Mamytes,
Skaitau ir zaviuosi, deja ne visiems duota moketi iskepti skanu, grazu torta Kiek bandydavau iskepti kad ir paprasta pyraga - tik vyra prajuokindavau Na ka padarysi...
Taigi, mano mergytes gimtadienis rudeni, jau db pradedu sukti galva del torto, visi UAB jau pabode, taigi, mastau, gal kuri man galetu iskepti tikra skanu namini torciuka?
Neradau kur butu konkreciai komercio pobudzio skelbimai, pamasciau parasysiu - gal pagelbesit!
Laukiu i az.
QUOTE(Mama_Jovita @ 2010 07 14, 23:16)
Mamytes,
Skaitau ir zaviuosi, deja ne visiems duota moketi iskepti skanu, grazu torta Kiek bandydavau iskepti kad ir paprasta pyraga - tik vyra prajuokindavau Na ka padarysi...
Taigi, mano mergytes gimtadienis rudeni, jau db pradedu sukti galva del torto, visi UAB jau pabode, taigi, mastau, gal kuri man galetu iskepti tikra skanu namini torciuka?
Neradau kur butu konkreciai komercio pobudzio skelbimai, pamasciau parasysiu - gal pagelbesit!
Laukiu i az.
Skaitau ir zaviuosi, deja ne visiems duota moketi iskepti skanu, grazu torta Kiek bandydavau iskepti kad ir paprasta pyraga - tik vyra prajuokindavau Na ka padarysi...
Taigi, mano mergytes gimtadienis rudeni, jau db pradedu sukti galva del torto, visi UAB jau pabode, taigi, mastau, gal kuri man galetu iskepti tikra skanu namini torciuka?
Neradau kur butu konkreciai komercio pobudzio skelbimai, pamasciau parasysiu - gal pagelbesit!
Laukiu i az.
Atsiprašau,
Ne ten parašiau
Sveikos,
gal pagelbėsit. Sakyčiau pačio paprasčiausio dalyko nemoku - išplakti grietinėlės
Kaip teisingai ir gerai tai padaryti? Kada beerti cukrų ir citrinos rūgštį, kada stndiklio? Po kiek min ir kiek min trunka visas procesas?
Prieš plakdama indą, šluoteles ir pačią grietinėlę palaikau šaldiklyje 5-10 min.
Standiklį pradedu berti kai pradeda tirštėti grietinėlė, bet tada atrodo, kad ji nuo standiklio sustandėja, o pati grietinėlė kažin ar išsiplakusi
gal pagelbėsit. Sakyčiau pačio paprasčiausio dalyko nemoku - išplakti grietinėlės
Kaip teisingai ir gerai tai padaryti? Kada beerti cukrų ir citrinos rūgštį, kada stndiklio? Po kiek min ir kiek min trunka visas procesas?
Prieš plakdama indą, šluoteles ir pačią grietinėlę palaikau šaldiklyje 5-10 min.
Standiklį pradedu berti kai pradeda tirštėti grietinėlė, bet tada atrodo, kad ji nuo standiklio sustandėja, o pati grietinėlė kažin ar išsiplakusi
Sveikos,
eda.dita,labai skaniai nuskambėjo tavo receptukas lauksiu ir aš foto
O čia mano paprastas paprasčiausias gaivus torčiukas,galima sakyti, "ką turėjau,tą įdėjau" ,šiaip mėgstu riebesnius,bet kai taip karšta,šitas puikiai suėjo
2pak.sausainių
1pak.sviesto
400g riccottos(iš kefyro)
400g grietinėlės
želė gabaliukų
(džemo)
cukraus,
citrinos rūgšties,
aguonų,
vanilinio cukraus (visų šitų pagal akį ir skonį)
4v.š.želatinos.
Tingėjau kepti biskvitus ,tad padą padariau iš sausainių ir tirpinto sviesto(sausainiai paprasčiausi pigiausi norfiniai sveriami,daug skaniau už "pakelinius"),riccotą išplakiau,atskirai išplakiau grietinėlę su cukrum,rūgštim,abi mases sumaišiau ir supyliau 8 v.š.ištiprintą želatiną.Padalinau į dvi dalis,į vieną pridėjau aguonų,užkrėčiau ant sausainių masės,ant viršaus iš šonų išdėliojau želė,per vidurį pridėjau abrikosų džemo(kitąsyk nedėčiau,nes labai jau jis varvėjo pro apačią,foto matosi ,į kitą dalį grietinėlės-riccotos masės įdėjau vanilinio ir užkrėčiau ant viršaus.
Čia panašiai kaip Marso tortas,tik pakeistas
eda.dita,labai skaniai nuskambėjo tavo receptukas lauksiu ir aš foto
O čia mano paprastas paprasčiausias gaivus torčiukas,galima sakyti, "ką turėjau,tą įdėjau" ,šiaip mėgstu riebesnius,bet kai taip karšta,šitas puikiai suėjo
2pak.sausainių
1pak.sviesto
400g riccottos(iš kefyro)
400g grietinėlės
želė gabaliukų
(džemo)
cukraus,
citrinos rūgšties,
aguonų,
vanilinio cukraus (visų šitų pagal akį ir skonį)
4v.š.želatinos.
Tingėjau kepti biskvitus ,tad padą padariau iš sausainių ir tirpinto sviesto(sausainiai paprasčiausi pigiausi norfiniai sveriami,daug skaniau už "pakelinius"),riccotą išplakiau,atskirai išplakiau grietinėlę su cukrum,rūgštim,abi mases sumaišiau ir supyliau 8 v.š.ištiprintą želatiną.Padalinau į dvi dalis,į vieną pridėjau aguonų,užkrėčiau ant sausainių masės,ant viršaus iš šonų išdėliojau želė,per vidurį pridėjau abrikosų džemo(kitąsyk nedėčiau,nes labai jau jis varvėjo pro apačią,foto matosi ,į kitą dalį grietinėlės-riccotos masės įdėjau vanilinio ir užkrėčiau ant viršaus.
Čia panašiai kaip Marso tortas,tik pakeistas
MO, labia skaniai atrodo tavo tortas.
Mano receptai gimsta butent todel, kad dedu i juos ka turiu Tai stai, paskutinis mano torciukas, dar puse saldytuve yra, laukia sio vakaro, prie kavos bus patvarkytas
jei kam patiks, tai gal pavyks ir receptuka is atminties atgaminti - kiek ko dejau
Mano receptai gimsta butent todel, kad dedu i juos ka turiu Tai stai, paskutinis mano torciukas, dar puse saldytuve yra, laukia sio vakaro, prie kavos bus patvarkytas
jei kam patiks, tai gal pavyks ir receptuka is atminties atgaminti - kiek ko dejau
Merginos,patarkit.Krema is rafaelo svajones sumete krupom ir atsiskyre skystis.Mest lauk,nepavyks kaip nors "reanimuot"?
QUOTE(Evelincik @ 2010 07 15, 14:31)
Merginos,patarkit.Krema is rafaelo svajones sumete krupom ir atsiskyre skystis.Mest lauk,nepavyks kaip nors "reanimuot"?
Sakyčiau keletui sekundžių kyštelk į mikrobangę ir dar paplak.
QUOTE(Buttuke @ 2010 07 15, 13:13)
Sveikos,
gal pagelbėsit. Sakyčiau pačio paprasčiausio dalyko nemoku - išplakti grietinėlės
Kaip teisingai ir gerai tai padaryti? Kada beerti cukrų ir citrinos rūgštį, kada stndiklio? Po kiek min ir kiek min trunka visas procesas?
Prieš plakdama indą, šluoteles ir pačią grietinėlę palaikau šaldiklyje 5-10 min.
Standiklį pradedu berti kai pradeda tirštėti grietinėlė, bet tada atrodo, kad ji nuo standiklio sustandėja, o pati grietinėlė kažin ar išsiplakusi
gal pagelbėsit. Sakyčiau pačio paprasčiausio dalyko nemoku - išplakti grietinėlės
Kaip teisingai ir gerai tai padaryti? Kada beerti cukrų ir citrinos rūgštį, kada stndiklio? Po kiek min ir kiek min trunka visas procesas?
Prieš plakdama indą, šluoteles ir pačią grietinėlę palaikau šaldiklyje 5-10 min.
Standiklį pradedu berti kai pradeda tirštėti grietinėlė, bet tada atrodo, kad ji nuo standiklio sustandėja, o pati grietinėlė kažin ar išsiplakusi
aš visada išplaku be nieko,kol standi pasidaro,tada dedu cukrų,rūgštelę ir,jeigu reikia,standiklį(jeigu gerai atsimenu,taip ir parašyta ant standiklio pakelio-išplakti vieną,paskui dėti standiklį ir vėl išplakti),ir viskas tvarkoj būna
QUOTE(eda.dita @ 2010 07 15, 14:37)
mano torciukas,
mmm, kaip skaniai atrodo,daugmaž viskas aišku iš foto,tik kas ten tie varvantys,sausainiai? taip apetitnai atrodo ir niekad nesu darius to peršviečiamo viršaus iš ko jis daromas,čia kažkokia bespalvė želė?(prašau nesijuokti )
QUOTE(Mama_Jovita @ 2010 07 15, 00:16)
Mamytes,
Skaitau ir zaviuosi, deja ne visiems duota moketi iskepti skanu, grazu torta Kiek bandydavau iskepti kad ir paprasta pyraga - tik vyra prajuokindavau Na ka padarysi...
Taigi, mano mergytes gimtadienis rudeni, jau db pradedu sukti galva del torto, visi UAB jau pabode, taigi, mastau, gal kuri man galetu iskepti tikra skanu namini torciuka?
Neradau kur butu konkreciai komercio pobudzio skelbimai, pamasciau parasysiu - gal pagelbesit!
Laukiu i az.
Skaitau ir zaviuosi, deja ne visiems duota moketi iskepti skanu, grazu torta Kiek bandydavau iskepti kad ir paprasta pyraga - tik vyra prajuokindavau Na ka padarysi...
Taigi, mano mergytes gimtadienis rudeni, jau db pradedu sukti galva del torto, visi UAB jau pabode, taigi, mastau, gal kuri man galetu iskepti tikra skanu namini torciuka?
Neradau kur butu konkreciai komercio pobudzio skelbimai, pamasciau parasysiu - gal pagelbesit!
Laukiu i az.
imesiu ko mazdaug noreciau, bus paprasciau
Beje, miestas Vilnius
QUOTE(MO @ 2010 07 15, 15:56)
aš visada išplaku be nieko,kol standi pasidaro,tada dedu cukrų,rūgštelę ir,jeigu reikia,standiklį(jeigu gerai atsimenu,taip ir parašyta ant standiklio pakelio-išplakti vieną,paskui dėti standiklį ir vėl išplakti),ir viskas tvarkoj būna
mmm, kaip skaniai atrodo,daugmaž viskas aišku iš foto,tik kas ten tie varvantys,sausainiai? taip apetitnai atrodo ir niekad nesu darius to peršviečiamo viršaus iš ko jis daromas,čia kažkokia bespalvė želė?(prašau nesijuokti )
mmm, kaip skaniai atrodo,daugmaž viskas aišku iš foto,tik kas ten tie varvantys,sausainiai? taip apetitnai atrodo ir niekad nesu darius to peršviečiamo viršaus iš ko jis daromas,čia kažkokia bespalvė želė?(prašau nesijuokti )
na as standiklį berdavau anksčiau bijodama nesuplakti sviesto.
Bet ką tik supratau, kad mano mikserio šluotelės nelabai geros grietinėlei plakti, nes pabandžiau su blenderiu, ir greičiau susiplakė, tik irgi bėda - kai sutirštėjo nebegalėjo susimaišyti viršutinis ir apatinis sluoksniai baigiau plakti šaukštu įdėjusi standiklio
man irgi įdomu dėl tos želės. Turiu specialios kur vaisius aptept, bet ar čia ta pati jos galima visą sluoksnį pilt?
Na ką, Snikersas suteptas ritoj puošyba, o dar nesugalvojau kaip
QUOTE(MO @ 2010 07 15, 14:56)
...kas ten tie varvantys,sausainiai? taip apetitnai atrodo ir niekad nesu darius to peršviečiamo viršaus iš ko jis daromas,čia kažkokia bespalvė želė?(prašau nesijuokti )
Pas mus buna pirkti plikyti sausaineliai tusciaviduriai pirkti, tai as i juos ispaudziu plikyto kremo ir dedu i torta. Galima ir savus ekleriukus issikepti ir prisvirksti plikyto kremo.
Kadangi torta dariau su koncervuotais persikais, tai 3 saukstus zelatinos uzpyliau 50 ml karsto vandens, ismaisaisu, prakosiau, kad neliktu kruopelyciu ir atskiedziau sirupa is koncervuotu persiku skardines. Sudejau ant torto papuosima ir atsargiai uzpyliau si zele. Jei buciau dariusi su braskemis, greiciausiai buciau koki braskini kompota naudojus
noriu šokoladinio šokoladinio torto bet kiek randu tai daugumoj į pertepimą įeina kava netinka... tai kokį daryt?? aš apie pertepimą... bes biskvitas jau aišku šikoladinis.. bet pertepimo nerandu jokio