Nu merginos skanumynu kalnais vel prideje....as kazkaip seniai cia uzsukus buvau tad atsinesiu pora gamintu , gi ideju irgi is jusu semiuos
Lasisa pomidoru & zaliuju smidru patalelasisos ( pagal valgytoju skaiciu ir alki)
svieziu krapu bei petrazoliu ( butina taip pat isnaudoti si sviezuma!)
druskos, pipiru, cesnako
6 zaliu smidru
2 didesniu pomidoru
1 didelio svoguno
Pasakysiu taip: padazas gavos bent mums laaaaabai skanus, tad patarciau jo nepagaileti pakankamai pasidaryti!
Zuvyte susipjaustyti norimo dydzio gabaliukais, itrinti smukintomis zolelemis, druska, pipirais bei cesnaku ir leisti pasimarinuoti kol gaminsim padaza.
Svoguna susipjaustyti ne smulkiai ir alyvuogiu aliejuje kepinti iki skaidrumo ant letos ugnies. Aliejaus nepagaileti! Kai jie taps skaidrus, sudeti smulkintus pomidorus( jei norite, galite pries tai nulupti jiems odele) ir ant silpnos ugnies troskinti ~15- 20 min. Sudeti velgi svieziu zoleliu, smulkiai pjaustyto cesnako, druskos, pipiru. as paskaninau dar zuvies buljonu bei ipyliau ~ 50 ml grietineles. Kai man skonis jau patinkantis buvo, sudejau nuvirtus ir supjaustytus zaliuosius smidrus ir dar leidau pora min pasitroskinti, kad smidrai igautu skoni. Sia gauta mase supyliau i kepimo inda. Lasisa apkepiau ant labai ikaitintos grilines keptuves is visu pusiu (uztruko ne daugiau nei 5 min), uzdejau ant darzoviu ir ant apatines lentyneles padejus, pasoviau i ikaitinta 180° orkaite 15 min, kad si iki galo issitroskintu.
Pateikiau prie ryziu bei dar uzsitarkavau parmezano surio... nusipirkau tokio nerealiai skanaus, tai be jo dabar nieko nevalgau
Skanaus!
Versienos kepsniai troskinti su ankstinemis pupelemisversienos kepsneliu ( na kiek sirdis geidzia)
didesni svoguna, didesne morka
~ 300 g ankstiniu pupeliu
kelias cesnako skilteles
svieziu petrazoliu
druskos, pipiru
~ 300 ml skysciu ( vandens & grietineles pagal kiekvieno nora sanytki pasidaryti)
Mesyte pasiruosiau is vakaro. Ja truputeli paplojau, itryniau cesnaku, druska, pipirais bei smulkintomis petrazolemis ir palikau pasimarinuoti.
Kita diena kepsnelius apvoliojau miltuose ir apkepiau aliejuje is abieju pusiu kelias min. Alieju ispyliau o i keptuve sudejau sviesta ir jame apkepiau iki skaidrumo svogunus. Tada sudejau griezineliais pjaustyta morka ir dar kelias min pakepiau. Viska uzbarsciau gerais 2 v.s. miltu ir uzpyliau vandeniu & grietinele. Paskaninau druska, pipirais bei darzoviu buljonu, ispaudziau cesnako.
Pupeliu ankstis susipjausciau ir sudejau i keptuve, ant ju kepsnelius ir leidau viskam atidengtame inde ant silpnos ugnies ~ 25 min troskintis, kol pupeles isvire bei mesyte minksta buvo. Skanaus!