rugiagele26 ir Liusii aciu jums labai
labukas visoms kepejelems labai grazus jusu torciukai
turiu klausimeli darysiu Cipciuko ananasini torciuka bet pertepsiu grietinele ir aptepsiu grietinele ,bize laikysis ant jos? grietinele is pokeliu Dr. Oetker( ar kaip ten tiksliai rasosi)
turiu klausimeli darysiu Cipciuko ananasini torciuka bet pertepsiu grietinele ir aptepsiu grietinele ,bize laikysis ant jos? grietinele is pokeliu Dr. Oetker( ar kaip ten tiksliai rasosi)
QUOTE(tigriuke @ 2010 06 08, 22:32)
labukas visoms kepejelems labai grazus jusu torciukai
turiu klausimeli darysiu Cipciuko ananasini torciuka bet pertepsiu grietinele ir aptepsiu grietinele ,bize laikysis ant jos? grietinele is pokeliu DR Order( ar kaip ten tiksliai rasosi)
turiu klausimeli darysiu Cipciuko ananasini torciuka bet pertepsiu grietinele ir aptepsiu grietinele ,bize laikysis ant jos? grietinele is pokeliu DR Order( ar kaip ten tiksliai rasosi)
o ko ne normalia grietinėle plakamąja??? laikysis, jei pabrandinsi, aptepsi sviestiniu kremu ir tada bezuosi...
plakamsios neradau 36 % as ne vilnete o i vilniu nesiruosiu. torto sestadieniui reikia
dar toks klausimesis kaip tai pabrandynt?ir dar ant grietineles reikia sviestini krema det taip supratau sorii uz neismanyma
dar toks klausimesis kaip tai pabrandynt?ir dar ant grietineles reikia sviestini krema det taip supratau sorii uz neismanyma
Merginos gal kam pravers , į Olestos karamelinį ganašą įdėjus brendį pamirkytų džiovintų slyvų , gaunas nuostabaus skonio pertepimas , dar plius šokoladinis biskvitas 2 sluoksniukai ir 2 balto , per vidurį kremas sviestas +kava+šokoladas, gal truputį riebokas , bet valgė 25 žmonės ir visiems labai patiko
jau visus atsakymus radau i klausimus aciukas
QUOTE(linette @ 2010 06 08, 23:08)
Merginos gal kam pravers , į Olestos karamelinį ganašą įdėjus brendį pamirkytų džiovintų slyvų , gaunas nuostabaus skonio pertepimas , dar plius šokoladinis biskvitas 2 sluoksniukai ir 2 balto , per vidurį kremas sviestas +kava+šokoladas, gal truputį riebokas , bet valgė 25 žmonės ir visiems labai patiko
kiek laiko reikia mirkyti?
beje,gal žinot,kiek kg torto reikia 30-čiai žmonių?
vienam žmogui 150-200 g
nebūtinai 36 yra Saulės pieno 35 %, na nelygu kur gyvenat, ne visada būna ir ne visur be abejo...
nebūtinai 36 yra Saulės pieno 35 %, na nelygu kur gyvenat, ne visada būna ir ne visur be abejo...
Sveikos,
pristatau labai įdomaus skonio tortą, pavadinimu "EGIPTIETIŠKAS TORTAS"
radau Žurnale "Žmonės" būrėjos Vaivos dukros keptas.
BISKVITUI (išeina trys 20 cm skersmens lakštai)
6 kiaušinių baltymai
6 šaukštai cukraus
120 g riešutų (geriausia migdolų)
1, 5 šaukšto miltų
GELTONAJAM KREMUI
10 kiaušinių trynių
10 šaukštų cukraus
5,5 šaukštų miltų
30 g. vanilino cukraus
340 ml pieno
170 g sviesto
KARAMELINIAM KREMUI
200 g cukraus
120 g riešutų (migdolų)
400 g grietinėlės (36 proc)
BISKVITUI baltymus su cukrumi išplakti iki standžios masės. Riešutus susmulkinti (sumalti) , sumaišyti su miltais ir įmaišyti į baltymų masę.
Kepimo popieriuje nusipiešti apie 20 cm skersmens tris apskritimus ir užkloti juos mase piršto storumo (masė yra gan stangri, visai lengva tai padaryti).Kepti 170 laipsnių 20 min (man iškepė per 10 min )
Dėmesio: kepti reikėtų visus tris iš karto, nes pastovėjus sukris baltymai!
GELTONAJAM KREMUI visus ingridientus, išskyrus sviestą, sumaišyti ir virti ant lėtos ugnies, maišant, kol gerokai sutirštės. Palikti kad atvėstų ir tada įplakti kambario temperatūros sviestą. tada kremą pastatyti į šaldytuvą.
KARAMELINIAM KREMUI pirmiausia keptuvėje ant mažos ugnies ištirpinti cukrų. gautą rudą masę paskleisti ant kepimo popieriaus laaabai plonu sluoksniu
ir palikti atvėsti.
Paskrudinti ir sukapoti riešutus. Atvėsusią karamelės plokštę sulaužyti mažais gabalėliais.
Išplakti grietinėlę ir į ją įmaišyti riešutus ir karamelę.
SURINKIMAS: biskvitas - geltonasis kremas - karamelinis kremas - biskvitas... ant viršaus turi gautis karamelinis kremas. Dėti į šaldytuvą. Skaniausias po paros.
Geriau surinkinėti tortą išardomoje formoje, nes tų kremų daug jis toks nestabilus gaunas , kol nesukietėja.
Dabar mano vaizdinė medžiaga ir patirtis:
Skonis nenusakomas - priskirčiau sodrių, turtingų, kreminių ir tikrai ne dietinių tortų mėgėjams.
Dėjau tik migdolus, laaabai tiko, kitokių riešutų nė nebandysiu.
Man nelabai gavosi tas geltonasis kremas - sušoko sviestas gabaliukais (nors jau parą buvo išstovėjes kambary ) ir kai ant jo dėjau karamelinį kremą, labai sunkiai ejosi karamelinis buvo sunkesnis ir stūmė lauk tą geltonajį, todėl ir nuotraukoj matosi toks visiškas marmalas, neina sluoksnių atskirt
Dar - norint kad viskas būtų greičiau ir paprasčiau - iš vakaro pasidaryt karamelę, susimalt riešutus. Kitą dieną iįsivirt geltonajį kremą, padėt jį vėsti ir tik tada darytis biskvitus ir t.t. Beje karamelę aš sutryniau beveik į miltus, kažkaip nesąmoningai man atrodė tokie "stiklo gabaliukai" dar liežuvį pradurs
Taigi vien iš sportinio intereso labai siūlau pabandyt ir parašyt savo nuomonę
Nes skonis tikrai neįprastas ir arba jis jums be galo patiks (kaip ir mūsų šeimai ) arba ne
pristatau labai įdomaus skonio tortą, pavadinimu "EGIPTIETIŠKAS TORTAS"
radau Žurnale "Žmonės" būrėjos Vaivos dukros keptas.
BISKVITUI (išeina trys 20 cm skersmens lakštai)
6 kiaušinių baltymai
6 šaukštai cukraus
120 g riešutų (geriausia migdolų)
1, 5 šaukšto miltų
GELTONAJAM KREMUI
10 kiaušinių trynių
10 šaukštų cukraus
5,5 šaukštų miltų
30 g. vanilino cukraus
340 ml pieno
170 g sviesto
KARAMELINIAM KREMUI
200 g cukraus
120 g riešutų (migdolų)
400 g grietinėlės (36 proc)
BISKVITUI baltymus su cukrumi išplakti iki standžios masės. Riešutus susmulkinti (sumalti) , sumaišyti su miltais ir įmaišyti į baltymų masę.
Kepimo popieriuje nusipiešti apie 20 cm skersmens tris apskritimus ir užkloti juos mase piršto storumo (masė yra gan stangri, visai lengva tai padaryti).Kepti 170 laipsnių 20 min (man iškepė per 10 min )
Dėmesio: kepti reikėtų visus tris iš karto, nes pastovėjus sukris baltymai!
GELTONAJAM KREMUI visus ingridientus, išskyrus sviestą, sumaišyti ir virti ant lėtos ugnies, maišant, kol gerokai sutirštės. Palikti kad atvėstų ir tada įplakti kambario temperatūros sviestą. tada kremą pastatyti į šaldytuvą.
KARAMELINIAM KREMUI pirmiausia keptuvėje ant mažos ugnies ištirpinti cukrų. gautą rudą masę paskleisti ant kepimo popieriaus laaabai plonu sluoksniu
ir palikti atvėsti.
Paskrudinti ir sukapoti riešutus. Atvėsusią karamelės plokštę sulaužyti mažais gabalėliais.
Išplakti grietinėlę ir į ją įmaišyti riešutus ir karamelę.
SURINKIMAS: biskvitas - geltonasis kremas - karamelinis kremas - biskvitas... ant viršaus turi gautis karamelinis kremas. Dėti į šaldytuvą. Skaniausias po paros.
Geriau surinkinėti tortą išardomoje formoje, nes tų kremų daug jis toks nestabilus gaunas , kol nesukietėja.
Dabar mano vaizdinė medžiaga ir patirtis:
Skonis nenusakomas - priskirčiau sodrių, turtingų, kreminių ir tikrai ne dietinių tortų mėgėjams.
Dėjau tik migdolus, laaabai tiko, kitokių riešutų nė nebandysiu.
Man nelabai gavosi tas geltonasis kremas - sušoko sviestas gabaliukais (nors jau parą buvo išstovėjes kambary ) ir kai ant jo dėjau karamelinį kremą, labai sunkiai ejosi karamelinis buvo sunkesnis ir stūmė lauk tą geltonajį, todėl ir nuotraukoj matosi toks visiškas marmalas, neina sluoksnių atskirt
Dar - norint kad viskas būtų greičiau ir paprasčiau - iš vakaro pasidaryt karamelę, susimalt riešutus. Kitą dieną iįsivirt geltonajį kremą, padėt jį vėsti ir tik tada darytis biskvitus ir t.t. Beje karamelę aš sutryniau beveik į miltus, kažkaip nesąmoningai man atrodė tokie "stiklo gabaliukai" dar liežuvį pradurs
Taigi vien iš sportinio intereso labai siūlau pabandyt ir parašyt savo nuomonę
Nes skonis tikrai neįprastas ir arba jis jums be galo patiks (kaip ir mūsų šeimai ) arba ne
Gal žinot, dėl ko darant šokoladinius ornamentus per iš kepimo popieriaus padarytą tūtelę, man ta skylutė greitai "užanka" ir šokoladas neprabėga?
QUOTE(MO @ 2010 06 09, 00:31)
per naktį užtenka , aš dar truputį pasmulkinau ir nepagailėjau , man patinka slyvos , nelabai žinau kokio dydžio reikėtų, mano knygoj viena dalis tokio torto, dydis kažkur apie 23-29, gal ir mažoka būtų , nors torto apsiryt nebūtina , užtenka paskanaut
įdedu ir receptą pagal kurį kepiau , jis kažkurios merginos iš sm tik nepamenu kurios , tik vietoj balto pertepimo dėjau karamelinį ganašą su slyvom ir į šokoladinį kremą įdėjau kepintų smulkintų lazdyno riešutų
Baltas biskvitas:
4 kiausiniai
1 stikline cukraus pudros
1,5 sauksto dirbt. Medaus
1 stikline miltu
0,5 saukstelio kepimo milteliu
Trynius, medu, cukru mediniu saukstu issukti iki purumo..Baltymus isplakti iki standumo.Kepimo miltelius sumaisyti su miltais.Deti puse baltymu ir miltu puse, ismaisyti, po to likusius baltymus ir atsargiai ismaisyti.Padalinti per puse ir iskepti du biskvitus, kepa greit, kai prades ruduoti bus iskepe( 200 l.temp.).Atsalusius sulaistyti su dviem sauksteliais cukraus, puse citrinos sulciu, ir likes vanduo(visas turis-stikline).
Rudas biskvitas:
150 gr. Juodo karunos sokolado
130 gr. Sviesto
200gr.cukraus
3 kiausiniai
150 gr.miltu
2 saukstai kakavos
Pusantro saukstelio kepimo milteliu
Sviesta istirpinti su sulauzytu sokoladu ant garu voneles, imaisyti isplaktus kiausinius, miltus sumaisyti su kakava ir kep. Milteliais ir atsargiai imaisom I sokoladine mase.
Kepam apie 40 min. 180 temp.Kai atausta perpjaunam pusiau ir sulaistom su stikline uztaisytos geros kavos.
Ant sokoladinio biskvito dariau kavos krema(receptas skolintas is kazkurios)
250 gr. Sviesto
200 gr.soklado juodo
4 sauksteliai cukraus pudros
Puse nedidelio puodelio kavos(as tirpinau tirpia juoda merild 3in1 du pakelius ir dar dejau siaip tirpios kavos 2 saukstelius)
Sviesta su miksteriu plakti iki purumo, palaipsniui supilti istirpinta sokolada, cukraus pudra ir istirpinta , atausinta kava.Kavos kremas tepamas ant rudo biskvito.
Baltas kremas :
0,5 ltr.zemaitijos grietineles, nepilna stikline cukraus pudros, puse didokos citrinos sulciu.Viska isplakti iki standumo.