Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-7

QUOTE(Perrin @ 2010 06 15, 09:32)
Sveikos  4u.gif
tikiu, kad užduosiu jau n-tąjį klausimą, bet kiek praverčiau, neužkliuvo, tad labai nepykit  ax.gif
Kokį pasiūlytumėte vaikui gimtadienio tortą iškepti? Mąstau apie "Pasaka"  g.gif  Gyvenam ne Lt, tai problema su desertinėm varškėm, Rududu ir pan.  g.gif
Ar tas torčiukas nesigauna riebokas? Ir ar saldus? O gal yra koks kitas, kurį pasiūlytumėte, nes nesu asė tortų kepime  blush2.gif

kadangi as irgi gyvenu ne LT,tai galiu pasakyt-rududu(virtas kondencuotas pienas),parsiduoda bet kurioje parduotuveje-vadinasi caramel condensed milk,labai skanus ir uz rududu daug geresnis.
Jei norit desertines varskes-prasom-quark(visose parduotuvese sudeta prie suriu)+condensed milk+truputis sviesto+uogiene ar vanilinas,gaunasi skaniausias varskes kremas...
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 06 15, 13:52)
kadangi as irgi gyvenu ne LT,tai galiu pasakyt-rududu(virtas kondencuotas pienas),parsiduoda bet kurioje parduotuveje-vadinasi caramel condensed milk,labai skanus ir uz rududu daug geresnis.
Jei norit desertines varskes-prasom-quark(visose parduotuvese sudeta prie suriu)+condensed milk+truputis sviesto+uogiene ar vanilinas,gaunasi skaniausias varskes kremas...

Labai ačiū 4u.gif
Noriu daryti šokoladinę aplikaciją ir galvoju ar jai nieko nenutiks jei porą dienų pabus šaldytuve? g.gif Nes nesenai kepiau tortą su maskarponės sūriu, bet be papuošimu, tai man viršus rasojo g.gif Kaip tada tą aplikaciją apsaugoti nuo tokio reikalo?
Žinau, kad šitas klausimas turėtų būti užduotas kitoj temoj, bet nenoriu mėtytis, gal labai nebarsit? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Perrin @ 2010 06 15, 10:32)
Ar tas torčiukas nesigauna riebokas? Ir ar saldus? O gal yra koks kitas, kurį pasiūlytumėte, nes nesu asė tortų kepime  blush2.gif



QUOTE(Perrin @ 2010 06 15, 12:07)
thumbup.gif
Tai bandysiu ir aš lipinti  ax.gif
Tai kaip manot, Pasaka, nebus labai sudėtingas?  g.gif


sitas tortas labai labai skanus thumbup.gif as dar idedu persiku is skardines tai tada visai pasaka biggrin.gif
sudetingas jis nera, tik truputi ilgiau uztruka kepant biskvitus, nes kiekviena reikia kepti atskirai, bet skoniu bent jau musu seimai tai jis tobulas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Soltuna @ 2010 06 15, 16:21)
sitas tortas labai labai skanus thumbup.gif as dar idedu persiku is skardines tai tada visai pasaka biggrin.gif
sudetingas jis nera, tik truputi ilgiau uztruka kepant biskvitus, nes kiekviena reikia kepti atskirai, bet skoniu bent jau musu seimai tai jis tobulas wub.gif

Ačiū labai už atsakymą 4u.gif
Dabar be abejonių kepsiu šį rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Perrin @ 2010 06 15, 14:07)
thumbup.gif
Tai bandysiu ir aš lipinti  ax.gif
Tai kaip manot, Pasaka, nebus labai sudėtingas?  g.gif

Visai skanus ir tikrai ne riebus schmoll.gif
Atsakyti
Daividija, o tu grietineles standikli perki irgi paprastose parduotuvese, ar is LT pardes? Nes as iki siol, jei reikia greitineles standiklio, dedu tiesiog Dr. Oetker istirpinta zelatina, iki siol gerai viskas sustengdavo, bet galvoju, gal paprasciau butu su grietineles standikliu.. g.gif Ir as atsimenu, kad tu rasei, jog kokoso sviesto ir riesutu pastos cia yra pirkti, bet as zinok nei vieno, nei kito neradau.. blush2.gif Nebent ta riesutu pasta yra paprasciausias peanut butter, tada jo, radau, o su kokosu sviestu man prasciau... blush2.gif as prie sviestu ieskau, nes kaip suprantu jis turi buti saldytuve?.. g.gif

Dariau si savaitgali torta pagal Olestos recepta, ideta pirmame puslapyje, kur Rafaelo biskvitas ir varskinis kremas, nu man gavosi pasaka thumbup.gif Biskvitas purus labai, ir tas tortas toks gaivus gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aissstute @ 2010 06 16, 10:58)
Daividija, o tu grietineles standikli perki irgi paprastose parduotuvese, ar is LT pardes? Nes as iki siol, jei reikia greitineles standiklio, dedu tiesiog Dr. Oetker istirpinta zelatina, iki siol gerai viskas sustengdavo, bet galvoju, gal paprasciau butu su grietineles standikliu..  g.gif Ir as atsimenu, kad tu rasei, jog kokoso sviesto ir riesutu pastos cia yra pirkti, bet as zinok nei vieno, nei kito neradau..  blush2.gif Nebent ta riesutu pasta yra paprasciausias peanut butter, tada jo, radau, o su kokosu sviestu man prasciau...  blush2.gif as prie sviestu ieskau, nes kaip suprantu jis turi buti saldytuve?..  g.gif

Dariau si savaitgali torta pagal Olestos recepta, ideta pirmame puslapyje, kur Rafaelo biskvitas ir varskinis kremas, nu man gavosi pasaka  thumbup.gif Biskvitas purus labai, ir tas tortas toks gaivus gavosi  thumbup.gif

Grietinels standiklio cia nera,nebent lietuviu-lenku parduotuvese,bet as jo niekada nenaudoju,visada perku double cream,jis taip issiplaka,kad nereikia jokiu ten dar papildomu standikliu.
riesutu pasta ir yra peanut butter,nebent tu nori kokios pistaciju pastos,tada daraisi pati cool.gif kokosu sviesto tikrai yra,tik ne visur,as radau Tesco,ten kur visokie babaju produktai-vadinasi coconut oil,toks baltas.,kietas.o kur tu zadi ji naudot?,as nusipirkau,tai taip ir stovi..
Atsakyti
KUR CIA TA "PASAKA" RASTI, GALVA APSISUKA BEIESKANT g.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2010 06 16, 15:01)
KUR CIA TA "PASAKA" RASTI, GALVA APSISUKA BEIESKANT g.gif


Pasaka yra čia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 06 16, 15:47)
kokosu sviesto tikrai yra,tik ne visur,as radau Tesco,ten kur visokie babaju produktai-vadinasi coconut oil,toks baltas.,kietas.o kur tu zadi ji naudot?,as nusipirkau,tai taip ir stovi..


jei jusu kokosu aliejus yra nerafinuotas, naudokite vietoj ranku, koju kremo wink.gif Jei dar truputis sviestamedzio - pamirsite, kas tas yra suskirdusi, sausa oda smile.gif Labai tinka daug dirbancioms lauke smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 06 16, 13:47)
Grietinels standiklio cia nera,nebent lietuviu-lenku parduotuvese,bet as jo niekada nenaudoju,visada perku double cream,jis taip issiplaka,kad nereikia jokiu ten dar papildomu standikliu.
riesutu pasta ir yra peanut butter,nebent tu nori kokios pistaciju pastos,tada daraisi pati cool.gif kokosu sviesto tikrai yra,tik ne visur,as radau Tesco,ten kur visokie babaju produktai-vadinasi coconut oil,toks baltas.,kietas.o kur tu zadi ji naudot?,as nusipirkau,tai taip ir stovi..

aciu, Daividija, uz toki issamu paaiskinima aciuks.gif nu as turiu ta knyga konditerijos enciklopedija ir vis issirenku ka daryt, ar saldainius sokoladinius, ar pvz i triufelius daznai jis ieina, ir vis susiduriu, kad reikia kokosu sviesto.. tai kazkada galvojau paimt sviesta ir iplakt kokoso pieno i ji hihihi.gif Bet po to nusprendziau, kad vistiek nebus tas pats, tai neeksperimentuosiu irnesakyk.gif
Del grietineles, tai as irgi perku ta double cream, bet vis sudvejoju ar gerai laikysis ir neissileis ir idedu isleista pakuti zelatinos.. blush2.gif Reiks db pabandyt nedet, kaip tik si savaitgali darysiu torta koki..
Atsakyti
norejau paklausti del "rafaelo" plakiau kambario temp. sviesta ir kondensuota piena, o grietinele isplakiau atsaldyta , puse valandos viska i saldytuva kaip ir rasyta recepte, po puses val juos sujungus sukrito i kruopas suprantu kad buvo temp.skirtumas..... plakiau kita tada bet kondensuota ir sviesta is saldytuvo , atsalusius sujungiau su grietinele ir gavos liuks nieks nesukrito.... tai noriu paklaust ar kond.piena ir sviesta visgi reiktu plakt atsaldytus ar kambario temp.? aciu atsakiusioms
Atsakyti