile.gif tai ir nelaukiau, sodinau su lapais, dabar laukiu kas bus, kol kas dar ten sniegas.... o vat paukštpienių laukiau kol nudžius lapai ir neberadau paskui kur jos buvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2011 03 07, 10:11)
http://sodai.lietuvo...m/Snieguole.htm

Jei būtina snieguoles dalinti arba persodinti, priešingai nei kitų svogūninių atveju, tai atlikti reikia iškart nuvytus žiedams, kol augalo lapai dar švieži.
šaltinis: http://lt.lt.allcons.../1/article/7792

ir t.t. pati pernai ieškojau kada jas persodint, tai tikrai ne vienoj vietoj rašo kad nelaukt kol nudžius smile.gif tai ir nelaukiau, sodinau su lapais, dabar laukiu kas bus, kol kas dar ten sniegas.... o vat paukštpienių laukiau kol nudžius lapai ir neberadau paskui kur jos buvo  doh.gif

Skaitykite atidžiau, ne kol nudžiuslapai, o kai pradės gelsti. O jei jūs bijot, kad nerasite visai nudžiūvus lapams atsižymėkite vietą kur jos augo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 07 kovo 2011 - 12:55
Pirmieji pavasario žiedeliai 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 03 12, 16:11)
Pirmieji pavasario žiedeliai  4u.gif

Šiemečiai bigsmile.gif Kaip miela wub.gif
Atsakyti