žinok nuoširdžiai sakau, tikrai pabodo, nes Rafaelas tai jau velkasi nuo 18 saldumynų temos su klausimais kas antram puslapy ir vis apie tą patį rašau dar kartelį, vėliau jau parašykit Jūs kitoms, kepant Rafaelo biskvitą, na iškyla jis su išgaubimu, ten tiesiog oras, to biskvito daug... kai jau patikrinat kad biskvitas iškepė, imat lentelę ir paslegiat karštą biskvitą, oro perteklius išeina ir biskvitas lygut lygutėlis paskui persipjaunat į 4 lygias dalis ir baigta pertepimus galit kurti pačios, pagal savo skonį, tai pats pačiausias balta biskvitas
QUOTE(Nova @ 2010 06 04, 22:02)
O del kokios priezasties kepamo biskvito virsus issigaubia? Cia turiu omeny, kai kepi storesnius biskvitus, kuriuos paskui pjauni i 2-3 lakstus. Tai virsutinis lakstas issigaubes buna, o sonai zemi. Skoniui aisku netrukdo, bet pjuvyje matosi nelygus biskvitai.
aš dar esu skaičius, kad supylus biskvito tešlą į formą, reikia išmaisyti ja formoj, nes tipo tešla pasiskyrsčius netolygiai ir todel iškyla "kupra"
QUOTE(-Radė @ 2010 06 05, 12:03)
aš dar esu skaičius, kad supylus biskvito tešlą į formą, reikia išmaisyti ja formoj, nes tipo tešla pasiskyrsčius netolygiai ir todel iškyla "kupra"
o čia įdomi teorija reikės pabandyti, ir dar matot, kaip mes pilam tešlą į skardą irgi svarbu manau, visas svorio centras ir lieka centre, jei biskvitas tirštesnis, jį tikrai reikia išskirstyti tolygiai, kad iškiltų gražiai...o biskvitai su kakava, grietininiai, jogurtiniai, jų per kartą neiškepsi, jie sunkūs drėgni ir prašosi kepami iš vis po vieną - tortas reikalas lepus ypač vasarą.
QUOTE(bliuskė @ 2010 06 03, 16:42)
Sveikos, turiu klausimą dėl Kirbės medučio. Recepte rašo, kad reikia 2 indelių grietinės. Kokio dydžio tie indeliai? Juk būna įvairių talpų
indeliai po 450 gr.....galit imti viena indely grietines,kita grietineles.....
QUOTE(Olesta @ 2010 06 05, 00:38)
žinok nuoširdžiai sakau, tikrai pabodo, nes Rafaelas tai jau velkasi nuo 18 saldumynų temos su klausimais kas antram puslapy ir vis apie tą patį rašau dar kartelį, vėliau jau parašykit Jūs kitoms, kepant Rafaelo biskvitą, na iškyla jis su išgaubimu, ten tiesiog oras, to biskvito daug... kai jau patikrinat kad biskvitas iškepė, imat lentelę ir paslegiat karštą biskvitą, oro perteklius išeina ir biskvitas lygut lygutėlis paskui persipjaunat į 4 lygias dalis ir baigta pertepimus galit kurti pačios, pagal savo skonį, tai pats pačiausias balta biskvitas
Olesta, taip supratau, kad cia man atsaket apie isgaubimus, bet apie Rafalelo as nieko neklausiau kepiau Snikersa vakar, tai biskvitas iskepe kaip gaubtas, o aukstis gal 1 cm neskaitant isgaubimo. Tai jei paslegciau ji, kas butu like?
tai kad snikerso biskvitas kepamas per du kartus ir iškepa lygus be jokio gaubimo ir jo slėgti nereikia kažkas ne taip ir susipjauna kievienas per pusę dar
QUOTE(Olesta @ 2010 06 05, 18:14)
tai kad snikerso biskvitas kepamas per du kartus ir iškepa lygus be jokio gaubimo ir jo slėgti nereikia kažkas ne taip ir susipjauna kievienas per pusę dar
Tai taip, kepiau per 2 kartus, bet abu biskvitai issigaube, ir net labai Is pradziu maniau, kad isemus is orkaites "nuses", bet iskepe normalus, tvirti biskvitai be jokio oro, tiesiog apvalus virsus
Sveikutes. Gal kuri kepet torta Otelas?? Tikrai i pertepima dedasi tiksviestas ir virtas kondensuotas pienas?? Pasidariau sita mase,bet ji be rysio ir be skonio atrodo Ir dar,issimaisius biskvitu mase,ji man pasirode per tirsta,ziauriai tirsta,tai dapyliau dar kefyro praskiedimui ir isejo 16 blynu Nu pridirbau cia kazkokia nesamone,idomu,koks torto skonis bus Pradedu abejot ar vesim ji pas uosvius
QUOTE(Nova @ 2010 06 05, 20:21)
Tai taip, kepiau per 2 kartus, bet abu biskvitai issigaube, ir net labai Is pradziu maniau, kad isemus is orkaites "nuses", bet iskepe normalus, tvirti biskvitai be jokio oro, tiesiog apvalus virsus
Aš interneto platybėse radau tokią gudrią mintį, kad biskvito tešla "turi atmintį", t.y. kepant ji "atsimena" į kurią formos vietą pylėme tešlą, o juk turbūt dauguma tikrai pilam biskvito tešlą į formos vidurį, kur ir iskyla ta "kupra" Taigi, kad biskvitas iškeptų be Himalajų kalnų ir visokių ten kalnagūbrių, supylus visą tešlą į formą, paimkite formą už kraštų ir stipriai trinktelėkite pora kartų į stalą (pageidautina, kad po trinktelėjimo nereikėtų tešlos krapštyt nuo sienų ir lubų ) - trinktelėjimo metu pasikeičia tešlos molekulinė, ar kaip ten ją gudriai pavadint, konstrukcija, oro burbuliukai iš centro pasiskirsto tolygiai po visą formą ir nelieka susikoncentravę tešlos supylimo vietoje, tada kepant nesigauna "kupra".
Norit tikėkit, norit ne, bet aš jau ne kartą patikrinau šią teoriją apie tešlos "atmintį" - nu tikrai biskivai iškepa lygūs (aš kepu išardomose formose)
Tikiuosi padėjau
QUOTE(Ruciake @ 2010 06 05, 22:41)
paimkite formą už kraštų ir stipriai trinktelėkite pora kartų į stalą
nesu labai patyrus kepėja bet kai kurie biskvitai jautrūs trankymui, tai tiesiog gal reiktų tolygiai paskirstyti tešlą formoje
QUOTE(-Radė @ 2010 06 05, 22:08)
nesu labai patyrus kepėja bet kai kurie biskvitai jautrūs trankymui, tai tiesiog gal reiktų tolygiai paskirstyti tešlą formoje
Oi,nenoriu priburt,bet visada kepdama bet koki biskvita trinkteliu gerai as ji,o jei vistiek kupra iskyla paslegiu iskepusi
QUOTE(Ruciake @ 2010 06 05, 22:41)
Norit tikėkit, norit ne, bet aš jau ne kartą patikrinau šią teoriją apie tešlos "atmintį" - nu tikrai biskivai iškepa lygūs (aš kepu išardomose formose)
Tikiuosi padėjau
Tikiuosi padėjau
Nu cia idomu, kita karta butinai padarysiu eksperimenta aciu
-------------------------------------------------------------
Rodausi su savo Snikersu. Esu labiau gaivesniu , jogurtiniu tortu megeja, bet Snikerso jau antra gabala edu Nu nuodemes vertas torciukas. Aciu, kas pasidalinote receptu