Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-7

Sveikutes 4u.gif
Nesiryztu kepti savo mazyles krikstynu torta, tai ieskau kas galetu pagaminti, nieko imantraus nereikia, svarbu, kad skanus butu ir galetu valgyti vaikuciai bei suauge 4u.gif
I AZ manau but geriau 4u.gif
Atsakyti
Kiek žinau mergaiės kitos lakštus užsišaldo. Aš taip nedariau nežinau, bet kitos taip daro. O su rafaelo jis nei gaivus nai nesaldus smile.gif Jis man nerealiai saldus ir jokio ten gaivumo nėra smile.gif Jei visgi nuspręsi jį daryti, labai gerai sulaistyk ir ištrikųjų su tiek citrinų kiek paašyta, nes aš su tiek nelaisčiau pasirodė daugoka ir butinai dėk migdolų.
Atsakyti
Mergaites,as pas jus su tokiu matematiniu klausimuku.Gal kuri zinote ,kaip pasiskaiciuoti produktus,jei duota vienai kepimo formai,o reikia didesniai(t.y. jei duota 20cm,o reikia 24cm diametro torto formai)? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *AMRI*: 30 birželio 2010 - 07:51
QUOTE(*AMRI* @ 2010 06 30, 06:50)
Mergaites,as pas jus su tokiu matematiniu klausimuku.Gal kuri zinote ,kaip pasiskaiciuoti produktus,jei duota vienai kepimo formai,o reikia didesniai(t.y. jei duota 20cm,o reikia 24cm diametro torto formai)? blush2.gif

As asmeniskai ta norma kuri duota 20cm padalinciau is 4 ir zinociau kokia viena dalis ir ja dadeciau.. Tarkim, duota 4 kiausiniai 200g cukraus, tai dadeciau 1 kiausini ir 50g cukraus ir t.t.. Nu bent jau as taip daryciau.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2010 06 30, 08:50)
Mergaites,as pas jus su tokiu matematiniu klausimuku.Gal kuri zinote ,kaip pasiskaiciuoti produktus,jei duota vienai kepimo formai,o reikia didesniai(t.y. jei duota 20cm,o reikia 24cm diametro torto formai)? blush2.gif

turiu išsirašiusi iš kuking-o (torto formom apvaliom), visi recepto produktai:
Didinant, didinama:
Iš 22 cm į 24cm—20%,
22-26—40%,
22-28—60%,

Mažinant, mažinama:
Is 26-24—15%.
26-22—30%,
28-22—40%
Manau, kad čia paskaičuota iš ritinio tūrio formulės. Ir turint kitokius formų diametrus galima taip pat pačiam pasiskaičiuoti. Taigi, prisiminkim matematiką tongue.gif
O šiuo atveju paskaičiavau:
Norint didinti iš 20 cm į 24 cm, produktus reikia dauginti iš 1,44 arba 44% padidinti. Sėkmės kepant biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 30 birželio 2010 - 11:51
QUOTE(shrekiuke @ 2010 06 30, 08:17)
Kiek žinau mergaiės kitos lakštus užsišaldo. Aš taip nedariau nežinau, bet kitos taip daro. O su rafaelo jis nei gaivus nai nesaldus smile.gif Jis man nerealiai saldus ir jokio ten gaivumo nėra smile.gif Jei visgi nuspręsi jį daryti, labai gerai sulaistyk ir ištrikųjų su tiek citrinų kiek paašyta, nes aš su tiek nelaisčiau pasirodė daugoka ir butinai dėk migdolų.

aciu, uz patarimus. O migdolu det ar drozliu ar smulkint branduolius? blush2.gif ir det y pertepima?
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2010 06 30, 11:31)
turiu išsirašiusi iš kuking-o (torto formom apvaliom), visi recepto produktai:
Didinant, didinama:
Iš 22 cm į 24cm—20%,
22-26—40%,
22-28—60%,

Mažinant, mažinama:
Is 26-24—15%.
26-22—30%,
28-22—40%
Manau, kad čia paskaičuota iš ritinio tūrio formulės. Ir turint kitokius formų diametrus galima taip pat pačiam pasiskaičiuoti. Taigi, prisiminkim matematiką  tongue.gif
O šiuo atveju paskaičiavau:
Norint didinti iš 20 cm į 24 cm, produktus reikia dauginti iš 1,44 arba 44% padidinti. Sėkmės kepant  biggrin.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2010 06 30, 10:31)
turiu išsirašiusi iš kuking-o (torto formom apvaliom), visi recepto produktai:
Didinant, didinama:
Iš 22 cm į 24cm—20%,
22-26—40%,
22-28—60%,

Mažinant, mažinama:
Is 26-24—15%.
26-22—30%,
28-22—40%
Manau, kad čia paskaičuota iš ritinio tūrio formulės. Ir turint kitokius formų diametrus galima taip pat pačiam pasiskaičiuoti. Taigi, prisiminkim matematiką  tongue.gif
O šiuo atveju paskaičiavau:
Norint didinti iš 20 cm į 24 cm, produktus reikia dauginti iš 1,44 arba 44% padidinti. Sėkmės kepant  biggrin.gif

Geras, reik ir man issirasyt, nezinojau ir as tokiu tiksliu proporciju, pastoviai pagal save primesdavau blush2.gif nu iki siol ir nesiskundziu, bet tiek as ten ir kepu.. mokine as biggrin.gif
Atsakyti
Rodausi ka sumeistravojau siandien blush2.gif
Pacio torto sudetis yra cream cheese, plakta grienele, cukrus, melynes. Tortas "aptvertas" kavos skonio vafliukais, o ant virsaus melynes ir braskes.
Gal labai neispeiksit blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aga1: 30 birželio 2010 - 20:32
QUOTE(aga1 @ 2010 06 30, 21:15)
Rodausi ka sumeistravojau siandien blush2.gif
Pacio torto sudetis yra creem cheese, plakta grienele, cukrus, melynes. Tortas "aptvertas" kavos skonio vafliukais, o ant virsaus melynes ir braskes.
Gal labai neispeiksit  blush2.gif


Labai niam atrodo bigsmile.gif ale melynes kaip gave radiacijos-tokios dideles bigsmile.gif biggrin.gif bet jau kaip as ju noreciau... leksiu ryt i miska...
Atsakyti
Gal galėtumėt labiau patyrusios pagelbėti?
Noriu konsultacijos 4u.gif
Savaitgaliui darysiu tortą kelmą iš dviejų vieno ant kito sudėto torto. Pirmam aukštui planuojų juodą mišką, antram - Asseni tortą su jogurtiniu kremu ir vaisiais.
Kaip manote, ar normaliai laikysis?
Taip pat norėjau paklausti kaip geriau būtų išgauti rudą spalvą šių tortų apdengimui. Norėčiau dengti kokiu nors kremu, manau grietinėlė būtų geriausia, tik va kaip su spalva g.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2010 06 30, 23:53)
Gal galėtumėt labiau patyrusios pagelbėti?
Noriu konsultacijos 4u.gif
Savaitgaliui darysiu tortą kelmą iš dviejų vieno ant kito sudėto torto. Pirmam aukštui planuojų juodą mišką, antram - Asseni tortą su jogurtiniu kremu ir vaisiais.
Kaip manote, ar normaliai laikysis?
Taip pat norėjau paklausti kaip geriau būtų išgauti rudą spalvą šių tortų apdengimui. Norėčiau dengti kokiu nors kremu, manau grietinėlė būtų geriausia, tik va kaip su spalva g.gif

juodas miskas tvirtas stabilus tortas

O kas del spalvos?... Grietinele labai gerai dazosi, gali padazyt su kakava, su tirpia kava, jeigu nori naturalumo, ar neturi dazu
Atsakyti