Sveikos, kepėjėlės
Ateinu su savo firminio torto receptu. Šį torto receptą sukūriau pati, kai norėjos kažko kitokio, nei įprasta.
Beje, biskvitą galite keptis pagal savo receptus, nes, kiek žinau, kiekviena kepėja turi savo firminį biskvito kepimo receptą
Mozaika - eda.dita firminis tortas
Biskvitui:
4 kiausiniai, 200g. sviesto, 300g. cukraus, 300g. savaiminio kilimo miltu (UK tokie parduodami, nezinau ar LT yra, jei nera, gal pridekite siek tiek kelimo milteliu), 2 saukstai kakavos milteliu, kvapu, vaniles.
Kiausiniu trynius suplakti su cukrumi ir nesaldytu sviestu, prideti miltu, kakavos, atskirai isplakti kiauriniu baltymus iki standziu putu, atsargiai juos imaisyti i tesla. Apvalia torto forma iskloti pergamentiniu popieriumi (dugna, sonus), atsargiai supilti paruosta biskvito tesla ir ant virsaus uzdengti pergamentiniu popieriumi bei kepti orkaiteje 180 laipsniu temperaturoje 45 minutes. Nedarineti orkaites dureliu. Iskepus atvesinti, nuimti pergamenta, atvesinta padalinti su siulu i dvi lygias dalis. Dar galima sutarkuoti kavos malimo masinele truputi riesutu ir iberti i tesla su miltais (as beriau, bet nebutina).
Rudam kremui:
1 indelis kondencuoto pieno, puse kartaus sokolado plyteles, stikline pieno, 1 saukstas zelatinos.
1 indeli kondencuoto pieno isvirti su skardine (as perku jau karamelizuota kondencuota piena), puse kartaus sokolado sutarkuoti su tarka ir sumaisyti su atvesintu virtu kondencuotu pienu ar pirkta karamele, sauksta zelatinos istirpinti ir praskiesti 1 stiline virintu atvesintu pienu, supilti i kondencuoto pieno ir sokolado misini.
Baltam kremui:
Mazas indelis grietineles plakimui, mazas indelis mascarpone surio (manau, kad galima apsieiti ir be jo, tada reikia daugiau grietineles), stikline pieno, 0,5 stiklines cukraus, saukstas zelatinos, 200 gramu zefyriniu saldainiu Marshmallow (cia ju yra ivairiu, bet populiariausi dvipusiai roziniai su balta, LT galima imti tikro zefyro).
Piena uzvirti su cukrumi, atvesinti. Zelatina istirptinti mazame kiekyje vandens ir supilti i atvesinta piena. Grietinele ir mascarpone suri isplakti, plona srovele, plakant, supilti pieno misini. Zefyrinius saldinius susmulkinti zirklemis i 3 dalis (apie puse centimentro storio riekelemis) ir imaisyti i krema. - kremas toks pasidaro skystokas, bet sustings nuo zelatinos.
Sluoksniavimas:
Butina auksta forma. Dedu pirma biskvito sluoksni, gausiai sulaistau airisko kremo likeriu (galima pakeisti kitu alkoholiniu geralu, bet sis labiausiai tiktu), praskiedus ji su vandeniu. 1 dalis likerio - 2 dalys vandens, tada sudedu ruda krema. Uzdedau antra biskvito sluoksni, suslakstau taip pat, uzpilu baltuoju kremu. Dedu i saldytuva. Is principo puosti nereikia, nes zefyriukai pakyla i pavirsiu ir savaime puosia torta.