Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-7

QUOTE(Sypsaliukas @ 2010 07 25, 18:30)
labai skaniai tas braskinis atrodod, bet deja deja braskiu sezonas jau baigesi, o su saldytom jauciu ne taip skanu? g.gif



aš ne vieną kart dariau ir be braškių ir su koncervuotais persikais , ir labai skanu buvo thumbup.gif
Atsakyti
Nuolat kepdama tortus susiduriu su rodytus paprasta, bet mane erzinancia problema. Arba biskvitai buna per sausi, arba per daug as juos perlaistau - beveik istyzta. Niekaip neatrandu to aukso vidurio. Kartai regis sulaistau normliai, bet vietomis buna labiau isigere i sluoksni, vietomis maziau, ypac jei sluoksnis storesnis. O kai gausiau laistau - per daug buna, bega per formos dugna.
Gal yra kokia noram, ar koks spec laistymo budas, o gal ir nuo sirupo koncistencijos dar priklauso kaip jis susigeria ir drekina? Kas galite pasidalinti savo patirtimi siuo klausimu?
Atsakyti
QUOTE(eda.dita @ 2010 07 26, 14:14)
Nuolat kepdama tortus susiduriu su rodytus paprasta, bet mane erzinancia problema. Arba biskvitai buna per sausi, arba per daug as juos perlaistau - beveik istyzta. Niekaip neatrandu to aukso vidurio. Kartai regis sulaistau normliai, bet vietomis buna labiau isigere i sluoksni, vietomis maziau, ypac jei sluoksnis storesnis. O kai gausiau laistau - per daug buna, bega per formos dugna.
Gal yra kokia noram, ar koks spec laistymo budas, o gal ir nuo sirupo koncistencijos dar priklauso kaip jis susigeria ir drekina? Kas galite pasidalinti savo patirtimi siuo klausimu?


Mane labai nervuodavo tas laistymas doh.gif nes irgi niekaip neišeidavo tolygiai sulaistyt biskvitą - kai įliukšteli šauktą vienoj vietoj tai pelkė ir gaunas lotuliukas.gif o kitur sausa doh.gif
Tai dabar esu sugalvojus tokį būdą ir labai patenkita šiuo išradimu tongue.gif :

laistau susipylus į vaikišką buteliuką su soske (tik biški didesnę skylutę praurbinau) visada susilaisto tolygiai, niekad neperlaistysi, o ir normą jau atidirbau - mažasis AVENT buteliukas - keturiems 26 cm biskvito sluoksniams pats tas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(uzniukas @ 2010 07 26, 14:33)
Mane labai nervuodavo tas laistymas  doh.gif nes irgi niekaip neišeidavo tolygiai sulaistyt biskvitą - kai įliukšteli šauktą vienoj vietoj  tai pelkė ir gaunas lotuliukas.gif  o kitur sausa doh.gif
Tai dabar esu sugalvojus tokį būdą ir labai patenkita šiuo išradimu tongue.gif :

laistau susipylus į vaikišką buteliuką su soske (tik biški didesnę skylutę praurbinau) visada susilaisto tolygiai, niekad neperlaistysi, o ir normą jau atidirbau  - mažasis AVENT buteliukas - keturiems 26 cm biskvito sluoksniams pats tas  thumbup.gif

nusipirk purkstuka.kur buna gelems papurksti,jis nedaug tekainuos (pora lt) tai tolygiai suslapinsi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo k.lapelyte: 26 liepos 2010 - 14:06
QUOTE(uzniukas @ 2010 07 26, 14:33)
Mane labai nervuodavo tas laistymas  doh.gif nes irgi niekaip neišeidavo tolygiai sulaistyt biskvitą - kai įliukšteli šauktą vienoj vietoj  tai pelkė ir gaunas lotuliukas.gif  o kitur sausa doh.gif
Tai dabar esu sugalvojus tokį būdą ir labai patenkita šiuo išradimu tongue.gif :

laistau susipylus į vaikišką buteliuką su soske (tik biški didesnę skylutę praurbinau) visada susilaisto tolygiai, niekad neperlaistysi, o ir normą jau atidirbau  - mažasis AVENT buteliukas - keturiems 26 cm biskvito sluoksniams pats tas  thumbup.gif


blink.gif oho. As tiek niekad neislaistau...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 26, 15:42)
blink.gif oho. As tiek niekad neislaistau...


a čia per daug g.gif kad normalus man gaunas nieks nebėga per šonus g.gif man labai nepatinka sausi biskvitai tai aš ir pasistengiu pagal savo skonį lotuliukas.gif
Atsakyti
ne daugiau 4-6 šaukštų į vieną lakštą ir tai jei kremas drėgnesnis koks, tai jau per šlapia būna, čia dar nuo konkretaus biskvito priklauso kiek laistyt...ananasinį suliek, tai tigžla paskutinis pasidaro, standesniui biskvitui nieko ir lašeliu daugiau perteklius nedaro ...iš akies taip sakant rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 07 26, 15:00)
ne daugiau 4-6 šaukštų į vieną lakštą ir tai jei kremas drėgnesnis koks, tai jau per šlapia būna, čia dar nuo konkretaus biskvito priklauso kiek laistyt...ananasinį suliek, tai tigžla paskutinis pasidaro, standesniui biskvitui nieko ir lašeliu daugiau perteklius nedaro ...iš akies taip sakant  rolleyes.gif


Olesta, as butent to ananasinio torto biskvita noriu issikepti, man patiko, kad jis purus labai, sluoksniuosiu su persikais ir pauksciu pienu, tai sakote nepersistengti, ar ne? Taip ir pagalvojau, kad jam bemaz maziau tos dregmes reikia. Reikes paieskoti purkstuko - kazkur namie turiu, supurksiu ir tiek.
Aciu, mergaites, davete ideju thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
vot to ananasinio nesu kepus, kepu kažkokį g.gif tai matyt reik biskvito receptą keist g.gif
Atsakyti
QUOTE(k.lapelyte @ 2010 07 26, 14:05)
nusipirk purkstuka.kur buna gelems papurksti,jis nedaug tekainuos (pora lt) tai tolygiai suslapinsi


As irgi sita daikta naudoju. Labai gerai thumbup.gif
Atsakyti
Karapuzike, esat žmogus, kokių šiais laikais reta wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif Turbūt užsilikot nuo rusų laikų lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif Ačiū labai labai Jums user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
Pritariu del karapuzikes, ji - zmogus, kokiu reta thumbup.gif drinks_cheers.gif asmeniskai su tuo susiduriau - apnakvyndino ir suorganizavo kelione iki oro uosto 4u.gif , aciukas biggrin.gif
Atsakyti