Lazdyno riešutus reikia pakepint sausoj keptuvej, tada nulupinėt žieveles nuo jų, tada permalt per smulkų mėsmalės sietelį arba kitu būdu susmulkint (galima sudėjus rtiešutus į medžiagos gabalėlį, per medžiagą gerokai padaužyt kokiu kočėlu ar plaktuku, gal ir blenderis ar koks virtuvinis kombainas susmulkintų juos
) ir tada tuos sutrintus riešutus galima jau dėt į sviesto+šokolado ar dar ko nors kremą - gaunasi toks karamelinio skonio pertepimas tortams.
Šiaip aš darau pagal tokį receptą: lazdyno rieštutų (100-200gr, bet šiaip kuo daugiau, tuo skaniau)
200gr Dvaro sviesto
1 indelio kondensuoto pieno išvirto (virti valandą)
ir kakavos arbatinį šaukštelį
Pakepinti riešutus ir išlukštenti juos. Susmulkinti. Kondensuotą pieną išvirti. sviestą imti kambario temperatūros ir su mikseriu plakti iki baltumo (kol jis pabals, balksvai gelsvas kol taps), tada į jį dėti po vieną valgomą šaukštą kondensuoto pieno ir plakti (kokias 2min kol pasidarys vientisa masė), paskiau vėl dėti šaukštą kondensuoto pieno ir plakti ir t.t. kol sudedamas visas kondensuotas pienas. Tada įdėti kakavą , išplakti gerai ir sudėti riešutus ir viskas - kremas padarytas.
P.S. kai darau kokį pyragą su šiuo pertepimu, tai naudoju sokoladinius (rudus) biskvitus, kuriuos sulaistau stipria juoda kava -
skonis būna